Dodaj do ulubionych

Pytanie do specjalistów tramwajowców

IP: *.interkom.pl / *.interkom.pl 26.07.02, 10:41
archiwum.naszemiasto.pl/artykul.asp?id=585159&miasto=katowice

Czy nasze NGT6 mają podobne właściwości?
Obserwuj wątek
    • m.in Re: Pytanie do specjalistów tramwajowców 26.07.02, 10:55
      otwiera się archiwum :(( bez tekstów na 1. stronie :((
      w czeluściach znalazłem tylko coś o metrze :)
      jeśli toto ma jeździć po kolejowych torach to raczej nie może mieć wiele
      wspólnego z NGT6. polecam opis naszego (i innych) na stronie firmowej:
      www.bombardier.com/index.jsp?id=0_0&lang=en&file=/en/0_0/0_0_1_7/0_0_1_7.html

przełamał się link, wiec musisz po kawałku :))
      • m.in Re: Pytanie do specjalistów tramwajowców 26.07.02, 10:56
        ha, a na forum sie nie przełamał :)))
        • Gość: Joseph Re: Pytanie do specjalistów tramwajowców IP: *.interkom.pl / *.interkom.pl 26.07.02, 10:59
          Jak to sie, goddamt, robi?! Raz mi się wstawia link, a raz nie chce.

A to o co mi chodziło, to artykuł w "Trybunie Śląskiej" o tym, jak to tamtejsze
          najnowocześniejsze tramwaje zakłócają do nieprzytomności odbiorniki radiowe i
          nikt nie wie co z tym zrobić.
          • m.in Re: Pytanie do specjalistów tramwajowców 26.07.02, 11:09
            aha, przeczytałem, ciekawe
            w Kraku jeżdżą bombardiery i jeszcze nikt się nie skarżył. mieszkam niedaleko
            linii tramwajowej i jest OK. aczkolwiek ciekawe jest, ze w Katowicach problem
            wystepuje tylko na jednej ulicy, znaczy problem nie lezy w elektronice tramwaju
            a w czyms innym.
            jakbym wiedział o tym pół roku temu, to mógłbym spróbowac jakos pchnąć te sprawę
            • Gość: Joseph Re: Pytanie do specjalistów tramwajowców IP: *.interkom.pl / *.interkom.pl 26.07.02, 11:12
              Gratuluję wpisu 4000 :-)))
            • kuba203 Re: Pytanie do specjalistów tramwajowców 26.07.02, 20:34
              m.in napisał:

> aczkolwiek ciekawe jest, ze w Katowicach problem
              > wystepuje tylko na jednej ulicy, znaczy problem nie lezy w elektronice
              tramwaju
              >
              > a w czyms innym.

Być może jest to spowodowane tym, że w Katowicach nowe tramwaje jeżdżą tylko po
              tej jednej ulicy :)))
              Tzn jeżdżą jeszcze przez Chorzowską (l. 6 i 41) i Korfantego (l. 16), ale tam
              nie ma zabudowy bezpośrednio przy drodze.
              Natomiast logiczne byłoby, gdyby ten sam problem występował w centrum Bytomia,
              gdzie 41 porusza się wąskimi uliczkami, ale na ten temat nic nie piszą.
              • kuba203 Re: Pytanie do specjalistów tramwajowców 26.07.02, 20:36
                Aha, przepraszam, są jeszcze wyjazdy i zjazdy do zajezdni przez 3 maja, ale
                może po prostu około 4 rano i północy nikomu one nie przeszkadzają :)))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka