Dodaj do ulubionych

Fizyka i Informatyka Stosowana na AGH

03.07.05, 09:38
Wsyszscy piszą o wydziałach EAIiE i IMiR, a czy ktoś może coś napisać o Wydziale
Fizyki i Informatyki Stosowanej na AGH, bo tam się wybieram (na Informatykę
Stosowaną albo Fizykę Komputerową) i nie wiem czy warto. Dzięki za opinie!
Obserwuj wątek
    • Gość: Tjall Re: Fizyka i Informatyka Stosowana na AGH IP: *.nowa-wies.sdi.tpnet.pl 03.07.05, 23:29
      Ja tam złożyłem 'ratunkowo' jakbym się nigdzie indziej nie dostał :P
      • intom Re: Fizyka i Informatyka Stosowana na AGH 04.07.05, 00:07
        W porządku, ja też tam złożyłem jako awaryjny, a priorytetem jest Informatyka
        Stosowana na EAIiE, ale test poszedł mi raczej kiepsko... :((
        • Gość: Tjall Re: Fizyka i Informatyka Stosowana na AGH IP: *.nowa-wies.sdi.tpnet.pl 04.07.05, 00:57
          Ja tam bym wolał być FIZYKIEM JĄDROWYM :D :D :D
          Gadalem kiedys na dniach otwartych ze studentami i mowili ze Inf. Stosowana
          jest całkiem pożądna na tym wydziale...

• Gość: kj Re: Fizyka i Informatyka Stosowana na AGH IP: *.local.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.05, 22:03
            tam studiuja mniej zdolni ludzie wiec poziom jest odpowiedni,
            a co mowia studenci to sie nie liczy bo tak samo jest na ksw i podobnych
            uczelniach
        • Gość: jaaaaaa Re: Fizyka i Informatyka Stosowana na AGH IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.05, 23:22
          tez w tym roku zdawalem na informatyke stosowana, tylko ze jestem po starej maturce. hmm a ile masz pkt z matmy z nowej ?
          • Gość: tover Re: Fizyka i Informatyka Stosowana na AGH IP: *.pl / *.kompex.pl 05.07.05, 06:40
            z podst 90 a z rozsz 62
    • Gość: Grześ Re: Fizyka i Informatyka Stosowana na AGH IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.05, 16:27
      wydział Fizyki na AGH jest drugi w kolejności. Wyprzedza go tylko eaie, zaden
      IMIR !!! IMIR to przeciętny wydział, jak ktoś nie wierzy to niech zobaczy jaki
      tam był strasznie trudny egzamin wstepny !!! Mój kolega który matury nie zdał
      tam studiuje lol
      • Gość: kj Re: Fizyka i Informatyka Stosowana na AGH IP: *.local.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 09.07.05, 23:27
        trudnosc egzaminu o niczym nie swiadczy
        w tamtym roku na imir przyjmowali od
        99/100
        a na wydzial fizyki
        pewnie ponizej
        100/200
        poza tym na imirze nie ma infy, jest tylko AIR to jednak cos innego
        a tym ze ten kierunek jest lepszy niz infa na wydziale metelurgii to bym sie
        tak nie chwalil
        • Gość: Grześ Re: Fizyka i Informatyka Stosowana na AGH IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.05, 22:53
          Nie porównuj tych waszych smiesznych tescików a IMIRU do prawdziwego egzaminu
          ok.? I ponad 100/200 jak już coś. Nie pieprz tylkoze połowa wystarczy do
          dostania się, bo bywały lata że na eaie można było się dostac przy 80/200. Na
          IMIR jest duzo chętnych bo wczesniej było duzo chętnych, a było dużo chetnych bo
          wczęsniej tez było dosc duzo chętnych. Taka prawda, ludzie wybieraja te studia
          tylko po liczbie kandydatów na miejsce, a to jest ŻADEN wyznacznik.
          • Gość: kj Re: Fizyka i Informatyka Stosowana na AGH IP: *.local.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 11.07.05, 14:26
            ciekawe kiedy mozna bylo sie dostac na eaie od 80
            (mi chodzi o infe a nie jakac elektroenergetyke)
            w tamtym roku przyjmowali od 145
            a poza tym ciekawy jestem czypotrafilbys napisac ten tescik na 99 pkt
            zadanie w stylu rozwiaz nierownosc jest punktowane za 10
            a punkty nie sa przydzielane w stylu 5 pkt za zalozenia,
            tylko 1 pkt za to 1 pkt za co innego,
            wiec te 2 pkt mozna bardzo latwo stracic.
            (acha nie mam nic wspolnego z imirem, nawet tam nie zdawalem, poprostu doceniam
            konkurencje)
            • Gość: JA Re: Fizyka i Informatyka Stosowana na AGH IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.05, 18:44
              Jak jesteś na elektrycznym to jest żadna konkurencja. Wiesz jakie tam są
              przedmioty ? Materiąłoznastwo, techniki wytwarzania czy wspaniały rysunek
              techniczny. Śmieszne to. Idziesz na studia i uczą cie pisac i rysować. A
              odnośnie tych 99 pnkt to powiem ci tak. Fakt ciezko jest mieć maxa w
              czymkolwiek, ale jesli ktoś ma 95 a ktoś inny 99 to nie mozna stwierdzić że ten
              z 95 pnkt jest goszy.
              Wystarczy, ze zapomniał dac dziedziny i sie nie dostał. Powiem ci co sprawdza
              ten egzamin: nie inteligencje, nie logiczne myślenie, nie zdolnosc do
              studiowania tylko zdolnosc wykucia na pamięć !!! Ty chyba nie widziałes chłopie
              tych zadań !!! Liczysz je wszystkie w głowie w 10 min. Jeszcze taka historyjka.
              Kolega zdawął na IMIR. Było takie jedno zadanie. Mamy słowo DŁUGOPIS. Losujemy
              jedna litere. Jakie jest prawd.że wylosujemy samogłoske buahahahahahhaha lol
              lol2 rolf2 hahaha. I kumpel policzył ze w słowie długopis jest 9 liter i dał 3/9
              ... i wiesz co sie stało.....NIE DOSTAŁ SIĘ. KPINA !!!
            • Gość: JA Re: Fizyka i Informatyka Stosowana na AGH IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.05, 18:47
              AHA na eaie z 80 pnkt mozna sie było dostac 3 lata temu. O ile dobrze pamietam
              to było tak: infa 120 telekomuna 85 automa 75 elektra to coś 50. Nie świadczy to
              o tym ze była mała konkurencja tylko o tym jak trudny był egzamin.
              • Gość: kj Re: Fizyka i Informatyka Stosowana na AGH IP: *.local.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.05, 01:22
                a mi sie wydaje ze napisanie 99/100,
                to nie jest tylko kwestia wykucia tylko to jest perfekcjonizm, dokladnosc i
                scislosc, fakt ze latwiej jest komus slabemu sie nauczyc na egzamin na imir niz
                na eaie, acha 6 zadan na eaie jest nie duzo trudniejszych niz te z imiru, a w
                tych zadaniach tez ludzie robia duzo bledow, skoro jak twierdzisz ze na eaie
                przyjmowali od 80 pkt to wystarczylo napisac te proste zadania na 60 i do
                reszty wypisac dane, co nie byloby napewno trudniejsze od egzaminu na imir
                • Gość: Ja Re: Fizyka i Informatyka Stosowana na AGH IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.05, 13:47
                  Nie zgodze się, z tym że zadania po 10 pnkt na eaie sa w podobnej skali
                  trudności co te z IMIRU. Wdg mnie są duuuużo trudniejsze. Owszem zdarza się
                  zadanie typu: towar podrożał o 5 % oblicz cene towaru po podwyżcze, ale to
                  przewaznie pierwsze 2 tak na rozgrzewke. Pozostąłe nie sa już tak proste, wręcz
                  czasami trudniejsze niz te za 35. Krutsze, ale trudniejsze.
                  99/100 - rozwiazanie po 10 zadań z każdego rodzaju, pedandyczna dokładność,
                  fuks, kaprys sprawdzającego
                  a na imir 99 było owszem, ale na autome a na budowe maszyn 80 z czymś
                  • Gość: pio Re: Fizyka i Informatyka Stosowana na AGH IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.05, 15:03
                    Kłócicie się, zamiast napisać coś konkretnego o tym wydziale i kierunku - to bez
                    sensu!!!
                  • Gość: kj Re: Fizyka i Informatyka Stosowana na AGH IP: *.local.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 14.07.05, 09:15
                    moze bys napisal ktore za 10 pkt jest trudniejsze od ktorego za 35
                    <a
                    href=http://galaxy.uci.agh.edu.pl/~dzn/dzial_nauczania/egz_mat_2004.pdf>testy<hr
                    ef>
                    bo ja tam czegos takiego nie widze
                    te zadania za 10pkt sa na zastosowanie jakiegos prostego algorytmu
                    • Gość: kj Re: Fizyka i Informatyka Stosowana na AGH IP: *.local.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 14.07.05, 09:16
                      moze bys napisal ktore za 10 pkt jest trudniejsze od ktorego za 35
                      galaxy.uci.agh.edu.pl/~dzn/dzial_nauczania/egz_mat_2004.pdf
                      bo ja tam czegos takiego nie widze
                      te zadania za 10pkt sa na zastosowanie jakiegos prostego algorytmu
                      • Gość: Ja Re: Fizyka i Informatyka Stosowana na AGH IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.05, 10:46
                        Bardzo prosze. Test na IMIR
                        galaxy.uci.agh.edu.pl/~dzn/dzial_nauczania/test_mat_2004.pdf
                      • Gość: Ja Re: Fizyka i Informatyka Stosowana na AGH IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.05, 10:48
                        Nie twierdziłem, że sa trudne, ale sa duuuzo trudniejsze niż te z IMIRU. Jak
                        tych zadań wczesniej nie widziałeś to pewnie ci teraz szczeka opadła jaki to szajs.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka