Gość: Piotr IP: *.waw.cdp.pl 26.06.02, 10:10 Czy ktos może mi powiedzieć gdzie w sieci można znaleść Mapkę ze ścieżkami rowerowymi w Krakowie. kontakt piotrkukla@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kuba203 Re: Ścieżki rowerowe 26.06.02, 10:20 Pewnie gdzieś na www.krakow.pl jest. Ale to nie będzie skomplikowana mapa :((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mtq Re: Ścieżki rowerowe IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 26.06.02, 12:07 Spróbuj na www.gazeta.pl/krakow, kiedyś przy okazji artykułu była mapka...nawet ją miałem na dysku, ale skasowałem...:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtek Re: Ścieżki rowerowe IP: *.bj.uj.edu.pl 26.06.02, 16:57 Gość portalu: Piotr napisał(a): > Czy ktos może mi powiedzieć gdzie w sieci można znaleść > Mapkę ze ścieżkami rowerowymi w Krakowie. > > kontakt > piotrkukla@wp.pl a czy ktoś może mi powiedzieć gdzie w Krakowie można znaleźć ścieżki rowerowe?:) wagbunda ps. to co istnieje, a niektórzy nazywają ścierzkami to jakaś kpina Odpowiedz Link Zgłoś
kuba203 Re: Ścieżki rowerowe 27.06.02, 08:27 Gość portalu: wojtek napisał(a): > ps. to co istnieje, a niektórzy nazywają ścierzkami to jakaś kpina > Dlaczego? Wbrew pozorom, "ścieżka rowerowa" nie ma wyglądać jak ścieżka przez łąkę czy las, tylko powinna być asfaltową lub brukowaną drogą, a takie są właśnie ścieżki rowerowe w Krakowie. Może nie wszystkie spełniają normy, ale na pewno większość (wzdłuż Wisły, Reymonta, Armii Krajowej, Grodzka-Bernardyńska-Most Grunwaldzki-Zielna (bez Mostu Zwierzynieckiego, tam ścieżka kończy się schodami : ((( ), al. Solidarności, 3 maja, więcej sobie nie przypominam, być może więcej nie ma) Odpowiedz Link Zgłoś
palmtop Re: Ścieżki rowerowe 16.07.02, 02:47 no wlasnie, mapy ze sciezkami, takiego pytania w ogole nie powinno byc... zanim pierwszy raz zobaczylem prawdziwe sciezki rowerowe, mialem o nich blade pojecie i chyba tak jak wiekszosc mieszkancow naszego pieknego kraju kojarzylem je z jakimis wyznaczonymi w szczegolnych miejscach drozkami, po ktorych moga sobie smigac bicykle - niemalze jakas abstrakcja oderwana zupelnie od zycia codziennego; sadze ze 90 % Polakow byloby oburzonych, gdyby nagle jak za dotknieciem czarodziejskiej rozdzki pojawily sie nagle na kazdym chodniku sciezki dla rowerow czyli jedno z najprostszych a tak wspanialych ulatwien zycia codziennego; no bo jak to - rowery na chodnikach? czasem zastanawialem sie dlaczego wyglada to u nas jak wyglada. dlaczego nie ma sciezek rowerowych, ktore prowadza do kazdego miejsca w miescie??? dlaczego sie koncza w rowie lub na schodach? brak tradycji rowerowych? zahamowania decydentow do znajdywania prostych rozwiazan? brak horyzontow i doswiadczen wyniesionych z podrozy do innych krajow? (albo raczej brak podrozy) nawet obecne proby budowania sciezek byly jak dotychczas smiechu warte, nie tylko w Krakowie... no coz trzeba odczekac az w radach miejskich zaczna zasiadac nowe pokolenia; pewnie latwiej bedzie zaglosowac za budowa sciezki rowerowej na nowo budowanej ulicy mlodemu czlowiekowi, ktory w latach studenckich w wakacje tulal sie po Europie Zachodniej i w co drugim miescie widzial po kilkanascie kilometrow sciezek lub z nich wielokrotnie korzystal, niz obecnym dziadkom-radnym- autorytetom, dla ktorych sciezka rowerowa to jakas fikcja, ktorej urzeczywistnienie jest dla nich 1-kilometrowym jednorazowym zaspokojeniem fanaberii amatorow rowerow w miescie, eh... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mtq Re: Ścieżki rowerowe IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 25.07.02, 11:41 wyborcza.gazeta.pl/im/731/m731153.jpg Odpowiedz Link Zgłoś