Dodaj do ulubionych

A ja mam...

IP: *.autocom.pl 15.05.05, 22:36
a ja mam góralską chałupkę koło Czarnej Góry na Spiszu i mam spokój od
waszych
problemów... a do firmy na Kościuszki jadę sobie dokładnie 1,30 h... Ale my
musimy przejśc przez ten owczy pęd mieszkańców spod Krakowa czy innego
miasta,
aby kupić sobie mieszkanko w blokowisku, gdzie jak ktos kichnie to sąsiad
mówi
na zdrowie...
Obserwuj wątek
    • Gość: ab Re: A ja mam... IP: *.mar-8.catskill.net 16.05.05, 01:15
      No tak - tylko jak wszyscy beda tacy madrzy - to za kilka lat Twoj dojazd do
      Kraka bedzie trwal 3 godziny, a potem co rok wiecej - i zapewne tak bedzie
      idylla i zycie w wiejskim zaciszu nie jest mozliwe kiedy staje sie sposobem na
      zycie calego segmentu spoleczenstwa. Tyle ze przez pare lat bedziesz mial
      niezle.

Zreszta sa tacy co po prostu lubia mieszkac w miescie - kino teatr knajpy
      blizko do znajomych itp,

Ja to wolalabym ladne osiedle podmiejskie, z placem, kosciolem i sklepami i
      dobrym dojazdem miejskim do centrum
    • ruczaj.x Re: A ja mam... 16.05.05, 11:26
      Nie no, chałpka to jest super sprawa, szczególnie w tamtej okolicy, ale 3h dojazdu samochodem, to musi zabijać. Nie szkoda Ci życia i kasy?
      Wg mnie sporo sensu miało by małe mieszkanko w centrum, a na weekendy dom w górach.

Jeśli codzienne dojazdy to już może lepiej okolice Mogilan. Osobiście zamierzam się budować na pięknej działeczce w Rajsku (Swoszowice), ale to jak się już ustatkuje ;]

pozdrawiam serdecznie
      Poza tym, ile kosztuje powrót taksówką do Ciebie jak byś tak zabalował? :D
      • Gość: francjosef Re: A ja mam... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.05.05, 15:28
        no kurcze, znowu wiesz najlepiej co dla MNIE najlepsze... stać mnie na dojazd,
        jak baluje to nocuje w Krakowie, a taksówkami nie jeżdże...i nie lubie okolic
        Mogilan ani Swoszowic. Ciebie nie zmuszam abyś lubił moje okolice. Pozdrawiam
        serdecznie
        • ruczaj.x Re: A ja mam... 16.05.05, 17:26
          po co zaczynałeś ten wątek na forum DYSKUSYJNYM? Chciałeś się pochwalić swoją wspaniałą chatą czy podyskutować, a jeśli podusktować... to chyba wyrażenie opinii odmiennej od twojej jest jej częścią... i wcale nie jest równoznaczne z atakiem na Ciebie.
          Nerwowy jakiś dzisiaj jesteś...

pozdrawiam
      • mogw Nie polecam Rajska 16.05.05, 20:02
        Nie polecam Rajska, sam bylem zainterosowany dzialka w Rajsku bo faktycznie
        miejsce fajne, ale niestety jakikolwiek wiatr od strony Baryczy powoduje ze nie
        jest przyjemnie (dlatego ceny dzialek w Rajsku sa relatywnie tansze)
        W koncu zdecydowalem sie na cos blizej zakopianki 3km od krakowa w kierunku na
        Mogilany :)(mam nadzieje ze nie bedzie Pan kiedys moim sasiadem bo miec sasiada
        ktory wszystko wie najlepiej :)).
        Nie mieszkam tam na razie na stale bo jeszcze nie wszystko gotowe
        ale na tyle co tam mieszkam (na razie weekendy) nie ma jak mieszkanie kolo
        krakowa wracam z pracy i mam wszystko gdzies
        Gdybym mial wiecej czasu na dojazdy to tak jak Francjosef mieszkalbym jeszcze
        dalej od krakowa
        • ruczaj.x Re: Nie polecam Rajska 16.05.05, 20:25
          zaraz się jeszcze pojawi 'walo74' i będziemy komplecik 'koleżków dobra rada'

ajeeeeee :D
          • mogw Re: Nie polecam Rajska 16.05.05, 20:57
            Oj Panie Ruczaj, widze ze jeszcze Pan nie dorosl do pewnych rzeczy i odbiera
            Pan pewny rzeczy bardzo personalnie
            Sprawa komunalek to jedno i tu nasze zdania w pewnych kwestiach sie roznia.
            Jak Pan czesciej bedziej dyskutowal, negocjowal itd to moze kiedys Pan zrozumie
            ze roznica zdan nie znaczy ze od razu ktos personalnie Panu zle zyczy ale zeby
            to zrozumiec to moze czas dorosnac
            A moje rada co do dzialki, zrobi z nia Pan co Pan bedzie uwazal.
            A co do komunalek odezwe sia jak bede konkrety i pewnie znowu na tym forum
            zrobi sie goraco :) ale to jeszcze chwila
        • lateral Re: Nie polecam Rajska 17.05.05, 14:54

> W koncu zdecydowalem sie na cos blizej zakopianki 3km od krakowa w kierunku na
          > Mogilany

No, dla kogoś wychowanego na blokowisku (Dobrego Pasterza), to będzie
          rzeczywiście nagła odmiana.
          A chatkę jak mniemam sfinansujesz ze swojej działy od "Majchrówka"....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka