Gość: amar IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.05.01, 10:45 Proszę o opinię na temat Wrocławia, jego mieszkańcach, architekturze no i o EXPO 2010. Z góry dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Wojtek Re: CO SĄDZIMY O WROCŁAWIU? IP: *.ds1.agh.edu.pl 20.05.01, 11:39 Wrocek to najpiękniejsze miasto w jakim byłem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michał Re: CO SĄDZIMY O WROCŁAWIU? IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 20.05.01, 22:41 bardzo sympatyczne miasto, bardzo mili ludzie, expo to dobry pomysł, stara architektura lepsza niz w krakowie, nowa architektura - mówiąc delikatnie pozostawia wiele do zyczenia....bardzo zła. ogólnie przepadam za wrocławiem mieszkaniec krakowa michał Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: contra Re: CO SĄDZIMY O WROCŁAWIU? IP: 192.168.0.* / 195.205.24.* 22.05.01, 14:10 Wszyscy (no może prawie, bo ze wszystkimi nie rozmawiałam:) Krakowianie poza swoim ukochanym Krakowem uwielbiają jeszcze dwa miasta w Polsce: Gdańsk i Wrocław. Miałam szczęście odwiedzić Wrocław w styczniu 2000 roku i byłam zachwycona uroczym ryneczkiem, fajnymi knajpami (prawie takimi, jak w Krakowie, idziecie w dobrym kierunku:) i atmosferą. Ponadto wydaje mi się, że Wrocław jest mądrze zarządzany - buduje się fajne nowe budynki w centrum, które nie tylko nie zakłócają harmonii starej architektury, ale znacznie ją wzbogacają. Po prostu chyba jesteście mniej konserwatywni, niż my w Krakowie. Nieszczęściem Krakowa są jego ortodoksyjni i niereformowalni konserwatoray zabytków, którzy zakonserwowali:) swoje mózgi i nie dopuszczaja żadnych nowych rozwiązań. Na pewno nie udałoby sie w Krakowie otynkowac na kolorowo kamienic w Rynku, a mogłoby być fajnie. Lubię Wrocław i pozdrawiam jego mieszkańców! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kinga Re: CO SĄDZIMY O WROCŁAWIU? IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 05.06.01, 18:39 Dziękujemy i pozdrawiamy milych Krakusów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koala Re: CO SĄDZIMY O WROCŁAWIU? IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 05.06.01, 18:59 wow, wow... dzieki, dzieki, my Wrocławianie mamy podobne odczucia, to znaczy poza Wrocławiem uwielbiamy Kraków i Gdańsk... co ja moge napisac o Krakowie... uwielbiam go po prostu a 18, 19 i 20 u Was bede i mozecie mnie zaprosic na pifko:))))))) pozdrowionka. koala Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tadek Re: CO SĄDZIMY O WROCŁAWIU? IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 06.06.01, 02:36 Koala, przeciez juz Cie zaprosilem! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koala Re: CO SĄDZIMY O WROCŁAWIU? IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 06.06.01, 12:46 oh wiem, dzieki dzieki, ale wiesz, to bylo takie grzecznosciowe...:)))) w ramach sympatii Wrocławsko- Krakowskiej:))) W ogole Wasze forum bardzo mi sie podoba, bo brak tu problemów... ostatnio do nas wkradli sie jacys ludzie dziwni i popsuli nam temat o piosenkach o Wrocławiu czymś o Żydach, Grodnie i Polakach... i już mi się odechciało.... takie rzeczy mnie osłabiają po prostu... ohhhhh. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarosz Re: CO SĄDZIMY O WROCŁAWIU? IP: 195.116.104.* 06.06.01, 14:24 Sądząc po adresie, to jest jeden ludź - niech go sczyści, gdziekolwiek jest. A Kraków uwielbiam! Nie byłem w nim od roku, ale jak dobrze pójdzie, zawitam tam w połowie czerwca. Mam nieuleczalną słabość do Starego Teatru, a zwłaszcza do "maratonów" Krystiana Lupy :-D To jedyne miasto, gdzie mógłbym się z Wrocławia przeprowadzić - choć co najwyżej czasowo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koala Re: CO SĄDZIMY O WROCŁAWIU? IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 06.06.01, 14:33 Gość portalu: Jarosz napisał(a): > Sądząc po adresie, to jest jeden ludź - niech go sczyści, gdziekolwiek jest. > > A Kraków uwielbiam! Nie byłem w nim od roku, ale jak dobrze pójdzie, zawitam > tam w połowie czerwca. Mam nieuleczalną słabość do Starego Teatru, a zwłaszcza > do "maratonów" Krystiana Lupy :-D > > To jedyne miasto, gdzie mógłbym się z Wrocławia przeprowadzić - choć co > najwyżej czasowo. masz calkowita racje... tyle ze ja bywam w krakowie czesciej:)) bylem tam ostatnio jakis tydzien temu.. i bede znow za 1,5 tygodnia.... a potem moze bede tam studiowal, jak wszystko pojdzie dobrze. ale to tez tymczasowo... mam nadzieje ze rok.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fnoll Re: CO SĄDZIMY O WROCŁAWIU? IP: *.ds.uj.edu.pl 06.06.01, 14:48 Kiedyś bywałem we Wrocku bardzo często i zawsze sprawiał na mnie przygnębiające wrażenie, ale chciało się w nim być, w przeciwieństwie do Katowic, gdzie i brzydko i uciekać. Najlepiej się prezentował w szarówie i mżawce, gdy pogoda zgadzała się z jego obliczem. Jest okropnie głośny, na paru ulicach starego miasta po prostu nie da się rozmawiać, szczególnie na jednej takiej z kinem, nie pamiętam. Wizyta papieża dość mocno Wrocek odmieniła, to myślę że po EXPO mógłby stać się już całkiem wesoły. Ale co by o nim nie rzec - miasto ma klimat. Noce spędzone na Ostrowie Tumskim to jedne z bardziej magicznych chwil mojego życia. Zgadzam się z innymi, że Wrocek, Kraków i Gdańsk to właśnie klawe miasta, ale dołożyłbym jeszcze Lublin - może taki na uboczu, ale jest COOL :), no i piwo perełka tanie jest... o ile jeszcze jest. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koala Re: CO SĄDZIMY O WROCŁAWIU? IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 06.06.01, 14:55 Gość portalu: Fnoll napisał(a): > Kiedyś bywałem we Wrocku bardzo często i zawsze sprawiał na mnie przygnębiające > wrażenie, ale chciało się w nim być, w przeciwieństwie do Katowic, gdzie i brzy > dko i uciekać. > Najlepiej się prezentował w szarówie i mżawce, gdy pogoda zgadzała się z jego o > bliczem. > Jest okropnie głośny, na paru ulicach starego miasta po prostu nie da się rozma > wiać, > szczególnie na jednej takiej z kinem, nie pamiętam. Wizyta papieża dość mocno W > rocek > odmieniła, to myślę że po EXPO mógłby stać się już całkiem wesoły. Ale co by o > nim nie > rzec - miasto ma klimat. Noce spędzone na Ostrowie Tumskim to jedne z bardziej > magicznych chwil mojego życia. > Zgadzam się z innymi, że Wrocek, Kraków i Gdańsk to właśnie klawe miasta, ale > dołożyłbym jeszcze Lublin - może taki na uboczu, ale jest COOL :), no i piwo > perełka tanie jest... o ile jeszcze jest. Hmmm, nie wiem czemu ale wlasnie najbardziej lubie Wrocław w czasie deszczu. A jak jest mgła to w ogóle.... moze po czesci to dlatego ze w ogole lubie taka pogode, ale w czasie deszcze rzeczywiscie Wrocław wyglada super... I masz racje ze jest choolernie glosny... za duzo tramwajow, o ktorych sie wciaz dyskutuje na forum wroclawskim:))) najgorzej jest chyba na placu grunwaldzkim i na pulaskiego... ale i na szewskiej czasem sie nie da, mimo ze to zaraz kolo rynku... A w Lublinie nigdy nie bylem, a slyszalem ze to fajne miasto... szkoda. pozdrowionka z wrocka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: groblas Ja też lubie Kraków i Gdańsk IP: *.ci.pwr.wroc.pl 07.06.01, 12:58 I też jestem z Wrocławia :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koala Re: Ja też lubie Kraków i Gdańsk IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 07.06.01, 17:16 Gość portalu: groblas napisał(a): > I też jestem z Wrocławia :))) :)))))) no właśnie, typoooooooowe:))))))) heheh Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kresowia W EU ZA KILKA LAT NIE BEDZIE WROCŁAWIA TYLKO BRESLAU. IP: *.nas1.ana2.gblx.net 07.06.01, 06:03 Gość portalu: Wojtek napisał(a): > Wrocek to najpiękniejsze miasto w jakim byłem. We Wrocławiu mieszkają Kresowiacy, a raczej - wymierają Kresowiacy. Co będzie z młodymi Wrocławianami? Granica na Odrze i Nysie nigdy nidzie nie zoystała uprawomocniona układem, umową, prawem ,paktem lub temu podobnym. Innymi słowy wrocławianie budują zamki na lodzie. Kiedy Polska "przystąpi" do EU, Niemcy wykupią ziemię i nieruchomości, nawet żaden nowy Drzymała nie pomoże. Polacy będą musieli ścieśnić się w strefie nadwiślańskiej EU, bo Kresy zostały im odebrane. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ POLSKI HOLOCAUST Z RĄK ŻYDÓW NA KRESACH „Nikt nie pamięta o polskim holocauście na Syberii” „Za polski holocaust ■ NIKT ■ NAS ■ N A W E T ■ N I E ■ P R Z E P R O S I Ł ■ poza Niemcami. My, Kresowiacy, straciliśmy nie tylko swoich bliźnich, ale także domy, ziemie, rodzinne pamiątki, cały dobytek i groby, które pokrywa niepamięć, żeby wszelki ślad po nas zaginął. Polacy znają holocaust Żydów i „akcję Wisla”, a nie znają „akcji Syberia”. Polacy znają mord kielecki, a nie znają liczby ofiar naszych dzieci, które zginęły na Syberii z głodu i zimna oraz hekatomby ofiar zsyłek, więzień i łagrów sowieckich. A przecież do tych ofiar przyczynili się w dużej mierze Żydzi, współpracujący z NKWD, a potem z UB.” - Maria ANTONOWICZ „Dlaczego dotąd oficjalne koła żydowskie nie potępiły jawnej zdrady i innych zbrodni, jakich się wobec Polski i polskich obywateli Żydzi dopuszczali przez cały czas okupacji sowieckiej?” - Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fnoll Re: W EU ZA KILKA LAT NIE BEDZIE WROCŁAWIA TYLKO BRESLAU. IP: *.ds.uj.edu.pl 07.06.01, 09:12 Te, Kresowia, dobrze się czujesz? Bo wiesz, z paranoją da się żyć, tylko trzeba brać leki i znaleźć dobrego psychiatrę, który w razie czego, gdy poczujesz się śledzony przez Żydów, albo z przerażeniem odkryjesz, że służby specjalne Izraela nasyłają ci zbereźne myśli, pomoże i wysłucha. Boisz się o Wrocek, że przyjdą złe Niemcy i zrobią wszystkim kuku? Wiesz, to nie o Wrocek chodzi, to o ciebie chodzi. Z takimi lękami musi się kiepsko żyć. Wyluzuj chłopie. Pojedź na wycieczkę do Berlina i Jerozolimy, zobacz, że żyją tam ludzie jak wszędzie, a nie diabły i demony. I przestań czytać gazety, słuchać radio, oglądać TV i sięgać po jakieś "mocne" książki, bo to ci tylko szkodzi. Wyluzuj chłopie, wyluzuj. Wrocek to klimatyczne miasto i fajnie jest w nim żyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koala Re: W EU ZA KILKA LAT NIE BEDZIE WROCŁAWIA TYLKO BRESLAU. IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 07.06.01, 11:12 NIektorzy maja jednak nie najlepiej pod kopułą.... mysle ze o mlodych Wroclawian nie musisz sie martwic, my sobie damy rade... A texty o kresowiakach i żydach nie sa nam do niczego potrzebne, nie zbieramy takich dziel sztuki... pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wro Re: W EU ZA KILKA LAT NIE BEDZIE WROCŁAWIA TYLKO BRESLAU. IP: *.ii.uni.wroc.pl 07.06.01, 18:20 wymierają??? do wrocławia ściąga cały kraj. zachód, północ, wschód i południe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarosz O zgrozo! IP: 195.116.104.* 07.06.01, 20:30 O w mordziaszkę! Ten spamujący maniak o różnych nickach, co pisze spod adresu *.nas1.ana2.gblx.ne i zaśmieca bez pardonu posty w Warszawie i we Wrocławiu, dotarł już do Krakowa! Jego trzeba natychmiastowo leczyć, a nie dawać mu dostęp do Sieci! :-((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: efka Re: W EU ZA KILKA LAT NIE BEDZIE WROCŁAWIA TYLKO BRESLAU. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.06.01, 00:21 Gość portalu: Kresowia napisał(a): a ja skasowałam - z wielką przyjemnością!!! "...a w Krakowie, na Brackiej pada deszcz..." czasem potrzebny spacer w deszczu dla ochłody. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TS_M Re: CO SĄDZIMY O WROCŁAWIU? IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 08.06.01, 11:24 Co sądzimy: Śląsk - Wisełka - Lechia Gdańsk!!!!!!!! Pozdrowienia dla kibiców Śląska. Odpowiedz Link Zgłoś