Gość: jacek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.05, 11:31 czy ktos sie wybiera na mase krytyczna pod "adasia" i czy rowerzysci dopisza tak jak np. w Warszawie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: goesha Re: masa krytyczna IP: *.alan.krakow.pl 25.05.05, 11:36 a co to???nic nie wiem a na rowerze jezdze............ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FAK Re: masa krytyczna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.05.05, 12:52 27 maja o g.18 na Rynku pod Adasiem będzie miał miejsce start pierwszej krakowskiej MASY KRYTYCZNEJ - przejazdu rowerzystów ulicami miasta, mającego na celu uzmysłowić kierowcom i urzędnikom obecność rowerów w mieście i potrzebę budowy dla nich bezpiecznej i wygodnej infrastruktury. Pozdrawiam wszystkich i zapraszam... Odpowiedz Link Zgłoś
ilona_ostrowska Re: masa krytyczna 25.05.05, 15:21 bedziemy jechac razem?czy trasa jest znana? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FAK Re: masa krytyczna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.05.05, 16:19 Jadą wszyscy razem (na tym polega "Masa..."), a co do trasy to z tego co się orientuje organizatorzy już ją wybrali i jest ustalona... ale niestety znana tylko im :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hrabina Re: masa krytyczna IP: *.com / *.internetdsl.tpnet.pl 25.05.05, 20:00 Ok ja sie piszę, bede na rozowym rowerku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: goesha Re: masa krytyczna IP: *.alan.krakow.pl 25.05.05, 21:16 ok, to ja w takim razie na rowerze w kolorze morskim;) do zobaczenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hrabina Re: masa krytyczna IP: *.com / *.internetdsl.tpnet.pl 27.05.05, 16:24 Przypominamy , juz za półtorej godziny! Marsz pompować dętki! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: masa krytyczna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.05.05, 00:45 Byłem, było nas troszkę:) Szkoda tylko że dziś na mieście taki mały ruch! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MW Re: masa krytyczna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.05, 11:25 ok 500-600 pedałów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaga masa krytyczna - refleksje po IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.05.05, 07:37 Założeniem masy krytycznej miało być wychowanie świadomych rowerzystów. No i rzeczyywiście, takich też trochę było - normalnych ludzi, którzy rower traktują jako środek transportu, jeżdżą do pracy, szkoły, no i na wycieczki rzecz jasna. Ale scyzoryk mi się w kieszeni otwierał, gdy widziałam gównarzerię - 15-16 lat, na super wypasionych rowerach, zachowujących się jak na trasie zjazdowo- skokowej. I to w centrum miasta. Wyobrażają sobie, że całe miasto jest ich, a wszyscy kierowcy mają przepuścić jaśnie pana gó..arza, który akurat zapragnął sobie poskakać na jakiejś Starowiślnej czy Długiej ulicy. Moje pytanie do organizatorów - no i innych rowerzystów - co zrobić z takimi postawami? Bo właśnie oni pracują na opinię o rowerzystach, no i każdy kierowca, któremu raz czy drugi taki gó..arz drogę zajedzie, gdy zobaczy kolejnego rowerzyste, tylko doda gazu i wycieraczki włączy. I zupełnie go rozumiem. A druga sprawa - jeśli chcemy promować rowery jako zdrowy styl życia czy postawy ogólnie proekologiczne, to nie róbmy tego meteodą negatywną typu "zabij swój samochód". Przykłady innych krajów pokazują, że edukacją pozytywną można wiele zdziałać. Pozdrawiam - rowerzystka codzienna "doszkolna" i "dopracowa". Odpowiedz Link Zgłoś
yunnan Re: masa krytyczna - refleksje po 31.05.05, 09:15 może połączyc ten temat z tematem "Rowerem" ? zagadnienia zbieżne a chyba warto temat rowijać....w praktyce....moi znajomi z Wawy zaznaczyli swoją obecność w mieście w sposób jak najbardziej pozytywny...a przecież o to (chyba) chodzi.... Odpowiedz Link Zgłoś
fask Re: masa krytyczna - refleksje po 04.06.05, 22:28 Trzeba przypomnieć ten temat bo ludzie gotowi jeszcze pozapominać, że Masa będzie się odbywać co miesiąc... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łysy Re: masa krytyczna - refleksje po IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.05, 23:41 przypomnij lepiej pare dni przed, a nie 3 tygodnie przed:) Odpowiedz Link Zgłoś