Dodaj do ulubionych

Ofensywa PO. Chce odwołać Majchrowskiego

IP: *.aster.pl 18.04.05, 22:05
Wiwat organizacja :).
A ja powiem tylko, że jeśli ktoś chce znaleźć zarzuty, to daleko szukać nie
musi...faktycznie strategia jest żenująca, przygotowanie inwestycji (i w
ogóle plany inwestycyjne) leży - wystarczy popatrzeć na strukturę wydatków na
te cele - przez cały rok cisza i spokój (12 procent planowanego budżetu) i
pod koniec roku paniczne wydawanie kasy na byle co, aby tylko wydać. Jeśli
gdzieś występuje taka struktura wydatków, możecie być pewni, że te pieniądze
zostały zmarnowane.
A są to pieniądze publiczne-przypomne.
Kto za to płaci? Ja płacę, pan płaci, społeczeństwo płaci.
A kto na tym zarabia? Ano niektórzy "dyrektorzy" od "strategii" i paru
podczepionych pod nich urzędników - zwłaszcza "głównych specjalistów" :).
Obserwuj wątek
    • Gość: Jaga Ofensywa PO. Chce odwołać Majchrowskiego IP: *.crowley.pl 18.04.05, 22:25
      Jeśli to ma być taka strategia, czy też plan dla Krakowa jak przetarg z
      Tuerkami na przebudowę Ronda Mogilskiego, to już się boję.........a czy nie
      można rozliczyć poprzedniej ekipy z obecnego stanu tej budowy-wykopaliska??
      Kto pisał specyfikację do ptzetargu, kto wchodził w skład komisji itp. Może
      niech się na tym skoncentruje pan Gołaś!!
      • jan12121 Re: Ofensywa PO. Chce odwołać Majchrowskiego 18.04.05, 23:28
        Zaraz - jak się ma skoncentrować, jak w tym modził? A któż to przewodzi radzie
        nadzorczej ARM? No , kto? toż ten PO-owski (tym razem) antykomunista od
        Majchroskiego - Gołaś!
        Takiej paranoi dawno nie było!!
        • Gość: Jaga Re: Ofensywa PO. Chce odwołać Majchrowskiego IP: *.crowley.pl 19.04.05, 08:18
          Faktycznie.......zamiast koncentrować niech się wytłumaczy. Czy to pobojowisko
          uważa za kolejny sukces inwestycyjny?? I dlaczego podpisano tak niekorzystny
          przetarg dla Miasta?? A jeśli to jednak jest sukces, to koniecznie musi to
          wytłumaczyć mieszkańcom, którzy mają odmienne zdanie, szczególnie ci którzy
          przejeżdżają tamtędy codziennie!
        • Gość: Janusz Re: Ofensywa PO. Chce odwołać Majchrowskiego IP: *.ceti.pl 19.04.05, 10:39
          Całkowicie zgadzam się z Janem, a Jagę proszę o bardziej wnikliwe śledzenie
          faktów. To nie Pan Gołaś powinien się czemuś, czy też komuś przyglądać tylko
          jemu powinni się przyjrzeć. Za mosty, za działkę na Woli no i oczywiście za
          Szybki Tramwaj i to od poprzedniego przetargu zaczynając. Przypomnę, że tak
          mieszał, rozrabiał i kręcił, że w listopadzie 2002 roku EBOR unieważnił
          poprzednią procedurę. Wybrano Włochów, z którymi gdyby wówczas podpisano umowę
          to dzisiaj jeździlibyśmy już po nowej linii tramwajowej. Ale Pan Gołaś nie
          chciał odpuścić bo nagle do niego dotarło, że to nie wygrała firma Dromex – a
          musiała?! Na wszelki wypadek zrobił się Przewodniczącym Rady Nadzorczej ARM,
          żeby dopilnować interesu. I dopilnował. Właśnie Dromex dostał w ARM kontrakt na
          budowę ul. Pawiej i walczy o schedę po Turkach. Trzeba Panu Gołasiowi przyznać,
          że wywalił wreszcie – po ponad 2 latach – z Zarządu ARM Janusza Pierzchałę za
          zasługi dla rozwoju transportu w Krakowie. Ale szybko się okazało, że to było
          dogadane z Panem Majchrowskim. Cztery dni po odwołaniu go z ARM zostaje
          wiceprezesem w Porcie Lotniczym w Balicach. Jak tak będzie rozwijał lotnictwo
          jak Szybki Tramwaj to daleko nie zalecimy. Aż pisać się nie chce. Dość tego
          kolesiostwa i umieszczania nieudaczników na stanowiskach tylko dlatego, że
          znajomy i zasłużony. Nie jestem wielkim zwolennikiem partii Pana Rokity ale
          podpisuję się za referendum odwołującym z posady Prezydenta. Tylko jak już do
          tego dojdzie to trzeba się dobrze zastanowić na nastepcą.
          • Gość: ar Też mi ofensywa IP: *.chello.pl 19.04.05, 11:02
            Gość portalu: Janusz napisał(a):

> Nie jestem wielkim zwolennikiem partii Pana Rokity ale
            > podpisuję się za referendum odwołującym z posady Prezydenta. Tylko jak już do
            > tego dojdzie to trzeba się dobrze zastanowić nad nastepcą.

Szczegółowy program działań i ludzi do jego realizacji poważna opozycyjna partia
            polityczna przedstawia PRZED odsunięciem kogokolwiek do władzy. W przeciwnym
            razie mało który wyborca podpisze taki wniosek, nie mówiąc już o pójściu na
            głosowanie. Głównym problemem krakowian wcale nie jest Majchrowski, tylko
            oderwani od życia pozoranci, przypadkowo zajmujący się polityką.
            • Gość: koko Re: Też mi ofensywa IP: *.ghnet.pl 19.04.05, 19:08
              najlepiej odwołać obu
              byłego już tylko symbolicznie i obecnego faktycznie
              zmowa ich obu polega na tolerowaniu sie w rozgrywkach przy róznych interesach
        • Gość: koko Re: Ofensywa PO. Chce odwołać Majchrowskiego IP: *.ghnet.pl 20.04.05, 20:04
          powinien zwrócić wynagrodzenie jakie otrzymuje za przewodniczenie radzie
          nadzorczej ARM za brak nadzoru nad ARMem, co go tam trzyma oto jest pytanie ,
          pchał sie tam rękami i nogami nawet były przeszkody prawne gdy nie mając
          uprawnień sakm sie powołał do rady ARM
    • Gość: aha Dzielą stołki a tu nagle ręka w nocniku IP: *.ists.pl / *.ists.pl 18.04.05, 23:05
      Okazało się, że układy nie wystarczą tylko trzeba popracować. LAe PO to koniunkturaliści, pouciekali z innych partii, mogą tez uciec z PO by wyborcy znowu im wierzyli na piękne oczy pod nowymi falbankami.
      • Gość: koleś Re: Dzielą stołki a tu nagle ręka w nocniku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.05, 07:17
        A może zrobić ministrem dziadka Andrzeja od weterynarzy!??? urolodzy mówią,że
        jest w miarę zdrowy!albo na prezydenta go szykować!
    • Gość: kubapowiatowy lśnienie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.04.05, 01:35
      „Oprócz pomysłu bonu edukacyjnego Małgorzaty Jantos klub radnych miejskich PO
      nie wyróżnił się niczym (podobnie zresztą jak cała rada)”.

Ja bardzo przepraszam, ale tu się z Panem Redaktorem nie zgodzę. Przecież
      wszyscy byliśmy świadkami kilku całkiem ładnych katastrof oraz (ostatnio)
      wyjątkowo udanej kompromitacji, co ich najbardziej nawet „staranna krytyka
      działań prezydenta, której dotąd nie było” (a teraz będzie – przyp. kp) tak
      szybko znowu nie przyćmi. Wprawdzie na tej ostatniej to my chyba daleko nie
      zajedziemy, ale to już inna para kaloszy.

A co do spraw oświatowo-wychowawczych, to ośmielę się przypomnieć, że niejaki
      Rokita (wtedy jeszcze Jan Maria), kiedy kandydował na prezydenta Krakowa, to
      złożył mieszkańcom (w ramach deklaracji programowej) szereg obietnic. W tym
      przyrzeczenie, że do końca kadencji nie będzie w mieście ani jednego domu
      dziecka. Prezydentem wprawdzie nie został, ale zostało tu jego ugrupowanie.
      Oraz te domy.
    • Gość: Henryk Słusznie dwołać i rozliczyć !!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.05, 06:05
      Rozliczyć za zbrodnie i oszustwa oraz szerzenie nienawiści a także poniżanie
      mniejszości narodowych przez Tow. Interwencji Kryzysowej i Panią Lipowską -
      Teutsch ( redakcjo czy ta pani zmieniła nazwisko ?)
      Gazeto ocknij się to ta mściwa baba winna już nie tylko wisieć ale dawno gnić w
      kryminale za oszustwa i znęcanie się nad innymi. Popieranie bandytyzmu i
      łajdactwa niektórych kobiet. Jest to osoba chora psychicznie i aż pieni sie od
      nienawiści w szczególności do męskiej części. Jej adoratorki do adw. Anna
      Czosnkowska. Barbara Hossaja – Czechowska - znana oszustka, Jadwiga Osuchowa
      sędzina - psiara i inni.
      Dlaczego gazeto nie pomagasz ofiarą tej wstrętnej psychopatki w męskich
      portkach zamiast spódnicy. Czas nareszcie aby Władze Miasta Krakowa przestały
      finansować z podatków mieszkańców tę bandę itp. To właśnie za wybitne zasługi
      Urząd Miasta Krakowa Wydział Promocji zatrudnił córkę pani Osuchowej w swym
      Wydziale a innym napisał brak możliwości finansowania Promocji Miasta. O tym
      jakie córuchna eks sędziny ma predyspozycje do promocji mogli się zapoznać w
      czasie Salonu Turystycznego w Krakowie. To dziewczę ani reprezentacyjne ani nie
      potrafi dobrze otworzyć stale wykrzywionych wrednych jak jej matka usteczek.
      Inna sprawa to Miejski Ośr. Pomocy Społecznej w Krakowie kolejne gniazdo os.
      Jedna z ofiar tej oszustki i Tow. Interwencji Kryzysowej – poprzednia nazwa
      Ośrodek interwencji Kryzysowej Henryk z Krakowa
      PS.
      Radni Miasta Krakowa wzywamy Was w imieniu poszkodowanych nareszcie przed
      terminem rozwalić ten Zarząd Miasta Krakowa gdzie dalej pasożytują między
      innymi były funkcjonariusze SB i inni nieudacznicy
      • zambro Re: Słusznie dwołać i rozliczyć !!!! 19.04.05, 07:33
        W tych debatach kto jeszcze przyjdzie do PO wkradł się błąd. O ile pamiętam to
        Jerzy Fedorowicz jest radnym Sejmiku a w Radzie Miasta jest jego syn o innym
        imieniu. Redakcja popełniła ten sam błąd co ponad 800 wyborców z Nowej Huty,
        którzy głosowałi na Fedorowicza sądząc, że jest to Jerzy, dyrektor teatru,
        słynny pomagacz Lassocie w debacie telewizyjnej z Majchrowskim, a tymczasem był
        to jego syn, któremu tata chciał załatwić dobre dochody z diety radnego zamiast
        go utrzymywać. I mu się to udało. Moim zdanikem, podawanie na listach wyborczych
        pierwszego imienia Jerzy było ewidentnym wyborczym fałszerstwem. I jeżeli ojciec
        i syn Federowicze zaczną pomagać Platformie, a szczególnie poprzez zasialnie jej
        szeregów to szybko ta zacna partia osiągnie 10% poparcia.
        • Gość: obserwator Re: Słusznie dwołać i rozliczyć !!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.04.05, 11:59
          Popieram tą opinięi boleję, że do PO idątakie spady i cwaniaki. Sytuacja z
          młodym fedorowiczem była skandaliczna i nikt jej nie podjął. Dlaczego nie
          zrobiła tego Gazeta? Sentymenty?
        • Gość: Zorro Re: Słusznie dwołać i rozliczyć !!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.05, 22:12
          Chyba Ci się coś poprzestawiało .Sam głosowałem na Jerzego F ,oczywiście przez
          pamięć na dobre czyny jego ojca .Co ,facet miał specjalnie dla ciebie nazwać
          się Nie Jerzy ??? . Przesadzasz !
      • Gość: kubapowiatowy pucio, pucio IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.04.05, 13:49
        „Gazeto ocknij się to ta mściwa baba winna już nie tylko wisieć ale dawno gnić
        w kryminale za oszustwa i znęcanie się nad innymi. Popieranie bandytyzmu i
        łajdactwa niektórych kobiet. Jest to osoba chora psychicznie i aż pieni się od
        nienawiści w szczególności do męskiej części”.
        -
    • Gość: gość Gołaś już pokazał co potrafi. IP: 195.150.18.* 19.04.05, 08:51
      Gołaś jak był prezydentem to pokazał co potrafi i niech go za to szlag trafi.
      Już nawet Majchlowski jest od niego lepszy (choć też do d...)
      PRECZ Z GOŁASIEM!
    • Gość: platfusobywatel Jan Maria zakała IP: *.mn.agh.edu.pl 19.04.05, 08:53
      pomógł Majchrowskiemu wygrać, a teraz PO rżnie głupa
      • zambro PO to nie Rokita, Szczypiński, Gołaś czy Sonik 19.04.05, 14:21
        PO jawi się jako partia poważna. Dlatego też- mimo wszystko -prawdopodobnie będę
        na nią głosował, ale bedę unikał pierwszych na liście, tych różnego radzaju
        cwaniaczków. O Gołasiu jest dużo opinii, Sonikowi mało, że jest posłem do
        Parlamentu Europejskiego to jeszcze pragnie aby jego żona została posłem do
        sejmu, Szczypiński też rozrabiaka i samolub, natomiast poseł z niego do
        niczego. Węgrzyn - a kto jest?
        • Gość: Janusz Re: PO to nie Rokita, Szczypiński, Gołaś czy Soni IP: *.ceti.pl 19.04.05, 15:39
          Tylko, że głosując na tą listę oddasz głos właśnie na te osoby. A tak na
          marginesie to na wczorajszym spotkaniu Pana Gołasia nie było bo po prostu nie
          był w stanie dotrzeć. Starym zwyczajem przeholował z alkoholem i koledzy
          partyjni nie dopuścili go na spotkanie bo wiedzieli, ze będą tam dziennikarze.
    • Gość: czytelnik Re: Ofensywa PO. Chce odwołać Majchrowskiego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.04.05, 15:06
      O ile mi wiadomo, to właśnie rada miasta zablokowała prezydencki projekt
      modernizacji sieci oświatowej. Pisano o znacznych stratach z tego powodu. Czy
      ktoś nad tym panuje i poczuwa się do odpowiedzialności?
    • Gość: koko Re: Ofensywa PO. Chce odwołać Majchrowskiego IP: *.ghnet.pl 19.04.05, 19:05
      na szable ich ,
      bigosować , bigosować
      • Gość: Paweł [...] IP: *.kompania.net 19.04.05, 19:26
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • zambro Majchrowski ma poparcie 19.04.05, 20:20
          Policja mnie aż tak nie interesuje a wpisy poprzedika nieco irytują. Ale każdy
          ma prawo... Wracając do głównego tematu PO niech nie robi głupiej zadymy, która
          jej nic nie da, tylko przedstawi program dla miasta, kandydata na prezydenta,
          może wreszcie normalnych i pracowitych ludzi do Rady Miasta ( Sularz i
          Klimowicz)a nie Handzlików, Dobyrnów i zasiedziałych w Radzie od kilku kadencji.
          • Gość: kubapowiatowy imperatyw kategoryczny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.04.05, 21:11
            Ja bardzo przepraszam, ale co do normalności i pracowitości tych panów (i nie
            tylko) to musimy Ci wierzyć tak bardziej na słowo. Co do ich komunikatywności
            zresztą też, ale to przychodzi (siłą faktu) już nieco trudniej.
            A generalnie, to nie sposób oprzeć się wrażeniu, że oni (wszyscy) po prostu
            (nie chodzi tylko o to forum) mają nas serdecznie w d…. Zresztą słusznie, bo co
            się będą wysilać, informować, zajmować stanowisko, stawiać czoła, zabierać
            głos, pobudzać dyskusję, odwoływać się do opinii (niepotrzebne skreślić), kiedy
            z obawy przed wiadomą, skrajną zarazą i tak musimy na nich głosować. I nie wiem
            jak innych, ale mnie to trochę irytuje.
            • Gość: Zorro Re: imperatyw kategoryczny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.05, 22:21
              Imperatyw kategoryczny coś oznacza ,i wiemy co . Ja sobie myślę ,że panowie
              Sularz i Klimowicz robią sobie raczej promocję niż aktywną pracę . Wielki krzyk
              o bon okazał się nie przygotowaną kompletnie już nie koncepcją ale mgławicowym
              zarysem pomysłu . Żadnych wyliczeń ,żadnych analiz tylko wola że ma być dobrze.
              Sam jestem za bonem ale w ten sposób to się boję .A kwestia nowego podziału
              dzielnić ? Kompletna wsypa.I też chodzi o kompletne nie przygotowanie
              pomysłu ,wręcz spalenie go .Niestety kolejna kompromitacja. I na koniec ,z tego
              co wiem pan Hadzlik ma wielkie zasługi za czas Solidarności,coś wtedy znaczył i
              teraz znaczy w Krakowie i Polsce ,pan Dobyrn jest chyba dr albo i hab na
              Polibudzie ,startowali już kilkakrotnie i dostawali się do rady miasta .A
              panowie Sularz i Klimowicz ani wykształcenia ,ani efektów ,ani znaczenia ... .
              No to i chłopcy walczą o swoje ,krzyczą ,myślą ,że im głośniej tym lepiej . A
              inni im wtórują .A w czym taki Sularz czy Klimowicz jest lepszy od Handzlika
              czy Dobyrna ??? Krzykiem ? , nie przygotowanymi pomysłami ? Bez przesady
              • Gość: kubapowiatowy Re: imperatyw kategoryczny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.04.05, 11:24
                No wiemy, wiemy – wystarczy że jesteśmy (umówmy się) moralnie prawi, a resztę,
                to o kant….
                Ja bardzo przepraszam, ale to sporo wyjaśnia. Na przykład w obszarze tzw.
                komunikacji społecznej. Innymi słowy – wygląda na to, że oni nie tyle nie mają
                JAK, co O CZYM za nami gadać.
                A co do wspomnianej wcześniej fatalnej prawidłowości, to chciałbym dodać, że
                chłopaki (i dziewczyny) mogą w ogóle nic nie robić. Wszystko załatwią za nich
                Giertych z Lepperem.
    • Gość: Paweł lot na kukułczym gniazdem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.04.05, 21:27
      Ja bardzo przepraszam wszystkich za moje obsesyjno-maniakalne zachowanie, ale
      dzisiaj znowu nie wziąłem pigułek.
    • Gość: krakus Przeciez PO Krakowskie to totalne lenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.05, 10:11
      wiem cos o tym, bo dla nich pracowalem
      • zambro Re: Przeciez PO Krakowskie to totalne lenie 20.04.05, 18:36
        Przynajmniej w części tz liderów. nie dość,że lenie to jeszcze nieudaczniki.
        Natomiast nie widać szans dla młodych bo są skutecznie blokowani. Owszem, do
        pomocy przy wyborach to tak, ale "znaj proporcje mocium Panie" . Zresztą partia
        absolutnie bez cienia ideologi, typowa zbieranina cwaniaczków od skacząca od
        partii do partii. Fedorowicz, Gołaś, Sonik,Szczypiński... Przecież Węgrzyn też
        był u Korwina -Mikke.
        • Gość: Smętas Re: Przeciez PO Krakowskie to totalne lenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.04.05, 19:24
          Ale narzekasz !.Przecież większość gdzieś tam była ,nawet twoi młodzi
          ulubuieńcy - SKL,AWS wcześniej Ruch Stu ,jak ktoś jest aktywny to szuka ,akurat
          w PO nie powinno się na to narzekać .A blokowanie ? A któż zabraniał panu
          Sularzowi startować i dostać większą liczbę głosów ? I co ? I nic ! lenie i
          nieudaczniki ,tylko głośno krzyczą !
    • Gość: Aga Lepiej późno niż wcale! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.05, 20:19
      Miejmy nadzieję że nie jest to kolejny poryw z motyką na słońce!
      Więcej konsekwencji, a mniej gadania proponuję bo bardzo się dziwię ,że ten
      człowiek jeszcze jest na stanowisku Prezydenta naszego pięknego miasta KRAKOWA.
      Taka sytuacja nie powinna się w ogóle wydarzyć w historii Krakowa aby
      Majchrowski wraz ze swoją świtą tzn.:Tajster zaistniał na tym stanowisku!
      Dajcie znać gdzie należy się podpisać aby spadł ze stołka a zrobię to od razu.
    • Gość: kubapowiatowy a może tak zacząć od siebie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.04.05, 20:59
      Ja bardzo przepraszam, że się tak czepiam, ale to moje zbójeckie prawo. I
      uniżenie proszę jakiegoś szczerego sympatyka krakowskiej PO o listę jej dokonań
      w ciągu ostatniej kadencji.
      Oraz o wyjaśnienie niepojętego stanowiska wobec wiadomego stadionu. Co to było –
      autentyczne przekonanie, kunktatorstwo, kolesiostwo, tchórzostwo, nierząd czy
      jeszcze coś innego?
    • Gość: Elaine Kośmider przechodzi do PO???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.05, 23:01
      A mnie bardzo zmartwiło to co napisała GW. Czyżby moj ulubiony randybk miał
      przejść do partii Rokity? Bardzo, bardzo smutne. Przestałby byc moim ulubionym
      radnymbk i pewnie nie tylko moim. Zresztą skoro tak to pewnie mu wszystko
      jedno. :-(((
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka