Gość: mag IP: *.crowley.pl 10.05.05, 16:16 Szukam przyszłych sąsiadów na osiedlu Czereśniowy Sad. Czy ktoś coś wie kiedy firma otrzyma pozwolenie na budowę? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mag Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: *.crowley.pl 11.05.05, 21:10 Halo. gdzie ci sąsiedzi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: 5.6.2D* / 194.205.246.* 02.09.05, 17:39 Po co zaczynac nowy watek piszmy na starym...zawsze mozna latwiej znalezc jakies informacje...bedzie mniej zamieszania :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąsiadka z ,, A'' Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: 195.205.210.* 15.05.06, 11:56 witajcie, czy orentujecie sie moze z jakimi tak naprawde kwotami nalezy sie liczyc przy podpisywaniu hipoteki itd. przy mieszkaniu 48m?Weszła nowa ustawa, wedle której powinnismy płacic wszystkiego chyb ok. 450 zł, a nie jak do tej pory ok.3% wartosci mieszkania.prosze o info jesli ktos wie jak jest to naprawde Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mors Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: *.crowley.pl 14.05.05, 17:19 Ja też szukam informacji o inwestycji przy ulicy Mała Góra.Chętnie skontaktuję się z przyszłymi sąsiadami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: possi Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: *.crowley.pl 18.05.05, 10:15 Szukam informacji o firmie od byłych klientów DK-Development. Chętnie skontaktuję się z sąsiadami z budynku B1 na osiedlu Czereśniowy Sad. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tom Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: *.crowley.pl 31.05.05, 18:34 Interesują mnie opinie o tej firmie. Czy jest solidna? Może ktoś kupił od DK- Development mieszkanie lub dom? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pietr Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.06.05, 18:00 Ja bede kupował u nich mieszkanie w budynku A. Jak ktos chce kupic to warto zapytac sasiadów z osiedla mala gora. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lokator Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: 194.150.99.* 09.06.05, 20:42 A co mówią ci sąsiedzi? I czy wiesz coś o terminie rozpoczęcia budowy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piter Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.05, 13:46 Maja rozpoczac w lipcu. A sasiedzi sa raczej zadowoleni z wykonawstwa, minusy to stolarka aluminiowa ( w nowym osiedlu bedzie drewniana) i terminy bo termin budowy czeresniowego sadu sie troche przesunal. Reszta raczej ok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mag Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: 194.150.99.* 14.06.05, 19:48 A czy ktoś wie kto jest właścicielem "cudnej" starej kotłowni naprzeciwko i jakie są zamiary właściela co do tej nieruchomości ? ( szansa na wyburzenie ? ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: 5.6.2D* / *.uk.deuba.com 01.07.05, 16:08 slyszalam ze jaja wyburzyc to cudo ale nie wiem czy to jest na 100% pewne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elka Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: *.Grzegod / 62.121.129.* 21.07.05, 10:59 Właścicielem kotłowni był szpital w Prokocimiu. Kotłownia jest nieczynna i napewno ją zburzą, tylko nie wiadomo kiedy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mors Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: 194.150.99.* 19.06.05, 14:14 Halo, czy ktoś wie co nowego z Czereśniowym Sadem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tt Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: 194.150.99.* 23.06.05, 20:10 No właśnie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mag Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: 194.150.99.* 30.06.05, 09:25 Czy ktoś coś wie na temat nieustającego przedłużania się terminu oczekiwania na pozwolenie na budowę? Był termin do 30 czerwca,a podobno dalej czekamy.Proszę o informacje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: 5.6.2D* / *.uk.deuba.com 01.07.05, 16:03 Ja tez wplacilam oplate rezerwacyjna na mieszkanie na os czeresniowy sad :-)) mam nadzieje ze wszystko bedzie ok. Bedzie to mieszkanie w budynku B1---sa tu moze jacys sasiedzi :-) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: 5.6.2D* / *.uk.deuba.com 01.07.05, 16:06 Moj adres e-mail magda_f@poczta.fm gdyby ktos sie czegos dowiedzial na temat rozpoczecia budowy to prosze o kontakt :-)) ***przyszla sasiadka*** Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mag Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: 194.150.99.* 01.07.05, 19:39 Cześć Magda!Będziemy sąsiadami w budynku B1. Byłam na budowie i rozmawiałam z kierownikiem, który twierdzi,że wszystko jest na dobrej drodze. Narazie malują deski na ogrodzenie.A w firmie mówią, że ciągle czekają na pozwolenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: 195.205.210.* 19.07.05, 12:09 witaj! Zostały jeszcze chyba dwa wolne mieszkania,na jedno z których ja sie zdecydowałąm.Wciąż wstrzymuje sie z podpisanem umowy przedwstepnej by sraac sieo kredyt,bo mnie wydaje sie to mocno podejrzane, to ze nie otrzymuja ciągle pozwolenia na budowe.Mo klient to osoba pracujaca w Urzedzie Miasta więć w piatek mama miec informacje czy7 wogóle złozyli wniosek, bo wstepnie powiedziano mi że istnieje opcja iz wogóle wniosku nie złozyli. Szkoda by było bo fajne osiedle i ładne mieszkanie/ Pozdrawiam Aga Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: g Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: *.chello.pl 19.07.05, 18:11 Czesc ja tez czekam na pozwolenie i o ile mi wiadomo zlozyli w Urzedzie wnosek o pozwolenie na budowe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: 195.205.210.* 20.07.05, 08:56 Firma otrzymała pozwolenie na budowę!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: 5.6.2D* / 194.205.246.* 20.07.05, 13:36 na 100% ???? czy to juz jest potwierdzone?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: 195.205.210.* 21.07.05, 10:07 tak,potwierdzone osobiscie widziałam kopie zezwolenia a czy widział ktoś naoxznie własnośc gruntu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: 5.6.2D* / 194.205.246.* 20.07.05, 13:38 tak wogole to czy ktos z Was , sasiedzi kupuje mieszkanie na parterze??? Wiecie cos na temat mozliwosci zagospodarowania tych ogrodków, czy bedzie dowolnosc czy narzucony z gory schemat??/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: 195.205.210.* 21.07.05, 16:04 witam, Ja kupujemieszkanie na parterze w budynku A i z tego co mi wiadomo bedzie mozna dowolnie je aranzować, oprócz ogrodzenia, ktore jest standardowe, niewysokie.Wiem tez ze tarasy z płytek maja byc znacznie poszerzane.Swoja droga szkoda bardzo że oogródków nie mozna ogroadzać we własnym zakresie, np. wyzszym płotkiem. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: 5.6.2D* / 194.205.246.* 21.07.05, 17:28 dokladnie....szkoda.ale jesli wszyscy wlasciciele ogrodkow zdecydowaliby sie na ogrodzenie ich takim samym wyzszym plotem moze bylo by to ok. a tak przy okazji czy sa jakies przepisy precyzujace korzystanie z ogrodkow, ich wyglad, czy wogole maja prawo zabronic nam postawienia wyzszego ogrodzenaia??pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: 195.205.210.* 22.07.05, 15:36 z tego cowiem, to nie ma zadnych przepusów ograniczających zagospodarowanie,jedno chyba na pewno wiadomo że nie wolno uprawiac warzyek, a krzewy i inne ozdoby chyba indywidualnie.Mam nadzieje ze jednak bedzie mozna i dogadamy sie jakos, odnosnie wyzszego ogrodzenia ogódków dopasowacprzeciez mozna do ogólnego wyglądu bloku.Mize rzeczywiscie jesli większośćmieszkanców parterów byłaby za tym , toda sie to przeforsować.mam pytanie odnośnie podpisanej umowy przez ciebie, czy takze podpusywałas umowę rezerwacyjna i kiedy nnp. masz termin podpisania umowy przedwstępnej? jeslimogę spytać/ Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: 5.6.2D* / 194.205.246.* 22.07.05, 16:24 umowe rezerwacyjna podpisalam jeszcze w marcu. jesli chodzi o przedwstepna umowe to zostala podpisana dzisiaj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: 5.6.2D* / 194.205.246.* 22.07.05, 16:26 Dobrze by bylo gdyby wszysce wlasciciele mieszkan na parterze dogadali sie wczesniej odnosnie ogrodzenia...mozna by bylo od razu je zmienic a nie juz po fakcie kiedy bedzie juz gotowe... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: 5.6.2D* / 194.205.246.* 22.07.05, 16:27 a jesli nic z tego nie wyjdzie to zawsze mozna obsadzic teren tujami czy innymi krzewami i po paru latach powstanie zielony mur :-))) a to bedzie chyba legalne :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: 195.205.210.* 25.07.05, 10:08 Hej, Własnie o tym myślałam,zeby w razie czego posadzic dookoła ładny żywpołot.np. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sasiad Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: *.crowley.pl 28.07.05, 09:09 Mam pytanie czy ktos był z umową przedwstepna u prawnika w celu sprawdzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: 5.6.2D* / 194.205.246.* 28.07.05, 10:38 czy nie wydaje sie wam ze przyszle oplaty eksploatacyjne, fundusz remontowy i wszystkie te oplaty sa zbyt wysokie? ja dowiedzialam sie ze na mieszkanie o pow ok 50m bedzie to okolo 150zl ( smieci, zimna woda, fund.remontowy, odsniezanie, utrzymanie czystosci, wspolny prad, sprzatanie itp) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sasiadka Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: *.crowley.pl 28.07.05, 11:32 Faktycznie duzo, a czy tym nie bedzie zajmowac sie wspólnota i czy to nie my bedziemy o tym decydowac? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: 5.6.2D* / 194.205.246.* 28.07.05, 16:45 do roku ma osiedlem zarzadzac developer Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sasiadka Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: *.crowley.pl 29.07.05, 08:27 CZesc Magda byłas u kogos z umową np u prawnika ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: 5.6.2D* / 194.205.246.* 29.07.05, 12:32 nie nie bylam u prawnika z umowa. jesli chodzi o jakies istotne zmiany w umowie to raczej developer nie pojdzie na reke. Mowie to na podstawie wczesniejszych doswiadczej z innymi developerami... :-(( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąsiadka Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: 195.205.210.* 29.07.05, 10:59 hej, A skąd masz taką informacje.mnie Panie w biurze powiedziały kiedys ze czynsz będzie nieielki, przy np. metrazu ok.50m to będzie sto z groszami a nie 150zł.mysloe że nalezy o tym porozmawiac.Dlaczego konkretnie nie potrafią powiedzieć jaki bedzie czynsz przy konkretnym metrazu? Niepodoba mi sie to Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: 5.6.2D* / 194.205.246.* 29.07.05, 12:29 150zl to informacja od developera. Panie powiedzialy mi ze stawka bedzie taka jak na os. mala gora czyli za mieszkanie ok 50m bedzie to 150zl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąsiadka Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: 195.205.210.* 29.07.05, 14:30 hej, to znaczy że 150 zł to czynsz +smieci + fundusz remontowy, Czy coś jeszcze bedzie ta kwota zawierać? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: 5.6.2D* / 194.205.246.* 29.07.05, 14:41 nie, nie ma czegos takiego jak czynsz bo to maja byc mieszkania wlasnosciowe. w tej kwocie bedzie oplata za zimna wode (licznik bedzie w mieszkaniu ale bobieraja jakas kwote zaliczkowo a pozniej wyrownuja ze wskazaniem licznika), wywoz smieci, fundusz remontowy, eksploatayjny, sprzatanie klatek, prad na klatakach itp. utrzymanie porzadku na osiedlu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąsiadka Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: 195.205.210.* 29.07.05, 10:55 Witam, Ja nie byłam nigdzie z umowa jeszce.mama jednak nadzieje ze bank bedzie na tyle madry że zadnych pieniędzy nie bedzie przelewał dopóki nie bedzie widział ze wogóle cos robia.zanjomy równiez kupuje mieszkanie i zanim przeleje jaka kolwiek transze,bank ząda od developrea wyszczególnienia na co tym razem, na jaki etap budowy pieniadze beda wykorzystywane, naprawde jest bardzo zadowolony i z developera i z postawy banku.Ja musze przyznac ze Panie w biurze naszym robia wrazaenie,, żeby tylko sprzedać i dostać kaskę''i to mi sie nie poodoba.Robia też sztuczne problemy! czy ktos ma podobne uwagi? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąsiad z B1 Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: *.solidex.com.pl / *.solidex.com.pl 29.07.05, 17:31 Bank zanim udzieli kredytu wymaga prawomocnego pozwolenia na budowę, a DK jeszcze go nie ma (nieprawomocne jest g.. warte). Dobra rada zanim nam DK go nie pokaze (oraz dziennika budowy) nie przelewajcie zadnych pieniedzy! W punkcie 6.4 w umowie zastrzega ze termin zawarcia umowy moze przesunac sie w skutek "... działań organów administracji ... które uniemożliwiają wykonywanie robót budowlanych..." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mag Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: 5.6.2D* / 194.205.246.* 29.07.05, 18:08 czy ktos z was dowiadywal sie w urzedzie miasta co sie dzieje? dlaczego sa problemy z tym pozwoleniem?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sasiad z B1 Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.05, 15:54 Nie ma problemu - zgodnie z przepisami pozwolenie uprawomocnia sie po 2 tygodniach licząc od momentu powiadomienia o tym wszystkich sąsiadów i pod warunkiem, że żaden z nich nie wniesie protestu. Jest sezon urlopowy i wystarczy, że ktoś z sąsiadów wyjedzie na dłuższy urlop by wstrzymać procedurę. Bez prawomocnego pozwolenia nie można rozpocząć budowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: *.access.as9105.com 30.07.05, 19:53 no to ok...mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sasiadka B1 Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: *.chello.pl 31.07.05, 12:09 Pozwolenie ma sie uprawomocnic do 15 sierpnia,ja nie wplace dopoki nie zobacze uprawomoicnionego pozwolenia.Moze ktos z przyszłych sasiadów ma ochote na spotkanie ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mag Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: 194.150.99.* 01.08.05, 12:20 Chętnie spotkamy się z przyszłymi sąsiadami.Co do podpisania umowy przedwstępnej my czekamy na uprawomocnienie się pozwolenia na budowę.Ze względu na okres wakacyjny faktycznie może się to przedłużyć.Czy ktoś czeka podobnie jak my? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sasiadka Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: 195.205.210.* 01.08.05, 15:31 Ja bardzo chętnie sie spotkam, porozmawiam także, jestem tegosamego zdania , absolutna racja!!!!!!podaje do siebie telefon 422 30 31 lub 26 14 601 Pozdrawiam i czekam na kontakt Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąsiadka z,, A;; Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: 195.205.210.* 01.08.05, 16:03 Witam, Dokładnie tak jest i mnie to włąsnie trzyma, prawomocne pozwolenie na budowę. Ja Biorę kredyt w banku PKO BP i praktycznie jest on mi przyznany,ale owszem, bank czeka ode mnie na prawomocbe pozwolenie na budowe.Mnie oficjalnie kobieta z która załątwiam kredyt, powiedziała ze nie przeleje ani złotówki jesli nie bedzie miałą info od DK na co mają zostac przelane pieniadza, na jaki etap budowy i jesli naocznie tego nie zobaczy, a jezdzi wraz z dyrektorem odddziału i kontroluje prace na budowach przed przelaniem transzy, wiem to na przykładzie znajomej mi ososby.Nurtuje mnie to jak ludzie podpisuja umowy przedwstepne i przelewaja im pieniadze, na jakiej podstawie to robią skoro DK nie ma prawomocnego pozwolenia na budowe, mnie Pani w DK oznajmiła ze robi mi przysługe wydłuzajac termin podpusania umowy przedwstepnej, powiedziałą to wiedząć ze nie maja prawomocnego pozwolenia, troszke tego nie rozumiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bronowiczanka Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.06, 20:41 Prosze powiadomic wszystkich potencjalnych sasiadow, ze dopoki nie bedzie pozwolenia na budowe to nie wplacajcie pieniedzy bo budowa moze trwac latami, firma sie zlikwiduje itp i poczekacie sobie 5 lat jak my a potem dodatkowa kasa wykonczycie budowe sami....teraz bywa roznie! Ostrzegam!Nie bierzcie kredytow dopoki wszystko w dokumentacji nie bedzie zatwierdzone!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: *.bulldogdsl.com 05.04.06, 09:38 to jest chyba jakis zawieruszony post :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sasiadka B1 Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: *.crowley.pl 05.04.06, 10:42 Mam pytanie czy ktos wie moze kiedy faktycznie odbierzemy mieszkania? Czy firma ma swojego notariusza?moze gdybysmy podpisywali wieksza grupa akt notaialny byloby taniej.jeszcze jedno wumowie mamy okna z wywietrznikami a niestety nasze przynajmniej w Budyknu B1 nie posiadaja takowych rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: 194.205.246.* 05.04.06, 15:40 no wlasnie i co teraz :-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sasiadka B2 Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: *.ists.pl / *.ists.pl 06.04.06, 20:46 nie mozliwe w budynku B2 sa z wywietrznikami nawet na poczatku sie przestraszylam co te dziury robia w okna wrrr:P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sasiadka B1 Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: *.crowley.pl 07.04.06, 08:56 No własnie w budynku B2 tak a w B1 niestety nie.Mam prosbe moze sasiadka Mag ( z forum) cos moze wie na ten temat?prosze o kontakt :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: *.bulldogdsl.com 15.04.06, 14:47 witam sasiadow z B1 :-) czy ktos z was sie dowiadywal czegos w sprawie tych wywietrznikow ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mag Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: *.ramtel.pl 15.04.06, 16:32 Cześć Sąsiedzi! Dlaczego umieszczacie posty w tym miejscu, a nie po kolei? Ciężko je znaleźć w tej ilości informacji. Co do wywietrzników jestem zdziwiona, że w budynku B1 miałoby ich nie być, a w B2 są. Mówiąc szczerze nie przyglądałam się tym oknom aż tak dokładnie, one nie mają jeszcze klamek i nawet nie próbowaliśmy ich ruszać. Ale trzeba będzie dopytać się u kierownika budowy.Co do notariusza o którego ktoś pytał to firma ma swojego ( Cyz - Hejmo) i są pewne ulgi dla klientów firmy. Wesołych Świąt! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sasiadka B1 Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: *.crowley.pl 18.04.06, 07:47 Ja pytalam o notariusza. Zle wysyłam posty? wydawalo mi sie ze pokolei.Pytalam kierownika przed Swietami,powiedział ze odbiór mieszkan na 30 czerwiec a tereny zewnetrzne pozniej. Mieszkania w B1 koncza tynkować, maja zacząc klatki robic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mag Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: *.ramtel.pl 18.04.06, 10:20 Co do postów to chodzi o to, że są umieszczone w te z roku 2005.Ale to nic. Nam kierownik też mówił o końcu budowy na czerwiec.Generalnie też nie ma się co spieszyć bo przecież tynki i wylewki muszą dobrze wyschnąć żeby coś dalej z nimi robić. Odbiór mieszkania z kolei wiąże się z ponoszeniem opłat za eksploatację, a przecież wiadomo, że od razu nie da się mieszkać. Czy masz zamiar wprowadzać się jak najszybciej? Notariusza firmy już przerabialiśmy więc jeśli masz pytania to mogę coś powiedzieć. Na pewno jest trochę taniej bo są upusty dla klientów DK. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sasiadka B1 Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: *.crowley.pl 18.04.06, 10:47 Chcialabym wprowadzic sie kolo sierpnia, to zalezy od ekipy,muszę znaleść fliziarza a terminy pewnie sa długie. A wiesz jakie sa koszty aktu notarialnego? wiem ze załozenie Księgi Wieczystej 200 zł, wpis do hipoteki 60 zł i najwieksze koszty to wlasnie notariusz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mag Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: *.ramtel.pl 18.04.06, 12:52 My też chcielibyśmy zdążyć przed końcem wakacji. Co do kosztów aktu notarialnego to dokładnie nie wiem. Teraz od 1 marca zmieniły się stawki z korzyścią dla nas, tzn . powinniśmy zapłacić mniej. My podpisywaliśmy umowę przedwstępną notarialnie więc część opłaty już za nami, teraz będzie druga. Była mowa ,że wszystko powinno kosztować nie więcej niż 3% wartości mieszkania, ale to było przed zmianami marcowymi, więc teraz chyba te opłaty będą mniejsze ( mam nadzieję ). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mag Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: 194.150.99.* 01.08.05, 15:10 Proponuję termin spotkania na czwartek 4.08. przed placem budowy na parkingu (przed budynkiem SM Nowy Bieżanów) np. o godz. 18.00.Jeśli ktoś jest chętny to potwierdzajcie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sasiadka Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: 195.205.210.* 01.08.05, 15:32 Potwierdzam spotkanie w czwartek o 18 Sasiadka z budynku A Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąsiadka z ,, A'' Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: 195.205.210.* 01.08.05, 15:51 mam pytanko zanim sie spotkamy, jaki masz termin na pospisanie umowy przedwstępnej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mag Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: 194.150.99.* 01.08.05, 18:38 W sprawie terminu podpisania umowy przedwstępnej: chcemy podpisać tę umowę notarialnie w związku z tym czekamy na uprawomocnienie pozwolenia na budowę.Z tego co wiemy żaden notariusz nie sporządzi takiej umowy bez prawomocnego pozwolenia na budowę, podobnie z bankiem, który również nie wypłaci kolejnej transzy kredytu.Nie znamy więc dokładnego terminu podpisania tej umowy.Czyli dalej czekamy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sasiadka z a Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: *.plusgsm.pl 01.08.05, 18:48 witam, dlaczego umowe przedwstepna zamierzacie podpisac w postaci umowy notarialnej, osobiscie nie wiedziałam ze jest taka mozliwosc,sadzilam ze umowa ostatnia czyli akt wlasnosci podpisywana jest w formie aktu notarialego, czy wobec tego laczysz tu jedno z drugim? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mag Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: 194.150.99.* 01.08.05, 19:19 W świetle przepisów prawa każda umowa nie podpisana w obecności notariusza jest niewiele warta. Jest to również dodatkowe zabezpieczenie dla klienta ponieważ notariusz powinien sprawdzić różne ddokumenty, o które klientowi trudno byłoby się doprosić u developera lub nawet gdybyś je zobaczyła to jako laik niewiele wiesz o ich wartości. Koszty podpisania tej umowy są niewiele większe niż w przypadku podpisywania tylko jednego aktu na końcu przy odbiorze mieszkania, więc chyba warto.My więc będziemy podpisywać umowę dwukrotnie u notariusza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sasiadka z a Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: *.plusgsm.pl 01.08.05, 19:29 masz racje w zupelnosci i przyznam ze ja o tym zupelnie nie pomyslalam.a co na to dk?Nie mieli zadnych uwag?jak wspomnialam mnie kobieta dala do zrozumienia wydluzajac termin podpisania numowy przedwstepnej ze idzie mi na reke,i tak naprawde powiina wedlug niej juz byc podpisana umowa przedwstepna i w dniu pospisania przelane pieniadze.jesli masz gg to ja podaje numer 2006339 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mag Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: 194.150.99.* 01.08.05, 19:41 My zgłosiliśmy chęć podpisania umowy notarialnie już bardzo dawno ( chyba w kwietniu). Powiedziano nam, że oczywiście jest taka możliwość oraz obliczono jakie będą koszty. Więc w tej chwili nikt nie robi (przynajmniej jak narazie) nam problemu. Nawet dowiedzieliśmy się, że jest więcej osób, które będą podpisywać umowę w ten sposób."Poganianie" ludzi, żeby szybko podpisywali umowy wiąże się chyba z tym, że pracownicy DK chcą iść na urlopy i chcieliby mieć sprawę podpisywania umów szybko z głowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gadox Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" do sąsiadki IP: 213.134.191.* 01.08.05, 20:30 nie chciałem sie włączać do rozmowy ale myśle, że warto troche wyjaśnić polecam dom.gazeta.pl/dom/1,50836,2323283.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" do sąsiadki IP: *.access.as9105.com 01.08.05, 23:13 Jak będzie liczona powierzchnia mieszkania. Wstaw do umowy, że powierzchnia mieszkania będzie liczona według jednej z dwóch polskich norm: • PN-70/B - 02365 z 30 czerwca 1970 r. lub • PN-ISO 9836-1997 z 28 października 1997 r. Obie normy bardzo się różnią. Według pierwszej mierzy się powierzchnię mieszkania w stanie surowym, tzn. bez tynków i okładzin, według drugiej - w stanie całkowicie wykończonym. czy ktos z Was zwrócił na to uwagę??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mag Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" do sąsiadki IP: 194.150.99.* 02.08.05, 10:31 Z tego co wiem w umowie nie ma mowy o tym w jaki sposób obliczana będzie powierzchnia mieszkania. Jest tylko informacja, że różnica nie może przekraczać 1,5%. Czy ktoś zażadał wpisu do umowy jednej z tych norm i co na to firma? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Libidiasz z B2/11 Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" do sąsiadki IP: *.softnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 03.08.05, 14:08 Hej, właśnie podpisalismy umowę z DK. Mam pytanie odnośnie kredytów. Czy ktoś z Was porównywał oferty PKO BP i Millenium, z którymi DK współpracuje? Muszę troszkę pozyczyć na wykońćzenie i kalkuluje mi się wziąć kredyt hipoteczny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mag Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" do Libidiasza IP: 194.150.99.* 03.08.05, 14:56 Pytanie do Libidiasza: czy podpisując umowę przedwstępną wpłaciliście pierwszą ratę czy czekacie na uprawomocnienie pozwolenia? Jeśli chodzi o kredyty nie porównywaliśmy ofert, ale PKO BP miał dosyć ciekawą ( niska prowizja bankowa dla klientów DK, brak opłat za przewalutowanie, wcześniejszą spłatę itp). Czy będziecie na spotkaniu w czwartek? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: *.bochnia.pl / *.bochnia.pl 04.08.05, 00:20 Podobno za 2 tygodnie..od zeszlego poniedzialku 02.08... A co wiadomo na temat ogrzewania piecem dwufazowym?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tom Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: *.bochnia.pl / *.bochnia.pl 04.08.05, 00:49 O pół dnia za późno się zorientowałem z tym zebranim na dzisiaj...czy ktoś się podzieli wiadomosciami, bardzo prosze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sasiadka B1 Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: *.crowley.pl 04.08.05, 09:29 Chetnie sie spotkam ale dzisaj niestety nie dam rady za pozno przeczytalam informacje. Ja juz podpisalam umowe z DK ale moge wplacic kase dopiero jak zobacze prawomocne pozwolenie na budowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mag Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" do Agi IP: 194.150.99.* 04.08.05, 09:52 Skąd masz informacje o terminie 2 tygodni od 02.08.( czyli uprawomocnienie byłoby na 15 sierpnia ?). I dlaczego od 02.08. skoro decyzja była 18 lipca? Co do pieców dwufunkcyjnych słyszałam różne opinie ( raczej dobre),jest możliwość regulowania temperatury, czyli wychodząc do pracy można obniżać temperaturę w mieszkaniu, potem automatycznie ustawiasz na określoną godzinę włączenie pieca. Nie jesteś też uzależniona od MPEC, kiedy robi się zimno po prostu można włączyć piec.Myślę, że wszystko okaże się w praktyce. Zwyczajowo przy ogrzewaniu MPEC płaci się systamtycznie cały rok, tu opłaty skumulują się na okres zimowy.Poszperaj wstecz na forum - były opinie na ten temat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Libidiasz z B2/11 Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" do Agi IP: *.chello.pl 04.08.05, 10:31 Umowę podpisaliśmy 2.08. Jedyną naszą dotychczasowaą wpłatą jest opłata rezerwacyjna (5%), reszta jest w terminarzu i najbliższą planowaną płatność mamy do 25 sierpnia (dopłata do 20%), a później już co miesiąc. Co do pieców dwufuncyjnych to jestem użytkownikiem takowego i bardzo sobie chwalę. Jest to zdecydowanie tańsze rozwiązanie niż ogrzewanie i ciepła woda z MPEC. Przy 33 metrowym mieszkaniu w zimie płacę tyle ile płaciłbym MPEC przez cały rok. Gdy jest ciepło płacę znacznie mniej. Jeśli wyjeżdżam płacę też tylko za zużycie. Co do spotkania to niestety nie damy rady... Mam delegację. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" do Agi IP: *.crowley.pl 04.08.05, 12:21 Moze spotkamy sie w innym terminie w przyszlym tygodniu, dzisaj taki niemrawy dzien? Moze wiecej osob bedzie moglo sie spotkac ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mag Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" spotkanie IP: 194.150.99.* 04.08.05, 17:32 Halo sąsiedzi! Z powodu brzydkiej pogody proponujemy odwołanie spotkania i przełożenia go na inny termin. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" spotkanie IP: *.crowley.pl 05.08.05, 10:30 Mam pytanko byl ktos na spotkaniu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" spotkanie IP: *.bochnia.pl / *.bochnia.pl 05.08.05, 10:45 Rozmawialam dzisiaj z pania Szokalską.. z wielkim przekonaniem twierdzi, ze 10 sierpnia otrzymaja to pozwolenie, a 15 bedzie juz prawomocne.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sasiadka Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" spotkanie IP: 195.205.210.* 05.08.05, 10:46 hej, Przeciez pozwolenie juz jest, a w chwili obecnej tylko sie uprawomocnia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sasiadka B1 Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" spotkanie IP: *.crowley.pl 05.08.05, 11:13 jakies przeklamania na łaczach,pozwolenie jest tyle ze nie praomocne,ma sie uprawomocnic 15tego sierpnia.Ja mam w rekach pozwolenie nieprawomocne wiec pewnie bedzie kolejne pismo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mag Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: 194.150.99.* 05.08.05, 12:36 Podobno na tym pozwoleniu, które już jest ma być tylko pieczątka z Wydziału Architektury, że jest ono prawomocne.A tak w ogóle czy ktoś widział to pozwolenie na własne oczy? ( bo ja nie ).Swoją drogą może ktoś mi wyjaśni skąd oni wiedzą, że to właśnie 15 sierpnia się uprawomocni? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mors Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: 194.150.99.* 07.08.05, 10:59 Pytanie do sąsiadów: czy ktoś zna numer pozwolenia na budowę? I jeśli ktoś jest chętny to spróbujmy się spotkać tak jak było ustalone w ubiegłym tygodniu, może środa 10 sierpnia o 18.00 ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sasiadka Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: *.chello.pl 07.08.05, 17:14 Ja bardzo chetnie sie spotkam ,moze byc sroda 18:00 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mag Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: 194.150.99.* 07.08.05, 22:21 Potwierdzam udział w spotkaniu. Czy ktoś jest jeszcze chętny? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąsiadka z,,A'' Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: 195.205.210.* 08.08.05, 16:01 ja także potwierdzam spotkanie w srode o 18, czy tam gdzie pierwotnie tzn. przed placem budowy? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mag Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: 194.150.99.* 08.08.05, 17:07 Proponuję na spotkanie to samo miejsce jak w ubiegłym tygodniu ( przed placem budowy na parkingu )- środa godz. 18.00. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sasiadka B1 Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: *.chello.pl 10.08.05, 22:15 Czesc Magda byłas na spotkaniu,ja niestety nie moglam i straszmie załuje.Moze odezwiesz sie ddo mnie albo podassz numer telefonu zadzwonie,pogadamy,poznam blizej sasiadke :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mag Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: 194.150.99.* 11.08.05, 09:17 Na wczorajszym spotkaniu było tylko 2 przyszłych lokatorów. Szkoda,że tak mało, może następnym razem będzie lepiej. Mam pytanie czy ktoś kto podpisał już notarialnie umowę przedwstępną może się odezwać na forum? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sasiadka B1 Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: *.crowley.pl 12.08.05, 10:37 czy ktos juz podpisał wogole umowe przedwstepna i wplacił pieniadze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: *.access.as9105.com 13.08.05, 11:47 tak, ja podpisalam umowe przedwstepna-nie notarialna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sasiadka B1 Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: *.crowley.pl 16.08.05, 09:06 mnie mija dzisiaj tj.16-tego termin wplacenia pierwszej raty i teraz nie wiem co robic,bo nie maja pozwolenia prawomocnego.poradzcie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: *.access.as9105.com 16.08.05, 20:34 Ja dostalam dzis z dk informacje ze pozwolenie jest juz prawomocen :-))) i prace budowlane rozpoczną się za tydzień Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sasiadka B1 Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: *.crowley.pl 17.08.05, 07:18 Dzieki za informacje,a kiedy masz termin pierwszej wpłaty? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: *.access.as9105.com 17.08.05, 23:27 10 wrzesnia będę wpłacała juz III rate Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sasiadka B1 Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: *.crowley.pl 18.08.05, 07:12 Bardzo dziekuje za informacje.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sasiadka B1 Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: *.crowley.pl 18.08.05, 10:55 Magda mogłabys mi powiedziec czy brałas kredyt i w którym banku.Odebralas pozwolenie na budowe od DK? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: *.access.as9105.com 19.08.05, 09:33 nie brałam kredytu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: *.access.as9105.com 19.08.05, 09:36 czy ktos z was wiem jaki model ( dokładnie) pieca dwufunkcyjnego bedzie montowany w mieszkaniac i co np. z drzwiami, parapetami wewnetrznymi? czy mozna zrezygnowac ze standardowych ktore oni proponuja?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sasiadka Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: *.crowley.pl 19.08.05, 12:28 Jsli chodzi o drzwi wewnetrzne to mozna zrezygnowac z nich,mozna zmienic projekt scianek wewnetrznych jezeli oczywiscie nie beda koligowac z glownym planem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: 5.6.2D* / 194.205.246.* 19.08.05, 18:55 chodzi mi czy mozna zrezygnowac z tego modelu na rzecz innego... a nie wogole ze drzwi :-)) i czy pomniejsza rate splaty o cene tych drzwi....moze ktos sie dowiadywal? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: *.access.as9105.com 22.08.05, 23:07 czy ktos wie czy juz ruszyla budowa????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sasiadka Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: *.crowley.pl 23.08.05, 07:22 Budowa rusza w tym tygodniu,dzwoniłam do DK i takiej informacji mi udzielili Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: *.access.as9105.com 26.08.05, 09:23 BUDOWA RUSZYŁA... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sasiadka Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: *.crowley.pl 01.09.05, 14:34 Budowa ruszyła, straszny jest ruch na tej uliczce... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mag Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: 194.150.99.* 02.09.05, 14:38 Halo Sąsiedzi! Piszcie najnowsze informacje w wątku "Czereśniowy Sad - wieści z budowy".Czy ktoś był na budowie w ostatnich dniach i wie co się tam dzieje? Pogoda dopisuje, oby tak dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąsiadka Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: 195.205.210.* 25.08.05, 11:17 witam, czy ktos z sasiadów bierze morze kredyt w Bank Polskie Towarzystwo Finansowe? Czy wiecie cos na temat tej firmy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lisek Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: *.ists.pl / *.ists.pl 09.12.05, 00:59 Mam pytanie do mieszkancow Czeresniowego Sadu. Co sadzicie o tym deweloperze? Czy mozna mu bezpiecznie z powierzyc pieniadze kupujac mieszkanie?mam na mysli ul.Pilotow i Cztery Korony Na co powinienem zwrocic uwage/z czym sie liczyc wspolpracujac z tym developerem? Z gory dziekuje za Wasze odpowiedzi.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mag Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: *.ramtel.pl 09.12.05, 15:35 Póki co na osiedlu Czereśniowy Sad nikt jeszcze nie mieszka, bo jest w budowie.Z rozmów z mieszkańcami już wybudowanych przez tą firmę budynków wynika, że DK jest w porządku i są zadowoleni z wykonawstwa, w miarę trzymają się terminów.W umowach przedwstępnych warto negocjować, a najlepiej podpisać tą umowę notarialnie, bo wtedy najlepiej chroni klienta.Proponuję podjechać na Małą Górę, zobaczyć jak budują i zapytać mieszkańców. Z tych, z którymi ja rozmawiałam nikt nie narzekał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sasiadka 2 Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: *.ists.pl / *.ists.pl 12.01.06, 11:31 Witam wszystkich, żałuje bardzo, że dopiero niedawno znalazlam ten temat. Witam wszystkich przyszlych sasiadów, także kupuję mieszkanie na osiedlu czereśniowy sad, w budynku B2:) Jak narazie budowa posuwa się całkiem dobrze, mam nadzieję, że skończą w terminie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sasiadkaB11 maszt antenowy IP: *.ghnet.pl 15.01.07, 20:01 halo,czy ktos jeszcze uzywa tego forum? mam watpliwosci co do zasadnosci oplaty za postawienie masztu. rozumiem ze wiekszosc panstwa zdecydowala sie zaplacic 300zl za postawienie konstrukcji na dachu zeby zamontowac sobie anteny. zastanawiam sie dlaczego 300zl?czy znacie kosztorys postawienia tego masztu?czy ktos ma jak ja watpliwosci?PROSZE ODEZWIJCIE SIE . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: 5.6.2D* / 194.205.246.* 02.09.05, 17:42 czy macie problemy z kontaktem z dk? ja przede wszystkim kontaktuje sie z nimi droga mailowa, ale od pewnego czasu kiepsko jest u nich z odpisywaniem na maile :-(( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mag Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: 194.150.99.* 02.09.05, 19:05 Ja ostatnio rozmawiałam z panią z sekretariatu ( telefonicznie). Chciałam się dowiedzieć kiedy dostaniemy fakturę za wpłaconą I ratę ( wkrótce kolejna ). Powiedziała, że będzie wysyłać w tym tygodniu. Czy dostaliście? Poza tym nie kontaktowaliśmy się narazie z firmą, bo nie było takiej potrzeby. A na jakie pytania nie udzielają Wam odpowiedzi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: *.access.as9105.com 04.09.05, 23:16 Po ponaglającym mailu odpowiedzieli, ale musialam naciskac :-(( chodzilo mi dokladnie o typ pieca dwufunkcyjnego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mag Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: 194.150.99.* 05.09.05, 20:52 A wiecie dokładnie jaki to piec? I czy ktoś z forumowiczów otrzymał od firmy fakturę za wpłacone pieniądze? Z nowości na budowie - właśnie skończyły się wykopy pod fundamenty dla budynków B1 i B2. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sasiadka Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: *.crowley.pl 06.09.05, 07:18 Nie dostałam jeszcze faktury,chyba sie po nią pofatygujedo DK. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąsiadka z ,, A'' Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: 195.205.210.* 06.09.05, 16:53 ja tkże jeszcze nie otrzymałam faktury, choc przyznaje ze jeszcze o nia nie prosiłam,ale mówiono mi ze beda wystawianie po kazdorazowej wpłacie.Mam pytanie ogólne.Raty ustalone w umowie, to równe raty płatne do 10 kazdego miesiąca.Mój bank zastrzega sobie wykaz etapów budowy od developera i osobiscie kobieta z banku odbywac bedzie wizyte na budowie, zreszta juz była.Powiedziano mi ze mimo terminów w umowie jesli prace nie beda sie posuwać, pieniedzy bank nie będzie przelewał, tylko co z odsetkami , które Dk moze sobie naliczać jesli taka koniecznośc by zaszła? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mag Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: 194.150.99.* 06.09.05, 19:05 I tu wychodzi cały problem braku zapisu w umowie przedwstępnej, że kolejne wpłaty uzależnione są od postępu robót budowlanych ( próbowaliśmy to wynegocjować, ale firma się nie zgodziła).Z tego co wiem harmonogram prac budowlanych istnieje, ale nie zakłada on co powstanie po każdym kolejnym miesiącu tylko np. do 1.10 ( fundamenty), potem chyba 10.12 ( stany zerowe ) itd. Nie wiem więc jak bank będzie to kontrolował. Pozostaje nadzieja, że prace będą postępować szybko i nie będzie żadnej przerwy. Pogoda piękna, oby tak było dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: *.access.as9105.com 06.09.05, 23:23 ja otrzymalam fakture...ale pierwsza rate wplacalam w lipcu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąsiadka z ,, A'' Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: 195.205.210.* 07.09.05, 10:39 witam, tak wiem własnie ze umowa przedwstepna nie ma zapisu odnosnie etapu robót budowlanych.Mam jednak jedną może pocieszająca informacje, jeden z moich klientów, to prezez znanej firmy developreskiej, zostawiając mi swoja wizytówkę proponował kupienie mieszkania, na co ja odparłam ze włąsnie moje sie juz buduje i powiedziałam gdzie.Usłyszałam same superlatywy jesli chodzi o samo wykonanie, o standard i solidność i to mnie przyznam troszke podniosło na duchu. Chocz drugiej strony, żle nie wypadało mówić. Na budowie wylewaja fundameny, byłam wczoraj wieczorem i był aż jeden robotnik! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mag Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: 194.150.99.* 07.09.05, 16:02 To faktycznie pozytywna informacja! Żeby zobaczyć co się tam faktycznie na budowie dzieje należałoby urwać się z pracy w ciągu dnia i tam pojechać.Biorąc pod uwagę sprzyjającą pogodę powinni do 1 października wykonać te fundamenty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sasiadka Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: *.crowley.pl 08.09.05, 09:43 Byłam wczoraj u DK odebralam fakturke.Sekretarka ma przygotowane faktury do wysyłki wiec lada dzien powiinny pojsc do włascicieli :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mag Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: 194.150.99.* 08.09.05, 14:58 Dzięki za informacje. A czy w firmie nie dowiedziałaś się czegoś ciekawego na temat budowy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sasiadka Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: *.crowley.pl 09.09.05, 08:26 Czesc, byłam na budowie wczoraj o 16:00,prace trwają, układaja szalunki pod fundamenty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mag Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: 194.150.99.* 10.09.05, 20:33 Mam pytanie do sąsiadki z budynku A. Na kiedy macie termin odbioru mieszkania w umowie przedwstępnej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: 5.6.2D* / 194.205.246.* 14.09.05, 17:30 up Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: 5.6.2D* / 194.205.246.* 15.09.05, 17:30 czy ktos ma jakies nowe wiesci z budowy :-) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mag Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: 194.150.99.* 16.09.05, 15:27 Byłam na budowie w poniedziałek 12.09. ok. 14.00. Pogoda była piękna, więc praca na budowie dość intensywna. Obecnie są wykonywane fundamenty pod budynki B1 i B2 i oczywiście kontynuacja pod budynek A.W ostatnich dniach trochę gorzej z pogodą, więc nie wiadomo jak postępy prac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mag Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: 194.150.99.* 22.09.05, 16:51 Czy ktoś ma jakieś nowości dotyczące budowy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mimi Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: 5.6.2D* / 194.205.246.* 27.09.05, 15:29 czy ktos byl ostatnio na budowie?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mag Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: 194.150.99.* 28.09.05, 17:19 Ja byłam w sobotę 24.09.Rozmawiałam z kierownikiem budowy i wszystko narazie idzie zgodnie z planem. Wylewano właśnie płytę pod budynek B1 i B2.Teraz powoli zaczną rosnąć mury. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sasiadka Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: *.chello.pl 02.10.05, 19:56 Witam, byłam w piątek 30.09 na budowie.Wylewali plyte pod B2.Pod pozostale budynki juz powstały,w A1 powstają juz mury! Kierownik budowy twierdzi ze wszystko idzie zgodnie z planem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: *.access.as9105.com 10.10.05, 09:28 Pytanie do osob kt kupily mieszkanie na parterze: Czy macie zamiar jakos ogrodzic swoje ogródki czy pozostawic to ogrodzenie kt zamontuje dk? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 18.10.05, 09:08 A tak wogole to ta 13 serio??? czyli Mała Góra 13i co dalej np blok B1 i nr mieszkania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 17.10.05, 23:06 czy ktos z was wie jaki bedzie nasz nowy adres ?? Ul.Mała Góra i co dalej-jaki numer ,bo te oznaczenia B1 B2 to chyba tylko na uzytek nasz i dewelopera?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sasiad Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.05, 23:43 Obawiam się, że będzie 13 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sasiadka Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: *.crowley.pl 18.10.05, 08:10 Mam pytanie czy ktos z sasiadów chce wprowadzic zmiane w swoich planach mieszkan?czy ktos sie orientował czy jest taka mozliwosc i jak to wprowadzic w czyn? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 18.10.05, 09:08 ja chce wprowadzic zmiany w oswietleniu-dodatkowe gniazdka, obiegi itp...podobno trzeba im dostarczyc wlasnoreczny szkoc z wymiarami gdzie sie chce i co.+ pisemna prosba o te zmiany. Oni to maja przeanalizowac i zastanowic sie czy bedzie sie to wiazalo z dodatkowymi kosztami dla Ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: *.uk.deuba.com 25.10.05, 16:54 podnosze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mag Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: 194.150.99.* 25.10.05, 19:46 Czy ktoś wprowadzał zmiany w projekcie swojego mieszkania i otrzymał informację od firmy czy jest ona możliwa i jakie są jej koszty? Wieści z budowy sprzed kilku dni - budynki A i B1 mają już ściany na wysokość parteru. Może ktoś był ostatnio na budowie i wie co tam słychać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 27.10.05, 10:48 My chcemy wprowadzic pare zmian...napewno w łazience chcemy zmienic polozenie muszli :-) bo w projekcie jest jakos tak posrodku-mało funkcjonalnie...chcemy tez zrobic dodatkowe oswietlenie w salonie... Odpowiedz Link Zgłoś
agxa1 Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" 27.10.05, 21:15 hej!!! dzis wielki dzien moglismy wejsc do swojego mieszkania(parter), mury sa pociagniete do wys. parteru, brakuje scian dzialowych. Nie obyło sie bez kłotni z kierownikiem budowy ktory zaczal sie rzucac ze weszlismy i robimy zdjecia.Czasy sie zmienily ale tacy ludzie nie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mag do Agxa1 Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: 194.150.99.* 28.10.05, 17:52 A w którym budynku jesteście? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 29.10.05, 14:30 mój mąż też był na budowie...i tez miał jazdę z kierownikiem :-))))z tego samego powodu- wejscia na teren budowy. Z kierownikiem był pracownik dk i zalagodzil spór :-)) To jakis maksymalny cham. Ale po tekscie ze "dzieki takim osobom jak my ma pracę", spuscil z tonu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sasiadka Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: *.chello.pl 06.11.05, 14:45 mam pytanie czy DK latwo zgadzaja sie przerobki w mieszkaniach i czy koszty my pokrywamy nawet jak z czegos rezygnujemy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 27.10.05, 10:54 no i usuwamy drzwi z przedpokoju do salonu :-) czy ktos moze dowiadywal sie na ile wycenili w dk skrzydła drzwiowe ktore beda standardowo montowane w mieszkaniach i jak one wogole wygladaja? Czy ktos wie ile zwracaja w przypadku rezygnacji z ich skrzydel drzwiowych? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mag Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: 194.150.99.* 27.10.05, 13:55 My zgłosiliśmy drobną zmianę w łazience odnośnie położenia wanny i umywalki, ale czekamy narazie na odpowiedź od firmy. W sprawie drzwi wewnętrznych kiedy ostatnio pytałam nie było jeszcze wiadomo jak będą wyglądać ( nam chodziło o kolorystykę, na pewno będzie brąz tylko nie wiadomo jaki odcień ).A ile będą kosztować to już w ogóle nie mam pojęcia.Drzwi wejściowe do mieszkań miały być PORTA , więc może wewnętrzne też.Jak będziecie coś wiedzieć to napiszcie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mag Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: 194.150.99.* 29.10.05, 18:25 Wieści z budowy z soboty 29.10. Wszystkie budynki mają już ściany na wysokość parteru, a w budynku A pojawiają się ściany I piętra.Do tej pory nie mieliśmy żadnego problemu z wejściem na budowę, ale zawsze wcześniej pytam kogoś z pracowników czy można wejść . Swoją drogą samowolne kręcenie się po placu budowy może grozić jakimś wypadkiem, więc może stąd się biorą "złości" pana kierownika? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 29.10.05, 23:40 ja wiem o tym i wszystko rozumie, ale jak sie mowi spokojnie, grzecznie a nie krzyczy po chamsku... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mag do sąsiadki Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: 194.150.99.* 07.11.05, 17:12 Przeróbki z tego co wiem są możliwe. Trzeba to tylko zgłosić na piśmie do firmy. Ale my taką zmianę zgłosiliśmy już 3 tygodnie temu i do tej pory jeszcze nie mamy odpowiedzi. Firma ma też ustalić czy taka przeróbka będzie za jakąś opłatą czy bez.Czy ktoś może próbował już coś zmienić w swoim mieszkaniu i doczekał się odpowiedzi od firmy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 08.11.05, 19:57 ja tez wyslalam podanie z prosba o przerobki w mieszkaniu -troche tego bylo ...wyslalam tydzien temu tez na razie brak odpowiedzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do Magdy Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: *.crowley.pl 09.11.05, 12:35 Mozesz mi powiedziec jakiego typu masz przeróbki,czy np moga zmienic uklad wanny i umywalki w łazience.Z planu to nie wiele widac,a nastawienie DK do jakichkolwiek przeróbek tez jest negatywne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: *.uk.deuba.com 09.11.05, 17:56 chcialam zmienic polozenie umywalki, wc( nie da sie to juz wiem ), zamiast wanny prysznic, przesuniecie wejscia do jednego z pokoji, przesuniecie okapu, kuchni elektrycznej, zlewu..., brak oscieznicy w pokoju goscinnym( maja to ladnie wykonczyc) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąsiadka z ,, a'' Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: 195.205.210.* 14.11.05, 16:39 Witam, czyktoś z sąsiadów kupujacych partery dowiadywał sie jak wyglada sprawa poszerzenia tarasów? Czy cos DK postanowiło w tej sprawie, czy bedzie tu jakas dowolnośc i czy bedzie to zawarte w cenie? mam tez pytanie odnosnie rezygnacji z drzwi wejsciowych do pokoju gościnnego oraz wykonczenia tego wejscia, czy7u bedzie to dodatkowo płatne?pani Szokalska powiedziałą mi ze kwota za drzwi zwrócona zostaje ok.500 zł, natomiast ta przeróbka osobno wyceniana, czy ktos ma inne informacje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: *.bcn2.dialup.uni2.es 14.11.05, 17:19 czy ktos z posiadaczy ogrodka interesowal sie zmiana ogrodzenia na wyzsze?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sasiadka z ,, a'' Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: 195.205.210.* 15.11.05, 14:38 Witam, Tak ja sie orientowałąm w tej sprawie, tzn juz na samym początku rozmawiałam z paniami naszymi i z tego co sie dowiedziałąm to raczej nie.Mnie chodziło o znacznie wyzsze i efektowne ogrodzenie, ale usłyszałam ze to nie jest zgodne z projektem architektonicznym, wobec czego pozostaja nam chyba wysokie tuje!! A czy pani moze wie cos na temat poszerzania tarasów z płytek, gdyz podobno obligatoryjnie był taki plan DK, ze względu na to ze i tak na parterze maja nie byc obudowane balustrada jak na pozostałych pietrach.Mam też problem z ustaleniem zmian jaki chciałąbym dokonac w mieszkaniu, albo raczej z zapytaniem czy wogóle jest to mozliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: *.uk.deuba.com 16.11.05, 18:21 poza tym po sprzedazy wiekszosci mieszakn na osiedlu ...zarzadzala bedzie rada mieszakncow wiec dk raczej nie bedzie mial wiele do powiedzenia w spraiwe ogrodzenia... Jesli wszyscy wlascieciele ogrodkow wyraza zgode zawsze bedzie mozna ogrodzenie zmienic...na nasz koszt oczywiscie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: *.uk.deuba.com 16.11.05, 18:19 nie ma byc obudowy z balustrady?? to co to za taras---pierwsze slysze...czy ktos ma podobne informacje??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mag Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: *.ramtel.pl 16.11.05, 19:10 My jesteśmy na I piętrze,więc nie interesowaliśmy się dokładnie sprawą ogródków, ale z tego co wiemy tarasy mieszkań na parterze miały być tylko wyłożone płytkami, a ogrodzenie jest zrobione wokół ogródka czyli tak jak zwyczajowo wygląda taras na parterze ( nie grodzi się go balustradą jak balkonu).Podobno tarasy te miały być poszerzone tak aby np. można było swobodnie postawić stół czy krzesła ogrodowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 16.11.05, 21:53 chyba jestem niedoinformowana :-(( myslalam ze tarasy na parterze beda wygladaly identycznie jak na osiedlu obok... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mag Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: *.ramtel.pl 17.11.05, 16:08 Myślę, że najlepiej informacji zasięgnąć u źródeł czyli w firmie. My o tych tarasach słyszeliśmy w czasie przypadkowych rozmów w firmie. Zauważyliśmy, że sporo rzeczy ulegało zmianom w trakcie oczekiwania na wszystkie pozwolenia. Początkowo była też mowa np. o zadaszeniu miejsc postojowych, ale chyba firma zrezygnowała z tego pomysłu. Generalnie ze względu na pewne rozwiązania miało być u nas lepiej niż na sąsiednim osiedlu.A nie pytaliście w DK co z tymi tarasami? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sasiadka Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: *.chello.pl 19.11.05, 20:37 Mam pytanie czy ktos z sasiadów wie czy jest jakis termin skladania podan z ewentualnymi przerobkami w mieszkaniach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mag Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: *.ramtel.pl 20.11.05, 10:30 W piątek rozmawiałam z panią z sekretariatu, która powiedziała, że zostały już zebrane wszystkie pisma z prośbą o przeróbki i przekazane do inspektora nadzoru naszej budowy. Decyzje mają być podjęte do tej środy czyli pod koniec tygodnia ma być wiadomo czy te przeróbki są możliwe i jakie ewentualnie są koszty.Musicie się więc pospieszyć jeśli jeszcze nie złożyliście pisma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 09.11.05, 20:34 acha jeszcze jedno...dostalam od DK plan instalacji w moim mieszkaniu i na tej podstawie zlozylam podanie o zmiany... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 23.11.05, 09:31 czy ktos byl moze ostatnio na budowie? i czy ktos otrzymal juz jakas odp w sprawie zmian do projektu...? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sasiadka Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: *.crowley.pl 23.11.05, 09:46 O ile wiem decyzja o zmianach ma byc podjeta w tym tygodniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mag Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: *.ramtel.pl 23.11.05, 19:14 Przejeżdżałam dzisiaj obok naszej budowy. Mimo zimna i śniegu jacyś robotnicy robili coś na piętrze budynku B1. Budynek A ma już całe I piętro i zakładano właśnie szalunki na stropy kiedy zaczęło sypać śniegiem i zepsuła się pogoda. W B1 kończą I piętro, a B2 ma tylko parter.Czekamy również na odpowiedź w sprawie zmian , podobno do dzisiaj miała być decyzja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: *.uk.deuba.com 25.11.05, 16:46 witam, czy dostal ktos z was juz jakas odpowiedz dot. zmian w mieszkaniach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sasiadka Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: *.chello.pl 03.12.05, 16:49 CZesc, czy ktos dzwonil do DK w sprawie zmian w mieszkaniach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mag Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: *.ramtel.pl 03.12.05, 19:32 Ja dzwoniłam, ale odesłano mnie do pana, który jest inspektorem nadzoru budowlanego.On z kolei powiedział, że do końca tego tygodnia ( oczywiście tego, który już minął) będzie wiedział jakie będą koszty tych zmian. Więc znowu czekamy. Trzeba próbować dowiedzieć się czegoś w tym tygodniu. Czy ktoś był może na budowie i wie co tam słychać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mag Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: *.ramtel.pl 10.12.05, 19:50 Mam pytanie do przyszłych sąsiadów czy zastanawialiście się nad kwestią okablowania naszego osiedla ( TV, dostęp do internetu ).Może zaproponujemy DK, który będzie administrował osiedlem przez pierwszy rok jakieś rozwiązanie. Z tego co widzę na osiedlu obok na balkonach same anteny. Czy ktoś ma jakąś propozycję? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mag Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: *.ramtel.pl 10.12.05, 19:54 A może ktoś z sąsiadów ma ochotę na przedświąteczne spotkanie na budowie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 11.12.05, 12:45 A dlaczego dk ma administrowac przez pierwszy rok....? z tego co wiem deweloper ma prawo do administrowania osiedlem do czasu kiedy ma w swoim posiadaniu wiekszosc mieszkan...kiedy sprzeda powyzej 50% mieszkac administracja osiedla moze ( ale nie musi-moze zostawic sprawy administracyjne w gesti dewelopera) zajac sie rada mieszkancow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mag Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: *.ramtel.pl 11.12.05, 17:13 Przeczytaj dobrze umowę przedwstępną. Jest tam wyraźnie napisane, że DK ma prawo administrować osiedlem lub wskazać firmę, która to będzie robić przez pierwszy rok licząc od dnia sprzedania ostatniego mieszkania. Przynajmniej z tym nie będzie problemu, bo z tego co wiem wszystkie mieszkania zostały już sprzedane.Jest to podyktowane głównie tym, że na początku kiedy ludzie się nie znają, nie wszyscy też od razu będą mieszkać ( stąd trudno się zorganizować), nasza kochana firma wyręczy nas z tego problemu.Ale bez względu na to czy ktoś ma pomysł w kwestii okablowania naszego osiedla? Bo chyba dobrze byłoby to zrobić jeszcze w trakcie prac wykończeniowych. Odezwijcie się czy ktoś ma jakiś pomysł? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 11.12.05, 18:35 znam umowe przedwstepna...:-)i wyjasniam o co chodzi... Kiedy deweloper podpisze z pierwszym klientem umowe przeniesienia wlasnosci lokalu aktem notarialnym, wtedy z mocy prawa powstaje tzw "wspolnota mieszkaniowa" Jest to zrzeszenie wlascicieli mieszkan w jednym budynku. Wspolnoty sie nie zaklada-powstaje z mocy prawa. Wystarczy akt notarialny i wpis do ksiegi wieczystej. Po powstaniu wspolnoty deweloper zazwyczaj nadal administruje budynkiem. Dlaczego?? Ma w nim najwiecej mieszkan. W miare uplywu czasu te proporcje sie zmieniaja i w pewnym momencie mieszkancy moga zmienic administratora, dostawcow mediow itp.... Nawet jesli w umowie przedwstepnej deweloper ma zagwarantowany zarzad obiektem przez rok lub dwa !!!!! Pozwala na to mieszkancom ustawa O WLASNOSCI LOKALI!! takze akurat ten zapis dk jest kompletna bzdurą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sasiadka z B1 Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: *.chello.pl 11.12.05, 19:50 Jesli chodzi o spotkanie to chetnie.Chodzi ci o telewizje kablowa i internet np neaostada? Wiesz cos o akceptacji zmian ? wprowadzalas zmiany w instalacji elektrycznej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mag Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: *.ramtel.pl 11.12.05, 20:12 Co do zmian w mieszkaniu to my już otrzymaliśmy pozytywną odpowiedź ( a raczej udało nam się przez codzienne nagabywanie telefoniczne coś dowiedzieć na ten temat ).Dowiedzieliśmy sie również jakie będą koszty ( ogólnie - do przyjęcia ). Co do spotkania to może ktoś zaproponuje jakiś termin ( może najbliższa sobota, oczywiście przy normalnej pogodzie ).Do Magdy: może masz rację co do wyboru administratora, ja się na tym dobrze nie znam. Tak czy inaczej nie chodzi mi o to kto bedzie administrował tylko o kwestię tego okablowania osiedla. Myślę, że będzie to z korzyścią dla wszystkich jeśli podejmiemy jakąś decyzję wspólnie, a nie każdy indywidualnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sasiadka B1 Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: *.chello.pl 12.12.05, 19:35 sobota mi odpowiada, prosze o potwierdzenie spotkania. Czy godzina np 11:00 odpowiada? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mag Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: *.ramtel.pl 13.12.05, 20:04 Może być sobota, godz. 11.00 ( przy dobrej pogodzie ).Kto jest chętny na spotkanie z przyszłymi sąsiadami niech potwierdza. Umawiamy się na parkingu przed budynkiem SM "Bieżanów" przed placem budowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sasiadka Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: *.crowley.pl 15.12.05, 07:51 Jest ktos jeszcze chetny na spotkanie w sobote ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mag Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: *.ramtel.pl 15.12.05, 17:26 Kochani sąsiedzi piszcie czy chcecie się spotkać. Czy dostaliście już propozycję od firmy dopłaty do lepszych drzwi wewnętrznych w mieszkaniu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sasiadka Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: *.crowley.pl 16.12.05, 07:42 Tak ja dostalam odpowiedz dwa dni temu,dostalam kosztorys,mam do zwrotu pieniadze i mozliwosc wybrania lepszych drzwi ale jeszcze nie wybrałam, z katalogu ciezko cos wybrac. A Pani juz wybrała? Mam jeszcze jedno pytanko mozemy zmienic instalacjie elektryczna np. zwiekszyc ilosc kontaktów? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mag Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: *.ramtel.pl 16.12.05, 13:52 Jeśli chodzi o drzwi to faktycznie ciężko określić jak one wyglądają; zdjęcia , a rzeczywistość to zupełnie coś innego. Byłam dzisiaj w sklepie Porty w Wieliczce, ale akurat nie mieli wystawionych żadnych z tych drzwi, które są nam proponowane. Będę próbować dalej, na pewno się nie zdecydujemy tylko na podstawie zdjęć. Również na próbnikach okleina prezentuje się zupełnie inaczej niż w momencie kiedy patrzymy na całe drzwi.Swoją drogą najbardziej bylibyśmy zadowoleni kiedy to firma pokryłaby koszty, a nie kazała dopłacać klientom.Co do zmian w mieszkaniach to chyba można zwiększać liczbę kontaktów za dopłatą oczywiście.My zmienialiśmy tylko położenie wanny i umywalki. Mamy zatwierdzoną zmianę i oczywiście musimy za nią zapłacić. Czy ktoś wybiera się na jutrzejsze spotkanie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: saisadka Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: *.chello.pl 17.12.05, 14:04 Czesc, bylam dzisiaj na budowie o 11 ale nikogo wiecej nie bylo.Prace trwaja ale dziaij robili tylko tereny zewnetrzne(moze dobrze poniewaz budow w okresie zimowym troche mnie przeraza). Jutro jade poszukac drzwi jesli cos znajde napisze. Zastanawiam sie nad calkowita rezygnacja z drzwi ale pewnie takie posuniecie bedzie drozsze bo firma ma napewno duze upusty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mag Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: *.ramtel.pl 17.12.05, 14:16 Część Sąsiadko! Nie wybieraliśmy się dzisiaj na 11.00 bo pogoda beznadziejna i myśleliśmy, że nikt nie przyjdzie. Za to obejrzałam drzwi na Wielickiej ( firma Drewex obok cmentarza Podgórskiego), mają wszystkie interesujące nas wzory. Model proponowany przez firmę ( okleina CPL ) "ubożuchny", z okleiną drewnopodobną wygląda dość podobnie, natomiast w okleinie naturalnej są naprawdę interesujące i poważnie myślimy żeby się na nie zdecydować. Zastanawiamy się też nad kolorem. Czy ktoś wie jakie będą np. drzwi wejściowe do mieszkań ( kolor, typ )? I jaką dopłatę zaproponowała Wam firma? Czy 170 lub 250 zł? Pozdrowienia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sasiadka Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: *.chello.pl 17.12.05, 16:39 Witam ponownie, jesli chodzi o doplate to tak zaproponowali mi do drzwi CPL 170 zl a do drzwi Porta natura 250 zl. Pytalam o drzwi wejsciowe,nie mozna ich zmienic poniewaz wszystkie maja byc identyczne,rowniez Porta klasy C antywlamaniowe, koloru nie bardzo pomietam,chyba jasne. Mam pytanie czy mieszkasz w Wieliczce? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mag Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: *.ramtel.pl 17.12.05, 19:22 W Wieliczce pracuję, a mieszkamy w Nowym Prokocimiu. Drzwi wejściowe tak jak myślałam będą jednakowe we wszystkich mieszkaniach. Dowiadywałam się, że te klasy C są najlepsze jeśli chodzi o zabezpieczenia. Nie pamiętasz czy kolor to też buk jak w tych wewnętrznych, które oferuje firma? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sasiadka Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: *.chello.pl 18.12.05, 09:13 Wydaje mi sie ze tez buk jasny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mag Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: *.ramtel.pl 18.12.05, 15:07 Dzięki za informacje.Przyszłym sąsiadom życzymy Wesołych Świąt! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mag Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: *.ramtel.pl 30.12.05, 17:15 Czy ktoś z sąsiadów zdecydował się na drzwi Porta Natura i wie coś na temat ościeżnic do tych drzwi? Podobno podana kwota dopłaty dotyczy tylko skrzydła drzwi. Jeśli ktoś wie coś więcej na ten temat napiszcie. W sklepie nie pytałam jakie do tych drzwi są ościeżnice sadząc, że takie jak na weksponowanych drzwiach ( czyli półokrągłe). Terazokazuje się ,że ponoć zwykłe proste. Jakaś informacja od firmy ma być w przyszłym tygodniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sasiadka Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: *.crowley.pl 02.01.06, 08:42 Czesc Magda do mnie zadzwoniła pani z DK w piątek i wyjasnila iz cena dotyczy tylko drzwi bez oscieznic półokrągłych.Za oscieznice półokrągłe bedzie dodatkowa opłata ale nie wiadomo w jakiej wysokosci,informacje dopiero podadza w tym tygodniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mag Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: *.ramtel.pl 02.01.06, 15:29 Chyba jutro wybiorę się do sklepu dokładnie wypytać o tę sprawę. W katalogu odkryłam ościeżnicę, która nazywa się Minimax ( i jest półokrągła)i różni się ceną ok. 10 zł od tej prostej. Ta najdroższa nazywa się chyba Prestige.Jak się coś dowiem to napiszę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sasiadka Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: *.crowley.pl 06.01.06, 10:20 Czesc Magda, byłam w sklepie popatrzec na oscieznice Prestire-dopłata w sklepie 100 zł za jedna sztuke a u developera 155 za jedna sztuke. Ja zrezygnowałam. przeezdzałam wcoraj kolo budowy, klada szalunki na B1, ( ja mam mieszkanie w tym bloku) a Ty? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mag Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: *.ramtel.pl 06.01.06, 15:08 Cześć Sąsiadko! Też jesteśmy w budynku B1 na I piętrze.A Ty? My również rezygnujemy z tej dopłaty do ościeżnic Prestige mimo, że najbardziej się nam podobają,ale 150 zł + 250 zł za skrzydło to już lekka przesada.Jaki kolor drzwi wybrałaś? Nie widziałaś przypadkiem czy B2 ma już II piętro? Rozumiem, że u nas ten szalunek to już pod dach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sasiadka Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: *.chello.pl 07.01.06, 18:25 Ja wybralam Dab3.Mam mieszkanie na 2 pietrze w budynku B1 na zachodnia strone, okna na ulice( mam nadzieje ze nie jest zbyt ruchliwa).Tak szalunek pod dach.o ile pamietam to budynek B2 nie ma jeszcze calego II pietra. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mag Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: *.ramtel.pl 08.01.06, 13:17 To będziemy sąsiadami.My mamy okna na 3 strony, ale większość na ulicę. Ulica niestety z tego co się zorientowałam do takich całkiem spokojnych nie należy. Zresztą rozmawiałam kiedyś z mieszkańcem sąsiedniego osiedla i mówił, że w tych dalszych budynkach jest zdecydowanie ciszej.Ale myślę, że teraz te nowoczesne okna są szczelne i będą tłumić hałas z ulicy. A co do dopłat do drzwi to mam nadzieję, że na tym się skończy i nie dowiemy się, że możemy sobie zafundować np. lepsze parapety. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mag Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: *.ramtel.pl 12.01.06, 14:39 Pozdrowienia dla Sąsiadki z budynku B2! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sasiadka 2 Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: *.ists.pl / *.ists.pl 15.01.06, 11:08 Dziękuje bardzo, ma ktoś jakieś newsy n atemat budowy? wybieram sie tam w tym tygodniu, może uda mi się zobaczyć moje mieszkanie. Z tego co wiem to niektórzy z Was mieli z tym problemy:( Ale dam rade, w końcu żaden szef budowy nie jest mi straszny:P Wiecie może coś na temat montażu drzwi? chodzi mi o to kiedy będą je montować bo przecież jeśli podłogi jeszce nie będą zrobione.... hmmm pożyjemy zobaczymy. POzdrawiam wszystkich Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mag Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: *.ramtel.pl 15.01.06, 16:59 My byliśmy dzisiaj na budowie. Bez problemu mieszkanie pozwolił nam obejrzeć pan pilnujący osiedla. Zwiedziliśmy więc cały budynek ( B1 ).Powiedział,że nie ma żadnego problemu z wejściem, również w tygodniu. Co do drzwi to na pewno będą montowane na samym końcu, kiedy będą zrobione tynki,wylewki i okna. Teraz chodziło chyba tylko o złożenie zamówienia. Na budowie powoli ( bo zima ), ale ciągle coś nowego. U nas np. założyli szalunki na całym budynku. Pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sasiadka 2 Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: *.ists.pl / *.ists.pl 15.01.06, 21:37 Dziekuje za odp. ja najprawdopodobnije wybiore sie we wtorek:) juz sie nie moge doczekac, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sasiadka Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: *.crowley.pl 16.01.06, 09:39 Cześć Magda super ze mozna wejsc na budowe. Ja sie rowniez wybiore ale pewnie przed zakonczeniem prac zwiazanych z polozeniem dachu mnie nie wpuszcza. Wiem od DK ze jest mozliwosc ustalenia polozenia gniazdek w mieszkaniu ale dopiero po zakonczeniu prac budowlanych zew. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mag Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: *.ramtel.pl 16.01.06, 15:48 A w którym budynku jesteś? Jeśli w B1 to byliśmy również na II piętrze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sasiadka Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: *.chello.pl 16.01.06, 19:13 Ja wlasnie na drugim pietrze w budynku B1. I jak pierwsze wrazenia? Chyba mile uczucie wejsc w swoje budujace sie mieszkanko :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mag Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: *.ramtel.pl 17.01.06, 09:36 Byliśmy w środku pierwszy raz i wrażenie ogólnie pozytywne ( na nadmiar radości nie ma co liczyć, bo narazie możesz sobie pooglądać ściany z pustaków, nie ma też jeszcze wszystkich ścianek działowych).Były obawy,że będzie nisko ( jesteśmy na I piętrze), ale tu pozytywne zaskoczenie,że jest wysoko ( mam wrażenie,że pomieszczenia będą miały wysokość więcej niż 2,5m).Natomiast mam obawy co do pomysłu łączenia kuchni z salonem. Oglądając projekt ma się wrażenie,że jest to o wiele większe.Natomiast patrząc na to pomieszczenie w rzeczywistości jest dużo mniej miejsca niż sobie to wyobrażałam. Wrażenie to dodatkowo potęguje brak tynków i jasnego koloru ścian.Dodatkowo mamy dużo okien do samej podłogi co na pewno spowoduje kłopot w ulokowaniu mebli.Jestem ciekawa Twoich wrażeń. Rozmawiałam też z sasiadką z budynku A i ma podobne odczucia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sasiadka 2 Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: *.ists.pl / *.ists.pl 19.01.06, 18:37 ja rowniez bylam w srodku i zgadzam sie. POkoj z kuchnia jest o wiele mniejszy niz myslalam, wrecz sie przerazilam. Ale mam nadzieje ze efekt koncowy bedzie lepszy. Zadnych problemow z wejsciem na plac budowy nawet w godzinach pracy. POzdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mag Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: *.ramtel.pl 20.01.06, 08:41 Cześć Sąsiadko! Widzę, że masz podobne wrażenia. Ja też liczę na to,że w momencie położenia tynków troszkę się "rozjaśni" i będzie "optycznie" więcej miejsca. Czy dowiedziałaś się jeszcze czegoś ciekawego na placu budowy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja POWIEDZCIE PROSZĘ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.06, 22:24 ma ogromna prosbe: zdecydowalam sie na kupienie mieszkania od dk development na osiedlu cztery korony - przekonala mnie lokalizacja i forum o czeresniowym sadzie :) przeczytalam tez umowe i wydala mi sie zupelnie fair mialam wrazenie ze jestescie zadowoleni z inwestycji w czeresniowym sadzie, ze nie macie zadnych wiekszych klopotow z deweloperem obsluge w biurze dk oceniam na 5, wszystko milo, kompetentnie, merytorycznie podpisalam umowe przedwstepna, koncze zalatwianie kredytu i nagle pojawia sie bardzo niefajny watek na forum o inwestycji cztery korony: ze dk development to niemalze oszusci, ze zle buduja, ze obsluga fatalna, ze wyciagaja kase, ze moje mieszkanie sfinansuje tylko wbk, bo inne banki nie ufaja dk... mozecie sie domyslic jak mnie zatkalo w koncu inwestycja w mieszkanie to niezla kasa napiszcie prosze, czy rzeczywiscie powinnam przejmowac sie kilkoma glosami przeciwko dk development czy mieliscie jakies zle doswiadczenia z tym deweloperem? czy jestescie zadowoleni ze standardu swoich mieszkan (chyba jeszcze nieukonczonych, ale pewnie juz duzo mozecie powiedziec...)? martwi mnie to wszystko :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sasiadka 2 Re: POWIEDZCIE PROSZĘ IP: *.ists.pl / *.ists.pl 26.01.06, 12:38 Witam, nie wiem skad takie opinie na temat developera. Kupilam mieszkanie na osiedlu Czeresniowy Sad. Co prawda mieszkanie jeszce nie jest gotowe to fakt. Ale budowa posuwa sie zgodnie z planem. Sam kontakt z biurem od samego pocztaku oceniam na plus, mam nadzieje ze wszystko bedzie wporzadku. Obsluga bardzo kompetentna- generalnie jestm zadowolona. Prawda jednak jest taka ze liczy sie efekt koncowy- natomiast osiedle które poowstalo juz jakis czas temu- moim zdaniem jest sliczne (jesli chodzi o wykonanie, nie spotkalam sie takze z zadna negatywna opinia- ani co do standardu wykonania ani co do obslugi. Z przyjemnoscia i takze ze strachem poczytam forium na temat nowego osiedla. Co do Banku- nie wiem- bo nie bralam kredytu ale sporo osob tutaj pisalo o tym, wiec moze ktos sie odezwie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sasiadkazA Re: POWIEDZCIE PROSZĘ IP: 195.205.210.* 01.02.06, 15:59 Witam, Myslę że nie ma potrzeby denerwować sie i martwic na zapas.Ja jestem dobrej mysli, nawet bardzo optymistycznie zamierzam w czerwcu juz wykańczać wenątrz hihi!!Zanm inspektora budowy, często z nim rozmawiam i od jakiegoś czasu mamy kontakt, jest to osoba , bardzo konkretna i raczej uważam że mozna ufac temu co mówi, a zapewnia ze bedzie wszystko w terminie. Jest jednak według mnie ewentualność ze nasza budowa moze sie opóźnic, tak ja uważam, ze względu na drugą rozpoczętą inwestycje, moze sie mylę, ale moja siostra odbiera mieszkanie na Kurdwanowie u konkurencyjnego developera, który także rozpoczął druga inwestycje i niestety prace bardzo spowolniały.Zapewniano mnie zeby na czerwiec rezserwowac sobie ekipke remontową do wykanczania mieszkania i tego sie uparcie trzymam. Z tego co czytałam, to wszyscy niemal mają podobne odczucia, mieszkanka o wiele mniejsze nizeli na planach, przynajmniej na razie takie wrażenie.Wczoraj miałąm okazje byc na budowie i romawiałam z sąsiadka z osiedla obok.Mieszkancy zdecydowali sie na Monitoring Justus, i chyba bardzo rozsadnie.Coraz częstsze były próby włamań , ale głównie do domków w szeregowej zabudowie i wolnostojących, myslę że i my powinnismy pomysleć o monitoringu. Na bramie osiedla sąsiedniego widniej teraz informacja że obiekt jest strzezony i monitorowany. przy okazji czy jest na forumj może ktos z sasiadów z budynku A na parterze? Pozdrawiam wszystkich Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sasiadka2 Re: POWIEDZCIE PROSZĘ IP: *.ists.pl / *.ists.pl 02.02.06, 17:35 Hmm zastanawia mnie fakt kiedy bedzie wiadomo o terminie oddania, wiem ze moze sie on przesunac do wrzesnia. Nie rezerwowalam zadnej ekipy bo wiadomo co bedzie jak podam termin czerwiec- a bedzie wrzesien. Ehh co do monitoringu zgadzam sie calkowiecie, ale to juz bedzie lezec w naszych rekach. Moje mieszkanie jest na parterze i myslalm o roletach antywlamaniowych, natomiast nie wiem jak to bedzie wygladalo. W zalozeniu jest tak ze wsyztskie ewnetualne zmiany które moga zmienic wizerunek osiedla powinny byc konsultowane, ale to przeciez dla wlasnego bezpieczenstwa. Mysleliscie tez o tym? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mag Re: POWIEDZCIE PROSZĘ IP: *.ramtel.pl 02.02.06, 20:58 Cześć Sąsiadko! A skąd Ty masz takie informacje, że termin może się przesunąć do września? Byłam na budowie w tym tygodniu, prace cały czas trwają i nasi budowlańcy mówią, że wszystko idzie w miarę zgodnie z planem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sasiadka2 Re: POWIEDZCIE PROSZĘ IP: *.ists.pl / *.ists.pl 05.02.06, 11:00 chodzi mi o to ze najpozniej we wrzesniu zostana oddane- tak jest w umowie. n iestety zaden z moich znajomych nie odebral mieszkania w terminie. Bron Boze nie chce straszyc:-) mam nadzieje ze wszystko bedzie zgodznie z planem pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sasiadka z A Re: POWIEDZCIE PROSZĘ IP: 195.205.210.* 03.02.06, 13:32 Witam, naprawde sądzę ze do końca czerwca najdalej odbierzemy mieszkania, niech tylko zima juz sie kończy pomalutku.Co do rolet, ja tez o tym myslę, w sumie rozważamy dwa warianty, rolety lub alarm.Znajomi przekonuja nas do alarmu.Wiem ze rolety mozna zakłądac bez względu na architekture osiedla, budynków.To prywatna gestia mieszkanców.Moje mieszkanko jest także na parterze.Wiem ze koszt rolet jest spory,a założenie alarmu znacznie tańsze a prawdopodobnie skuteczniejsze.Wiem o przypadkach podwazania, wyłamywania rolet antywłamaniowych.Zanajomy namawia nas na alarm, którego koszt jest podobno do 200o zł maxymalnie, z powiadamianiem na komórki o ew. próbie włamania, czy jakichkolwiek ruchów wokół mieszkania.Rolety, z tegop cosie dowiadywałam to koszt ok. 4000 tys, dla tylu okien ile my będziemy mieli,w mieszkaniu ok.50m. No przyznam ze sami jeszcze nie wiemy, ale na cos na pewno nalezy sie zdecydowac na parterze.chociaz I pietra tez sa spokojnie dostepne dla złodziei, naprawde. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: POWIEDZCIE PROSZĘ IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 04.02.06, 10:35 tez uwazam ze monitiring bylby najlepszym rozwiazaniem..ale chyba wymaga zgody wszystkich mieszkancow.co np wtedy gdy kilku wlascicieli mieszkac nie bedzie chcialo zdecydowac sie na dodatkowe koszty zwiazane z ochroną...? Moze byc to dosyc problematyczne... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mag Re: POWIEDZCIE PROSZĘ IP: *.ramtel.pl 04.02.06, 14:52 Za kilka miesięcy kiedy zaczniemy się ( mam nadzieję ) wprowadzać do naszych mieszkań będzie można zapytać sąsiadów z osiedla obok na ile to rozwiązanie zdało egzamin. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sasiadka 2 Re: POWIEDZCIE PROSZĘ IP: *.ists.pl / *.ists.pl 26.01.06, 13:04 Przeczytalam i troszke sie wystraszylam:-( Ale oczywiscie zdaje sobie sprawe z tego, ze nie ma developera doskonalego- tzn zawsze ktos bedzie zadowolony i ktos niezadowolony. Ale myslac tymi kategoriami- nikt z nasnigdy nie kupilby mieszkania. Sama obsluga klienta moim zdaniem jest dobrym swiadectwem ich uslug. POczekamy zobaczymy. Jestem dobrej mysli i juz nie moge sie doczekac mojego mieszkania, POZDRAWIAM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: POWIEDZCIE PROSZĘ IP: *.studio4.com.pl / *.studio4.com.pl 26.01.06, 14:28 a kiedy jest planowany termin oddania Twojego mieszkania? dlugo jeszcze musisz czekac? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mag Re: POWIEDZCIE PROSZĘ IP: *.ramtel.pl 26.01.06, 16:25 Witam! Ja również czekam na mieszkanie na osiedlu Czereśniowy Sad.Zanim zdecydowaliśmy się na zakup tego mieszkania przede wszystkim dokładnie przepytaliśmy mieszkańców osiedla Mała Góra i Dębowy Park, które budował ten developer. Nikt nie powiedział złego słowa o firmie ani o jakości wykonania itd. Dokopałam sie również do historii spółki i fakt,że stanęła ona na nogi dzięki Bumie ( nazywała się DK - Buma Development )potem się rozłączyli. I z tego co wiem to nie oni budowali Polanę Żywiecką, o której słyszałam te negatywne opinie( obecna pani prezes miała jakąś swoją firmę ). Trzeba też zwrócić uwagę kto jest wykonawcą osiedla, ponieważ developer powierza budowę jakiejś konkretnej firmie budowalnej.U nas narazie po otrzymaniu pozwolenia na budowę wszystko idzie w miarę zgodnie z planem. Banki współpracują z firmą i bez problemu można dostać kredyt. Słyszałam tylko,że jeżeli ktoś chciał wziąć kredyt w innym banku niż te współpracujące to się paniom z firmy nie bardzo chciało wydawać dokumentów. Generalnie chyba nie jest tak źle, my coś więcej na ten temat będziemy mogli powiedzieć w maju tego roku, bo właśnie wtedy ma się zakończyć nasza budowa. Sobie i Wam życzę szczęśliwego finału budowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: POWIEDZCIE PROSZĘ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.06, 15:31 A kto jest wykonawca osiedla Czeresniowy Sad? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mag Re: POWIEDZCIE PROSZĘ IP: *.ramtel.pl 28.01.06, 21:07 Wykonuje na pewno ta sama firma, która budowała sąsiednie osiedla czyli Małą Górę i Dębowy Park tj.M. Seremet ( jeśli nie przekręciłam nazwiska właściciela ). Na Pilotów buduje chyba ktoś inny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: POWIEDZCIE PROSZĘ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.06, 22:29 tak, na pilotow buduje chemobudowa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 04.02.06, 15:02 z innej beczki....:-0 macie juz namiary na jakies fajne projekty kuchni...? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mag Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: *.ramtel.pl 04.02.06, 17:39 Podobają mi się niektóre kuchnie "potentata meblowego" Black Red White.Niestety im ładniejsze tym droższe. Generalnie trzeba mieć na względzie, że kuchnia jest aneksem widocznym z pokoju szumnie nazywanego salonem stąd wybór mebli jest uzależniony od umeblowania pokoju. Ładne kuchnie są też w Wieliczce ( obok klasztoru Reformatów), ale ceny oszałamiające ok. 1800 zł na metr bieżący. Na ogół dość fajne kuchnie można znaleźć za 700-900 zł za metr. Jeśli widzieliście coś ciekawego napiszcie. I jakie macie pomysły na oddzielenie naszego aneksu kuchennego od pokoju? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 11.02.06, 01:50 co nowego w bloku B1 :-) byl moze ktos z Was na budowie?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mag Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: *.ramtel.pl 11.02.06, 10:16 Do niedawna były dość duże mrozy, w związku z tym jakieś prace wykonywano w budynku A, który był już "zamknięty" ( podobno robili elektrykę - wiadomość od sąsiadki z tego budynku). A u nas był chwilowy zastój, ale teraz zrobili już strop na II piętrze i zdjęli szalunki. Generalnie coś tam dłubią cały czas, bo byliśmy tam kiedyś w tygodniu i ruch był spory. Nie wiem czy byliście już w środku, my wchodziliśmy już kilka razy i oglądaliśmy mieszkanie od środka.Brakuje jeszcze ścianek działowych, więc nie można zobaczyć tego ostatecznego "wyglądu" mieszkania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sasiadka2 Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: *.ists.pl / *.ists.pl 17.02.06, 22:11 witam , okienka sa juz ale nie wszedzie:-) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 17.02.06, 22:26 witam, a co z sciankami dzialowymi?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mag Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: *.ramtel.pl 17.02.06, 22:26 Czyżby zamontowali okna? Byłaś na budowie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sasiadka Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: 87.207.234.* 19.02.06, 17:50 Czesc, bylam w piatek na budowie. Mam mieszkanie w budynku B1 , na pierwszym pietrze sa juz zaczete scainki dzialowe.Ja mam mieszkanko na 2 pietrze, tam jeszcze scianek dzialowych nie ma ale rozmawialam z ekipa budowlana, maja scianki stawiaiac w poniedzialek. Mam pytanie do sasidow z bloku A1 , czy mogliscie ingerowac w rozmiesszczenie punktow instalacji elektrycznej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mag Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: *.ramtel.pl 20.02.06, 13:32 Ja rozmawiałam dzisiaj z kierownikiem budowy i pytałam m. in. o instalację elektryczną ( podobno warto przed położeniem tynków zrobić sobie zdjęcia ścian z instalacją, żeby potem nie przewiercić jakiegoś kabla ). Powiedział, że będą informować lokatorów kiedy będzie zakładana, również po to aby ustalić dokładnie gdzie kto chce mieć gniazdka. Więc trzeba czekać na telefon, ale myślę, że warto samemu się tą sprawą imteresować. U nas w B1 robią dzisiaj ścianki działowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 20.02.06, 23:06 a moze ktos ( jesli ma mozliwosc) moglby zrobic jakies fotki i umiescic na forum? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mag Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: *.ramtel.pl 21.02.06, 11:32 Byłam dzisiaj na budowie. Praca wre. Zakładają okna w budynku B1 oraz robią w dalszym ciągu ścianki działowe. Okna bardzo ładne.Jest nadzieja,że skończą w terminie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mag Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: *.ramtel.pl 21.02.06, 14:11 Montowane u nas okna są z firmy Excellent. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 22.02.06, 17:25 czy ktos z Was interesowal sie jak wyglada sprawa ewentualnej zabudowy balkonu/tarasu. czy bylby z tym wiekszy problem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąsiadka Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: *.crowley.pl 23.02.06, 07:50 Montują okna w budynku B1!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąsiadka Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: *.crowley.pl 02.03.06, 14:53 Mam pytanie do sasiadki Magdy z Budynku B1, czy orientowalas sie juz w temacie instalacji? byłas w DK w sprawie ustaleń gdzie rozmiescić przylącza? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mag Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: *.ramtel.pl 02.03.06, 18:36 Jeśli chodzi Ci o instalację elektryczną to podobno mamy być poinformowani w momencie kiedy będzie zakładana, aby ewentualnie ustalić jeszcze jakieś drobne zmiany. W którym jesteś budynku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sasiadka Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: *.chello.pl 02.03.06, 20:17 Ja jestemw budynku B1 tak jak ty ale na 2 pietrze. Zastanawiam sie czy juz nie zaczeli instalacji ale nikt do mnie nie dzwonil w tej sprawie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 02.03.06, 21:24 Ja jestem troche nie w temacie :-( z tymi przylaczami bo niestety przez wiekszosc czasu nie ma mnie w Pl... piszesz o instalacji elektrycznej czy tez o przylaczach wody? Wiecie moze do kiedy mozna wnosic zmiany? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mag Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: *.ramtel.pl 03.03.06, 14:45 W tym momencie to chodzi raczej o instalcję elektryczną , a z wodno - kanalizacyjną to nie wiem czy nie jest trochę za późno. Te zamiany my uzgadnialiśmy jeszcze w minionym roku kalendarzowym. Natomiast wydaje mi się , że ustalenia gdzie ma być gniazdko elektryczne czy jakiś kontakt to można chyba zrobić na bieżąco. My też nie mieliśmy jeszcze informacji czy już zaczęli robić tę instalację.Ostatnio przejeżdżając obok budowy zauważyłam tylko, że mamy już w B1 okna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 03.03.06, 23:15 dokladnie, zmiany w instalacji wod-kan tez wnosilismy w zeszlym roku...pisaliscie moze jakis wniosek o rozpatrzenie zmian w instalacji elektrycznej... okna calkiem fajnie wygladaja :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mag Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: *.ramtel.pl 05.03.06, 08:55 My nie pisaliśmy żadnego wniosku, ogólnie projekt instalacji nam odpowiada. Myśleliśmy tylko o drobnych zmianach typu przesunięcie jakiegoś kontaktu parę centymetrów.Narazie czekamy więc czy ktoś nas poinformuje kiedy zaczną tą instalację robić.Okna są naprawdę fajne. Byliśmy na budowie z tzw. fachowcem i ocenił je na bardzo porządne.Zresztą widziałam samochód przywożący je ( firma Excellent ), to raczej "górna półka". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sasiadka zB1 Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: *.crowley.pl 22.03.06, 08:37 Czesc Magda mam pytanie bo pisalas ze czekasz na informacje z DK na temat terminu prac instalacyjnych , czy moze juz wiesz cos na ten temat?Dzwoniłas do DK? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: 194.205.246.* 22.03.06, 15:23 czesc, chyba 2 tyg temu dostalam telefon z dk odnosnie zniam w instalacji elektr. pan pytal czy przyjade i pokaze im co dokladnie zmienic...nie pojechalam bo we wniosku o zmiany opisalam wszystko a wysokosc gniazdek kontaktow nie miala dla mnie wiekszego znaczenia. mysle ze juz co mieli zrobic to zrobili :-)) ja nie mam mozliwosci sprawdzenia co juz zrobili bo nie ma mnie w kraju ale w tym tyg bede miala jakies wiadomosci...no i zdjecia :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mag Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: *.ramtel.pl 22.03.06, 20:34 Ja byłam w minioną sobotę na budowie.W budynku B1 jest już wykonana instalcja wod-kan., na parterze elektryczna, a I piętro mieli zacząć robić w tym tygodniu. Z tego co wiem to dzwonią do lokatorów prosząc o przyjście i ewentualnie ustalenie gdzie co ma być, przynajmniej do nas zadzwonili. Na klatce schodowej natomiast panowie montowali jakieś aluminiowe rusztowanie ( z tego co wiem to ma być tam sufit podwieszany). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: 194.205.246.* 23.03.06, 11:46 czy jest juz ustalona jakas data odbioru...i czy mozliwe jest np przesuniecie odbioru na okolice sierpnia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sasiadka B1 Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: *.crowley.pl 23.03.06, 16:04 A czy mowili cos o dodatkowych kosztach?np jesli zdecyduję sie na wieksza ilosc gniazdek?i czy komus te zmiany musze przekazac an pismie cy tylko wystarczy na miejscu na bodowie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mag Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: *.ramtel.pl 25.03.06, 18:05 Cześć Sąsiedzi! W naszym budynku B1 na parterze wykonywane są już tynki. Z elektrykami trzeba się koniecznie spotkać. To jest firma z zewnątrz.Można się z nimi dogadać, ale trzeba się liczyć,że jak będziesz chciała dodatkowe gniazdka to będą chcieli dopłaty. Ale pytają dokładnie gdzie co chcesz mieć ( chodzi też o gniazda antenowe i internet). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sasiadka B1 Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: *.crowley.pl 29.03.06, 07:15 Czesc Magda, byłam na budowie,rozmawilam z elektrykami,faktycznie zrobia wszystko jak chcesz, ale nie bardzo wiem jak sie ustosunkowac do platnosci.Oni powiedzieli ze wystarczy im zglosic i za dodatkowe kontakty im zaplacic...Ale czy nie powinnismy pisac jakiegos pisma do DK w tej sprawie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: 194.205.246.* 29.03.06, 13:12 nie wiem jak jest z elektryka...zmiany wod-kan i zmiany architektoniczne (nie bylo ich wiele) zglaszalam w postaci wniosku na pismie do DK...moze w przyp elektryki wystarczy kontakt z firma kt sie tym zajmuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mag Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: *.ramtel.pl 29.03.06, 14:08 Cześć Sąsiadki! W sprawie "elektryki" też mamy mieszane odczucia. Panowie wyraźnie chcą załatwić sprawę do "rączki".Jestem ciekawa jak wycenili Wam dodatkowe gniazdka, czy przedłużenie kabla lub instalację pod ewentualny alarm. Mam świadomość tego, że jeśli w umowie nie ma mowy o konktretnych elementach instalcji elektrycznej to trudno,żeby firma to robiła, ale z drugiej strony powinien być chyba jakiś oficjalny cennik tych dodatkowych usług. Mi te ceny, które oni podają wydają się mocno zawyżone.I jeszcze jedno pytanie jak elektrycy ustosunkowali się do orurowania pod internet w waszych mieszkaniach, bo faktycznie w naszych umowach nie ma nic na ten temat.I czy słyszałyście o wprowadzeniu jakiegoś jednego operatora (TV, internet) na osiedlu? Pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: 194.205.246.* 29.03.06, 16:31 a jak wogole ma wygladac to orurowanie pod internet? ma byc w kazdym pokoju? i jeszce co z gladziami gipsowymi na scianach...zrobia je nam? wstyd sie przyznac ale nawet sie nie orientuje w tym temacie :-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mag Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: *.ramtel.pl 29.03.06, 16:45 Orurowanie to prostu rurka w ścianie, w którą wkłada się później kable od internetu ( czyli panowie nie ciągną ich po ścianach, które są pięknie mam nadzieję wytynkowane).To samo dotyczy kablówki, jeśli nie będzie tych rurek to potem trzeba te kable od TV puścić po ścianach co jest mało estetyczne, ewentualnie skuć sobie ściany od nowa.W naszych umowach niestety jest mowa tylko o gniazdach TV ,a o internecie nie na co dopiero teraz zwróciłam uwagę. Elektrycy próbują więc naciągać nas na kasę za te dodatkowe instalcje, o których nie ma mowy w umowie.Ja na przykład wywalczyłam gniazda antenowe w każdym pokoju ( tak jest w umowie), ale panowie w swoim projekcie mają tylko w jednym pokoju.Co do gładzi to wszyscy nam mówią, żeby nie liczyć,że będzie zrobiona ( w umowie jest mowa ogólnie o tynkach ). Zobaczymy jak to bedzie wyglądać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: 194.205.246.* 29.03.06, 17:31 z instalacja internetowa nie ma co wpadac w panike ja w poprzednim mieszkaniu pociagnelam wszystko pod podloga...i nic nie widac zadnych kabelkow na wierzchu nie bylo,ale milo by bylo gdyby Panowie elektrycy zrobili to bez dodatkowych prosb :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mag Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: *.ramtel.pl 29.03.06, 17:52 Nam w sumie zrobili to orurowanie pod internet niby "gratis", ale za inne rzeczy chcą dopłaty. Z internetem też nie wiadomo kiedy lokatorzy dogadają się w sprawie jakiegoś operatora czy będą chcieli coś zamówić indywidualnie. Byłoby dobrze ściągnąć firmę, która daje i kablówkę i internet jednocześnie, wtedy płaci się razem za wszystko i wychodzi to chyba taniej.Acha, i jeszcze podobno mamy już tynkarzy na I piętrze( w B1). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sasiadka B1 Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: *.crowley.pl 30.03.06, 07:54 CZesc Magda, ja byłam wczoraj na budowie i rozmawialam z elektrykam.Za wszystkie zmainy w mieszkaniu( zmiany polozenia kontaktów,dodatkowe kontakty,dodatkowy obwód,internret i kablówka) powiedzieli 250 zł. Czy to jest wygorowana cena?nie wiem bo sie nie orientuję ale chyba sie skusze bo co zrobie pozniej jak juz położa tynki?Co do wyboru firmy zakladającej internet to mysle ze powinnismy spotkac sie wszyscy z osiedla i ustaic takie rzeczy razem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mag Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: *.ramtel.pl 30.03.06, 15:07 Widzę, że ceny są podobne to tych, które my usłyszeliśmy. Za kablówkę nie każ sobie płacić, bo w umowie jest na pewno podłączenie TV do każdego pokoju!My się skusiliśmy dodatkowo na kabelki pod alarm gdyby taki trzeba było założyć.Kiedyś była już próba zwołania "zebrania" lokatorów na placu budowy, ale przyszły tylko 2 osoby. Może teraz udałoby się ustalić takie spotkanie, jest coraz cieplej, więc można pogadać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sasiadka B1 Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: *.crowley.pl 31.03.06, 13:34 Juz zaplacilam,zdecydowalam sie rowniez na alarm, moze przy ubezpieczaniu mieszkania bedzie wymagany.A orientowalas sie na rynku gdzie mozna w miare przyzwoitej cenie znalesc fajne kuchnie? bedziesz wykonywac prace typu flizy, podloga posilkując sie jakimis firmami? jak planujesz sie przeprowadzic? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mag Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: *.ramtel.pl 31.03.06, 15:55 Jeśli chodzi o ubezpieczenie mieszkania to na pewno nie ma wymogu alarmu, ale są za to zniżki. Co do kuchni ja się już zdecydowałam na Black Red White, mają duży wybór i tak bardziej nowocześnie i w starym stylu. Robią różne aranżacje i ceny w miarę normalne ( tak od 800 zł za metr, zależy oczywiście od rodzaju kuchni). Dosyć fajne kuchnie mają też na naszej ulicy ( Mała Góra- obok cmentarza ). Ceny od 700- 750 zł.Widziałam też super kuchnie w Wieliczce,ale ceny w granicach 1800 zł za metr więc odstraszające.Firmę do wykończenia mieszkania mamy zaklepaną spoza Krakowa.Na którym jesteś piętrze, na II ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sasiadka B1 Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: *.crowley.pl 03.04.06, 10:25 Czesc Magda, tak ja mam mieszkanie na drugim piętrze.Rozgladałam sie za kuchniami, znalazlam za 1100 zł za m2( duzo w porownaniu do tego co ty znalazlas). A powiedz na jakie podlogi sie zdecydowalas?wiesz jaki jesm moze koszt srednoio za polozenie podlogi i flizowanie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mag Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: *.ramtel.pl 03.04.06, 16:17 Co do podłóg to myślimy o desce barlineckiej. Najdroższe ( i najdłuższe ) jest układanie parkietu, na pewno powyżej 20 zł za metr. Panele i deskę można położyć już za ok. 15 zł albo taniej jeśli będzie bez rachunku. Narazie się rozglądamy w sklepach, liczę na jakąś okazję typu promocje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piter Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: *.bie.lama.net.pl 20.04.06, 21:16 Coś ostatnio nikt się nie wypowiadał. To ja może powiem co widziałem ostatnio w swoim mieszkaniu budynek A. Mam już zrobione instalacje, jeszcze tylko brakuje c.o., nawiasem mówiąc czy ktos wie jaki bedzie piec zamontowany. Są tez zrobione gładzie na ścianach, także w zasadzie brakuje tylko wylewek, parapetów, drzwi, płytek i balustrady na balkonie i mieszkanko bedzie gotowe. No ale prac na zewnątrz jeszcze jest nie mało. A i jeszcze czy ktoś się orientuje co to za ściany powstają pomiedzy budynkami? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mag Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: *.ramtel.pl 21.04.06, 08:44 Cześć! Piec dwufunkcyjny Vaillant z otwartą komorą spalania. O jakich ścianach między budynkami mówisz? Czy chodzi o budynek A? Kierownik budowy twierdzi, że oddanie mieszkań bedzie możliwe w czerwcu. Czy masz inne informacje w tej sprawie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Budda-3 Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: *.autocom.pl 21.04.06, 09:14 Witam. Mam pytanie - czy to prawda,że wasze bloki wykonywała firma SEREMET?Jak ją oceniacie ? Pytanie jest wzwiązane z tym,że ma byc wykonawcą na Pista Kołodzieja? Z góry dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: 194.205.246.* 21.04.06, 16:57 czyli jednak bedziemy mieli gladzie? bo juz nie wiem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mag Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: *.ramtel.pl 21.04.06, 19:36 Nie , to nie jest gładź tylko tynk gipsowy, ale wygląda dobrze. Nie wiem czy widziałaś. Ja byłam w środku i oglądałam, więc moim zdaniem ściany są ładne. Natomiast od "speca" od wykończeniówki wiem, że jednak warto tą gładź sobie zrobić, ale to już we własnym zakresie. Ktoś pytał o firmę Seremet więc tak było podane, że to oni budyją nasze osiedle. Narazie wszystko wygląda pozytywnie, ale tak naprawdę to czas pokaże kiedy już będziemy mieszkać. A co to za inwestycja na Piasta Kołodzieja? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Budda-3 Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: *.autocom.pl 23.04.06, 18:07 Witam. Mam pytanie - czy to prawda,że wasze bloki wykonywała firma SEREMET?Jak ją oceniacie ? Pytanie jest wzwiązane z tym,że ma byc wykonawcą na Piasta Kołodzieja? Z góry dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mag Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: *.ramtel.pl 23.04.06, 20:19 Cześć! Już pisałam, że to firma Seremet buduje nasze osiedle.Jak narazie wygląda pozytywnie,ale tak naprawdę czas pokaże kiedy będziemy już mieszkać. Budowa przebiega sprawnie, mają lekki poślizg ze względu na długą zimę. Osiedle ma być gotowe w czerwcu. A kiedy u was mają zacząć budować? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Budda-3 Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: *.autocom.pl 24.04.06, 09:28 Wielkie dzięki. Podpisali umowę z deweloperem-TBS Budostal-3 na budowę czterech budynków. Zaczną chyba na dniach. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: 194.205.246.* 24.04.06, 14:10 sasiedzi z mieszkan na parterze...czy ktos z Was rozwazal mozliwosc zabudowy tarasu szklem...jak by to wygladalo od strony pozwolen... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piter Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: *.bie.lama.net.pl 26.04.06, 18:44 Jeśli chodzi o wykończenie ścian to faktycznie są to tynki gipsowe i zastepuja one w zupełności tzw. gładź. Różnica polega na tym że tynki gipsowe są nakładane mechanicznie i dobrze wykończone posiadają idealną powierzchnie tak jak głądź (dobrze wykonana) ale również walory użytkowe są dużo lepsze niż gładzi gipsowej wykonanej na tynkach tradycyjnych czyli cementowo wapiennych. Jeżeli fachowiec twierdzi że należy wykonać gładź na tynkach gipsowych to polecam z niego zrezygnować bo to czyste naciąganie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mag Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: *.ramtel.pl 26.04.06, 19:01 Cześć Sąsiedzi! Co do fachowca to raczej nas nie naciąga tylko miał obiekcje jak te tynki będą wyglądać, więć proponował gdyby było źle wykonanie gładzi. Ja oglądałam te ściany i wydaje mi sę, że jest nieźle. Czy ktoś był ostatnio na budowie i wie co nowego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: 194.205.246.* 27.04.06, 18:26 wiecie moze czy w dlugi weekend bedzie mozna wejsc na budowe? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sasiadka B1 Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: *.crowley.pl 02.05.06, 08:20 Czesc, ja byłam na budowie w piątek, zaczynaja kłaść na parterze wylewki, na pi etrach zaczeli sprzatanie przed polozeniem wylewek, prace mieli zaczac po dlugim weekendzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mag Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: *.ramtel.pl 04.05.06, 16:44 Cześć Sąsiadko! Jeśli robią wylewki tzn. że jest już zrobione centralne ogrzewanie? Czy wiesz coś na ten temat? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piter Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: *.bie.lama.net.pl 05.05.06, 23:33 Zaczeli kłasc elewacje postawione sa rusztowania na frontowych budy nkach oraz z tyłu, czesciowo jest juz oklejony styropian. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mag Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: *.ramtel.pl 06.05.06, 22:22 Zgadza się. Byłam dzisiaj na budowie, budynek A jest już częściowo obłożony styropianem.Nasi budowlańcy przewidują odbiór mieszkań na koniec czerwca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 08.03.06, 09:25 czy dzwonil do was ktos z Dk w sprawie instalacji elektr...zastanawiam sie jakie zmiany robiliscie w swoich mieszkankach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: 194.205.246.* 29.03.06, 14:22 czy dowiadywaliscie sie juz o ostateczne koszty utrzymania mieszkania na naszym osiedlu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mag Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: *.ramtel.pl 29.03.06, 16:25 Ja pytałam już kilka razy i obiecywano,że to zrobią ( zwłaszcza,że na stronie internetowej firmy jest takie wyliczenie dla Czterech Koron ), ale narazie cisza w tym temacie. Sąsiadki, przeczytajcie mojego dzisiejszego posta w sprawie elektryki. Odpowiedz Link Zgłoś