Dodaj do ulubionych

WŁODZIMIERZ CZARZASTY MORDUJE BLUE FM

21.06.02, 12:42
Zapewne wiecie, że popularna lokalna rozgłośnia BLUE FM straciła koncesje.
Stało się tak za sprawą "czerwonego sekretarza" Czarzastego z KRRIT. Otóż temu
panu nie podoba się to, że RMF FM ośmiela się krytykować poczynania SLD. Jak
pisze Gazeta Wyborcza, kiedy Czarzasty został mianowany sekretarzem KRRIT miał
powiedzieć: "Teraz Tyczyński k...a zobaczy, jak wygląda władza czerwonych". Jak
twierdzi Kazimierz Gródek, prawnik pracujący dla związanej z RMF grupy
Multimedia, Czarzasty powiedział mu wprost, że nie dostaną żadnej koncesji
więcej jeśli nie ostąpią części udziałów w Multimediach związanej z nim spółce
CR Media (która nawiasem mówiąc dostaje najwięcej koncesji - ciekawe
dlaczego?). Kiedy Gródek ujawnił to publicznie "czerwony sekretarz" postanowił
po prostu wykończyć Multimedia. Od tamtej pory każde radio, które wejdzie z
Multimediami w układy traci koncesje. Niedawno część swoich udziałów
odsprzedało im właśnie Blue FM. No i zostali ukarani. Nie bardzo rozumiem jak
ktoś taki, z nawykami rodem z PRL, może pełnić tak istotną funkcję publiczną.
Jeśli ktoś chciałby z sekretarzem polemizować, podaje jego maila:

czarzasty@krrit.gov.pl
Obserwuj wątek
    • m.in Re: WŁODZIMIERZ CZARZASTY MORDUJE BLUE FM 21.06.02, 13:03
      nocomment napisał(a):
      > kiedy Czarzasty został mianowany sekretarzem KRRIT miał powiedzieć: "Teraz
      Tyczyński k...a zobaczy, jak wygląda władza czerwonych".

powiedziałem to samo, jak wygrali wybory, tyczynski wojował też z poprzednią ekipą
      śłynne życzenia noworoczne na antenie: Życze wszystki słuchaczom, aby nastepny
      rok był rokiem bez awuesu...

> czarzasty@krrit.gov.pl

no to co? mały spamik? :)))
      • Gość: kiwi Trzeba już się uczyć słuchać ESKI IP: *.bienczyce.sdi.tpnet.pl 21.06.02, 14:59
        Podobno bedziemy mieli teraz - "regionalną" ESKĘ -:)))))))))))))))))
        • gert Re: Trzeba już się uczyć słuchać ESKI 21.06.02, 16:35
          So what???
          Gorsze od Blue nie będzie.
          G.
        • Gość: janky Re: Trzeba już się uczyć słuchać ESKI IP: *.net / 192.168.1.* 22.06.02, 22:06
          Gość portalu: kiwi napisał(a):

> Podobno bedziemy mieli teraz - "regionalną" ESKĘ -:)))))))))))))))))

taaaak "regionalne" Życie Warszawy, "regionalną" Legie i Polonie i jeszcze nam
          Starówke wsadzą :):)
    • Gość: FREEMAN Re: WŁODZIMIERZ CZARZASTY MORDUJE BLUE FM IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 21.06.02, 19:17
      jestem z innej stacji , która nie jest w sieci a której się powodzi. Nas też
      wykończą wielbiciele eski. Łatwo się nie poddamy ...ale jestem realistą.
      Mam plan . Wszystko co robię wychodzi mi bardzo dobrze zamierzam więc zostać
      politykiem i w ciągu trzech lat postacią wpływową . Następnie obecnym czlonkom
      krajowehj rady ( wiadomo którym przyssać się do... i wyeliminować z życia
      publicznego) . Dziś brzmi to jak czcza pogróżka ale.. ja to zrobię ...powoli
      konsekwentnie , spokojnie.To są już przegrani ludzie. :) Pozdrawiam !
    • bund Re: WŁODZIMIERZ CZARZASTY MORDUJE BLUE FM 22.06.02, 08:39
      A wiecie co boli mnie najbardziej? Że Czarzastemu nic się nie stanie. Blue FM
      już zamilkło, my ponarzekamy, a w tej sprawie nikt nic nie zrobi. Nie powiem,
      że ten akt był jawnym łamaniem konstytucji i prawa. Ale to, że KRRiTV nic sobie
      z aktów prawnych nie robi, zdążyliśmy się przyzwyczaić. Ten urząd nie ma prawa
      bytu w demokratycznym państwie, jeżeli utrzyma się a takiej formie w jakiej
      jest teraz. Ale co z tego? Miller potrzebuje mieć pod ręką taką właśnie broń na
      czarną godzinę.
      Po usłyszeniu tych smutnych wieści o Blue FM zajrzałem do konstytucji. Jest tam
      zapis o tym, że KRRiTV stoi na straży wolności słowa i mediów. Jak widać,
      spełnia swoje zadanie śpiewająco. Jak Edyta Górniak.

Bund

P.S. Wpadłem nawet na pomysł, aby zamienić KRRiTV w normalny urząd
      rejestracyjny. Wystarczyłoby zmienić ustawę, nie trzeba by było wnikać w zapisy
      konstytucji, bo one nic nie regulują W działaniu KRRiTV. Tylko kto mnie
      posłucha?
      • Gość: Belami Re: WŁODZIMIERZ CZARZASTY MORDUJE BLUE FM IP: *.bn.krakow.pl 23.06.02, 09:40
        To jest szerszy problem. Tu tak naprawdę chodzi o swobodę prowadzenia
        działalności gospodarczej. W Polsce ograniczono tę swobodę nadmiernie, niwecząc
        jej istotę. To co zrobił Czarzasty świadczy że w Polsce wybrano model
        demokracji putinowski. Poniekąd jest to wina obozu posierpniowego a zwłaszcza
        ugrupowań fundamentalistycznych jak ZChN czy PiS, którzy chcieli silnej KRRTV,
        by przypilnować w mediach wartości chrześcijańskich, jak na ironię Czarzasty
        wykorzystał pomysły Marka Jurka, ale w celu powtórki z propagandy sukcesu tow.
        Gierka. Dziś żyjemy w szczęśliwym Millerolandzie.
        • Gość: KRAKUS Re: WŁODZIMIERZ CZARZASTY MORDUJE BLUE FM IP: *.bci.net.pl 24.06.02, 15:05
          Blue FM sluchalem od dawna, zanim jeszcze trafili na Kopiec Kosciuszki. Radio
          Blue Krakow, kiedy nadawalo jeszcze z miejscowosci kolo Wieliczki nie bylo mocna
          stacja (glownie z powodow finansowych) trudno w to uwierzyc, ale oni juz sa z
          nami 7 albo 8 lat. Dopiero RMF mial odwage zainwestowac w lokalna stacje, ktorej
          samochod reporterski non stop widac na ulicach miasta.Wyrosli na mocna i
          profesjonalna rozglosnie, pracowlo w niej wielu znanych dziennikarzy,ktorzy teraz
          sa m.in. Interii, Polsacie czy TV Krakow. Mam nadzieje, ze w tym nierownym
          pojedynku wygra rozsadek.
          Zblizaja sie wybory samorzadowe i takie radio, majace duza sluchlnosc moglo by
          nie sprzyjac opcji Czarzastego. Jak likwidowali RMFowi loklne programy,
          informowano, aby stawiac na stacje lokalne i po co to mowiono? Czarzasty zarabia
          krocie i nie interesuje go co sie stanie z ludzmi,ktorzy straca przez niego
          prace...

• Gość: andr Re: WŁODZIMIERZ CZARZASTY MORDUJE BLUE FM IP: *.lubliniec.sdi.tpnet.pl 24.06.02, 15:09
            Taka niestety prawda. Krrit powinna dawno byc przeksztalcona w cos innego, jest
            to bowiem kolejne polityczne ugrupowanie, ktore polityke miesza do czesto
            niezaleznych mediow komercyjnych.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka