Gość: Krakfan IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 20.06.02, 13:29 Chyba dobrze robi, że sprawdza czy hotel nie będzie za wysoki. Ale co będzie, jak mu wyjdzie z wyliczeń, że hotel będzie wyższy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mikolaj7 hahaha!!! :DDDD 20.06.02, 13:33 Gość portalu: Krakfan napisał(a): > Chyba dobrze robi, że sprawdza czy hotel nie będzie za wysoki. > Ale co będzie, jak mu wyjdzie z wyliczeń, że hotel będzie wyższy? Piotr Boron? powiedz, ze tak, powiedz, powiedz, prosze, padne wtedy ze smiechu !!! :DDD Odpowiedz Link Zgłoś
m.in Re: ??? 20.06.02, 13:38 domyslam sie, ze cie uczył/uczy... a co, nie lubisz historii? nie wiedziałes, ze jest radnym? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krakfan Re: hahaha!!! :DDDD IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 20.06.02, 13:38 mikolaj7 napisał(a): > Piotr Boron? powiedz, ze tak, powiedz, powiedz, prosze, > padne wtedy ze smiechu !!! :DDD Piotr Boroń, szef komisji kultury rady miasta Odpowiedz Link Zgłoś
mikolaj7 ahahahahaha!!! :DDDD 20.06.02, 13:40 Gość portalu: Krakfan napisał(a): > mikolaj7 napisał(a): > > > Piotr Boron? powiedz, ze tak, powiedz, powiedz, prosze, > > padne wtedy ze smiechu !!! :DDD > > Piotr Boroń, szef komisji kultury rady miasta ten czlowiek to moj nauczycil historii!!! hece sa z nim ciagle (zreszta on mieszka niedaleko mnie i sie udziela w roznych radach, kiedys nawet moj tata sie z niego smial :D), ale zeby az tak? kiedy bedzie sie tak wyglupial? musze klase zwolac, musimy go zobaczyc!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krakfan Re: ahahahahaha!!! :DDDD IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 20.06.02, 13:44 mikolaj7 napisał(a): > ten czlowiek to moj nauczycil historii!!! hece sa z nim > ciagle (zreszta on mieszka niedaleko mnie i sie udziela w > roznych radach, kiedys nawet moj tata sie z niego smial :D), > ale zeby az tak? kiedy bedzie sie tak wyglupial? musze > klase zwolac, musimy go zobaczyc!!! piszą o tym w wiadomościach GW Odpowiedz Link Zgłoś
mikolaj7 Re: ahahahahaha!!! :DDDD 20.06.02, 13:46 Gość portalu: Krakfan napisał(a): > mikolaj7 napisał(a): > > > ten czlowiek to moj nauczycil historii!!! hece sa z nim > > ciagle (zreszta on mieszka niedaleko mnie i sie udziela w > > roznych radach, kiedys nawet moj tata sie z niego smial :D), > > ale zeby az tak? kiedy bedzie sie tak wyglupial? musze > > klase zwolac, musimy go zobaczyc!!! > > piszą o tym w wiadomościach GW dzieki, wielkie, juz mam, ale jaja, ale jaja... co za czlowiek... Odpowiedz Link Zgłoś
drgin Re: ahahahahaha!!! :DDDD 20.06.02, 13:48 Piotr Boroń Ur.1962. KAWALER. Wykszt.wyższe - historyk.Praca V LO.W poprzedniej kadencji radny Dzielnicy VI. Jeden z założycieli Zwierzynieckiego Salonu Artystycznego. Bezpartyjny.:-)) Odpowiedz Link Zgłoś
m.in Re: ahahahahaha!!! :DDDD 20.06.02, 13:51 smiejesz się z CV? a co w nim smiesznego? Odpowiedz Link Zgłoś
mikolaj7 Re: ahahahahaha!!! :DDDD 20.06.02, 13:52 m.in napisał(a): > smiejesz się z CV? a co w nim smiesznego? niby nic, tzn. moze nie z punktu widzenia osoby postronnej, ale dla mnie, hehe :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
drgin Re: ahahahahaha!!! :DDDD 20.06.02, 13:54 Bo jetem dzisiaj happy.A czsem krótka notka daje więcej do myślenia niż napuszone inne watki. Dla jasności nic nie mam przeciwko p Boroniowi.:-)))A wię c nic nie komentuję> Odpowiedz Link Zgłoś
mikolaj7 Re: ahahahahaha!!! :DDDD 20.06.02, 13:51 drgin napisał(a): > Piotr Boroń Ur.1962. KAWALER. :PPP Wykszt.wyższe - historyk.Praca V LO. moge nawet klasy podac :DDD W poprzedniej > > kadencji radny Dzielnicy VI. Jeden z założycieli Zwierzynieckiego Salonu > Artystycznego. Bezpartyjny.:-)) nieprawda ! kandydat do sejmu z ramienia prawa i sprawiedliwosci - miejsce na liscie chyba 8 :D dodaj jeszcze, ze jest redaktorem (chyba glownym) 'tygodnika salawatorskiego' (a moze dziennika, cholera wie) Odpowiedz Link Zgłoś
m.in Re: ahahahahaha!!! :DDDD 20.06.02, 13:53 mikolaj7 napisał: > nieprawda ! kandydat do sejmu z ramienia prawa i > sprawiedliwosci - miejsce na liscie chyba 8 :D NIEPRAWDA! kandydowanie "z listy" nie oznacza nalezenia do partii. Boroń nie należy do PiS :PPP Odpowiedz Link Zgłoś
mikolaj7 Re: ahahahahaha!!! :DDDD 20.06.02, 13:57 m.in napisał(a): > mikolaj7 napisał: > > nieprawda ! kandydat do sejmu z ramienia prawa i > > sprawiedliwosci - miejsce na liscie chyba 8 :D > > > NIEPRAWDA! kandydowanie "z listy" nie oznacza nalezenia do partii. Boroń nie > należy do PiS :PPP kurcze, tos mnie zbil z tropu :-))) ale by sie ucieszyl jakby sie dowiedzial ile forumowicze o nim wiedza :D mam tylko bloga nadzieje, ze GW nie wydrukuje zadnj mojej wypowiedzi na jego temat, bo ja chce miec dalej minimum cztery z historii :-) Odpowiedz Link Zgłoś
m.in Re: ahahahahaha!!! :DDDD 20.06.02, 14:03 tylko usciślam, chyba lepiej, ze wiemy jak jest Boroń to znana postać co do czwórki to musisz chyba ładnie poprosić janusa, w sumie ten wątek jest na czasie i moze nada sie co nieco do druku :))) w sumie dlaczego sie smiejesz z Boronia? nic konkretnego nie napisałeś poza tym , ze "działa". a to akurat chyba nie jest smieszne hę? m.in ps: nie znam Boronia, nie jest moim kolegą ani członkiem rodziny, a los jego jest mi obojetny (to tak na wszelki wypadek) :PPP Odpowiedz Link Zgłoś
mikolaj7 Re: ahahahahaha!!! :DDDD 20.06.02, 14:08 m.in napisał(a): > tylko usciślam, chyba lepiej, ze wiemy jak jest > Boroń to znana postać > co do czwórki to musisz chyba ładnie poprosić janusa, w sumie ten wątek jest na > > czasie i moze nada sie co nieco do druku :))) ale ja jeszcze mam nadzieje, ze on nie czyta wyborczej :-) > w sumie dlaczego sie smiejesz z Boronia? nic konkretnego nie napisałeś poza > tym , ze "działa". a to akurat chyba nie jest smieszne > hę? moze to i nie, ale jego zachwanie, hihi ;-) wiem, ze on nie widzi nic dziwnego w swoim zachowaniu i o jest boskie po prostu. po prostu on ma takie rozne 'zboczenia' w pozytywnym naczeniu :-) chetnie Ci kiedys poopowiadam, ale nie na forum, juz i tak przesadzilem dawno :-))) no, ale chocby ierzenie filharmonii nie wydaje Ci sie absurdem ? samo w sobie ? > m.in > ps: nie znam Boronia, nie jest moim kolegą ani członkiem rodziny, a los jego > jest mi obojetny (to tak na wszelki wypadek) :PPP > dziwi mnie naprawde bardzo, ze on jest tak znany... skad?! Odpowiedz Link Zgłoś
m.in Re: ahahahahaha!!! :DDDD 20.06.02, 14:16 z działalności publicznej, to co nazwałeś: "udziela w roznych radach" nie wiem jakie ma zboczenia, ale skoro smiejsz się z niego, to powinieneś jednak dac z jeden dwa przykłady (albo milczec), mierzenie filharmonii jest o tyle smieszne, że nikt: ani inwestor hotelu ani własciciel filharmonii, ani miasto nie umie podac jej wysokości. działanie Boronia jest własnie najprostszą odpowiedzią na problem: nie znamy wysokosci? no to trzeba zmierzyć. proste. na jego miejscu też bymn tak zrobił. no bo jak: maja debatowac nad tym w kółko? od gadania filharmonia sie nie zmierzy :))) Odpowiedz Link Zgłoś
mikolaj7 Re: ahahahahaha!!! :DDDD 20.06.02, 14:24 m.in napisał(a): > z działalności publicznej, to co nazwałeś: "udziela w roznych radach" > > nie wiem jakie ma zboczenia, ale skoro smiejsz się z niego, to powinieneś > jednak dac z jeden dwa przykłady (albo milczec), jej no chocby naiwjanie naokraglo o kresach wschodnich, ilez mozna sluchac ciagle tego samego ? troche mnie ponioslo, po prostu uwzama go za smiesznego, to sa glownie sytuacje, jego zachowanie na lekcjach, roche sie tego zebralo przez rok :-) ostatnio si epoplakalismy jak chcial, zeby mu nagrac jakas prezentacje w power poincie na kasete :-))) > mierzenie filharmonii jest o tyle smieszne, że nikt: ani inwestor hotelu ani > własciciel filharmonii, ani miasto nie umie podac jej wysokości. > działanie Boronia jest własnie najprostszą odpowiedzią na problem: > nie znamy wysokosci? no to trzeba zmierzyć. proste. na jego miejscu też bymn > tak zrobił. no bo jak: maja debatowac nad tym w kółko? od gadania filharmonia > sie nie zmierzy :))) no niby taaak... ale co to da? nic. hm... juz iwem co mnie najbardziej w nim smieszy - konserwatyzm. baardzo zaawansowany. jak chcesz jeszcze to moge przytoczyc np. taka sytuacje: moj tata poszedl na zebranie rady czegos-tam (pewnie dzielnicy), zeby posluchac co maja do powiedzenia o zamknieciu krolowej jadwigi w jedna strone... na koniec padlo pytanie: czy ktos chce jeszcze cos dodadc? wstaje prof. Boron i mowi 'chcialbym dodac, ze dzisiaj do Polski przyjezdza prezydent Putin, a 62 lata temu do Warszawy wkroczyla Armia Czerwona'. no i co to mialo do rzeczy? nic ! i wlasnie za takie rzeczy sie z niego smieje :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbigniew Re: ahahahahaha!!! :DDDD IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 20.06.02, 14:11 m.in napisał(a): > tylko usciślam, chyba lepiej, ze wiemy jak jest > Boroń to znana postać > co do czwórki to musisz chyba ładnie poprosić janusa, w sumie ten wątek jest na > > czasie i moze nada sie co nieco do druku :))) > w sumie dlaczego sie smiejesz z Boronia? nic konkretnego nie napisałeś poza > tym , ze "działa". a to akurat chyba nie jest smieszne > hę? > m.in > ps: nie znam Boronia, nie jest moim kolegą ani członkiem rodziny, a los jego > jest mi obojetny (to tak na wszelki wypadek) :PPP > Ale z tym mierzeniem to chyba przesadza:))) Jak będzie niższa od hotelu to zburzą ostatnie pietro hotelu? A za czyje pieniądze wynajmą mierniczych?:) Moim zdaniem im więcej takich historyków w radach tym mniej szans na rozwój Krakowa. Odpowiedz Link Zgłoś
m.in Re: ahahahahaha!!! :DDDD 20.06.02, 14:20 problem wziął się stąd, że nikt nie zna wysokosci filharmonii! wiec trzeba zmierzyć! wtedy wiadomo, czy złamano prawo czy nie. swoją drogą jak inwestor może zapewniac, ze hotel jest niższy od F. skoro nie zna jej wysokości? a to co z tym później zrobić to zupełnie inna kwestia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KRAKUS Re: hahaha!!! :DDDD IP: *.bci.net.pl 20.06.02, 14:11 Debilizm i dyletanctwo,-i jezeli nawet bedzie hotel mial wiecej o metr niz filharmonia to co z tego. Projekty byly jawne i zatwierdzone przez UMK, kilka miesiecy temu. Jezeli teraz sie to sprawdza kiedy hotel juz prawie stoi to swiadczy o braku kompetencji przez pracownikow Urzedu Miasta Krakowa. Dzis przecztalem,ze radna krakowska chodzila kilka dni temu po archiwach i sprawdzala ile ma filharmonia na podstawie dokumentow sprzed 120 lat. Mysle ze od tego czasu cos przebudowano w filharmoni, a oprocz tego wiem juz na kogo nie glosowac.Za co oni biora pieniade! Odpowiedz Link Zgłoś
m.in Re: hahaha!!! :DDDD 20.06.02, 14:27 Gość portalu: KRAKUS napisał: Dzis przecztalem,ze radna krakowska chodzila kilka dni temu po archiwach i sprawdzala ile ma filharmonia na podstawie dokumentow sprzed 120 lat. Mysle ze od tego czasu cos przebudowano w filharmoni, a oprocz tego wiem juz na kogo nie glosowac.Za co oni biora pieniade! obiecuję, ze ostatni raz odpowiadam na twój post :PPP głosujesz w dzielnicy pierwszej, ze tak się zarzekasz? nie odpowiadaj... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KRAKUS Re: hahaha!!! :DDDDdo m.in IP: *.bci.net.pl 20.06.02, 15:29 Tak mieszkam przy Rynku, gdybys dokladnie czytal (skoro ze mna polemizujesz) to bys wiedzial, gdyz mowilem o tym na poscie o strefach parkowania w miescie. Tam tez ze mna polemizowales i rzecz jasna racji nie miales.papatki Odpowiedz Link Zgłoś
krzychut Re: Boroń będzie mierzył filharmonię :-))) 20.06.02, 14:12 Mam nadzieję, że jako historyk nie będzie tego robił sam tylko zleci fachowcom, np. geodetom. Odpowiedz Link Zgłoś
mikolaj7 Re: Boroń będzie mierzył filharmonię :-))) 20.06.02, 14:17 krzychut napisał(a): > Mam nadzieję, że jako historyk nie będzie tego robił sam tylko zleci fachowcom, > > np. geodetom. w artykule GW napisano, ze on powiedzial, ze nie stac go na geodetow :-) Odpowiedz Link Zgłoś
013y Re: Boroń będzie mierzył filharmonię :-))) 20.06.02, 14:35 Z tym mierzeniem to bzdury . Tem hotel i tak będzie dominował (tak napisano w gazecie)- czy będzie miał 24m czy metr pięć w kapeluszu - po prostu dlatego, że będzie nowy ,z czystą elewacją. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krakfan Re: Boroń będzie mierzył filharmonię :-))) IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 20.06.02, 14:40 013y napisał(a): > Z tym mierzeniem to bzdury . Tem hotel i tak będzie dominował (tak napisano w > gazecie)- czy będzie miał 24m czy metr pięć w kapeluszu - po prostu dlatego, że > > będzie nowy ,z czystą elewacją. Ale jeśli w przyszłości odnowią elewację filharmonii to nie powinno być tak źle. Odpowiedz Link Zgłoś
mikolaj7 Re: Boroń będzie mierzył filharmonię :-))) 20.06.02, 14:49 Gość portalu: Krakfan napisał(a): > 013y napisał(a): > > > Z tym mierzeniem to bzdury . Tem hotel i tak będzie dominował (tak napisan > o w > > gazecie)- czy będzie miał 24m czy metr pięć w kapeluszu - po prostu dlateg > o, że > > > > będzie nowy ,z czystą elewacją. > > Ale jeśli w przyszłości odnowią elewację filharmonii to nie powinno być tak źle > . ciekawe kiedy odnowia ? na to zasluguje polowa budynkow w miescie, jakos nic nie drgnelo jeszcze w tym kierunku :-( Odpowiedz Link Zgłoś
m.in Re: Boroń będzie mierzył filharmonię :-))) 20.06.02, 14:53 powolutku. troche sie robi, a że nie tyle, ile trzeba to insza inszość. nie pamiętasz, ale 13 lat temu było dużo garzej mam gdzieś zdjęcie Floriańskiej z '89, jak znajdę to moge ci podesłac Odpowiedz Link Zgłoś
mikolaj7 Re: Boroń będzie mierzył filharmonię :-))) 20.06.02, 15:01 m.in napisał(a): > powolutku. troche sie robi, a że nie tyle, ile trzeba to insza inszość. > > nie pamiętasz, ale 13 lat temu było dużo garzej gorzej niz np. przy alejach? nie wierze :-) > mam gdzieś zdjęcie Floriańskiej z '89, jak znajdę to moge ci podesłac jakbys mogl, dzieki :-) Odpowiedz Link Zgłoś
m.in Re: Boroń będzie mierzył filharmonię :-))) 20.06.02, 15:07 tego z alejami to "aluzju nie paniał" dzisiaj poszukam foty, nie wim czy widziałeś przedwojenną attyke "fenixa" przy rynku, lekko licząc dwa metry wyższa, od tego co jest teraz; znaczy pobad sąsiednią zabudowę:) a ile było protestów... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KRAKUS Re: Boroń będzie mierzył filharmonię :-))) IP: *.bci.net.pl 20.06.02, 15:34 Nie mylcie pojec Krakow to nie Rynek Głowny. ten hotel znajduje sie juz za Plantami. Budynek Feniksu nie pasuje do Rynku, staly na jego miejscu onegdaj dwie sliczne kamieniczki. A ten hotel nie bedzie stal w sredniowiecznej zabudowie. Odpowiedz Link Zgłoś
m.in Re: Boroń będzie mierzył filharmonię :-))) 21.06.02, 10:41 mikolaj7 napisał: jakbys mogl, dzieki :-) prosie bardzo. leży w skrzynce i czeka na otwarcie :) Odpowiedz Link Zgłoś
m-garfield Re: Boroń będzie mierzył filharmonię :-))) 21.06.02, 06:03 Facet chyba sie nudzi. I to za publiczne pieniadze, czyli takze moje. Jakie to ma znaczenie czy hotel bedzie mial 21 metrow lub 24? Moze troche wiecej poczucia zdrowego rozsadku by sie przydalo panu radnemu Boroniowi? Odpowiedz Link Zgłoś
013y Re: Boroń będzie mierzył filharmonię :-))) 21.06.02, 13:29 Oj nudzi się , albo pokazuje czujność - znaczy działa. Najgorsze jest to, że te wszystkie historie z wysokością są obowiązkowe do sprawdzenia i uzgodnienia przy wydawaniu pozwolenia na budowę. Hotel się buduje-więc pozwolenie powinno być. To skąd nagle się urzędnikom przypomniało, że aż w archiwach sprawdzają ? Odpowiedz Link Zgłoś
mikolaj7 Janus!!! 21.06.02, 13:15 oficjalnie sie obrazam :P wcale nie uznalem tego za smieszne, ja moglem tego nie pisac, ale jestem porywcza istota, wiec naskrobalem, ale Ty nie musiales tego drukowac... Odpowiedz Link Zgłoś
mikolaj7 Re: Janus!!! 21.06.02, 13:44 m.in napisał(a): > taki urok Forum, nie czytałeś regulaminu? :) kiedys tam... bede sie musial niedlugo zapoznac, no ale i tak malo kto regulaminu przestrzega... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janus Mikołaj! Nie bój nic ;) IP: *.krak.gazeta.pl 21.06.02, 13:28 W ostateczności zwalisz wszystko na mnie. Jak trzeba, to napiszę usprawiedliwienie :)) A z drugiej strony, teraz musisz dostać minimum czwórkę, bo inaczej wyjdzie, że nauczyciel się na tobie mści. Pozdawiam janus Odpowiedz Link Zgłoś
mikolaj7 Re: Mikołaj! Nie bój nic ;) 21.06.02, 13:40 Gość portalu: janus napisał(a): > W ostateczności zwalisz wszystko na mnie. Jak trzeba, to napiszę > usprawiedliwienie :)) A z drugiej strony, teraz musisz dostać minimum czwórkę, > bo inaczej wyjdzie, że nauczyciel się na tobie mści. > Pozdawiam > janus okej, laskawie wybaczam :D ale we wrzesniu to sie moge zglisc po usprawiedliwienie, pamietaj ! :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
m.in Re: Mikołaj! Nie bój nic ;) 21.06.02, 13:45 we wrzesniu pan radny bedzie miał kampanie wyborczą i ci odpusci :) a jak sie przerowadzisz do jego okregu to hoho... Odpowiedz Link Zgłoś
mikolaj7 Re: Mikołaj! Nie bój nic ;) 21.06.02, 13:49 m.in napisał(a): > we wrzesniu pan radny bedzie miał kampanie wyborczą i ci odpusci :) > a jak sie przerowadzisz do jego okregu to hoho... ja juz chyba jestem w tym okregu ! dzielnica jego wplywow to zwierzyniec & salwator, przynajmniej wg moich wiadomosci :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janus Masz to... IP: *.krak.gazeta.pl 21.06.02, 13:46 ... jak w banku (nie ruskim) :)) Miłych wakacji janus Odpowiedz Link Zgłoś
mikolaj7 Re: Masz to... 21.06.02, 13:49 Gość portalu: janus napisał(a): > ... jak w banku (nie ruskim) :)) > Miłych wakacji dzieki, Tobie tez zycze :D > janus Odpowiedz Link Zgłoś
an-nah Re: Boroń będzie mierzył filharmonię :-))) 21.06.02, 14:12 Wiecie co, ta sprawa jest chora... o głópią filharmonię tyle hałasu? Po.... tych ludzi. A może to z upału? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiesMak Re: Boroń ... IP: 62.233.183.* 21.06.02, 18:12 Boron to psychol, cwaniak, cham i co gorsza rasista: bylismy na wycieczce w Paryzu, siedzimy sobie w holu hotelu, wchodzi sobie czlowiek o czarnym kolorze skory, ktorych we Francji jest bardzo duzo. a Boron, kawaler, katolik, radny, nauczyciel historii, opiekun wycieczki na to: - Zapalcie swiatlo bo sie sciemnia!!! co za burak, uch. Odpowiedz Link Zgłoś
mikolaj7 Re: Boroń ... 21.06.02, 22:02 Gość portalu: wiesMak napisał(a): > Boron to psychol, cwaniak, cham i co gorsza rasista: > bylismy na wycieczce w Paryzu, siedzimy sobie w holu hotelu, wchodzi sobie > czlowiek o czarnym kolorze skory, ktorych we Francji jest bardzo duzo. > a Boron, kawaler, katolik, radny, nauczyciel historii, opiekun wycieczki na to: > - Zapalcie swiatlo bo sie sciemnia!!! > > co za burak, uch. czyzby ktos z mojej klasy ? :))) Odpowiedz Link Zgłoś