Dodaj do ulubionych

RMF OBRAŻA LUDZI

IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 13.05.05, 03:30
13.05., o godz. 3.00 prowadząca Monika(?) zapowiedziała: Dzisiaj imieniny
ofermy czyli Ofelii. Ciekawe czy jak będą jej imieniny to zapowie: Dzisiaj
imieniny BRUDASA czyli Moniki!!?? Zadzwoniłam do radia i powiedziałam, że
czuję się obrażona i czekam na przeprosiny na antenie.... "Czekaj tatka
latka" - do 3.30 nie doczekałam się. Jak mnie ktoś obraża to nie spotykam się
z nim, a radio RMF przestaje słuchać! Ciekawe co na to dyrekcja RMF. cdn.
Obserwuj wątek
    • Gość: pr3 Re: RMF OBRAŻA LUDZI IP: *.chello.pl 13.05.05, 07:27
      A kto normalny słucha tego tandetnego radia
      • bo98 Re: RMF OBRAŻA LUDZI 13.05.05, 09:17
        Nie ukrywam, że często słucham, mam nadzieję,że nie jestem normalny.
        A jakie radio proponuje Pan dla odmiany i powrotu do normalności?
    • nnike Re: RMF OBRAŻA LUDZI 13.05.05, 09:21
      A może się przesłyszałaś?
      Przecież to ni do rymu, ni do sensu.

A jeśli chcesz oficjalnych wyjaśnień, napisz do nich i to listem poleconym, na
      który będą musieli odpowiedzieć :)
    • Gość: norek ach te media IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.05.05, 09:32
      To typowe nieporozumienie, jedna taka też się bardzo pogniewała jak jej kiedyś
      powiedziałem – tak od serca - „moja ty otylio”.
      Najlepiej odgryź się im rozszyfrowaniem skrótu: Rydzyk`s Family Media, bo oni
      też tacy jacyś hermetyczni.
    • Gość: Y_Sam Re: RMF OBRAŻA LUDZI IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.05.05, 10:35
      No wstydziliby się, tak wyśmiewać imię naszej medalistki olimpijskiej i to
      dwukrotnej ;-)
      • seven Re: RMF OBRAŻA LUDZI 13.05.05, 10:39
        ofelia jedrzejczak? xD
        • traszor Re: RMF OBRAŻA LUDZI 13.05.05, 10:44
          normalnie skandal.. napisz do KRRiTV z zadaniem odebrania im koncesji.. i
          rozpocznij głodówke protestscyjną
        • Gość: Y_Sam Re: RMF OBRAŻA LUDZI IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.05.05, 10:46
          Hehe, no racja, Otylia ;-)
          Ja jakoś tak z nawyku mówię na nią Ofelia, bo imię Otylia tak kiepsko pasuje do
          sportowca. No, chyba że uprawia sumo ;-)
      • mrug Re: RMF OBRAŻA LUDZI 13.05.05, 14:12
        Ostatni wynik: 11 sekund powyżej rekordu życiowego...
        Może choć trochę są usprawiedliwieni?
    • traszor Re: RMF OBRAŻA LUDZI 13.05.05, 10:49
      normalnie skandal.. napisz list do KRRiTV z żądajniem odebrania im koncesji i
      rozpocznij głodówke protestacyjną
    • Gość: M.C Re: RMF OBRAŻA LUDZI IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.05.05, 14:06
      A dzisiaj rano w RMF podali,że od jutra zaprzestają działalności,bo jakaś
      Oferma,ups przepraszam Ofelia przestaje ich słuchać.
      Boże dziewczyno,zebyś miała tylko w życiu takie problemy!!!!!
      • Gość: Ofelia Re: RMF OBRAŻA LUDZI IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 13.05.05, 20:40
        Mam inne - ważniejsze problemy. Żyję już trochę na tym świecie, słuchałam wielu
        radiostacji, ale z takim chamstwem jeszcze się nie spotkałam. Nie zareagowałam -
        bo osobiście poczułam się urażona (choć między innymi)- ale zareagowałam na
        chamstwo. Nie wiem jak Ty masz na imie, lub np. Twoja żona - Twój małżonek, ale
        pewnie nie chciał(a)byś usłyszeć w radio, że np. dzisiaj są imieniny np. głupka
        i tu wymienione zostaje Twoje imie, lub imie Twojej połowy.
        Jak to kiedyś ktoś powiedział: "z chamstwem należy walczyć siłom i godnościom
        osobistom". Wiem, że nie wygram tej "walki" ale na tyle ile mam siły i godności
        zareagowałam..... Najgorsza jest obojętność.
    • nnike Re: RMF OBRAŻA LUDZI 13.05.05, 14:43
      Jeśli nie podejmiesz działań, okażesz się ofermą i wyjdzie na to że mieli
      rację ;);)
      • Gość: Ofelia Re: RMF OBRAŻA LUDZI IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 13.05.05, 20:42
        Działania podjęłam natychmiast - po godz. 3.00. Wiem, że to jest "walka z
        wiatrakami", ale tak jak napisałam w poście wyżej - nie wolno być obojętnym na
        chamstwo.
        • nnike Re: RMF OBRAŻA LUDZI 13.05.05, 21:03
          Dziewczyno! Słuchasz tego radia od dawna?
          Bo ja pamiętam, jak nabierał ludzi 1 kwietnia Piotrek Metz.
          Ktoś powie, że był to Prima Aprilis? Ano był, ale nic wspólnego z żartami nie
          miał, bo chodziło o kasę. I to niebagatelną.
          Kto pamięta?
          Piotr ogłosił, że ma w kieszeni bodajże 1000 zł dla tego słuchacza, który
          pierwszy wyczai błąd w ich radiowych serwisach.
          Zdarzyło się tak, że popełnili ten błąd. Akurat przypadała rocznica powstania
          ZBiRU, jakiegośtam układu z Białorusią. I pomylili się w podaniu tej informacji
          o rok.
          Zgodnie z prawem, skoro wyłapałam ten błąd i dodzwoniłam się, powinnam zgarnąć
          nagrodę, nie?

Ale to był 1 kwietnia, żadnej kasy do wygrania nie było, a błąd który popełnili
          był NIEZAMIERZONY!

Wredne to było.
          Straciłam do nich wtedy całe swoje serce...
          • Gość: Ofelia Re: RMF OBRAŻA LUDZI IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 13.05.05, 21:15
            Słuchałam tego radia od kiedy powstało. Jak to w życiu bywa słuchałam też
            innych stacji. Jedyny wniosek do jakiego doszłam, że w gruncie rzeczy wcale nie
            chodzi im o słuchaczy tylko o kasę - o sponsorów i wpływy z sms-ów. Dobrą
            muzyką starają się przyciągnąć słuchaczy, ale tylko po to aby ich wydoić za
            pomocą sms-owych konkursów, a przy okazji załapać też jak najwięcej reklam. Ot
            i cała "polityka" ... Nic tylko zacytować "bo to co ich podnieca, to się nazywa
            KASA". Słuchacze to tylko przedmiot do jej zdobycia.
            • Gość: kubapowiatowy RMF OBROŻA LUDZI IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.05.05, 21:21
              Ja bardzo przepraszam, bo też kiedyś (wieki temu) słuchałem. Ale jak
              nieustannie nam wschodząca gwiazda dziennikarstwa, wtedy radiowego, Ewunia
              Drzyzga zaczęła się tam udzielać, to przestałem.
              • nnike Re: RMF OBROŻA LUDZI 13.05.05, 21:31
                Akurat Ewunię Drzyzgę lubiłam, podobnie jak Michała Kubika.
                Bez nich radio straciło to "coś"...
              • mrug Re: RMF OBROŻA LUDZI 13.05.05, 21:35
                Kiedyś w RMF-ie był Piotr Kosiński i bezsenne niedzielne noce.
                Ale to się skończyło...
                • nnike Re: RMF OBROŻA LUDZI 13.05.05, 21:59
                  Ten www.radio.com.pl/trojka/ludzie/kosinskip.asp Piotr Kosiński?
                  Można go nadal słuchać :)
                  • mrug Re: RMF OBROŻA LUDZI 13.05.05, 22:21
                    Tak, ale to juz nie to samo.
                    Tam to był pięciogodzinny program, w środku nocy, z niezapomnianą muzyką, którą
                    na codzień nie można było usłyszeć.
                    Piękne czasy, kiedy można było w RMF usłyszeć coś innego niż trzyminutowe chały...
    • Gość: piotr Re: RMF OBRAŻA LUDZI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.05, 23:03
      O rany - Ofelio najdroższa, to skandal prawdziwy. Toż to obelżywy, niecny atak na cudownie poetycką
      malignę twoich rodziców. Przecież oni musieli być na niezłym haju albo nadupieni okrutnie, żeby Ci dać
      takie imię. Jest piękne, cudowne i niezapomniane. Jak ta pani redaktor prowadząca mogła porównać do
      ofermy? Przecież to można porównać tylko z Genowefą, albo innymi poetyckimi imionami. Maria
      Pawlikowska Jasnorzewska napisała o Ofelii: Ach, długo jeszcze poleżę
      w szklanej wodzie, w sieci wodorostów, zanim wreszcie uwierzę, że mnie kochano, po prostu.</b>. A
      ze swoją skargą nie powinnaś się zwracać do dyrekcji żółtej stacji - bo widać po ich spotach
      reklamowych muszą być bardzo wielcy i nie usłyszą skarg. Załóż jeszcze kilka takich wątków na
      różnych forach - za miesiąc pewnie znajdziesz kilku misiaków obrażonych na eremefefem. Wtedy
      pochodnie i na kopiec kościuszki. i już
      Ps. Pytałaś rodziców czemu nie dali Ci Isaura ? Nikt by się nie nabijał wtedy. a i Tę dziewczynę od
      Szekspira, Mnie zostawcie to Ofelia, To nie ona to ja sama, Od tej nocy tak pijana, Polewaczka zmyje
      bruk, Aż zakurzy się to szkło.Ciągną bagna tłuste treści
      Roztumani się gdzieś liść
      Mała lilia noc zakryje
      Nie przebije się z dnia nic
      Tylko dobrze tłum opłacić
      Żeby nocą pod oknami
      Ktoś pokrzyczał Hamlet Hamlet
      Ironicznie i poważnie
      I odważnie śmiech od rana
      Można żyć...

i to tyle ode mnie ;-)
      • nnike Re: RMF OBRAŻA LUDZI 13.05.05, 23:39
        Piotr - gniot? ;);)
        • Gość: yak Re: RMF OBRAŻA LUDZI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.05, 23:43
          nnike
          co ma walniętą psychike
          • nnike Re: RMF OBRAŻA LUDZI 13.05.05, 23:55
            No co?
            Ładniej brzmi "Piotr-gniot" niż "oferma-Ofelia", nieprawdaż?

A w ogóle, Yak-KlepkiBrak :p
      • Gość: Ofelia Re: RMF OBRAŻA LUDZI IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 14.05.05, 06:54
        Burak jestes (tak jak ze mnie oferma).
    • Gość: arturek Re: RMF OBRAŻA LUDZI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.05, 00:30
      wiesz co kobieto chyba sie nudzisz, czy to jednemu psu burek
      w jakims filmie bylo cos takiego arturek szczurek gburek czy cos podobnego no
      i wyobraz sobie nie poczulem sie urazony ani nawet nie dzwonilem do producenta
      tak nawiasem wymienili cie z nazwiska bo strasznie kipisz............
      • Gość: romcio Re: RMF OBRAŻA LUDZI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.05, 01:44
        i nie dotyczy to w/w kobitki,faceci w tym radiu zdecydowanie wiodą prym
        wystarczy posłuchać
        Kopiec = kopać?????
      • Gość: Ofelia Re: RMF OBRAŻA LUDZI IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 14.05.05, 07:03
        Co innego film, a co innego radio. Widzisz tę delikatną różnicę?
        ------------
        Z chamstwem należy walczyć siłom i godnościom osobistom.
    • 0bserwat0r Nie do pomyślenia 14.05.05, 07:16
      No i prawdą jest, że większość Polaków nie potrafi czytać ze zrozumieniem. Czy
      wy nie widzicie, że kobitce nie chodzi o to, iż ją obrażono, ale o naganną
      wypowiedź prezenterki?
      Chodzi tu o kulturę w pełnym tego słowa znaczeniu.
      Tylko kilka postów, m.in. nnike świadczy o zrozumieniu sprawy.
      Kiedyś badania wykazywały, że użytkownikami Internetu są ludzie z wyższym
      wykształceniem. Niestety - pospólstwo rozpleniło się w Internecie i szarogęsi
      się.
      • nnike Re: Nie do pomyślenia 14.05.05, 09:18
        Bo czasem jest i tak: www.cartoonbank.com/assets/1/22230_m.gif :D
      • Gość: marko Re: Nie do pomyślenia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.05.05, 14:52
        no wlasnie, ludzie bardzo czesto nie rozumiaja co sie do nich mowi.
    • Gość: aut Re: RMF OBRAŻA LUDZI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.05, 10:52
      Nareszcie (!) ktoś to słyszy i o tym pisze !
      ja podpisuję się pod tym
      • 0bserwat0r Re: RMF OBRAŻA LUDZI 17.05.05, 07:59
        W jednym programie pewnej radiostacji zawiesili prezentera, że się niewłaściwie
        wypowiedział. A tutaj nic. Pani M(ądrala) dała ciała i .... oj chyba dała. A
        może to my po prostu tak schamieliśmy, że "drobne" obrażanie już nas nie razi?
        • Gość: żeglarz Re: RMF OBRAŻA LUDZI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.05, 16:49
          0bserwat0r napisała:

> W jednym programie pewnej radiostacji zawiesili prezentera, że się
          niewłaściwie
          >
          > wypowiedział. A tutaj nic. Pani M(ądrala) dała ciała i .... oj chyba dała. A
          > może to my po prostu tak schamieliśmy, że "drobne" obrażanie już nas nie razi?

to nie my schamieliśmy,za takich uważają nas DJe RMFu
          i to jest przyczyna /zaraz po "muzyce"/,że przestałem słuchać tej stacji
      • Gość: Marco Re: RMF OBRAŻA LUDZI IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.05.05, 14:46
        Droga Ofelio,
        Wyobraź sobie ,że tejze feralnej dla ciebie nocy również sluchałem rmfu i
        słyszałem to co powiedziała Pani Monika(tak na marginesie dawno nie słyszałem
        cieplejszej kobiety).Otoz zacytowałas tylko część jej wypowiedzi bo o ile
        pamietam miało to zwiazek z 13 maja i hył to żart.Moze by tak wszytskim tutaj
        najpierw przedstawić całą wypowiedż a nie wprowadzać ludzi w błąd i obrazać
        prezenterkę? I jeszcze jedna bardzo ważna rzecz , nazwanie jej Brudasem to moim
        zdaniem objaw twojej dyskryminacji bo rozumiem ze miałaś na myśli jej obco
        brzmiące nazwisko.Może dlatego go nie wymieniłaś... Mam nadzieję ze ludzie
        tutaj mają troszkę więcej inteligencji i poczucia humoru niz ty.

Pozdrawiam
        Markus
        • Gość: Sajpik Re: RMF OBRAŻA LUDZI IP: *.gwarbit.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 17.05.05, 15:19
          Ludzie aleście dali plame !!!

Nie macie absolutnej racji. Prowadzący śliczny głos pani Moniki nikogo nie
          obraził! Nie było tam ani jednego złego słowa w stosunku to jakiegoś imienia,
          był jedynie żart i śmianie się z samej siebie, bo się potykała o słuchawki.
          Ponieważ to był 13 piątek i tyle. A wy tu taką afere robicie, zamiast iść sobie
          na słoneczko :)

Podsumowując - Pewna osoba usłyszała coś w radiu, źle to zinterpretowała i
          napisała o tym na forum. Potem przyszło kilka osób i nie wiedząc o co chodzi
          zaczeło pisać jakie to RMF FM jest niedobre....

Chyba złe podejście, tak najeżdżać na kogoś nie wiedząc o co chodzi, a jak się
          coś obraża nie mając racji to chyba nie fajny taki człowiek, wręcz taki...no nie
          wiem jakie słowo by tu najbardziej pasowało....może oferma ?

• Gość: RMF Fan Re: RMF OBRAŻA LUDZI IP: *.gwarbit.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.05, 15:37

Oj żebyście wy doszli do tego do czego doszła Monika, to wtedy moglibyście coś
            powiedzieć, ale teraz nie dość że nie macie racji, to jeszcze piszecie tak
            żałośnie że szkoda gadać....
            • nnike Re: RMF OBRAŻA LUDZI 18.05.05, 16:14
              Nie wstyd tak "dochodzić" przy włączonym mikrofonie? :D
            • Gość: kubek Re: RMF OBRAŻA LUDZI IP: *.jtb.pl / *.jtb.pl 18.05.05, 16:30
              Do dupy jest to radio. Uszy wiedna jak sie slucha tych plastikowych piosenek,
              tandetnych smsowych konkursikow i dzingli co 2 minuty - komercja w najczystszej
              postaci!
              • traszor Re: RMF OBRAŻA LUDZI 18.05.05, 20:28
                Gość portalu: kubek napisał(a):

> Uszy wiedna jak sie slucha tych plastikowych piosenek,
                > tandetnych smsowych konkursikow i dzingli co 2 minuty

podpowiem ci jak sobie poradzic z problemem więdnących uszu. nie słuchaj tego
                radia.
    • Gość: Ciepik Re: RMF OBRAŻA LUDZI IP: *.gwarbit.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.05, 20:24

RMF FM jest świetnym radiem bo ma klimat i doskonałych prowadzących, czego
      najlepszym przykładem jest Monika Selimi.

Uwielbiam ją, a biedna Ofeli poprostu nie zrozumiała dowcipu i tyle.
    • Gość: pablo Re: RMF OBRAŻA LUDZI IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.05.05, 22:46
      Ofelio żałosna nie wiem co ci napisać. Żal mi cię.
      p.s

Monika to piękna kobieta.Widziałem zdjęcie na stronie rmfu.Polecam;)
      • nnike Re: RMF OBRAŻA LUDZI 24.05.05, 01:51
        Gość portalu: pablo napisał(a):

> Monika to piękna kobieta.Widziałem zdjęcie na stronie rmfu.Polecam;)

No i? Czyżby dowód na to, że Pani Bozia nierówno dzieliła?
        A z anteny powinny paść słowa przeprosin, nawet jeśli były wynikiem pomyłki.
        • traszor Re: RMF OBRAŻA LUDZI 24.05.05, 02:05
          macie tyle poczucia humoru co kondykt pogrzebowy.. za co tu przepraszac? za to
          ze na wszelki wypadek sie krtos obraził? po pierwsze dyskusja tutaj toczy sie
          czysto teoretycznie, bo z tego co zauwazyłem, wspomniana wypowiedź słyszałey
          zaledwie dwie osoby które sie tu udzielały. a po wtóre to przypomina mi sie
          takie porzekadło- udzerz w stół, a nożyce sie odezwą.. No i wreszcie oststnia
          sprawa, jak by radiowcy musieli przepraszac na antenie za kazde słowo które
          może kogos obrazic to co druga wypowiedż musiała by miec charakter
          dementi/przeprosin.. albo woigule by zamilkli- na wszelki wypadek. Bo sie
          murzyn moze obrazic jak ktos powie na antenie ze przyszłosc widzi w czarnych
          barwach. to co- jak czarne to złe?
          • Gość: morva Re: RMF OBRAŻA LUDZI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.05, 21:48
            tak i zdania nie zmienię
            chociaż można tam usłyszeć /b.rzadko/ coś miłego i prawdziwego
            np.zapowiedz,że "najlepsza muzyka do usłyszenia w REM(!)
            jak ja sie z ta paniusią zgadzam!
          • nnike Re: RMF OBRAŻA LUDZI 25.05.05, 01:36
            traszor napisał:

> macie tyle poczucia humoru co kondykt pogrzebowy.. za co tu przepraszac?

Radio zapomniało, że jest dla słuchaczy, nie słuchacze dla radia.
            Że dzięki słuchalności, mogą zarabiać na reklamach więcej niż inne rozgłośnie.
            Niech robią dalej tak jak robią, a słuchalność i dochody spadną.

Jedno "przperaszam" za niefortunne i obraźliwe życzenia imieninowe, to zysk dla
            radia.
            Kłotliwe tłumaczenia i sztampa to straty.

Zrozumiecie to wreszcie, czy nie?
    • Gość: krakus_ka Re: ESKA nie lepsza IP: *.compower.pl 24.05.05, 08:59
      Jakis tydzien temu w Esce uslyszalam rano ... bardzo inteligenty konkurs
      smsy: "Przysylajcie propozucje na najgorszego czlowieka w jakijkolwiek
      kategorii ... Dlaczego nie mielibysmy komus zepsuc humoru ..."
      • nnike Re: ESKA nie lepsza 24.05.05, 11:08
        I trza było od razu na prezentera zagłosować, może by mu się zepsuł głupkowaty
        humorek? ;)
        • Gość: krakus_ka Re: ESKA nie lepsza IP: *.compower.pl 25.05.05, 21:43
          Przeszlo mi to przez mysl ... ale szkoda mi bylo kasy ta taka durnote ...
    • Gość: lavinka No to mieli rację.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.05.05, 15:42
      z tą oferma bo nic nie załatwiłaś ;-P

lav
      • nnike Re: No to mieli rację.... 26.05.05, 01:24
        Taa, łatwo załatwić. Jak mrówka słonia, nie?
        skocz.pl/tpy ;)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka