Dodaj do ulubionych

Tunezja-Les Piramides

IP: *.kolornet.pl / *.kolornet.pl 07.06.05, 23:12
Hej! Wybieram sie na dwa tygodnie w lipcu z biurem podróży Triada do Tunezji.
Czy ktos tam byl i moze mi opisac warunki, standard i ewentualne fajne
wycieczki, ktorych nie moge przegapic ??? Pozdrawiam!:)
Obserwuj wątek
    • Gość: dlugi Re: Tunezja-Les Piramides IP: *.lipska.net / *.internetdsl.tpnet.pl 07.06.05, 23:28
      witam!! rowniez triada w les pyramides bylem dwa lata temu! jedyne wspomnienie to mega fajnie! jest to kompleks hotelowy w ktorego sklad wchodzi les pyramides oraz kheops. dobrze ze wybrales walsnie pyramides bo tam odbywaja sie najlepsze wieczorki animacyjne, i imprezki. hotel jest w porzadku wielkich luksusow nie ma ale przyzwoicie- zadbany, posprzatany. zabawa trwa caly dzien wspominalem juz o animatorach, caly czas oraganizowane sa konkursy i inne takie urozmaicenia. zaraz kolo basenu ktory byl glownym naszym miejscem spedzania czasu jest dyskoteka (na terenie hotelu)-imprezki mega wypasione:) jesli chodzi o jedzonko to na pewno macie wyzywienie wykupione takze najesc sie mozna do woli. podchodzisz z talezykiem i ...ile wejdzie. uwazajcie na takie salateczke owocowa z winogrona i...jeszcze czegos co wlasnie powoduje male perturbacje zoladkowe dla nowo przybylych. pozniej zoladek sie przyzyczaja i jest luzik.
      jesli chodzi o ziwedzanie to na pewno dwudniowe safari (nie wiem ale katalogu bylo napisane 3 dniowe ale bylo dwu oczywiscie za mniejsza cena) jest fajnie przejazdzka jeepami po pustyni i inne takie. jesli chodzi o hotel w ktorym bedzie spac to jedna noc to palce lizac. kelnerzy podaja wszystko do stlu wielkie loza malzenskie i takie tam. aha no i oczywiscie rowniez fajny basenik ale kurcze pamietam ze woda byla lekko chlodna (bylem we wrzesniu)
      poza tym mozecie na wlasna reke zwiedzic kartagine i tunis jadac autokarem z nabeul z dworca uwazajcie bo ostatni miejscowy pks z tunisu wyjezdza okolo 18! o malo co sie nie spoznilismy i byalaby wtopa:D
      mohamet czy jakos tak tez niedaleko nabeul naweet taksowka. sa tam bardzo tanie i trzeba sie targowac takze oplacalny inetresik moze z tego wyjsc:P
      aha basenik w hotelu rowniez jest kryty w przypadku jakiegos deszczowego dnia co sie raczej nie zdarza. jest rowniez bar ale troszke drogo i lepiej zrobic zaopatrzenie w pobliskim sklepie...tak na marginesie jak lubisz piwko to przygotuj sie na mala absytnencje bo mala tam paskudne wynalzki browara:)
      jak cos mi sie jeszcze przypomi to naskrobie jesli masz jeszcze jakies pytania to wal
      powodzonka!
      • Gość: izia Re: Tunezja-Les Piramides IP: *.rol.ar.krakow.pl 08.06.05, 07:43
        Dziekuje Ci "dlugi" za podpowiedz. Powiedz mi jeszcze, o ile na miejscu tansza
        moze sie okazac ta Sahara???? Strasznie sie na nia napaliłam :) i oczywiscie
        czy sa przejazdzki na wielbladach w rozsadnej cenie ? Aha i w co warto sie
        zaopatrzyc jadac do tak goracego kraju, jakim jest Tunezja??? :)
        • Gość: izia Dziekuje Ci "dlugi" za podpowiedz IP: *.rol.ar.krakow.pl 08.06.05, 07:45
          Dziekuje Ci "dlugi" za podpowiedz. Powiedz mi jeszcze, o ile na miejscu tansza
          moze sie okazac ta Sahara???? Strasznie sie na nia napaliłam :) i oczywiscie
          czy sa przejazdzki na wielbladach w rozsadnej cenie ? Aha i w co warto sie
          zaopatrzyc jadac do tak goracego kraju, jakim jest Tunezja??? :)

• Gość: dlugi Re: Dziekuje Ci "dlugi" za podpowiedz IP: *.lipska.net / *.internetdsl.tpnet.pl 08.06.05, 08:25
            jesli chodzi Ci o wyjazd na safari na wlasna rek to raczej nie polecam, az tak bardzo ten kraj nie jest cywilizowany:P a jezeli chodzi Ci ow ykupienie wycieczki teraz czy na miejscu to i tak wydaje mi sie ze wszystkie wycieczki bedzie zamawiac u rezydentow juz po przylocie do tunezji. jesli nie o to ci chodzilo prosze napisz na pewno postaram sie odpowiedz zgodnie z moja wiedza:D jesli chodzi o wielblady z tego co pamietam przejazdzka byla w cenie ale moge sie mylic, natomiast tego nie nalezy odpuszczac-jest wrazenie:)
            co do rzeczy niezbednych na pewno wez sobie smecte, no-spe albo inny dobry wynalazek na zoladek, niektorzy maja male przejscia takze lepiej dmuchac na zimne. oj masz racje bardzo goracy kraj w drugiej polowie wrzesnie nie dalo sie wytrzymac...wole nie myslec co bedzie w lipcu. najlepsza metoda jest siedzienie w basenie i robienie wielkiego nic:D
            aha jeszcze taka wiadomosc co do waluty. jezeli nic sie nie zmienilo polityka fiskalna jest sztywna co oznacza ze waltua nie reaguje spontanicznie do wydarzen na swiecie czy w stosunku do wahan innych walut, tylko rzad codziennie rano oglasza kurs waluty w stosunku np do dolara i taki jest we wszystkich kantorach-pamietam to bo mielismy sytacje na lotnisku ze potrzebowalismy waluty ale balismy sie wymienic w kantorze na lotnisku bo tam zawsze zdzieraja...jakie bylo nasze rozczarowanie kiedy w kantorze w hotelu zobaczylismy ten sam przelicznik.
            aha i woda!! mowia ze tam jest droga woda co jest zupelnie nie prawda. smieszna sytacja bo my zapakowalismy do bagazu 5L butelki z woda...fakt mielismy co pic przez polowe wyjazdu ale wolalbym sobie wziasc radyjko do pokoju:P
            klimatyzacja gdyby kierownik hotelu zarzadzil ze wylacza klime nie przejmujcie sie zawsze sie da przejsc takie rzeczy...Polak potrafi wez spinke do wlosow i pomajstruj przy takich dziurkach przy przyciskach na pewno zadziala:)
            pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka