Gość: sasiadka Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: *.crowley.pl 30.01.07, 09:52 Wczoraj byłąm w mieszkaniu,ja jeszcze nei mieszkam ale zwatpiłam jak weszłam do łazienki przy 21 stopniach w łazience jest zimno na maxa. Zaczynam miec watpliwosci co do dobrego funkcionowania komina.Cug jest chyba za duzy. cZy ktos ma podobny problem? Co z tym zrobić? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda glupie pytanie dot. anteny IP: 194.205.246.* 15.02.07, 14:18 Witam, Nie mieszkam jeszcze i nawet nie bylo mnie osobiscie podczas montazu...czy jesli bede chciala odbierac tv sat przez np cyfre+ to czy potrzebuje tylko jeszcze dekoder?no bo ta antena ktora zamontowali chyba wystarczy do odbioru i nie musze nic dodatkowo kupowac? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mag Re: glupie pytanie dot. anteny IP: *.ghnet.pl 15.02.07, 15:09 Na tej antenie można odbierać bez dekodera wszystkie podstawowe programy. Chcąc korzystać z satelity trzeba podpisać umowę z Cyfrą lub Polsatem ( podobno też jest możliwość z Platformą N ).My wybraliśmy Cyfrę ( dekoder można kupić - nowy lub używany lub płaci się przy abonamencie 10 zł za "wynajem" na czas trwania umowy, aktywacja kosztuje 1 zł i oczywiście trzeba się zdecydować na jakiś pakiet ). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: glupie pytanie dot. anteny IP: 194.205.246.* 15.02.07, 16:51 pamietasz moze jakie programy odbieralas bez dekodera? czy bez dekodera mozna odbierac TVN 24? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mag Re: glupie pytanie dot. anteny IP: *.ghnet.pl 15.02.07, 18:26 TVN24 na pewno tylko z dekoderem.Te podstawowe programy to jedynka, dwójka, TVN, Polsat, telewizja regionalna i jeszcze jakieś inne programy (chyba TV4 ).Wszystkich było chyba ok. 8 lub 9. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sasiadka Re: glupie pytanie dot. anteny IP: *.crowley.pl 20.02.07, 15:54 Mam pytanie ile panstwo placa z gaz? ja jeszcze nie mieszkam i przy ogrzewaniu 19 st bez uzycia wody place 150 zł to chyba strasznie duzo?... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mag Re: glupie pytanie dot. anteny IP: *.ghnet.pl 20.02.07, 21:43 Faktycznie dużo.My też płacimy podobnie, ale mieszkamy i grzejemy do 21 stopni. Ten rachunek to chyba zawyżony, a może jest za okres 2 miesięcy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: glupie pytanie dot. anteny IP: 194.205.246.* 22.02.07, 16:46 ja tez nie mieszkam ale mialam piec nastawiony na 11 a pozniej na 15 stopni zima byla ciepla do grudnia praktycznie sie piec nie wlanczal...rachunek wynosil cos kolo 30zl...a na nastepny czekam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda salon z aneksem IP: 194.205.246.* 22.02.07, 17:04 mam jeszcze pytanko do osob posiadajacych ogromnej :-)) powierzchni salon z aneksem ...ja mam wlasnie taki 19,5 metrowy...czy da sie to jakos sensownie urzadzic? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mag Re: salon z aneksem IP: *.ghnet.pl 22.02.07, 18:45 Najlepiej zobaczyć u sąsiadów, którzy mają podobne mieszkanie. Generalnie z tego całego salonu to wychodzi po prostu duża kuchnia. Zależy jeszcze jak masz ulokowaną ścianę z przyłączami ( woda, gniazdko do kuchni elektrycznej ) i jak to można sensownie "odgrodzić" od reszty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sasiadA Re: salon z aneksem IP: *.ghnet.pl 22.02.07, 21:55 my mamy taka wielka przestrzeń-;) jakies 21,5m jak dobrze pamietam. W sumie to jest ok, czesc salonu oddziela nie za wielka kanapa, pod oknem stół(nawt spory)hmm, w sumie sam sie dziwie bo wszystko jest i jakos nie potykam sie za bardzo o meble;) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sasiadka zebranie IP: *.crowley.pl 27.03.07, 07:22 Witam, mam pytano czy ktos z bloku 11a byl na zebraniu mieszkanców i mooze przekazac informacje z zebrania, bardzo dziekuje :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: zebranie IP: 194.205.246.* 27.03.07, 16:34 ja nie bylam ale dzwonilam do administratora...i powiedzial mi ze odbylo sie wg planu kt rozsylali czyli te rozliczenia...maja zamontowac jakies nowe liczniki (taryfa nocna i dzienna-prad) aby zaoszczedzic na oswietleniu osiedla noca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mag Re: zebranie raz jeszcze IP: *.ghnet.pl 27.03.07, 16:45 Witam! Na zebraniu była m. in. poruszana sprawa grzejników na klatce schodowej w budynku 11, które zużywają sporo energii, a płacimy za nią wszyscy ( również lokatorzy z 11a i 11b).Stąd pomysł taryfy nocnej oraz jakiegoś wyłącznika czasowego ponieważ sami mieszkańcy z budynku 11 twierdzą, że grzejniki są non stop odkręcone i grzeją praktycznie cały czas. Była również mowa o rozliczeniach finansowych, ale to już inna kwestia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda usterki.... IP: 194.205.246.* 22.05.07, 18:43 witam Sasiedzi! czy ktos z Was zglaszal juz jakies "usterki" ...Ja dzis zglosilam oderwane deski od ogrodzenia-efekt pozimowy i szczeline ( pekniety tynk zewn) na laczeniu scian na tarasie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sasiadka Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: *.crowley.pl 05.06.07, 08:19 Mam pytanie czy w okresie letnim zmienai sie okres rozliczeniowy zużycia gazu? ja nie dostałam faktury z gazowni za miesiac maj.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mag Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: *.ghnet.pl 05.06.07, 13:44 Z tego co wiem to tak. W okresie letnim rachunki będą dostarczane raz na dwa miesiące, w sezonie grzewczym co miesiąc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda piec w lazience IP: 194.205.246.* 08.06.07, 09:40 czy ktos z Was zmienial polozenie pieca tzn przenosil go do tej wneki w lazience?ile zaplaciliscie ta taka "usluge" mam "propozycje" za 700zl i nie wiem czy to malo czy duzo za taka zmiane... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sasiadka Re: piec w lazience IP: *.crowley.pl 20.06.07, 09:55 Ja mam opytanie, czy w związku z tym ze nie ogrzewamy mieszkania w okresie letnim musimy wyłaaczyc piec? czy ten piec ma jakis zasobnik wody? ja pomimo ze nie mieszkam place w okresie letnim za gaz 70 zł za dwa miesiace. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sasiad Re: piec w lazience IP: *.ghnet.pl 20.06.07, 18:45 placisz bo to kwestia taryfy w gazowni -jesli nie mieszkasz zmien taryfe -oplaty abonamentowe wychodza wtedy taniej pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mag Re: piec w lazience i pytanie o taryfę IP: *.ghnet.pl 20.06.07, 19:23 No właśnie, zwróć uwagę, że w rachunku jest kilka pozycji typu : abonament, opłata przesyłowa stała, zmienna i w końcu zużycie gazu. Tak naprawdę więcej płacimy tych wszystkich "opłat" niż za sam gaz.Piec można spokojnie wyłączyć i go nie używać, ale te wszystkie opłaty i tak musicie zapłacić. Swoją drogą mam pytanie do sąsiadów , którzy ogrzewali już mieszkanie tej zimy. Czy ktoś rozważał zmianę taryfy na W-2, bo np. my nie zużyliśmy w cyklu rocznym tyle gazu ile zakłada taryfa W-3. Czy ktoś się orientuje czy warto ją zmienić? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sasiadka Re: piec w lazience i pytanie o taryfę IP: *.crowley.pl 21.06.07, 14:18 Własnie chyba ta W2 jest korzystna, mnie w gazowni powiedzili ze wystarczy pismo napisać. Wszystkie opłaty beda tansze natomiast sam gaz troche droższy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: piec w lazience i pytanie o taryfę IP: 194.205.246.* 22.06.07, 16:41 ja tez nie mieszkam ale troche ogrzewalam -11-15stopni...mozna tak wogole nie ogrzewac? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia sasiedzi czy mieliscie jakies usterki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.08.07, 18:14 w mieszkaniach?wprawdzie mamy jeszcze ok rok gwarancji ale jestem ciekawa i pytam :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mag Re: sasiedzi czy mieliscie jakies usterki IP: *.ghnet.pl 30.08.07, 15:06 Były usterki i to sporo. W każdym razie ekipa budowlana pana Seremeta była dość częstym gościem na naszym osiedlu.Ale jak słucham o usterkach w mieszkaniach na innych nowo budowanych osiedlach to u nas jest super. My np. mieliśmy mokrą ścianę w jednym z pokoi, wiem że w innych mieszkaniach też były takie przypadki. Słyszałam też o pęknięciach ścian. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: sasiedzi czy mieliscie jakies usterki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.08.07, 20:24 a mozesz mi napisac cos wiecej o tej scianie?z czego to zawilgocenie wynikalo? ja zastanawiam sie czy "reklamowac" ...nie wiem czy to usterka, ale kiedy sasiad cos gotuje to ja czuje te zapachy w swoim mieszkaniu..nie wiem czy to wadliwa wentylacja czy poprostu urok mieszkania w bloku?czy to sie wogole kwalifikuje do reklamacji? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mag Re: sasiedzi czy mieliscie jakies usterki IP: *.ghnet.pl 30.08.07, 21:56 Zawilgocenie było prawdopodobnie efektem śniegu i deszczu, którego w czasie zimy trochę napadało do naszych pustaków jeśli nie były właściwie zabezpieczone.Była też wersja o jakimś przecieku obok balkonów. Generalnie nie było to duże i szybko usterkę usunięto. Co do zapachów to sporadycznie nam też jest dane dowiedzieć się co na obiad gotują sąsiedzi.Były kontrole kominiarskie i pewnie trzeba będzie się dowiedzieć na najbliższym zebraniu z zarządcą o ich efekty. Być może to jest kwestia tego, że niektórzy podłączali pochłaniacze do przewodów kominowych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: sasiedzi czy mieliscie jakies usterki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.08.07, 09:05 tak wlasnie chyba to efekt podlaczenia okapu do kratek wentylacyjnych... zapachy sa naprawde nie do wytrzymania :-( czasami przy tak malych mieszkankach... coz uroki zycia w bloku...:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sylwia Re: sasiedzi czy mieliscie jakies usterki IP: *.crowley.pl 03.09.07, 11:09 Mam pytanie, czy pzreprowadzaliście kontrole pieca w łazience? jak mozna skontaktowac sie z firmą i czy płaci sie za taki przegląd? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: sasiedzi czy mieliscie jakies usterki IP: 194.205.246.* 04.09.07, 13:59 ja nie przeprowadzalam tego przedluzajacego gwarancje przegladu ( ogloszenie na klatkach) placi sie na 100%.Uwywalam piec dosc malo i byl sprawdzany przez fachowca jakis miesiac temu( zmienialam polozenie pieca) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mag Re: czyszczenie pieca IP: *.ghnet.pl 04.09.07, 17:37 Kontrola i czyszczenie pieca przedłuża gwarancję na kolejne 12 miesięcy. Niestety jest płatne ( ponad 100 zł + dojazd do domu ). Nie wszystkie firmy mają też możliwość podbicia pieczątką tej gwarancji ( czyt.fachowcy, którzy biorą mniej nie mogą podbić). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda monitoring IP: 194.205.246.* 06.12.07, 17:58 dowiedzialam sie ze na osiedlu ma zostac zalozony monitoring(?) wiecie cos na ten temat? czy chodzi o indywidualne umowy z jakas firma ochroniarska? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda hop hop czy ktos tu zaglada IP: 194.205.246.* 20.12.07, 12:30 wiecie co z monitoringiem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda hop hop czy ktos tu zaglada? IP: 194.205.246.* 20.12.07, 12:31 wiecie co z monitoringiem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mag Re: hop hop czy ktos tu zaglada? IP: *.ghnet.pl 20.12.07, 21:48 Jeśli chodzi o monitoring to w grę wchodzi montaż kamer na budynkach, które będą rejestrować obraz z całego osiedla. Koszt dla 1 mieszkania byłby w granicach 300 - 350 zł ( montaż ). Zatrudnianie firmy ochroniarskiej czy jakiegoś stróża pilnujacego osiedla raczej nie bo to wiąże się z dużymi kosztami w comiesiecznych opłatach. Pomysł kamer zrodził się z powodu kradzieży na naszym osiedlu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: hop hop czy ktos tu zaglada? IP: 194.205.246.* 21.12.07, 12:48 tyle ze to troche bez sensu bo co z tego ze kamera zarejestruje np osobe okradajaca samochod...taka osoba wyjdzie poza teren osiedla czy poza teren ktory kamera "lapie" i sluch po zlodzieju ginie. Mozesz mi napisac jak mieszkancy naszego osiedla ustosunkowali sie do tego pomyslu?wiekszosc jest za? czy zdania sa podzielone i kiedy maja zapasc jakies decyzje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: hop hop czy ktos tu zaglada? IP: 194.205.246.* 21.12.07, 12:50 co to wogole byla za kradzierz? bo ja za bardzo nie jestem w temacie. Wg mnie chyba lepiej wykupic dobre ubezpieczenie lub podlaczyc sie indywidualnie pod jakas firme ochroniarska "sokol" czy inne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mag Re: monitoring IP: *.ghnet.pl 21.12.07, 15:37 Na zebraniu nie było wymaganej ilości mieszkańców. Z tych , którzy byli większość opowiedziała się "za". Pozostali mieszkańcy będą pytani o zdanie indywidualnie przez zarządcę. Jeśli większość bedzie "za" wtedy będziemy się zastanawiać którą ofertę wybrać. Kamery na pewno nie ustrzegą przed kradzieżą, ale mogą odstraszyć potencjalnych złodziei, albo ułatwić rozpoznanie sprawców. Ich montaż to jednorazowy wydatek ( nie taki wielki). Co do szczegółów kradzieży to wolę nie opisywać na forum. Nie jest powiedziane, że ten pomysł z kamerami przejdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
pbrodowski1 Re: monitoring 27.12.07, 00:08 do zabezpieczenia panstwa posesji proponuje system alarmowy oraz monitoring z interwencja załóg patrolowych. System montowany jest przez specjalnie przeszkolonych instalatorów firme SOLID SECURITY. Proponuje bezplatna wycene systemu alarmowego jak i telewizji przemyslowej(kamery) oraz projekt. Pawel Brodowski 667 676 128 pbrodowski@solidsecurity.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sasiadka cieplo? IP: *.crowley.pl 28.12.07, 14:29 Ja mam pytanie do sasiadów, grzeje mieszkanie -piec mam ustawiony na 18 stopni a w trakcie przebywania w domu na 21. Jest zimno, moze mam zle ustawione parametry peica, kaloryfery sie nie dogrzewają? mam tez praoblemy z instalacja elektryczna, okazalo sie teraz ze czasc kontaktów nie jest podłaczonych, czy ja moge to teraz gdzies zgłosic? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda chyba mamy 3 lata na wszelkie "reklamacje" IP: *.bulldogdsl.com 28.12.07, 18:32 zglos do DK a oni kogos przysla. Ja zglaszalam wypaczone deski plotu :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sasiadka11B Re: cieplo? IP: *.centertel.pl 31.12.07, 16:31 Wiec nie tylko u mnie ten problem z cieplem. Czasami strasznie wieje z wywietrznika w kichni. Zglaszalam to ale niestety w odpowiedzi uslyszalam ze tak ma byc. Czasami mimo ze piec jest ustawiony na 24 stopnie w domu mam 18.... marzne. Nie wpsominajac o rachunkach np. za grudzien takiego grzania zaplacilam 200zl!!!!! Jak to zobaczylam szczeka mi opadla. Tez wydaje mi sie ze cos nie w porzadku z naszymi kominami. Kominiarze podpisuja wszystko bo administracja za to placi. Myslalam zeby wezwac fachowca z zewnatrz ktory wystawi ekspertyze. Niedlugo minie nam okres gwarancji i co wtedy? A teraz zimy nie ma. Nie wyobrazam sobie jak byułoby -20. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mag Re: cieplo? IP: *.ghnet.pl 01.01.08, 21:18 Jak to możliwe, że piec jest ustawiony na 24 stopnie, a masz 18? Sprawdź dobrze, może masz źle ustawioną temperaturę nocną i dzienną? Swoją drogą ciekawi mnie czy to mieszkanie na parterze, a może narożne i dlatego jest chłodniej? My ostatnio też zapłaciliśmy spory rachunek za gaz, ale zima przyszła wcześniej i jest zimniej niż w tamtym roku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sasiadka 11A Re: cieplo? IP: *.crowley.pl 02.01.08, 08:11 W łazience strasznie wieje z kratek wentylacyjnych,jest okropnie zimno. Wg mnie cos faktycznie z kominami jest nie tak. Mysle ze powinnismy cos z tym zrobic wspolnie? moze na zebraniu zglosimy naszemu Zarządcy? moze jakis gwarancyjny przeglad ze strony DK powninien zostac przeprowadzony poki mamy gwarancje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: cieplo? IP: *.bulldogdsl.com 02.01.08, 09:34 a moze wyjsciem w lazience byloby zamontowanie kratki z regulowana srednica otworu?wialo bedzie ale mniej... kominiarz faktycznie by sie przydal zeby sprawdzic wszystko jeszcze raz. Poza tym nie mam pewnosci, ale podejrzewam ze niektorzy maja podlaczony okap do wentylacji kominowej...bo juz kilka razy zdarzylo mi sie wachac co sasiedzi maja na obiad :-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mag znowu te kominy.... IP: *.ghnet.pl 02.01.08, 20:46 Ciężko ustalić jak faktycznie wygląda sprawa z naszymi kominami. Większość tzw. fachowców twierdzi , że musimy mieć nawiew świeżego powietrza do pomieszczenia, w którym znajduje się piec, ponieważ jest to piec z otwartą komorą spalania i tak ma to wyglądać.Przeglądy kominiarskie, które były na wiosnę ponoć nie wykazały żadnych nieprawidłowości ( tak twierdzi zarządca ).Niestety musimy się też przestawić na inny system ogrzewania trudny do porównania z MPEc, kiedy regulację temperatury w mieszkaniu przeprowadzało sie drogą otwarcia okien.Na pewno będzie chłodniej , trudno ustawić sobie piec na 26 stopni...., a taką temperaturę mieliśmy całą zimę w starym mieszkaniu z ogrzewaniem miejskim. Co do pomysłów ze zmniejszaniem otworów w przewodach kominowych to nie polecam, chyba, że macie ochotę się zaczadzić... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sasiadka11b Re: cieplo? IP: *.centertel.pl 02.01.08, 23:23 tak mam mieszkanie na parterze, ale temperatury ustawione sa prawidlowo. Niestety zimno momentami jest strasznie. w lazience za to cieplutko. Tylko w kuchni wieje i niestety tez zajezdza obiadkami baardzo czesto... powinnismy ta sprawe poruszyc na zebraniu skoro wiecej osob ma taki problem. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: cieplo? IP: *.bulldogdsl.com 03.01.08, 09:53 jestem pewna ze to jest przyczyna podlaczenia okapu do wentylacji raczej innej opcji nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sasiadka 11a antena IP: *.crowley.pl 03.01.08, 10:25 Ja mam pytanie, czy mógłby mi ktos pomoc i doradzic? zalozylismy w naszym bloku maszt zbiorczy? ja mam dalej postepowac w celu zalozenia telewizji kablowej? czy mam zalozyc miske na tym maszcie? jaka maja Panstwo telewizje? moze jakis namiar? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mag Re: antena IP: *.ghnet.pl 03.01.08, 17:43 skontaktuj się z zarzadcą, on ci poda namiary na firmę, która zakładała antenę na dachu. Tam się nic nie podłacza. Jeśli partycypowałaś w kosztach montażu anteny to macie doprowadzone kable do mieszkania w "orurowaniu" przygotowanym przez developera. Teraz jest możliwość ( przez tą antenę ) posiadać Cyfrę+ i coś tam jeszcze ( już nie pamiętam co było w ofercie bo minął rok od tego czasu). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: antena IP: *.bulldogdsl.com 03.01.08, 23:05 dokladnie, to nie jest maszt do zakladania anten tylko wlasnie juz gotowa antena... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sasiadka Re: antena IP: *.crowley.pl 04.01.08, 08:18 Bardzo dziekuje za imformacje. Mam namiar na firme ktora zakladala uantene na dachu. Czy ja moge przez ta firme załozyc Cyfre +? jakie maja panstwo zalozone telewizje kablowe? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mag Re: antena IP: *.ghnet.pl 04.01.08, 17:16 Cyfrę+ na pewno ( bo my mamy), o inne trzeba zapytać w tej firmie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monika Monitoring IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.02.08, 22:38 czy ktos z Panstwea wie co postanowiono w sprawie monitoringu na osiedlu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mag Re: Monitoring IP: *.ghnet.pl 25.02.08, 20:28 Na ostatnim zebraniu wspólnoty była podana informacja, że większość mieszkańców nie zgodziła się na montaż kamer na osiedlu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eva poszukuję mieszkania na osiedlu Czereśniowy Sad IP: *.crowley.pl 12.03.08, 09:27 Dzień dobry, jestem zainteresowana kupnem mieszkania na tym osiedlu. Nie jestem pośrednikiem. Jeżeli ktoś z Państwa byłby zainteresowany sprzedażą to proszę o informacje na adres eva@bci.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda nowa inwestycja Mala gora... IP: 194.205.246.* 07.04.08, 09:04 kto jest inwestorem...? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda kaloryfery IP: *.dslgb.com 02.06.08, 22:49 jakiej dlugosci macie kaloryfer w duzym pokoju? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mag Re: kaloryfery IP: *.ghnet.pl 08.06.08, 18:53 Wielkość kaloryfera jest na pewno uzależniona od metrażu pokoju oraz położenia ( parter, środkowe mieszkanie, ostatnie piętro itp. ). A co inwestycji w pobliżu naszego osiedla to jest to jakaś firma Janex ( nie słyszałam o niej nic ), ale tam chyba nic się jeszcze nie dzieje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magdalena drzewo IP: *.ghnet.pl 27.08.08, 09:34 na placu zabaw istnialo kiedyś drzewo, aktualnie wystaje suchy drag z ziemi, szpecący, a nawet niebezpieczny (w kazdej chwili moze sie złamać, przewrócić..). Czy ktos sie orientuje w tej sprawie? troche pozno, ale moze trzeba pomyslec o zasadzeniu w tytm miejscu czegos ladnego. Nawet niewielkie drzewko bedzie dawalo odrobine cienia na plac zabaw, w lecie niczym nie przysloniety plac jest jak patelnia, oprocz tego wzgledy estetyczne. W tym roku juz pozno na kozystanie z tego, ale moze warto bylo by pomyslec jak bedzie za rok! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mag Re: drzewo IP: *.ghnet.pl 27.08.08, 18:28 O uschniętym drzewie zarządca wie od 2 lat, problem polega na tym, że nie jest to drzewo owocowe ( było naniesione na planach osiedla ), w związku z tym , żeby go wyciąć należy uzyskać tysiące pozwoleń, w przeciwnym razie grozi kara grzywny. Nie wiem dlaczego tak długo to trwa, ja już kilka razy rozmawiałam z zarządcą na ten temat. Podobnie było z tą jodłą kalifornijską, która uschła. Całe szczęście udało się szybko zasadzić na to miejsce nową. Cóż jednak z tego kiedy ta druga też uschła. Na temat tego patyka na placu zabaw wolę się już nie wypowiadać, może będzie lepiej jeśli wiecej osób będzie interweniowało w tej sprawie u zarządcy osiedla. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magdalena Re: drzewo IP: *.ghnet.pl 28.08.08, 16:05 i od 2 lat nie można uzyskać takiego pozwolenia.....?!? za drzewo, które uschło i stanowi niebezpieczeństwo, wiem ze nie trzeba ponosić żadnych opłat od jego usunięcia,... ciekawe ile jeszcze trzeba będzie czekać na wydanie pozwolenia. Wiadomo w urzędach o takie trudno ale jednak 2 lata, jak mówisz to dość sporo czasu. jutro postaram się również skontaktować z zarządca w tej sprawie, może właśnie im więcej wniosków sprawa potoczy sie szybciej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mag Re: drzewo IP: *.ghnet.pl 28.08.08, 22:43 Generalnie trudno te zawiłości zrozumieć. Nie wiem, czy zauważyłaś, że w tym roku uschła również czereśnia , która rosła przy placu zabaw ( w tamtym roku miała jeszcze liście i nawet owoce). Zgłosiłam to i drzewo zostało od razu wycięte ( bo było owocowe !). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: drzewo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.09.08, 21:38 zawilosci wnioski zezwolenia wszystko wszystkim, ale zarzadca nie dziala charytatywnie wszysc "skladamy" sie na jego pensje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda przydzial KW- prąd IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.09.08, 18:44 Witam, Jaki macie przydzial KW z elektrowni? czy do zwyklej plyty i piekarnika konoieczna jest 3 faza? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrzej 11B osiedlowe menele... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.10.08, 14:45 mysle ze wszyscy zauwazyli grupy meneli przesiadujace pod ta nieszczesna byla kotlownia. Az nieprzyjemnie tamtedy przejsc, nie mowie nawet o godzinach wieczornych, nie wiem czy ktos sie tamtedy zapuszcza...jako ze do naszego osiedla stamtad maja blisko ..nie wrozy to dobrze. Zastanawiam sie nad zlozeniem jakiesc skargi/prosby, do strazy miejskiej policji o czestsze patrole w tym rejonie. panowie siedza tam na okraglo wczoraj nawet zapalili sobie ognicho i wesolo wydzierali sie ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: w pod jaa parafie podlegamy, kiedy ksiadz chodzi po IP: *.ghnet.pl 03.01.09, 15:41 koledzie?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mag Re: pod jaa parafie podlegamy, kiedy ksiadz chodz IP: *.ghnet.pl 08.01.09, 08:58 Parafia NNMP w Bieżanowie ulica Popiełuszki. Ksiądz będzie chodził po kolędzie w niedzielę 11 stycznia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: b2 zmiana zarzadu IP: *.ghnet.pl 03.02.09, 21:14 proponuje zmiane zarzadu naszego osiedla na tanszego i bardziej skutecznego zarzadce. Remont wykonany za nasze pieniadze ( fundusz remontowy) - odmalowywanie klatek etc wola o pomste do nieba... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krystyna Re: zmiana zarzadu IP: 80.53.178.* 03.02.09, 21:29 jeśli mogę coś podpowiedzieć to jeśli macie wątpliwości co do sposobu i rozliczenia za wykonany remont proponuje sprawdzić to dokładnie. My mamy u siebie zarządce i prowadzone prace przez niego są można by rzec wzorcowo przeprowadzane i udokumentowane. W razie czego służę namiarami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mag Jaki remont? IP: *.ghnet.pl 05.02.09, 09:22 O jaki remont chodzi? Nic mi nie wiadomo o wykonywaniu jakichkolwiek prac remontowych z funduszu wspólnoty mieszkaniowej. Skąd takie informacje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: b2 Re: Jaki remont? IP: *.ghnet.pl 06.02.09, 17:16 chodzi mi o to odmalowywanie klatek schodowych.Moze remont to brzmi szumnie . Paskudnie to wyszlo. Wydaje mi sie ze zaplacono z f.remontowego...chyba ze to jeszcze gwarancyjne "naprawy" -tak czy owak powinno byc przeprowadzone staranniej. Sciany sa teraz w plamy,laty farba byla zle dobrana i taki jest efekt. Zamiast malowac cale sciany bo byly faktycznie gdzieniegdzie brudne malowano miejscami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mag Re: Jaki remont? IP: *.ghnet.pl 06.02.09, 22:34 To "niby" malowanie to było chyba wykonywane jeszcze w ramach gwarancji przez firmę Seremet.Były pęknięcia na ścianach, które były gipsowane, a potem "podmalowane". Faktycznie "pod światło" widać zupełnie inny odcień farby i nie wygląda to może super, ale było już trochę brudno i wolę te ściany, bo przynajmniej klatka schodowa wygląda czyściej.Myślę, że jeśli jakieś pieniądze będą miały być wydatkowane z funduszu remontowego to będzie to uzgadniane na zebraniu wspólnoty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: b2 Re: Jaki remont? IP: *.ghnet.pl 19.02.09, 19:22 a dostaliscie rozliczenie za rok 2008 ogolnych wydatkow zwiazanych z utrzymaniem osiedla? kiedy wogole odbedzie sie zebranie lokatorów. Dziwnie sobie firma Seremet liczy za uslugi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: Jaki remont? IP: 94.254.171.* 19.02.09, 20:08 Ten sam wykonawca robi także poprawki na klatkach na Piasta Kołodzieja. Nie wygląda to dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mag Firma Seremet to nie zarządca... IP: *.ghnet.pl 20.02.09, 22:18 Firma Seremet nie jest zarządcą osiedla tylko wykonuje naprawy gwarancyjne ( usuwanie usterek ), ponieważ budowała to osiedle. A co do zebrania wspólnoty to było właśnie dzisiaj... Było na nim raptem ok. 10 osób. Może zamiast wypisywać różne uwagi na forum warto by było pofatygować się na takie spotkanie? Rozliczenie finansowe też było. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: b2 Re: Firma Seremet to nie zarządca... IP: *.ghnet.pl 21.02.09, 12:58 poprostu nie odpisuj jesli sprawia ci to problem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mag Nowe miejsca parkingowe IP: *.ghnet.pl 19.03.09, 21:37 Czy osoby, które sprzeciwiły się wykonaniu na naszym osiedlu dodatkowych miejsc parkingowych mogłyby się wypowiedzieć na forum skąd ich decyzja? Myślę, że brak tych miejsc jest bolaczką wszystkich mieszkańców osiedla, może udałoby się wreszcie "odblokować" drogę dojazdową pomiędzy budynkami 11 a 11a, która cały czas jest zapchana samochodami. Nie rozumiem dlaczego tyle osób było przeciw. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sasiad1975 Re: Nowe miejsca parkingowe IP: *.ghnet.pl 23.03.09, 16:37 Czy ktoś z sąsiadów zgłaszał już problemy ze stolarką okienną? Dziś właśnie napisałem reklamację, lakier popękał i wilgoć dostał się do drewna. Myślę, że to ostatni dzwonek na zgłaszanie napraw gwarancyjnych. A dodatkowe miejsca parkingowe przydały by się. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mag Okna IP: *.ghnet.pl 23.03.09, 16:46 U nas też na oknach od strony zachodniej lakier jest już popękany, ale zastanawiam się czy nie jest to naturalna kolej rzeczy, że te okna trzeba będzie co jakiś czas malować. Nie orientujesz się jak długa trwa gwarancja na te okna? I czy w ogóle nasze ewentualne roszczenia w tej sprawie będą uwzględnione? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Re: miejsca postojowe IP: 80.53.178.* 23.03.09, 19:50 słyszałem ze Ci co budują koło nas po drugiej stronie ulicy koło spółdzielni maja garaż pod budynkiem i sprzedają miejsca garażowe, może warto się zainteresować w końcu to blisko a autko w garażu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: q Re: miejsca postojowe IP: *.ghnet.pl 27.03.09, 21:27 a to sa miejsca postojowe czy garaze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Re: miejsca postojowe IP: 80.53.178.* 28.03.09, 07:55 Ci co buduja naprzeciw nas mają miejsca garażowe postojowe w garażu wielostanowiskowym,zerknąłem do środka po pracy i wcale małe te miejsca nie są muszę powiedzieć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: q Re: miejsca postojowe IP: *.ghnet.pl 28.03.09, 09:52 a jaki koszt? w sumie to lepsze niz miejsce pod chmurka no i blisko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sasiad1974 Re: Okna IP: 204.27.196.* 25.03.09, 14:45 Gwarancja dewelopera jest na 3 lata a producenta, nie jeszcze nie wiem. 1 kwietnia ma być u mnie komisja i sprwdzić co oknami.Zrobiłem foti i wysłałem im. Pan Seremet był zdziwoiony takim stanem okien (też od strony zachodniej). Zobaczymy co Powiedzą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mag Re: Okna IP: *.ghnet.pl 25.03.09, 17:42 Dzięki, w takim razie też to zgłoszę. Mówiąc szczerze myślałam, że te okna dłużej wytrzymają, ta powłoka lakierowa wyglądała całkiem solidnie. Pozostałe okna są w porządku, tylko te od zachodu padły. Wiem , że w naszym kraju jest przewaga wiatrów zachodnich i zawsze stolarka od tej strony szybciej niszczeje ( w poprzednim mieszkaniu też zaobserwowałam tą prawidłowość ). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: q Re: Nowe miejsca parkingowe IP: *.ghnet.pl 27.03.09, 21:26 ja sie wypowiem, jestem przeciw bo mam 1 auto i nie planuje wiecej dla mnie to jest argument a drugi moze i wazniejszy to to ze osoby (niektore), posiadajac wolne swoje miejsce i tak blokuja ww droge bo maja pewnie blizej z zakupami, dzieckiem itp nie wnikam ...dlatego jestem PRZECIW. Mysle ze pozbywanie sie peniedzy z f. remontowego na ten cel jest bezsensowny. Co sie stanie kiedy pieniadze beda potzrebne ...a gwarancja sie chyba skonczyla....znowu pdwyzszymy sobie skladke?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: q a moze warto by bylo... IP: *.ghnet.pl 27.03.09, 21:36 wylozyc klatki na parterze przy wejsciu np gresem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: q Re: Nowe miejsca parkingowe IP: *.ghnet.pl 27.03.09, 21:34 Poza tym pomysl, aby te miejsca byly wykorzystywane na zasadzie kto pierwszy ten lepszy nie jest dobry. Wiadomo ze sa osoby posiadajace 2 samochody i zazwyczaj 1 z nich stoi wciaz na parkingu czyli bedzie tzw "wymuszona rezerwacja" a stawianie aut na drodze 11, 11a bedzie zawsze b w naturze ludzkiej jest to zeby parkowac tak aby bylo blizej! Niektorzy parkuja sobie kiedy calyparking jest pusty lacznie z miejscami dla gosci na wysepce naprzeciw bramy....jak to nazwac LENISTWO bo na miejsce dla gosci trzeba wjechac co wymaga tzw manewru a na wysepke mozna sie wtoczyc z jazdy na wprost. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mag Re: Nowe miejsca parkingowe IP: *.ghnet.pl 28.03.09, 16:10 No, cóż w pewnym sensie zgodzę się z Twoimi argumentami, szczególnie jeśli chodzi o lokatorów, którzy posiadajac 1 samochód uporczywie parkują go na chodniku lub w przejściu między budynkami podczas, gdy ich miejsce parkingowe stoi puste. Ale... Myślę, że fundusz remontowy ma służyć całej wspólnocie i nie możemy patrzeć na pewne sprawy tylko przez swój prywatny punkt widzenia ( czyt. mam 1 samochód to po co mi dodatkowe miejsca parkingowe na osiedlu ). Myślę, że poszerzenie parkingu naprawdę służyłoby wielu mieszkańcom oraz gościom, którzy do nas przyjeżdżają. Sami posiadamy 2 samochody ( i nie jest to podyktowane "zbytkiem" lecz życiową potrzebą ) i nie przeczę, że jesteśmy stworzeniem tych dodatkowych miejsc osobiście zainteresowani.Pomyśl, może za parę lat zacznie ( odpukać ) przeciekać dach i komuś bedzie się lało na głowę. Jak myślisz z czyich pieniędzy finansowana będzie taka naprawa? A może kierując się tylko swoim interesem mieszkańcy parteru i I piętra nie zgodzą się na takie wydatkowanie pieniędzy, bo im się na głowę nie leje i uchwała nie przejdzie. Więc może jednak dobro wspólne na I miejscu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: q Re: Nowe miejsca parkingowe IP: *.ghnet.pl 28.03.09, 20:13 no wlasnie jesli wydamy kase na parking to skad wezmiemy nagle pieniadze na ten np dach. Tak jak pisalas ludzi sie nie zmieni nadal mimo miejsca na parkingu beda parkowali w alejce, wiec jaki cel? Nie ma co drazyc na razie tematu, ludzie sa przeciwni i mysle ze temat jest zamkniety.Wspolnota tak dziala ...i trzeba sie z tym pogodzic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mag Re: Nowe miejsca parkingowe ... drążąc temat IP: *.ghnet.pl 28.03.09, 22:17 No, właśnie drążąc ten temat... Stworzenie tych nowych miejsc parkingowych jest już realne z pieniędzy zgromadzonych na funduszu przez okres ostatnich niespełna 3 lat istnienia osiedla. Na kolejne inwestycje np. odnowienie klatek schodowych sukcesywnie będą zbierane w kolejnych latach.I nieprawdą jest, że większość była przeciw. Nie było 50%+1 za, a to różnica. Biorąc pod uwagę fakt znikomego zainteresowania mieszkańców zebraniami wspólnoty, gdzie jest możliwość podyskutowania i omówienia wszystkich "za" i "przeciw" danej inwestycji, nigdy w niczym nie dojdziemy do porozumienia ( na ostatnim zebraniu była garstka lokatorów ). Możesz się zdziwić za jakiś czas, kiedy te 50%+1 mieszkańców nie opowie się np. za odnowieniem klatek schodowych czy inną inwestycją ( bo im się coś nie będzie podobało ) to zarządca i tak nic nie zrobi. Szkoda, a temat parkingu może wcale nie do końca jest zamknięty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: q Re: Nowe miejsca parkingowe ... drążąc temat IP: *.ghnet.pl 29.03.09, 11:19 sorry, ale drazysz temat bo Ci zalezy na tych miejscach parkingowych dla siebie. Sama przyznalas racje ze ludzie i tak parkuja w alejce majac inne wolne miejsca tzw "wspolne"... Fundusz remontowy jest nasza wspolna wlasnoscia i razem musimy decydowac o tym na co zostana te pieniadze spozytkowane. Nikt nie blokuje decyzji,ale chyba nalezy uszanowac decyzje wspolnoty. Chcesz za wspolne pieniadze zorganizowac sobie miejsce postojowe.kropka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaska Re: Nowe miejsca parkingowe ... drążąc temat IP: *.ghnet.pl 29.03.09, 21:32 takze jestem przeciwna. Chcialabym sama zakupic takie miejsce, ale jestem przeciwna miejscom na zasadach kto pierwszy ten lepszy :( niestety wiem rowniez ze w przypadku miejsc o ktorych tu mowa nie ma szans na wlasnosc. wiec pozostaja nam miejsca w inwestycji po sasiedzku. Nie podoba mi sie to ze wspolnota chce sie wyzbyc na taka inwestycje calego zasobu zgromadzonych srodkow na f. remontowy. Uwazam ze nie mozna forsowac takich inwestycji patrzac tylko przez pryzmat wlasnych korzysci. Pozdrawiam mieszkancow i zycze milej reszty wieczoru :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sasiad Re: Nowe miejsca parkingowe ... drążąc temat IP: *.ghnet.pl 30.03.09, 23:36 a ja wole odmalowane klatki i mojego glosu takze nikt pod uwage nie wzial...tak jak pisal kolega wyzej ...wieksza ilosc miejsc parkingowych nie zmieni stanu rzeczy jesli chodzi o ta alejke miedzy budynkami. Sytuacja robi sie nieprzyjemna...i zaraz zaczna sie pewnie klotnie. Mysle ze podobnie jak z kamerami , tak tez z tymi nieszczesnymi miejscami powinnismy sobie dac spokoj skoro nie ma zgody wszystkich mieszkancow. Mysle ze Pani "mag" powinna dac spokoj. Sa do kupienia miejsca na osiedlu obok jesli ktos jest zainteresowany -mysle ze jest to dobre wyjscie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sasiadka antena IP: *.111.176.138.static.crowley.pl 14.04.09, 08:33 Mam pytanie czy w bloku 11a ( tam gdzie mamy maszt) moge załozyc Cyfrę+? czy jest ważne gdzie ja kupuję czy mogę pierwszym lepszym punkcie sprzedaży?potrzebny jest tylko dekoder? miski nie potrzebjemy? tak? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mag Re: antena IP: *.ghnet.pl 15.04.09, 18:36 Można założyć Cyfrę+, potrzebny jest tylko dekoder, antena jest na dachu, więc talerz jest zbyteczny. Nie jestem tylko pewna czy w każdym dowolnym punkcie można było podpisać umowę, wydaje mi się, że był jakiś wskazany (chyba na Kalwaryjskiej), ale to będzie wiedział zarządca, trzeba się z nim skontaktować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia nie dzieje sie najlepiej :( IP: *.cable.ubr09.hari.blueyonder.co.uk 20.05.09, 16:45 Ostatnio zaczyna sie chyba nie za dobrze dziac na naszym osiedlu a przynajmniej nie dobrze wrozy na przyszlosc. Dzieci rzucaja papierki na klatkach wiem o bud 11a i 11b nie wiem co sie dzieje w trzecim, w jednym z budynkow z sob/niedziele ktos sie poprostu zesikal przy schodach i na pewno to nie pies bo wlasciciele bardzo dbaja aby zalatwial sie poza osiedlem- zreszta kolo mokrej plamy byly "pety". Na naszej ladnej kostce brukowej rysowane sa tzw klasy, dzieci deptaja tereny zielone.ja zozumiem ze to dzieci i chca sie wyszalec, ale rodzice chyba powinni troche je upilnowac i wytlumaczyc, bo niedlugo nasze male osiedle przestanie byc takie sympatyczne. ps Ja osobiscie znalazlam swoja wycieraczke przedwczoraj rano pietro nizej. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tadek Re: nie dzieje sie najlepiej :( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.09, 18:09 zamierzam kupic mieszkanie na panstwa osiedlu...i mam pytanie jak wyglada bezpieczenstwo na os. czeresniowy sad? Odpowiedz Link Zgłoś