Dodaj do ulubionych

DK-Development "Czereśniowy Sad"

• Gość: sasiadka Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: *.crowley.pl 30.01.07, 09:52
      Wczoraj byłąm w mieszkaniu,ja jeszcze nei mieszkam ale zwatpiłam jak weszłam do
      łazienki przy 21 stopniach w łazience jest zimno na maxa. Zaczynam miec
      watpliwosci co do dobrego funkcionowania komina.Cug jest chyba za duzy. cZy
      ktos ma podobny problem? Co z tym zrobić?
      • Gość: magda glupie pytanie dot. anteny IP: 194.205.246.* 15.02.07, 14:18
        Witam,
        Nie mieszkam jeszcze i nawet nie bylo mnie osobiscie podczas montazu...czy
        jesli bede chciala odbierac tv sat przez np cyfre+ to czy potrzebuje tylko
        jeszcze dekoder?no bo ta antena ktora zamontowali chyba wystarczy do odbioru i
        nie musze nic dodatkowo kupowac?
        • Gość: mag Re: glupie pytanie dot. anteny IP: *.ghnet.pl 15.02.07, 15:09
          Na tej antenie można odbierać bez dekodera wszystkie podstawowe programy. Chcąc
          korzystać z satelity trzeba podpisać umowę z Cyfrą lub Polsatem ( podobno też
          jest możliwość z Platformą N ).My wybraliśmy Cyfrę ( dekoder można kupić - nowy
          lub używany lub płaci się przy abonamencie 10 zł za "wynajem" na czas trwania
          umowy, aktywacja kosztuje 1 zł i oczywiście trzeba się zdecydować na jakiś
          pakiet ).
          • Gość: magda Re: glupie pytanie dot. anteny IP: 194.205.246.* 15.02.07, 16:51
            pamietasz moze jakie programy odbieralas bez dekodera?
            czy bez dekodera mozna odbierac TVN 24?
            • Gość: mag Re: glupie pytanie dot. anteny IP: *.ghnet.pl 15.02.07, 18:26
              TVN24 na pewno tylko z dekoderem.Te podstawowe programy to jedynka, dwójka,
              TVN, Polsat, telewizja regionalna i jeszcze jakieś inne programy (chyba
              TV4 ).Wszystkich było chyba ok. 8 lub 9.
              • Gość: sasiadka Re: glupie pytanie dot. anteny IP: *.crowley.pl 20.02.07, 15:54
                Mam pytanie ile panstwo placa z gaz? ja jeszcze nie mieszkam i przy ogrzewaniu
                19 st bez uzycia wody place 150 zł to chyba strasznie duzo?...
                • Gość: mag Re: glupie pytanie dot. anteny IP: *.ghnet.pl 20.02.07, 21:43
                  Faktycznie dużo.My też płacimy podobnie, ale mieszkamy i grzejemy do 21 stopni.
                  Ten rachunek to chyba zawyżony, a może jest za okres 2 miesięcy?
                  • Gość: magda Re: glupie pytanie dot. anteny IP: 194.205.246.* 22.02.07, 16:46
                    ja tez nie mieszkam ale mialam piec nastawiony na 11 a pozniej na 15 stopni
                    zima byla ciepla do grudnia praktycznie sie piec nie wlanczal...rachunek
                    wynosil cos kolo 30zl...a na nastepny czekam...
                  • Gość: magda salon z aneksem IP: 194.205.246.* 22.02.07, 17:04
                    mam jeszcze pytanko do osob posiadajacych ogromnej :-)) powierzchni salon z
                    aneksem ...ja mam wlasnie taki 19,5 metrowy...czy da sie to jakos sensownie
                    urzadzic?
                    • Gość: mag Re: salon z aneksem IP: *.ghnet.pl 22.02.07, 18:45
                      Najlepiej zobaczyć u sąsiadów, którzy mają podobne mieszkanie. Generalnie z
                      tego całego salonu to wychodzi po prostu duża kuchnia. Zależy jeszcze jak masz
                      ulokowaną ścianę z przyłączami ( woda, gniazdko do kuchni elektrycznej ) i jak
                      to można sensownie "odgrodzić" od reszty.
                      • Gość: sasiadA Re: salon z aneksem IP: *.ghnet.pl 22.02.07, 21:55
                        my mamy taka wielka przestrzeń-;) jakies 21,5m jak dobrze pamietam. W sumie to
                        jest ok, czesc salonu oddziela nie za wielka kanapa, pod oknem stół(nawt
                        spory)hmm, w sumie sam sie dziwie bo wszystko jest i jakos nie potykam sie za
                        bardzo o meble;)
                        pozdrawiam
                        • Gość: sasiadka zebranie IP: *.crowley.pl 27.03.07, 07:22
                          Witam, mam pytano czy ktos z bloku 11a byl na zebraniu mieszkanców i mooze
                          przekazac informacje z zebrania, bardzo dziekuje :)
                          • Gość: magda Re: zebranie IP: 194.205.246.* 27.03.07, 16:34
                            ja nie bylam ale dzwonilam do administratora...i powiedzial mi ze odbylo sie wg
                            planu kt rozsylali czyli te rozliczenia...maja zamontowac jakies nowe liczniki
                            (taryfa nocna i dzienna-prad) aby zaoszczedzic na oswietleniu osiedla noca.
                            • Gość: mag Re: zebranie raz jeszcze IP: *.ghnet.pl 27.03.07, 16:45
                              Witam! Na zebraniu była m. in. poruszana sprawa grzejników na klatce schodowej
                              w budynku 11, które zużywają sporo energii, a płacimy za nią wszyscy ( również
                              lokatorzy z 11a i 11b).Stąd pomysł taryfy nocnej oraz jakiegoś wyłącznika
                              czasowego ponieważ sami mieszkańcy z budynku 11 twierdzą, że grzejniki są non
                              stop odkręcone i grzeją praktycznie cały czas. Była również mowa o
                              rozliczeniach finansowych, ale to już inna kwestia...
    • Gość: magda usterki.... IP: 194.205.246.* 22.05.07, 18:43
      witam Sasiedzi!
      czy ktos z Was zglaszal juz jakies "usterki" ...Ja dzis zglosilam oderwane
      deski od ogrodzenia-efekt pozimowy i szczeline ( pekniety tynk zewn) na
      laczeniu scian na tarasie.
    • Gość: sasiadka Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: *.crowley.pl 05.06.07, 08:19
      Mam pytanie czy w okresie letnim zmienai sie okres rozliczeniowy zużycia gazu?
      ja nie dostałam faktury z gazowni za miesiac maj..
      • Gość: mag Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: *.ghnet.pl 05.06.07, 13:44
        Z tego co wiem to tak. W okresie letnim rachunki będą dostarczane raz na dwa
        miesiące, w sezonie grzewczym co miesiąc.
        • Gość: magda piec w lazience IP: 194.205.246.* 08.06.07, 09:40
          czy ktos z Was zmienial polozenie pieca tzn przenosil go do tej wneki w
          lazience?ile zaplaciliscie ta taka "usluge"
          mam "propozycje" za 700zl i nie wiem czy to malo czy duzo za taka zmiane...
          • Gość: sasiadka Re: piec w lazience IP: *.crowley.pl 20.06.07, 09:55
            Ja mam opytanie, czy w związku z tym ze nie ogrzewamy mieszkania w okresie
            letnim musimy wyłaaczyc piec? czy ten piec ma jakis zasobnik wody? ja pomimo ze
            nie mieszkam place w okresie letnim za gaz 70 zł za dwa miesiace.
            • Gość: sasiad Re: piec w lazience IP: *.ghnet.pl 20.06.07, 18:45
              placisz bo to kwestia taryfy w gazowni -jesli nie mieszkasz zmien taryfe -oplaty
              abonamentowe wychodza wtedy taniej
              pozdrawiam
              • Gość: mag Re: piec w lazience i pytanie o taryfę IP: *.ghnet.pl 20.06.07, 19:23
                No właśnie, zwróć uwagę, że w rachunku jest kilka pozycji typu : abonament,
                opłata przesyłowa stała, zmienna i w końcu zużycie gazu. Tak naprawdę więcej
                płacimy tych wszystkich "opłat" niż za sam gaz.Piec można spokojnie wyłączyć i
                go nie używać, ale te wszystkie opłaty i tak musicie zapłacić. Swoją drogą mam
                pytanie do sąsiadów , którzy ogrzewali już mieszkanie tej zimy. Czy ktoś
                rozważał zmianę taryfy na W-2, bo np. my nie zużyliśmy w cyklu rocznym tyle
                gazu ile zakłada taryfa W-3. Czy ktoś się orientuje czy warto ją zmienić?
                • Gość: sasiadka Re: piec w lazience i pytanie o taryfę IP: *.crowley.pl 21.06.07, 14:18
                  Własnie chyba ta W2 jest korzystna, mnie w gazowni powiedzili ze wystarczy
                  pismo napisać. Wszystkie opłaty beda tansze natomiast sam gaz troche droższy.
                  • Gość: magda Re: piec w lazience i pytanie o taryfę IP: 194.205.246.* 22.06.07, 16:41
                    ja tez nie mieszkam ale troche ogrzewalam -11-15stopni...mozna tak wogole nie
                    ogrzewac?
                    • Gość: kasia sasiedzi czy mieliscie jakies usterki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.08.07, 18:14
                      w mieszkaniach?wprawdzie mamy jeszcze ok rok gwarancji ale jestem
                      ciekawa i pytam :-)
                      • Gość: mag Re: sasiedzi czy mieliscie jakies usterki IP: *.ghnet.pl 30.08.07, 15:06
                        Były usterki i to sporo. W każdym razie ekipa budowlana pana
                        Seremeta była dość częstym gościem na naszym osiedlu.Ale jak słucham
                        o usterkach w mieszkaniach na innych nowo budowanych osiedlach to u
                        nas jest super. My np. mieliśmy mokrą ścianę w jednym z pokoi, wiem
                        że w innych mieszkaniach też były takie przypadki. Słyszałam też o
                        pęknięciach ścian.
                        • Gość: kasia Re: sasiedzi czy mieliscie jakies usterki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.08.07, 20:24
                          a mozesz mi napisac cos wiecej o tej scianie?z czego to zawilgocenie
                          wynikalo?
                          ja zastanawiam sie czy "reklamowac" ...nie wiem czy to usterka, ale
                          kiedy sasiad cos gotuje to ja czuje te zapachy w swoim
                          mieszkaniu..nie wiem czy to wadliwa wentylacja czy poprostu urok
                          mieszkania w bloku?czy to sie wogole kwalifikuje do reklamacji?
                          • Gość: mag Re: sasiedzi czy mieliscie jakies usterki IP: *.ghnet.pl 30.08.07, 21:56
                            Zawilgocenie było prawdopodobnie efektem śniegu i deszczu, którego w
                            czasie zimy trochę napadało do naszych pustaków jeśli nie były
                            właściwie zabezpieczone.Była też wersja o jakimś przecieku obok
                            balkonów. Generalnie nie było to duże i szybko usterkę usunięto. Co
                            do zapachów to sporadycznie nam też jest dane dowiedzieć się co na
                            obiad gotują sąsiedzi.Były kontrole kominiarskie i pewnie trzeba
                            będzie się dowiedzieć na najbliższym zebraniu z zarządcą o ich
                            efekty. Być może to jest kwestia tego, że niektórzy podłączali
                            pochłaniacze do przewodów kominowych.
                            • Gość: kasia Re: sasiedzi czy mieliscie jakies usterki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.08.07, 09:05
                              tak wlasnie chyba to efekt podlaczenia okapu do kratek
                              wentylacyjnych...
                              zapachy sa naprawde nie do wytrzymania :-( czasami przy tak malych
                              mieszkankach...
                              coz uroki zycia w bloku...:-)
                              • Gość: sylwia Re: sasiedzi czy mieliscie jakies usterki IP: *.crowley.pl 03.09.07, 11:09
                                Mam pytanie, czy pzreprowadzaliście kontrole pieca w łazience? jak
                                mozna skontaktowac sie z firmą i czy płaci sie za taki przegląd?
                                • Gość: magda Re: sasiedzi czy mieliscie jakies usterki IP: 194.205.246.* 04.09.07, 13:59
                                  ja nie przeprowadzalam tego przedluzajacego gwarancje przegladu (
                                  ogloszenie na klatkach) placi sie na 100%.Uwywalam piec dosc malo i
                                  byl sprawdzany przez fachowca jakis miesiac temu( zmienialam
                                  polozenie pieca)
                                  • Gość: mag Re: czyszczenie pieca IP: *.ghnet.pl 04.09.07, 17:37
                                    Kontrola i czyszczenie pieca przedłuża gwarancję na kolejne 12
                                    miesięcy. Niestety jest płatne ( ponad 100 zł + dojazd do domu ).
                                    Nie wszystkie firmy mają też możliwość podbicia pieczątką tej
                                    gwarancji ( czyt.fachowcy, którzy biorą mniej nie mogą podbić).
    • Gość: magda monitoring IP: 194.205.246.* 06.12.07, 17:58
      dowiedzialam sie ze na osiedlu ma zostac zalozony monitoring(?)
      wiecie cos na ten temat?
      czy chodzi o indywidualne umowy z jakas firma ochroniarska?
      • Gość: magda hop hop czy ktos tu zaglada IP: 194.205.246.* 20.12.07, 12:30
        wiecie co z monitoringiem?
      • Gość: magda hop hop czy ktos tu zaglada? IP: 194.205.246.* 20.12.07, 12:31
        wiecie co z monitoringiem?
        • Gość: mag Re: hop hop czy ktos tu zaglada? IP: *.ghnet.pl 20.12.07, 21:48
          Jeśli chodzi o monitoring to w grę wchodzi montaż kamer na
          budynkach, które będą rejestrować obraz z całego osiedla. Koszt dla
          1 mieszkania byłby w granicach 300 - 350 zł ( montaż ). Zatrudnianie
          firmy ochroniarskiej czy jakiegoś stróża pilnujacego osiedla raczej
          nie bo to wiąże się z dużymi kosztami w comiesiecznych opłatach.
          Pomysł kamer zrodził się z powodu kradzieży na naszym osiedlu.
          • Gość: magda Re: hop hop czy ktos tu zaglada? IP: 194.205.246.* 21.12.07, 12:48
            tyle ze to troche bez sensu bo co z tego ze kamera zarejestruje np
            osobe okradajaca samochod...taka osoba wyjdzie poza teren osiedla
            czy poza teren ktory kamera "lapie" i sluch po zlodzieju ginie.
            Mozesz mi napisac jak mieszkancy naszego osiedla ustosunkowali sie
            do tego pomyslu?wiekszosc jest za? czy zdania sa podzielone i kiedy
            maja zapasc jakies decyzje?
          • Gość: magda Re: hop hop czy ktos tu zaglada? IP: 194.205.246.* 21.12.07, 12:50
            co to wogole byla za kradzierz? bo ja za bardzo nie jestem w temacie.
            Wg mnie chyba lepiej wykupic dobre ubezpieczenie lub podlaczyc sie
            indywidualnie pod jakas firme ochroniarska "sokol" czy inne.
            • Gość: mag Re: monitoring IP: *.ghnet.pl 21.12.07, 15:37
              Na zebraniu nie było wymaganej ilości mieszkańców. Z tych , którzy
              byli większość opowiedziała się "za". Pozostali mieszkańcy będą
              pytani o zdanie indywidualnie przez zarządcę. Jeśli większość
              bedzie "za" wtedy będziemy się zastanawiać którą ofertę wybrać.
              Kamery na pewno nie ustrzegą przed kradzieżą, ale mogą odstraszyć
              potencjalnych złodziei, albo ułatwić rozpoznanie sprawców. Ich
              montaż to jednorazowy wydatek ( nie taki wielki). Co do szczegółów
              kradzieży to wolę nie opisywać na forum. Nie jest powiedziane, że
              ten pomysł z kamerami przejdzie.
              • pbrodowski1 Re: monitoring 27.12.07, 00:08
                do zabezpieczenia panstwa posesji proponuje system alarmowy oraz
                monitoring z interwencja załóg patrolowych.
                System montowany jest przez specjalnie przeszkolonych instalatorów
                firme SOLID SECURITY. Proponuje bezplatna wycene
                systemu
                alarmowego jak i telewizji przemyslowej(kamery) oraz projekt. Pawel
                Brodowski 667 676 128
                pbrodowski@solidsecurity.pl

• Gość: sasiadka cieplo? IP: *.crowley.pl 28.12.07, 14:29
                Ja mam pytanie do sasiadów, grzeje mieszkanie -piec mam ustawiony na
                18 stopni a w trakcie przebywania w domu na 21. Jest zimno, moze mam
                zle ustawione parametry peica, kaloryfery sie nie dogrzewają? mam
                tez praoblemy z instalacja elektryczna, okazalo sie teraz ze czasc
                kontaktów nie jest podłaczonych, czy ja moge to teraz gdzies zgłosic?
                • Gość: magda chyba mamy 3 lata na wszelkie "reklamacje" IP: *.bulldogdsl.com 28.12.07, 18:32
                  zglos do DK a oni kogos przysla.
                  Ja zglaszalam wypaczone deski plotu :-)
                • Gość: sasiadka11B Re: cieplo? IP: *.centertel.pl 31.12.07, 16:31
                  Wiec nie tylko u mnie ten problem z cieplem. Czasami strasznie wieje
                  z wywietrznika w kichni. Zglaszalam to ale niestety w odpowiedzi
                  uslyszalam ze tak ma byc. Czasami mimo ze piec jest ustawiony na 24
                  stopnie w domu mam 18.... marzne. Nie wpsominajac o rachunkach np.
                  za grudzien takiego grzania zaplacilam 200zl!!!!! Jak to zobaczylam
                  szczeka mi opadla. Tez wydaje mi sie ze cos nie w porzadku z naszymi
                  kominami. Kominiarze podpisuja wszystko bo administracja za to
                  placi. Myslalam zeby wezwac fachowca z zewnatrz ktory wystawi
                  ekspertyze. Niedlugo minie nam okres gwarancji i co wtedy? A teraz
                  zimy nie ma. Nie wyobrazam sobie jak byułoby -20. Pozdrawiam
                  • Gość: mag Re: cieplo? IP: *.ghnet.pl 01.01.08, 21:18
                    Jak to możliwe, że piec jest ustawiony na 24 stopnie, a masz 18?
                    Sprawdź dobrze, może masz źle ustawioną temperaturę nocną i dzienną?
                    Swoją drogą ciekawi mnie czy to mieszkanie na parterze, a może
                    narożne i dlatego jest chłodniej? My ostatnio też zapłaciliśmy spory
                    rachunek za gaz, ale zima przyszła wcześniej i jest zimniej niż w
                    tamtym roku.
                  • Gość: sasiadka 11A Re: cieplo? IP: *.crowley.pl 02.01.08, 08:11
                    W łazience strasznie wieje z kratek wentylacyjnych,jest okropnie
                    zimno. Wg mnie cos faktycznie z kominami jest nie tak. Mysle ze
                    powinnismy cos z tym zrobic wspolnie? moze na zebraniu zglosimy
                    naszemu Zarządcy? moze jakis gwarancyjny przeglad ze strony DK
                    powninien zostac przeprowadzony poki mamy gwarancje?
                    • Gość: magda Re: cieplo? IP: *.bulldogdsl.com 02.01.08, 09:34
                      a moze wyjsciem w lazience byloby zamontowanie kratki z regulowana
                      srednica otworu?wialo bedzie ale mniej...
                      kominiarz faktycznie by sie przydal zeby sprawdzic wszystko jeszcze
                      raz.
                      Poza tym nie mam pewnosci, ale podejrzewam ze niektorzy maja
                      podlaczony okap do wentylacji kominowej...bo juz kilka razy zdarzylo
                      mi sie wachac co sasiedzi maja na obiad :-(
                      • Gość: mag znowu te kominy.... IP: *.ghnet.pl 02.01.08, 20:46
                        Ciężko ustalić jak faktycznie wygląda sprawa z naszymi kominami.
                        Większość tzw. fachowców twierdzi , że musimy mieć nawiew świeżego
                        powietrza do pomieszczenia, w którym znajduje się piec, ponieważ
                        jest to piec z otwartą komorą spalania i tak ma to
                        wyglądać.Przeglądy kominiarskie, które były na wiosnę ponoć nie
                        wykazały żadnych nieprawidłowości ( tak twierdzi zarządca ).Niestety
                        musimy się też przestawić na inny system ogrzewania trudny do
                        porównania z MPEc, kiedy regulację temperatury w mieszkaniu
                        przeprowadzało sie drogą otwarcia okien.Na pewno będzie chłodniej ,
                        trudno ustawić sobie piec na 26 stopni...., a taką temperaturę
                        mieliśmy całą zimę w starym mieszkaniu z ogrzewaniem miejskim. Co do
                        pomysłów ze zmniejszaniem otworów w przewodach kominowych to nie
                        polecam, chyba, że macie ochotę się zaczadzić...
                      • Gość: sasiadka11b Re: cieplo? IP: *.centertel.pl 02.01.08, 23:23
                        tak mam mieszkanie na parterze, ale temperatury ustawione sa
                        prawidlowo. Niestety zimno momentami jest strasznie. w lazience za
                        to cieplutko. Tylko w kuchni wieje i niestety tez zajezdza obiadkami
                        baardzo czesto... powinnismy ta sprawe poruszyc na zebraniu skoro
                        wiecej osob ma taki problem. pozdrawiam
                        • Gość: magda Re: cieplo? IP: *.bulldogdsl.com 03.01.08, 09:53
                          jestem pewna ze to jest przyczyna podlaczenia okapu do wentylacji
                          raczej innej opcji nie ma.
                          • Gość: sasiadka 11a antena IP: *.crowley.pl 03.01.08, 10:25
                            Ja mam pytanie, czy mógłby mi ktos pomoc i doradzic? zalozylismy w
                            naszym bloku maszt zbiorczy? ja mam dalej postepowac w celu
                            zalozenia telewizji kablowej? czy mam zalozyc miske na tym maszcie?
                            jaka maja Panstwo telewizje? moze jakis namiar?
                            • Gość: mag Re: antena IP: *.ghnet.pl 03.01.08, 17:43
                              skontaktuj się z zarzadcą, on ci poda namiary na firmę, która
                              zakładała antenę na dachu. Tam się nic nie podłacza. Jeśli
                              partycypowałaś w kosztach montażu anteny to macie doprowadzone kable
                              do mieszkania w "orurowaniu" przygotowanym przez developera. Teraz
                              jest możliwość ( przez tą antenę ) posiadać Cyfrę+ i coś tam
                              jeszcze ( już nie pamiętam co było w ofercie bo minął rok od tego
                              czasu).
                              • Gość: magda Re: antena IP: *.bulldogdsl.com 03.01.08, 23:05
                                dokladnie, to nie jest maszt do zakladania anten tylko wlasnie juz
                                gotowa antena...
                                • Gość: sasiadka Re: antena IP: *.crowley.pl 04.01.08, 08:18
                                  Bardzo dziekuje za imformacje. Mam namiar na firme ktora zakladala
                                  uantene na dachu. Czy ja moge przez ta firme załozyc Cyfre +? jakie
                                  maja panstwo zalozone telewizje kablowe?
                                  • Gość: mag Re: antena IP: *.ghnet.pl 04.01.08, 17:16
                                    Cyfrę+ na pewno ( bo my mamy), o inne trzeba zapytać w tej firmie.
                                    • Gość: monika Monitoring IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.02.08, 22:38
                                      czy ktos z Panstwea wie co postanowiono w sprawie monitoringu na
                                      osiedlu?
                                      • Gość: mag Re: Monitoring IP: *.ghnet.pl 25.02.08, 20:28
                                        Na ostatnim zebraniu wspólnoty była podana informacja, że większość
                                        mieszkańców nie zgodziła się na montaż kamer na osiedlu...
                                        • Gość: eva poszukuję mieszkania na osiedlu Czereśniowy Sad IP: *.crowley.pl 12.03.08, 09:27
                                          Dzień dobry, jestem zainteresowana kupnem mieszkania na tym osiedlu. Nie jestem
                                          pośrednikiem. Jeżeli ktoś z Państwa byłby zainteresowany sprzedażą to proszę o
                                          informacje na adres eva@bci.pl
                                          • Gość: magda nowa inwestycja Mala gora... IP: 194.205.246.* 07.04.08, 09:04
                                            kto jest inwestorem...?
    • Gość: magda kaloryfery IP: *.dslgb.com 02.06.08, 22:49
      jakiej dlugosci macie kaloryfer w duzym pokoju?
      • Gość: mag Re: kaloryfery IP: *.ghnet.pl 08.06.08, 18:53
        Wielkość kaloryfera jest na pewno uzależniona od metrażu pokoju oraz
        położenia ( parter, środkowe mieszkanie, ostatnie piętro itp. ). A
        co inwestycji w pobliżu naszego osiedla to jest to jakaś firma Janex
        ( nie słyszałam o niej nic ), ale tam chyba nic się jeszcze nie
        dzieje.
        • Gość: magdalena drzewo IP: *.ghnet.pl 27.08.08, 09:34
          na placu zabaw istnialo kiedyś drzewo, aktualnie wystaje suchy drag z ziemi, szpecący, a nawet niebezpieczny (w kazdej chwili moze sie złamać, przewrócić..). Czy ktos sie orientuje w tej sprawie? troche pozno, ale moze trzeba pomyslec o zasadzeniu w tytm miejscu czegos ladnego. Nawet niewielkie drzewko bedzie dawalo odrobine cienia na plac zabaw, w lecie niczym nie przysloniety plac jest jak patelnia, oprocz tego wzgledy estetyczne. W tym roku juz pozno na kozystanie z tego, ale moze warto bylo by pomyslec jak bedzie za rok!
          • Gość: mag Re: drzewo IP: *.ghnet.pl 27.08.08, 18:28
            O uschniętym drzewie zarządca wie od 2 lat, problem polega na tym,
            że nie jest to drzewo owocowe ( było naniesione na planach
            osiedla ), w związku z tym , żeby go wyciąć należy uzyskać tysiące
            pozwoleń, w przeciwnym razie grozi kara grzywny. Nie wiem dlaczego
            tak długo to trwa, ja już kilka razy rozmawiałam z zarządcą na ten
            temat. Podobnie było z tą jodłą kalifornijską, która uschła. Całe
            szczęście udało się szybko zasadzić na to miejsce nową. Cóż jednak z
            tego kiedy ta druga też uschła. Na temat tego patyka na placu zabaw
            wolę się już nie wypowiadać, może będzie lepiej jeśli wiecej osób
            będzie interweniowało w tej sprawie u zarządcy osiedla.
            • Gość: magdalena Re: drzewo IP: *.ghnet.pl 28.08.08, 16:05
              i od 2 lat nie można uzyskać takiego pozwolenia.....?!? za drzewo, które uschło i stanowi niebezpieczeństwo, wiem ze nie trzeba ponosić żadnych opłat od jego usunięcia,... ciekawe ile jeszcze trzeba będzie czekać na wydanie pozwolenia. Wiadomo w urzędach o takie trudno ale jednak 2 lata, jak mówisz to dość sporo czasu. jutro postaram się również skontaktować z zarządca w tej sprawie, może właśnie im więcej wniosków sprawa potoczy sie szybciej.
              • Gość: mag Re: drzewo IP: *.ghnet.pl 28.08.08, 22:43
                Generalnie trudno te zawiłości zrozumieć. Nie wiem, czy zauważyłaś,
                że w tym roku uschła również czereśnia , która rosła przy placu
                zabaw ( w tamtym roku miała jeszcze liście i nawet owoce). Zgłosiłam
                to i drzewo zostało od razu wycięte ( bo było owocowe !).
                • Gość: magda Re: drzewo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.09.08, 21:38
                  zawilosci wnioski zezwolenia wszystko wszystkim, ale zarzadca nie
                  dziala charytatywnie wszysc "skladamy" sie na jego pensje
    • Gość: magda przydzial KW- prąd IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.09.08, 18:44
      Witam,
      Jaki macie przydzial KW z elektrowni?
      czy do zwyklej plyty i piekarnika konoieczna jest 3 faza?
    • Gość: andrzej 11B osiedlowe menele... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.10.08, 14:45
      mysle ze wszyscy zauwazyli grupy meneli przesiadujace pod ta
      nieszczesna byla kotlownia. Az nieprzyjemnie tamtedy przejsc, nie
      mowie nawet o godzinach wieczornych, nie wiem czy ktos sie tamtedy
      zapuszcza...jako ze do naszego osiedla stamtad maja blisko ..nie
      wrozy to dobrze. Zastanawiam sie nad zlozeniem jakiesc
      skargi/prosby, do strazy miejskiej policji o czestsze patrole w tym
      rejonie.
      panowie siedza tam na okraglo wczoraj nawet zapalili sobie ognicho i
      wesolo wydzierali sie ...
      • Gość: w pod jaa parafie podlegamy, kiedy ksiadz chodzi po IP: *.ghnet.pl 03.01.09, 15:41
        koledzie??
        • Gość: mag Re: pod jaa parafie podlegamy, kiedy ksiadz chodz IP: *.ghnet.pl 08.01.09, 08:58
          Parafia NNMP w Bieżanowie ulica Popiełuszki. Ksiądz będzie chodził
          po kolędzie w niedzielę 11 stycznia.
          • Gość: b2 zmiana zarzadu IP: *.ghnet.pl 03.02.09, 21:14
            proponuje zmiane zarzadu naszego osiedla na tanszego i bardziej
            skutecznego zarzadce. Remont wykonany za nasze pieniadze ( fundusz
            remontowy) - odmalowywanie klatek etc wola o pomste do nieba...
            • Gość: krystyna Re: zmiana zarzadu IP: 80.53.178.* 03.02.09, 21:29
              jeśli mogę coś podpowiedzieć to jeśli macie wątpliwości co do sposobu i
              rozliczenia za wykonany remont proponuje sprawdzić to dokładnie. My mamy u
              siebie zarządce i prowadzone prace przez niego są można by rzec wzorcowo
              przeprowadzane i udokumentowane. W razie czego służę namiarami
              • Gość: mag Jaki remont? IP: *.ghnet.pl 05.02.09, 09:22
                O jaki remont chodzi? Nic mi nie wiadomo o wykonywaniu jakichkolwiek
                prac remontowych z funduszu wspólnoty mieszkaniowej. Skąd takie
                informacje?
                • Gość: b2 Re: Jaki remont? IP: *.ghnet.pl 06.02.09, 17:16
                  chodzi mi o to odmalowywanie klatek schodowych.Moze remont to brzmi
                  szumnie . Paskudnie to wyszlo. Wydaje mi sie ze zaplacono z
                  f.remontowego...chyba ze to jeszcze gwarancyjne "naprawy" -tak czy
                  owak powinno byc przeprowadzone staranniej. Sciany sa teraz w
                  plamy,laty farba byla zle dobrana i taki jest efekt. Zamiast malowac
                  cale sciany bo byly faktycznie gdzieniegdzie brudne malowano
                  miejscami.
                  • Gość: mag Re: Jaki remont? IP: *.ghnet.pl 06.02.09, 22:34
                    To "niby" malowanie to było chyba wykonywane jeszcze w ramach
                    gwarancji przez firmę Seremet.Były pęknięcia na ścianach, które były
                    gipsowane, a potem "podmalowane". Faktycznie "pod światło" widać
                    zupełnie inny odcień farby i nie wygląda to może super, ale było już
                    trochę brudno i wolę te ściany, bo przynajmniej klatka schodowa
                    wygląda czyściej.Myślę, że jeśli jakieś pieniądze będą miały być
                    wydatkowane z funduszu remontowego to będzie to uzgadniane na
                    zebraniu wspólnoty.
                    • Gość: b2 Re: Jaki remont? IP: *.ghnet.pl 19.02.09, 19:22
                      a dostaliscie rozliczenie za rok 2008 ogolnych wydatkow zwiazanych z
                      utrzymaniem osiedla?
                      kiedy wogole odbedzie sie zebranie lokatorów.
                      Dziwnie sobie firma Seremet liczy za uslugi...

• Gość: adam Re: Jaki remont? IP: 94.254.171.* 19.02.09, 20:08
                        Ten sam wykonawca robi także poprawki na klatkach na Piasta Kołodzieja. Nie
                        wygląda to dobrze.
                        • Gość: mag Firma Seremet to nie zarządca... IP: *.ghnet.pl 20.02.09, 22:18
                          Firma Seremet nie jest zarządcą osiedla tylko wykonuje naprawy
                          gwarancyjne ( usuwanie usterek ), ponieważ budowała to osiedle. A co
                          do zebrania wspólnoty to było właśnie dzisiaj... Było na nim raptem
                          ok. 10 osób. Może zamiast wypisywać różne uwagi na forum warto by
                          było pofatygować się na takie spotkanie? Rozliczenie finansowe też
                          było.
                          • Gość: b2 Re: Firma Seremet to nie zarządca... IP: *.ghnet.pl 21.02.09, 12:58
                            poprostu nie odpisuj jesli sprawia ci to problem
                            • Gość: mag Nowe miejsca parkingowe IP: *.ghnet.pl 19.03.09, 21:37
                              Czy osoby, które sprzeciwiły się wykonaniu na naszym osiedlu
                              dodatkowych miejsc parkingowych mogłyby się wypowiedzieć na forum
                              skąd ich decyzja? Myślę, że brak tych miejsc jest bolaczką
                              wszystkich mieszkańców osiedla, może udałoby się
                              wreszcie "odblokować" drogę dojazdową pomiędzy budynkami 11 a 11a,
                              która cały czas jest zapchana samochodami. Nie rozumiem dlaczego
                              tyle osób było przeciw.
                              • Gość: sasiad1975 Re: Nowe miejsca parkingowe IP: *.ghnet.pl 23.03.09, 16:37
                                Czy ktoś z sąsiadów zgłaszał już problemy ze stolarką okienną?
                                Dziś właśnie napisałem reklamację, lakier popękał i wilgoć dostał
                                się do drewna. Myślę, że to ostatni dzwonek na zgłaszanie napraw
                                gwarancyjnych.
                                A dodatkowe miejsca parkingowe przydały by się.
                                • Gość: mag Okna IP: *.ghnet.pl 23.03.09, 16:46
                                  U nas też na oknach od strony zachodniej lakier jest już popękany,
                                  ale zastanawiam się czy nie jest to naturalna kolej rzeczy, że te
                                  okna trzeba będzie co jakiś czas malować. Nie orientujesz się jak
                                  długa trwa gwarancja na te okna? I czy w ogóle nasze ewentualne
                                  roszczenia w tej sprawie będą uwzględnione?
                                  • Gość: marek Re: miejsca postojowe IP: 80.53.178.* 23.03.09, 19:50
                                    słyszałem ze Ci co budują koło nas po drugiej stronie ulicy koło spółdzielni
                                    maja garaż pod budynkiem i sprzedają miejsca garażowe, może warto się
                                    zainteresować w końcu to blisko a autko w garażu
                                    • Gość: q Re: miejsca postojowe IP: *.ghnet.pl 27.03.09, 21:27
                                      a to sa miejsca postojowe czy garaze?
                                    • Gość: marek Re: miejsca postojowe IP: 80.53.178.* 28.03.09, 07:55
                                      Ci co buduja naprzeciw nas mają miejsca garażowe postojowe w garażu
                                      wielostanowiskowym,zerknąłem do środka po pracy i wcale małe te miejsca nie są
                                      muszę powiedzieć
                                      • Gość: q Re: miejsca postojowe IP: *.ghnet.pl 28.03.09, 09:52
                                        a jaki koszt? w sumie to lepsze niz miejsce pod chmurka no i blisko.
                                  • Gość: sasiad1974 Re: Okna IP: 204.27.196.* 25.03.09, 14:45
                                    Gwarancja dewelopera jest na 3 lata a producenta, nie jeszcze nie
                                    wiem. 1 kwietnia ma być u mnie komisja i sprwdzić co oknami.Zrobiłem
                                    foti i wysłałem im. Pan Seremet był zdziwoiony takim stanem okien
                                    (też od strony zachodniej).
                                    Zobaczymy co Powiedzą.
                                    • Gość: mag Re: Okna IP: *.ghnet.pl 25.03.09, 17:42
                                      Dzięki, w takim razie też to zgłoszę. Mówiąc szczerze myślałam, że
                                      te okna dłużej wytrzymają, ta powłoka lakierowa wyglądała całkiem
                                      solidnie. Pozostałe okna są w porządku, tylko te od zachodu padły.
                                      Wiem , że w naszym kraju jest przewaga wiatrów zachodnich i zawsze
                                      stolarka od tej strony szybciej niszczeje ( w poprzednim mieszkaniu
                                      też zaobserwowałam tą prawidłowość ).
                              • Gość: q Re: Nowe miejsca parkingowe IP: *.ghnet.pl 27.03.09, 21:26
                                ja sie wypowiem,
                                jestem przeciw bo mam 1 auto i nie planuje wiecej dla mnie to jest
                                argument
                                a drugi moze i wazniejszy to to ze osoby (niektore), posiadajac
                                wolne swoje miejsce i tak blokuja ww droge bo maja pewnie blizej z
                                zakupami, dzieckiem itp nie wnikam ...dlatego jestem PRZECIW.
                                Mysle ze pozbywanie sie peniedzy z f. remontowego na ten cel jest
                                bezsensowny. Co sie stanie kiedy pieniadze beda potzrebne ...a
                                gwarancja sie chyba skonczyla....znowu pdwyzszymy sobie skladke??
                                • Gość: q a moze warto by bylo... IP: *.ghnet.pl 27.03.09, 21:36
                                  wylozyc klatki na parterze przy wejsciu np gresem?
                              • Gość: q Re: Nowe miejsca parkingowe IP: *.ghnet.pl 27.03.09, 21:34
                                Poza tym pomysl, aby te miejsca byly wykorzystywane na zasadzie kto
                                pierwszy ten lepszy nie jest dobry.
                                Wiadomo ze sa osoby posiadajace 2 samochody i zazwyczaj 1 z nich
                                stoi wciaz na parkingu czyli bedzie tzw "wymuszona rezerwacja"

a stawianie aut na drodze 11, 11a bedzie zawsze b w naturze ludzkiej
                                jest to zeby parkowac tak aby bylo blizej!
                                Niektorzy parkuja sobie kiedy calyparking jest pusty lacznie z
                                miejscami dla gosci na wysepce naprzeciw bramy....jak to nazwac
                                LENISTWO bo na miejsce dla gosci trzeba wjechac co wymaga tzw
                                manewru a na wysepke mozna sie wtoczyc z jazdy na wprost.
                                • Gość: mag Re: Nowe miejsca parkingowe IP: *.ghnet.pl 28.03.09, 16:10
                                  No, cóż w pewnym sensie zgodzę się z Twoimi argumentami, szczególnie
                                  jeśli chodzi o lokatorów, którzy posiadajac 1 samochód uporczywie
                                  parkują go na chodniku lub w przejściu między budynkami podczas, gdy
                                  ich miejsce parkingowe stoi puste. Ale... Myślę, że fundusz
                                  remontowy ma służyć całej wspólnocie i nie możemy patrzeć na pewne
                                  sprawy tylko przez swój prywatny punkt widzenia ( czyt. mam 1
                                  samochód to po co mi dodatkowe miejsca parkingowe na osiedlu ).
                                  Myślę, że poszerzenie parkingu naprawdę służyłoby wielu mieszkańcom
                                  oraz gościom, którzy do nas przyjeżdżają. Sami posiadamy 2 samochody
                                  ( i nie jest to podyktowane "zbytkiem" lecz życiową potrzebą ) i nie
                                  przeczę, że jesteśmy stworzeniem tych dodatkowych miejsc osobiście
                                  zainteresowani.Pomyśl, może za parę lat zacznie ( odpukać )
                                  przeciekać dach i komuś bedzie się lało na głowę. Jak myślisz z
                                  czyich pieniędzy finansowana będzie taka naprawa? A może kierując
                                  się tylko swoim interesem mieszkańcy parteru i I piętra nie zgodzą
                                  się na takie wydatkowanie pieniędzy, bo im się na głowę nie leje i
                                  uchwała nie przejdzie. Więc może jednak dobro wspólne na I miejscu?
                                  • Gość: q Re: Nowe miejsca parkingowe IP: *.ghnet.pl 28.03.09, 20:13
                                    no wlasnie jesli wydamy kase na parking to skad wezmiemy nagle
                                    pieniadze na ten np dach.
                                    Tak jak pisalas ludzi sie nie zmieni nadal mimo miejsca na
                                    parkingu beda parkowali w alejce, wiec jaki cel?

Nie ma co drazyc na razie tematu, ludzie sa przeciwni i mysle ze
                                    temat jest zamkniety.Wspolnota tak dziala ...i trzeba sie z tym
                                    pogodzic.
                                    • Gość: mag Re: Nowe miejsca parkingowe ... drążąc temat IP: *.ghnet.pl 28.03.09, 22:17
                                      No, właśnie drążąc ten temat... Stworzenie tych nowych miejsc
                                      parkingowych jest już realne z pieniędzy zgromadzonych na funduszu
                                      przez okres ostatnich niespełna 3 lat istnienia osiedla. Na kolejne
                                      inwestycje np. odnowienie klatek schodowych sukcesywnie będą
                                      zbierane w kolejnych latach.I nieprawdą jest, że większość była
                                      przeciw. Nie było 50%+1 za, a to różnica. Biorąc pod uwagę fakt
                                      znikomego zainteresowania mieszkańców zebraniami wspólnoty, gdzie
                                      jest możliwość podyskutowania i omówienia wszystkich "za"
                                      i "przeciw" danej inwestycji, nigdy w niczym nie dojdziemy do
                                      porozumienia ( na ostatnim zebraniu była garstka lokatorów ). Możesz
                                      się zdziwić za jakiś czas, kiedy te 50%+1 mieszkańców nie opowie się
                                      np. za odnowieniem klatek schodowych czy inną inwestycją ( bo im się
                                      coś nie będzie podobało ) to zarządca i tak nic nie zrobi. Szkoda, a
                                      temat parkingu może wcale nie do końca jest zamknięty.
                                      • Gość: q Re: Nowe miejsca parkingowe ... drążąc temat IP: *.ghnet.pl 29.03.09, 11:19
                                        sorry, ale drazysz temat bo Ci zalezy na tych miejscach parkingowych
                                        dla siebie.
                                        Sama przyznalas racje ze ludzie i tak parkuja w alejce majac inne
                                        wolne miejsca tzw "wspolne"...
                                        Fundusz remontowy jest nasza wspolna wlasnoscia i razem musimy
                                        decydowac o tym na co zostana te pieniadze spozytkowane.
                                        Nikt nie blokuje decyzji,ale chyba nalezy uszanowac decyzje
                                        wspolnoty.
                                        Chcesz za wspolne pieniadze zorganizowac sobie miejsce
                                        postojowe.kropka
                                        • Gość: kaska Re: Nowe miejsca parkingowe ... drążąc temat IP: *.ghnet.pl 29.03.09, 21:32
                                          takze jestem przeciwna. Chcialabym sama zakupic takie miejsce, ale
                                          jestem przeciwna miejscom na zasadach kto pierwszy ten lepszy :(
                                          niestety wiem rowniez ze w przypadku miejsc o ktorych tu mowa nie
                                          ma szans na wlasnosc. wiec pozostaja nam miejsca w inwestycji po
                                          sasiedzku.

Nie podoba mi sie to ze wspolnota chce sie wyzbyc na taka inwestycje
                                          calego zasobu zgromadzonych srodkow na f. remontowy.
                                          Uwazam ze nie mozna forsowac takich inwestycji patrzac tylko przez
                                          pryzmat wlasnych korzysci.
                                          Pozdrawiam mieszkancow i zycze milej reszty wieczoru :-)

• Gość: sasiad Re: Nowe miejsca parkingowe ... drążąc temat IP: *.ghnet.pl 30.03.09, 23:36
                                        a ja wole odmalowane klatki i mojego glosu takze nikt pod uwage nie
                                        wzial...tak jak pisal kolega wyzej ...wieksza ilosc miejsc
                                        parkingowych nie zmieni stanu rzeczy jesli chodzi o ta alejke miedzy
                                        budynkami.

Sytuacja robi sie nieprzyjemna...i zaraz zaczna sie pewnie klotnie.
                                        Mysle ze podobnie jak z kamerami , tak tez z tymi nieszczesnymi
                                        miejscami powinnismy sobie dac spokoj skoro nie ma zgody wszystkich
                                        mieszkancow.
                                        Mysle ze Pani "mag" powinna dac spokoj.
                                        Sa do kupienia miejsca na osiedlu obok jesli ktos jest
                                        zainteresowany -mysle ze jest to dobre wyjscie.

• Gość: sasiadka antena IP: *.111.176.138.static.crowley.pl 14.04.09, 08:33
                                          Mam pytanie czy w bloku 11a ( tam gdzie mamy maszt) moge załozyc
                                          Cyfrę+? czy jest ważne gdzie ja kupuję czy mogę pierwszym lepszym
                                          punkcie sprzedaży?potrzebny jest tylko dekoder? miski nie
                                          potrzebjemy? tak?
                                          • Gość: mag Re: antena IP: *.ghnet.pl 15.04.09, 18:36
                                            Można założyć Cyfrę+, potrzebny jest tylko dekoder, antena jest na
                                            dachu, więc talerz jest zbyteczny. Nie jestem tylko pewna czy w
                                            każdym dowolnym punkcie można było podpisać umowę, wydaje mi się, że
                                            był jakiś wskazany (chyba na Kalwaryjskiej), ale to będzie wiedział
                                            zarządca, trzeba się z nim skontaktować.
                                            • Gość: Kasia nie dzieje sie najlepiej :( IP: *.cable.ubr09.hari.blueyonder.co.uk 20.05.09, 16:45
                                              Ostatnio zaczyna sie chyba nie za dobrze dziac na naszym osiedlu a
                                              przynajmniej nie dobrze wrozy na przyszlosc.
                                              Dzieci rzucaja papierki na klatkach wiem o bud 11a i 11b nie wiem co
                                              sie dzieje w trzecim, w jednym z budynkow z sob/niedziele ktos sie
                                              poprostu zesikal przy schodach i na pewno to nie pies bo wlasciciele
                                              bardzo dbaja aby zalatwial sie poza osiedlem- zreszta kolo mokrej
                                              plamy byly "pety". Na naszej ladnej kostce brukowej rysowane sa tzw
                                              klasy, dzieci deptaja tereny zielone.ja zozumiem ze to dzieci i chca
                                              sie wyszalec, ale rodzice chyba powinni troche je upilnowac i
                                              wytlumaczyc, bo niedlugo nasze male osiedle przestanie byc takie
                                              sympatyczne.
                                              ps Ja osobiscie znalazlam swoja wycieraczke przedwczoraj rano pietro
                                              nizej.
                                              pozdrawiam
                                              • Gość: tadek Re: nie dzieje sie najlepiej :( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.09, 18:09
                                                zamierzam kupic mieszkanie na panstwa osiedlu...i mam pytanie jak
                                                wyglada bezpieczenstwo na os. czeresniowy sad?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka