Dodaj do ulubionych

BLASZANE I DREWNIANE IMIONA I NAZWISKA

IP: *.lama.net.pl / *.lama.krakow.pl 04.07.02, 20:12
Powtórka z rozrywki: blaszane i drewniane, wkurzające słowa. Tym razem imiona i
nazwiska.

Moje to:

1> Johannes Rau (ałuuu)
2. Seracy
3. Dolores Miednica (to nie kit, podobno jest taka w Bielsku Białej)
4. Andrzej Lepper
Obserwuj wątek
    • Gość: Purysta Re: BLASZANE I DREWNIANE IMIONA I NAZWISKA IP: *.telia.com 04.07.02, 20:55
      swojego czasu byl taki dowcip: Polska droga do socjalizmu?
      Z motyka przez ramie, z gomulka w kieszeni, przez kepy , moczary, mitrega,
      mitrega, mitrega..
      do tego Gierek, Kania, Glab, Gwozdz i z jasiem pawelkiem drugim do socjalizmu..
      • Gość: mtq Pseudo IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 04.07.02, 21:03
        Kiedyś religii uczyła mnie siostra Ewangelina...
      • Gość: hehe Re: BLASZANE I DREWNIANE IMIONA I NAZWISKA IP: *.lama.net.pl / *.lama.krakow.pl 04.07.02, 21:16
        dobre :)
    • kilroy_was_here Re: BLASZANE I DREWNIANE IMIONA I NAZWISKA 04.07.02, 21:08
      Z nazwisk śmiać się nieładnie. Tak mnie uczono. Mam opory.
      Może ktoś mnie przekona?
      • Gość: hehe Re: BLASZANE I DREWNIANE IMIONA I NAZWISKA IP: *.lama.net.pl / *.lama.krakow.pl 04.07.02, 21:20
        Może masz rację, ale... tak czy siak przeciez ludzie śmieją się z tylu rzeczy
        że gdyby zakazać im tego byłoby niezmiernie powaznie. Trzeba mieć dystans nawet
        do samego siebie.
        • kilroy_was_here Re: BLASZANE I DREWNIANE IMIONA I NAZWISKA 04.07.02, 22:19
          Już trochę jakby się zaczynam przekonywać.
          Prześpię się z tym i zobaczę, co będzie jutro.
          • kilroy_was_here Re: BLASZANE I DREWNIANE IMIONA I NAZWISKA 05.07.02, 22:21
            Jutro się zrobiło i nic nowego.

Za to zauważyłem podobny wątek
            www2.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?f=384&w=1013488
    • kathy38 Re: BLASZANE I DREWNIANE IMIONA I NAZWISKA 04.07.02, 22:09
      Był kiedys taki dowcip:

Do urzędu zmian przychodzi facet.
      - Jak sie pan nazywa?
      - Albin Dupa
      - I chce pan sobie zmienić nazwisko?
      - Nie, imię.

Obawiam sie jednak, że nie będzie on zrozumiały dla młodszej częsci
      czytelników :-(
      • Gość: peteen Re: BLASZANE I DREWNIANE IMIONA I NAZWISKA IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 05.07.02, 00:03
        z nazwisk i imion się nie naśmiewam - ludziki dostały je po swoich starszych w
        prezencie...
        ale, kasiu, w innej wersji było cos o środku antykoncepcyjnym, że niby przed,
        tuż nad łóżkiem można było powiesić kartkę z napisem: uważaj, i ty możesz być
        ojcem albina (...)
        :c)
        • kathy38 Re: BLASZANE I DREWNIANE IMIONA I NAZWISKA 05.07.02, 08:21
          Tego dowcipu nie znałam.
      • Gość: Joseph Re: BLASZANE I DREWNIANE IMIONA I NAZWISKA IP: *.interkom.pl / *.interkom.pl 05.07.02, 10:14
        Prawdopodobnie jest to modyfikacja dowcipu z czasów okupacji, który
        przeczytałem kiedyś w jednej antologii. Sytuacja analogiczna, a dialog
        następujący:

- Jak się pan nazywa?
        - Adolf Wychodek.
        - A na co by pan chciał zmienić?
        - Zbigniew Wychodek.

A odnośnie nazwisk, to w NH na os. Jagiellońskim mieszkała kiedyś starsza pani
        nazywająca się Nadzieja Pociupana, i nie jest to żaden dowcip.
        • Gość: trudny Re: BLASZANE I DREWNIANE IMIONA I NAZWISKA IP: *.sp / 192.168.5.* 05.07.02, 10:16
          Nie blaszane ale metalowe, ale równie dobrze drewniane nazwisko, to BELKA...
          trudny
        • Gość: peteen Re: BLASZANE I DREWNIANE IMIONA I NAZWISKA IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 05.07.02, 10:48
          nie, to nie może być prawda, proszę, zaraz padnę za śmiechu, proszę, nie !!!!!!
          :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
          • Gość: trudny Re: BLASZANE I DREWNIANE IMIONA I NAZWISKA IP: *.sp / 192.168.5.* 05.07.02, 11:44
            Ty się Peteen nie śmiej, bo niemal na 100% drewniane lub drewnopochodne
            nazwisko to KOŁODKO.
            A taki Miller też konstrukcyjnie istotne. Przecież ma rodowód BETONOWY.
            trudny;-)
            • taczecia Re: BLASZANE I DREWNIANE IMIONA I NAZWISKA 05.07.02, 14:36
              zgadzam sie z tymi co podali watpliwosci. jakos mnie nie rajcuje ten watek,
              dziwnie jakos.
      • Gość: Iwan Albin IP: *.lama.net.pl / *.lama.krakow.pl 07.07.02, 23:44
        znamy znamy Kati tego starego skurczybyka Siwaka

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka