Dodaj do ulubionych

CO SĄDZIMY O WROCŁAWIU?

IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.05.01, 10:45
Proszę o opinię na temat Wrocławia, jego mieszkańcach,
architekturze no i o EXPO 2010. Z góry dziękuję.
Obserwuj wątek
    • Gość: Wojtek Re: CO SĄDZIMY O WROCŁAWIU? IP: *.ds1.agh.edu.pl 20.05.01, 11:39
      Wrocek to najpiękniejsze miasto w jakim byłem.
      • Gość: michał Re: CO SĄDZIMY O WROCŁAWIU? IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 20.05.01, 22:41
        bardzo sympatyczne miasto, bardzo mili ludzie, expo to dobry pomysł, stara
        architektura lepsza niz w krakowie, nowa architektura - mówiąc delikatnie
        pozostawia wiele do zyczenia....bardzo zła. ogólnie przepadam za wrocławiem
        mieszkaniec krakowa
        michał
        • Gość: contra Re: CO SĄDZIMY O WROCŁAWIU? IP: 192.168.0.* / 195.205.24.* 22.05.01, 14:10
          Wszyscy (no może prawie, bo ze wszystkimi nie rozmawiałam:) Krakowianie poza
          swoim ukochanym Krakowem uwielbiają jeszcze dwa miasta w Polsce: Gdańsk i
          Wrocław. Miałam szczęście odwiedzić Wrocław w styczniu 2000 roku i byłam
          zachwycona uroczym ryneczkiem, fajnymi knajpami (prawie takimi, jak w Krakowie,
          idziecie w dobrym kierunku:) i atmosferą. Ponadto wydaje mi się, że Wrocław
          jest mądrze zarządzany - buduje się fajne nowe budynki w centrum, które nie
          tylko nie zakłócają harmonii starej architektury, ale znacznie ją wzbogacają.
          Po prostu chyba jesteście mniej konserwatywni, niż my w Krakowie. Nieszczęściem
          Krakowa są jego ortodoksyjni i niereformowalni konserwatoray zabytków, którzy
          zakonserwowali:) swoje mózgi i nie dopuszczaja żadnych nowych rozwiązań. Na
          pewno nie udałoby sie w Krakowie otynkowac na kolorowo kamienic w Rynku, a
          mogłoby być fajnie. Lubię Wrocław i pozdrawiam jego mieszkańców!
          • Gość: kinga Re: CO SĄDZIMY O WROCŁAWIU? IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 05.06.01, 18:39
            Dziękujemy i pozdrawiamy milych Krakusów
          • Gość: koala Re: CO SĄDZIMY O WROCŁAWIU? IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 05.06.01, 18:59
            wow, wow... dzieki, dzieki, my Wrocławianie mamy podobne odczucia, to znaczy
            poza Wrocławiem uwielbiamy Kraków i Gdańsk... co ja moge napisac o Krakowie...
            uwielbiam go po prostu a 18, 19 i 20 u Was bede i mozecie mnie zaprosic na
            pifko:)))))))
            pozdrowionka. koala
            • Gość: Tadek Re: CO SĄDZIMY O WROCŁAWIU? IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 06.06.01, 02:36
              Koala, przeciez juz Cie zaprosilem!
              • Gość: koala Re: CO SĄDZIMY O WROCŁAWIU? IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 06.06.01, 12:46
                oh wiem, dzieki dzieki, ale wiesz, to bylo takie grzecznosciowe...:)))) w
                ramach sympatii Wrocławsko- Krakowskiej:))) W ogole Wasze forum bardzo mi sie
                podoba, bo brak tu problemów... ostatnio do nas wkradli sie jacys ludzie dziwni
                i popsuli nam temat o piosenkach o Wrocławiu czymś o Żydach, Grodnie i
                Polakach... i już mi się odechciało.... takie rzeczy mnie osłabiają po
                prostu... ohhhhh.
                • Gość: Jarosz Re: CO SĄDZIMY O WROCŁAWIU? IP: 195.116.104.* 06.06.01, 14:24
                  Sądząc po adresie, to jest jeden ludź - niech go sczyści, gdziekolwiek jest.

A Kraków uwielbiam! Nie byłem w nim od roku, ale jak dobrze pójdzie, zawitam
                  tam w połowie czerwca. Mam nieuleczalną słabość do Starego Teatru, a zwłaszcza
                  do "maratonów" Krystiana Lupy :-D

To jedyne miasto, gdzie mógłbym się z Wrocławia przeprowadzić - choć co
                  najwyżej czasowo.
                  • Gość: koala Re: CO SĄDZIMY O WROCŁAWIU? IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 06.06.01, 14:33
                    Gość portalu: Jarosz napisał(a):

&#62 Sądząc po adresie, to jest jeden ludź - niech go sczyści, gdziekolwiek jest.
                    &#62
                    &#62 A Kraków uwielbiam! Nie byłem w nim od roku, ale jak dobrze pójdzie, zawitam
                    &#62 tam w połowie czerwca. Mam nieuleczalną słabość do Starego Teatru, a zwłaszcza
                    &#62 do "maratonów" Krystiana Lupy :-D
                    &#62
                    &#62 To jedyne miasto, gdzie mógłbym się z Wrocławia przeprowadzić - choć co
                    &#62 najwyżej czasowo.

masz calkowita racje... tyle ze ja bywam w krakowie czesciej:)) bylem tam
                    ostatnio jakis tydzien temu.. i bede znow za 1,5 tygodnia.... a potem moze bede
                    tam studiowal, jak wszystko pojdzie dobrze. ale to tez tymczasowo... mam nadzieje
                    ze rok....
                  • Gość: Fnoll Re: CO SĄDZIMY O WROCŁAWIU? IP: *.ds.uj.edu.pl 06.06.01, 14:48
                    Kiedyś bywałem we Wrocku bardzo często i zawsze sprawiał na mnie przygnębiające
                    wrażenie, ale chciało się w nim być, w przeciwieństwie do Katowic, gdzie i brzydko i uciekać.
                    Najlepiej się prezentował w szarówie i mżawce, gdy pogoda zgadzała się z jego obliczem.
                    Jest okropnie głośny, na paru ulicach starego miasta po prostu nie da się rozmawiać,
                    szczególnie na jednej takiej z kinem, nie pamiętam. Wizyta papieża dość mocno Wrocek
                    odmieniła, to myślę że po EXPO mógłby stać się już całkiem wesoły. Ale co by o nim nie
                    rzec - miasto ma klimat. Noce spędzone na Ostrowie Tumskim to jedne z bardziej
                    magicznych chwil mojego życia.
                    Zgadzam się z innymi, że Wrocek, Kraków i Gdańsk to właśnie klawe miasta, ale
                    dołożyłbym jeszcze Lublin - może taki na uboczu, ale jest COOL :), no i piwo
                    perełka tanie jest... o ile jeszcze jest.
                    • Gość: koala Re: CO SĄDZIMY O WROCŁAWIU? IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 06.06.01, 14:55
                      Gość portalu: Fnoll napisał(a):

&#62 Kiedyś bywałem we Wrocku bardzo często i zawsze sprawiał na mnie przygnębiające
                      &#62 wrażenie, ale chciało się w nim być, w przeciwieństwie do Katowic, gdzie i brzy
                      &#62 dko i uciekać.
                      &#62 Najlepiej się prezentował w szarówie i mżawce, gdy pogoda zgadzała się z jego o
                      &#62 bliczem.
                      &#62 Jest okropnie głośny, na paru ulicach starego miasta po prostu nie da się rozma
                      &#62 wiać,
                      &#62 szczególnie na jednej takiej z kinem, nie pamiętam. Wizyta papieża dość mocno W
                      &#62 rocek
                      &#62 odmieniła, to myślę że po EXPO mógłby stać się już całkiem wesoły. Ale co by o
                      &#62 nim nie
                      &#62 rzec - miasto ma klimat. Noce spędzone na Ostrowie Tumskim to jedne z bardziej
                      &#62 magicznych chwil mojego życia.
                      &#62 Zgadzam się z innymi, że Wrocek, Kraków i Gdańsk to właśnie klawe miasta, ale
                      &#62 dołożyłbym jeszcze Lublin - może taki na uboczu, ale jest COOL :), no i piwo
                      &#62 perełka tanie jest... o ile jeszcze jest.

Hmmm, nie wiem czemu ale wlasnie najbardziej lubie Wrocław w czasie deszczu. A
                      jak jest mgła to w ogóle.... moze po czesci to dlatego ze w ogole lubie taka
                      pogode, ale w czasie deszcze rzeczywiscie Wrocław wyglada super... I masz racje
                      ze jest choolernie glosny... za duzo tramwajow, o ktorych sie wciaz dyskutuje na
                      forum wroclawskim:))) najgorzej jest chyba na placu grunwaldzkim i na
                      pulaskiego... ale i na szewskiej czasem sie nie da, mimo ze to zaraz kolo rynku...
                      A w Lublinie nigdy nie bylem, a slyszalem ze to fajne miasto... szkoda.
                      pozdrowionka z wrocka

• Gość: groblas Ja też lubie Kraków i Gdańsk IP: *.ci.pwr.wroc.pl 07.06.01, 12:58
              I też jestem z Wrocławia :)))
              • Gość: koala Re: Ja też lubie Kraków i Gdańsk IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 07.06.01, 17:16
                Gość portalu: groblas napisał(a):

&#62 I też jestem z Wrocławia :)))

:)))))) no właśnie, typoooooooowe:))))))) heheh

• Gość: Kresowia W EU ZA KILKA LAT NIE BEDZIE WROCŁAWIA TYLKO BRESLAU. IP: *.nas1.ana2.gblx.net 07.06.01, 06:03
        Gość portalu: Wojtek napisał(a):

&#62 Wrocek to najpiękniejsze miasto w jakim byłem.

We Wrocławiu mieszkają Kresowiacy, a raczej - wymierają Kresowiacy. Co będzie z
        młodymi Wrocławianami? Granica na Odrze i Nysie nigdy nidzie nie zoystała
        uprawomocniona układem, umową, prawem ,paktem lub temu podobnym. Innymi słowy
        wrocławianie budują zamki na lodzie. Kiedy Polska "przystąpi" do EU, Niemcy
        wykupią ziemię i nieruchomości, nawet żaden nowy Drzymała nie pomoże. Polacy będą
        musieli ścieśnić się w strefie nadwiślańskiej EU, bo Kresy zostały im odebrane.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

POLSKI HOLOCAUST Z RĄK ŻYDÓW NA KRESACH
        „Nikt nie pamięta o polskim holocauście na Syberii”

„Za polski holocaust ■ NIKT ■ NAS ■ N A W E T ■ N I E ■ P R Z E P R O S I Ł ■
        poza Niemcami.
        My, Kresowiacy, straciliśmy nie tylko swoich bliźnich, ale także domy, ziemie,
        rodzinne pamiątki, cały dobytek i groby, które pokrywa niepamięć, żeby wszelki
        ślad po nas zaginął. Polacy znają holocaust Żydów i „akcję Wisla”, a nie
        znają „akcji Syberia”. Polacy znają mord kielecki, a nie znają liczby ofiar
        naszych dzieci, które zginęły na Syberii z głodu i zimna oraz hekatomby ofiar
        zsyłek, więzień i łagrów sowieckich. A przecież do tych ofiar przyczynili się w
        dużej mierze Żydzi, współpracujący z NKWD, a potem z UB.” - Maria ANTONOWICZ

„Dlaczego dotąd oficjalne koła żydowskie nie potępiły jawnej zdrady
        i innych zbrodni, jakich się wobec Polski i polskich obywateli
        Żydzi dopuszczali przez cały czas okupacji sowieckiej?”
        -
        • Gość: Fnoll Re: W EU ZA KILKA LAT NIE BEDZIE WROCŁAWIA TYLKO BRESLAU. IP: *.ds.uj.edu.pl 07.06.01, 09:12
          Te, Kresowia, dobrze się czujesz? Bo wiesz, z paranoją da się żyć, tylko trzeba
          brać leki i znaleźć dobrego psychiatrę, który w razie czego, gdy poczujesz się
          śledzony przez Żydów, albo z przerażeniem odkryjesz, że służby specjalne
          Izraela nasyłają ci zbereźne myśli, pomoże i wysłucha. Boisz się o Wrocek,
          że przyjdą złe Niemcy i zrobią wszystkim kuku? Wiesz, to nie o Wrocek chodzi,
          to o ciebie chodzi. Z takimi lękami musi się kiepsko żyć. Wyluzuj chłopie. Pojedź
          na wycieczkę do Berlina i Jerozolimy, zobacz, że żyją tam ludzie jak wszędzie,
          a nie diabły i demony. I przestań czytać gazety, słuchać radio, oglądać TV i
          sięgać po jakieś "mocne" książki, bo to ci tylko szkodzi. Wyluzuj chłopie, wyluzuj.
          Wrocek to klimatyczne miasto i fajnie jest w nim żyć.
        • Gość: koala Re: W EU ZA KILKA LAT NIE BEDZIE WROCŁAWIA TYLKO BRESLAU. IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 07.06.01, 11:12
          NIektorzy maja jednak nie najlepiej pod kopułą.... mysle ze o mlodych Wroclawian
          nie musisz sie martwic, my sobie damy rade... A texty o kresowiakach i żydach nie
          sa nam do niczego potrzebne, nie zbieramy takich dziel sztuki...
          pozdrowienia
          • Gość: wro Re: W EU ZA KILKA LAT NIE BEDZIE WROCŁAWIA TYLKO BRESLAU. IP: *.ii.uni.wroc.pl 07.06.01, 18:20
            wymierają???

do wrocławia ściąga cały kraj.
            zachód, północ, wschód
            i południe
        • Gość: Jarosz O zgrozo! IP: 195.116.104.* 07.06.01, 20:30
          O w mordziaszkę! Ten spamujący maniak o różnych nickach, co pisze spod adresu
          *.nas1.ana2.gblx.ne i zaśmieca bez pardonu posty w Warszawie i we Wrocławiu,
          dotarł już do Krakowa! Jego trzeba natychmiastowo leczyć, a nie dawać mu dostęp
          do Sieci! :-(((
        • Gość: efka Re: W EU ZA KILKA LAT NIE BEDZIE WROCŁAWIA TYLKO BRESLAU. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.06.01, 00:21
          Gość portalu: Kresowia napisał(a):
          a ja skasowałam - z wielką przyjemnością!!!
          "...a w Krakowie, na Brackiej pada deszcz..." czasem potrzebny spacer w deszczu
          dla ochłody.
    • Gość: TS_M Re: CO SĄDZIMY O WROCŁAWIU? IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 08.06.01, 11:24
      Co sądzimy: Śląsk - Wisełka - Lechia Gdańsk!!!!!!!!
      Pozdrowienia dla kibiców Śląska.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka