Dodaj do ulubionych

Balice - Ławica

11.08.02, 22:12
dlaczego jakiś półgłupek z krakowa wypisuje na naszym forum że Balice są
wieksze od Ławicy, przecież to zwykłe kłamstwo, czy taki kłamstwa sa również
na stronie interntowej waszego lotniska, Balice to male regionalne, mozna by
rzec wsiowe lotnisko natomiast Ławica może przyjąć 1 mln pasazerów, Balice
nawet połowy tego, poza tym kto miałby latać do waszego miasteczka, Poznań to
najszybciej rozwijajace sie miasto w Europie Środkowej a kraków sie wogóle
nie rozwija, Ławica będzie hubem dla Rianayra a Balice ?? a Balice nic,
szybowce, brakuje wam argumentów i chyba macie jakieś kompleksy
Obserwuj wątek
    • mtq Re: Balice - Ławica 11.08.02, 22:15
      co to jest nasze forum i co to jest Ławica?
      • looki84 Re: Balice - Ławica 11.08.02, 22:20
        co to jest Ławica ??? to pokazuje że masz kompleksy, Ławica to
        najnowoczesniejsze lotnisko w Europie więc nie zadawaj głupich pytań, no tak
        ale jak ma sie takie Balice to tylko zazdrość pozostaje
        • mtq Re: Balice - Ławica 11.08.02, 22:23
          ale ja naprawdę nie wiem, co to może być. po treści moglem
          się jedynie domyślać, że to lotnisko. Ale nie domyślilem
          się natomiast, gdzie ono się znajduje (jakbym dociekł,
          które to jest 'nasze forum' to pewnie bym wiedział).
          • looki84 Re: Balice - Ławica 11.08.02, 22:28
            mtq napisał:

> ale ja naprawdę nie wiem, co to może być. po treści moglem
            > się jedynie domyślać, że to lotnisko. Ale nie domyślilem
            > się natomiast, gdzie ono się znajduje (jakbym dociekł,
            > które to jest 'nasze forum' to pewnie bym wiedział).
            >
            > hehe jasne, rozwój Poznania was zaslepił, ile macie połączeń miedzynarodowych
            że uważacie że wasze lotniska jest większe od Ławicy, my mamy wiecej połączeń,
            rekordowy przysrost pasazerów i najnowoczesniejsze lotnisko a wy ??? szybowce...
            >
            • mtq Re: Balice - Ławica 11.08.02, 22:32
              Piszesz jak kompletny fanatyk. Ja Cię spokojnie pytam,
              gdzie to jest a ty mi o potędze (hihi) Poznania, milionach
              połączeń Ławicy itp. Byłeś kiedyś w Krakowie?
              • looki84 Re: Balice - Ławica 11.08.02, 22:34
                mtq napisał:

> Piszesz jak kompletny fanatyk. Ja Cię spokojnie pytam,
                > gdzie to jest a ty mi o potędze (hihi) Poznania, milionach
                > połączeń Ławicy itp. Byłeś kiedyś w Krakowie?
                >
                > własnie byłem, jakiś czas temu jeden z krakowiakow wmawial nam jakie te
                Balice super i ach och, przeciez Ławica jest sto razy nowoczesniejsza
                >
                • mtq Re: Balice - Ławica 11.08.02, 22:36
                  Czy to ten sam 'krakowiak' co na Twoim forum (dalej nie
                  wiem które, usokój się i odpowiedz)?

Aha, trochę się pomyliłeś, Ławica jest sto i pół raza
                  lepsza, jak już jesteśmy tacy precyzyjni.
        • Gość: peteen Re: Balice - Ławica IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 11.08.02, 22:34
          looki84 napisał(a):

> co to jest Ławica ??? to pokazuje że masz kompleksy, Ławica to
          > najnowoczesniejsze lotnisko w Europie więc nie zadawaj głupich pytań, no tak
          > ale jak ma sie takie Balice to tylko zazdrość pozostaje

błagam, przestań już, bo pęknę ze śmiechu, najnowocześniejsze gdzie?
          a to wesołek...
          • looki84 Re: Balice - Ławica 11.08.02, 22:38
            Gość portalu: peteen napisał(a):

> looki84 napisał(a):
            >
            > > co to jest Ławica ??? to pokazuje że masz kompleksy, Ławica to
            > > najnowoczesniejsze lotnisko w Europie więc nie zadawaj głupich pytań, no t
            > ak
            > > ale jak ma sie takie Balice to tylko zazdrość pozostaje
            >
            > błagam, przestań już, bo pęknę ze śmiechu, najnowocześniejsze gdzie?
            > a to wesołek...

widziałeś Ławice, jakbyś zobaczył to kopara by ci opadła, to nie to samo co
            wasz hangar
    • prokocim1 Re: Balice - Ławica 11.08.02, 22:18
      Ciekawe, cala Polska zna Okecie i Balice, o Lawicach nigdy nie slyszalem
      • looki84 Re: Balice - Ławica 11.08.02, 22:23
        prokocim1 napisał:

> Ciekawe, cala Polska zna Okecie i Balice, o Lawicach nigdy nie slyszalem

Balice ?? chyba żartujesz, przede wszystkim Ławica a potem reszta, Ławica jest
        najnowoczesniejsza i najlepsze lotnisko, rekordowo szybko przyrasta
        podrózujących i połączeń których już jest wiecej niż na Balicach a niedługo
        wiecej niż na Okęciu
        • mtq Re: Balice - Ławica 11.08.02, 22:27
          ale gdzie to jest???
        • Gość: Gatsby Re: Balice - Ławica IP: *.chello.pl / *.chello.pl 11.08.02, 22:28
          Lepiej wywalcie te paskudne pawilony spod Waszeg ratusza, to mi wystarczy. Może
          kiedys do Was znów zawitam, ale na Ławice raczej nie. A co ty pilotem czy
          kontrolerem jesteś, że tak Cię naszło???
          • prokocim1 STATYSTYKA 11.08.02, 22:35
            Polecam statystyke obu lotnisk z roku 2000.
            Balice 517,015 pasazerow
            Lawica 227,874 pasazerow

Przytaczam rok 2000 gdyz Lawica nie posiada jeszcze danych z roku 2001 haha

www.lotnisko-balice.pl/09_a.htm
            www.airport-poznan.com.pl/statystyka.php3
            ach te zadufane poznaniaki
            • looki84 Re: STATYSTYKA 11.08.02, 22:37
              prokocim1 napisał:

> Polecam statystyke obu lotnisk z roku 2000.
              > Balice 517,015 pasazerow
              > Lawica 227,874 pasazerow
              >
              > Przytaczam rok 2000 gdyz Lawica nie posiada jeszcze danych z roku 2001 haha
              >
              > <a href="http://www.lotnisko-balice.pl/09_a.htm"target="_blank">www.lotnisko-
              ba
              > lice.pl/09_a.htm</a>
              > <a href="www.airport-
              poznan.com.pl/statystyka.php3"target="_blank">www.a
              > irport-poznan.com.pl/statystyka.php3</a>
              > ach te zadufane poznaniaki

dlaczego kłamiesz, dane Ławicy nie są bierzące za to wasze nieco na wysrost
              • prokocim1 Re: STATYSTYKA 11.08.02, 22:40
                looki84 napisał(a):

> prokocim1 napisał:
                >
                > > Polecam statystyke obu lotnisk z roku 2000.
                > > Balice 517,015 pasazerow
                > > Lawica 227,874 pasazerow
                > >
                > > Przytaczam rok 2000 gdyz Lawica nie posiada jeszcze danych z roku 2001 hah
                > a
                > >
                > > <a href="http://www.lotnisko-balice.pl/09_a.htm"target="_blank">www.
                > lotnisko-
                > ba
                > > lice.pl/09_a.htm</a>
                > > <a href="<a href="http://www.airport-"target="_blank">www.airport-</a>
                > poznan.com.pl/statystyka.php3"target="_blank">www.a
                > > irport-poznan.com.pl/statystyka.php3</a>
                > > ach te zadufane poznaniaki
                >
                > dlaczego kłamiesz, dane Ławicy nie są bierzące za to wasze nieco na wysrost

ludzie trzymajcie mnie, ja klamie?
                Przytoczylem oficjalne dane obu lotnisk z roku 2000.
              • Gość: P.B Re: STATYSTYKA IP: *.czerwonak.sdi.tpnet.pl 11.08.02, 23:17
                On nie kłamie, tak właśnie jest.
                Ławica jest o niebo większa ale liczbą połączeń nie ma się co chwalić.
                Panie Prokocim1, chyba wiesz skąd wynika taka a nie inna sytuacja w
                połączeniach lotniczych?A może się mylę?
                • Gość: Zbigniew STATYSTYKA ile to jest NIEBO? IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 11.08.02, 23:22
                  Gość portalu: P.B napisał(a):

> Ławica jest o niebo większa.

Statystykę też chyba macie według Ciebie NIEBO to kilka procent:)))
                  • Gość: P.B Re: STATYSTYKA ile to jest NIEBO? IP: *.czerwonak.sdi.tpnet.pl 11.08.02, 23:28
                    Gość portalu: Zbigniew napisał(a):

> Gość portalu: P.B napisał(a):
                    >
                    >
                    > > Ławica jest o niebo większa.
                    >
                    > Statystykę też chyba macie według Ciebie NIEBO to kilka procent:)))

Nie bawmy się w grę słów, chodzi mi o wizję architektoniczą, ład i porządek.
                    Przecież nowy terminal został wybudowany od podstaw, przecież do samo szkło i
                    aluminium. Nie oszukujmy się, ale Balice to przecież zlepek nowych dobudówek,
                    bez porządnego tarasu widokowego.
                    • Gość: Zbigniew Re: STATYSTYKA ile to jest NIEBO? IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 11.08.02, 23:30

> Gość portalu: Zbigniew napisał(a):
                      >
                      > > Gość portalu: P.B napisał(a):
                      > >
                      > >
                      > > > Ławica jest o niebo większa.
                      > >
                      > > Statystykę też chyba macie według Ciebie NIEBO to kilka procent:)))
                      >
                      > Nie bawmy się w grę słów, chodzi mi o wizję architektoniczą, ład i porządek.
                      > Przecież nowy terminal został wybudowany od podstaw, przecież do samo szkło i
                      > aluminium. Nie oszukujmy się, ale Balice to przecież zlepek nowych dobudówek,
                      > bez porządnego tarasu widokowego.

Chyba nigdy nie byłeś na Balicach.
                      • Gość: P.B Re: STATYSTYKA ile to jest NIEBO? IP: *.czerwonak.sdi.tpnet.pl 11.08.02, 23:34
                        Nie byłem, ale przyznasz, że Ławica wyglądem i rozmachem prezentuje sie lepiej.
                        • Gość: Zbigniew Re: STATYSTYKA ile to jest NIEBO? IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 11.08.02, 23:39

> Nie byłem, ale przyznasz, że Ławica wyglądem i rozmachem prezentuje sie
                          lepiej.

Czy ja wiem to kwestia gustu, a gdzie masz jakieś aktualne fotografie Waszego
                          lotniska?

Nasze:

www.lotnisko-balice.pl/05.htm
                          Przyznaj że szkło eż mamy:))
                          • Gość: P.B Re: STATYSTYKA ile to jest NIEBO? IP: *.czerwonak.sdi.tpnet.pl 11.08.02, 23:46
                            Proszę wejdź tutaj, bo poznańska strona jest jeszcze bardziej tragiczna niż
                            wiadomość o mniejszej liczbie poznańskich połączeń.

www.city.poznan.pl/mim/strony/index_czesci.html?lang=pl&id_cz=6031
                            • prokocim1 Re: STATYSTYKA ile to jest NIEBO? 11.08.02, 23:49

> Proszę wejdź tutaj, bo poznańska strona jest jeszcze bardziej tragiczna niż
                              > wiadomość o mniejszej liczbie poznańskich połączeń.
                              >
                              > <a href="www.city.poznan.pl/mim/strony/index_czesci.html?
                              lang=pl&id_cz=6
                              > 031"target="_blank">www.city.poznan.pl/mim/strony/index_czesci.html?
                              lang=pl&id_
                              > cz=6031</a>

no przeciez Zbigniew to samo pisal wczesniej
                • prokocim1 Re: STATYSTYKA 11.08.02, 23:25

> On nie kłamie, tak właśnie jest.
                  > Ławica jest o niebo większa ale liczbą połączeń nie ma się co chwalić.
                  > Panie Prokocim1, chyba wiesz skąd wynika taka a nie inna sytuacja w
                  > połączeniach lotniczych?A może się mylę?

nie mylisz sie : USA
                  • Gość: P.B Re: STATYSTYKA IP: *.czerwonak.sdi.tpnet.pl 11.08.02, 23:31
                    A więc poczekajmy jeszcze trochę (kilka miesięcy) wtedy lotniska będą dyktować
                    kto i jak często będzie na ich terenie lądował, skończy się era warszawskich
                    urzedasów broniących interesów krajowego przewoźnika i Okęcia
                    • Gość: Zbigniew Re: STATYSTYKA IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 11.08.02, 23:32

> A więc poczekajmy jeszcze trochę (kilka miesięcy) wtedy lotniska będą
                      dyktować
                      > kto i jak często będzie na ich terenie lądował, skończy się era warszawskich
                      > urzedasów broniących interesów krajowego przewoźnika i Okęcia

I wtedy triumfy zacznie święcić Lotnisko Balice i trochę Ławica:)))))
                      • Gość: P.B Re: STATYSTYKA IP: *.czerwonak.sdi.tpnet.pl 11.08.02, 23:37
                        Ja nie mam nic przeciwko temu, niech liczbę połączeń odzwierciedla popyt na
                        danym lotnisku a nie widzimisie warszawskich biurokratów.
                    • prokocim1 Re: STATYSTYKA 11.08.02, 23:33

> A więc poczekajmy jeszcze trochę (kilka miesięcy) wtedy lotniska będą
                      dyktować
                      > kto i jak często będzie na ich terenie lądował, skończy się era warszawskich
                      > urzedasów broniących interesów krajowego przewoźnika i Okęcia

Tylko kto chce latac z Poznania? wiecej niz 300,000 sie nie znajdzie
                      • Gość: P.B Re: STATYSTYKA IP: *.czerwonak.sdi.tpnet.pl 11.08.02, 23:38
                        Jak już wcześniej powiedziałem, prawa rynku zadecydują kto ma rację
          • looki84 Re: Balice - Ławica 11.08.02, 22:36
            Gość portalu: Gatsby napisał(a):

> Lepiej wywalcie te paskudne pawilony spod Waszeg ratusza, to mi wystarczy.
            Może
            >
            > kiedys do Was znów zawitam, ale na Ławice raczej nie. A co ty pilotem czy
            > kontrolerem jesteś, że tak Cię naszło???

wy za to miasto z zabytkami, nawet blokowiska staja sie niemi hehe
            nie lubie jak ktos kłamie pisząc że Balice są lepsze od Ławicy
            • Gość: Zbigniew Balice IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 11.08.02, 22:39
              Budynek terminalu pasażerskiego MPL Kraków - Balice o rocznej przepustowości 1
              mln. 300 tys. pasażerów jest w pełni klimatyzowany i przystosowany do obsługi
              osób niepełnosprawnych. Cały terminal pasażerski jest chroniony m.in. systemem
              telewizji przemysłowej, elektronicznym systemem dostępu, systemem p. pożarowym
              a strumienie pasażerów przylatujących i odlatujących są od siebie oddzielone
              dla ruchu krajowego i międzynarodowego.

• mtq Re: Balice 11.08.02, 22:40
                ale Ławica ma bezprzewodowy interet :)
                a właściwie BUUUHAHAHAHAHAHAHAA!!!!
                • Gość: P.B Re: Balice IP: *.czerwonak.sdi.tpnet.pl 11.08.02, 23:19
                  Ale Ławica jest jedynym polskim lotniskiem w pełni spełniającym światowe
                  wymagania.
                  • mtq Re: Balice 11.08.02, 23:25
                    ale jednak lookiemu chodzilo przede wszystkim o ilość
                    połączeń i pasażerów...
                    • Gość: P.B Re: Balice IP: *.czerwonak.sdi.tpnet.pl 11.08.02, 23:32
                      Więć stwierdzam, że się myli. Balice mają więcej połączeń jak i większą liczbe
                      pasażerów.
                  • Gość: Me Re: Balice IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 11.08.02, 23:33

> Ale Ławica jest jedynym polskim lotniskiem w pełni
                    spełniającym światowe
                    > wymagania.

Odnośnie czego?
                    • Gość: P.B Re: Balice IP: *.czerwonak.sdi.tpnet.pl 11.08.02, 23:39
                      oj z kolegą wolę nie dyskutować, bo znowu zapędzi mnie w kozi róg :)
                  • Gość: SILWA Re: Balice IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 15.10.02, 01:36
                    A gdzie sie, szanowny kolego, podzialy rekawy? He he. Widziales gdzies liczace
                    sie lotnisko bez rekawow? He he. Juz wiem jak nazwac to lotnisko - bezrekawnik.
              • Gość: Zbigniew Ławica IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 11.08.02, 22:43
                Rocznie nowy Terminal Pasażerski będzie mógł obsłużyć 1,2 miliona pasażerów.
                Goście mają do dyspozycji klimatyzowane, przestronne hale przylotów i odlotów,
                restaurację, sklepy, banki oraz kawiarenki internetowe i punkty wynajmu
                samochodów. Są też sale typu VIP. Dla pasażerów lotów międzynarodowych otwarty
                zostanie sklep wolnocłowy oraz ekskluzywny salon Business-Class. Sale przylotów
                i odlotów, zarówno krajowych jak i zagranicznych zaprojektowano w sposób
                pozwalający na adaptację tych pomieszczeń do wymogów Unii Europejskiej. Port
                Lotniczy Poznań – Ławica jest czynny całą dobę.
                • prokocim1 Re: Ławica 11.08.02, 22:47

> Rocznie nowy Terminal Pasażerski będzie mógł obsłużyć 1,2 miliona pasażerów.
                  > Goście mają do dyspozycji klimatyzowane, przestronne hale przylotów i
                  odlotów,
                  > restaurację, sklepy, banki oraz kawiarenki internetowe i punkty wynajmu
                  > samochodów. Są też sale typu VIP. Dla pasażerów lotów międzynarodowych
                  otwarty
                  > zostanie sklep wolnocłowy oraz ekskluzywny salon Business-Class. Sale
                  przylotów
                  >
                  > i odlotów, zarówno krajowych jak i zagranicznych zaprojektowano w sposób
                  > pozwalający na adaptację tych pomieszczeń do wymogów Unii Europejskiej. Port
                  > Lotniczy Poznań – Ławica jest czynny całą dobę.

Balice tez maja wypozyczalnie samochodow i sklep wolnoclowy. Bylem klientem dwa
                  lata temu.
                  • Gość: Zbigniew Re: Ławica IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 11.08.02, 22:49
                    prokocim1 napisał:

> Gość portalu: Zbigniew napisał(a):
                    >
                    > > Rocznie nowy Terminal Pasażerski będzie mógł obsłużyć 1,2 miliona pasażeró
                    > w.
                    > > Goście mają do dyspozycji klimatyzowane, przestronne hale przylotów i
                    > odlotów,
                    > > restaurację, sklepy, banki oraz kawiarenki internetowe i punkty wynajmu
                    > > samochodów. Są też sale typu VIP. Dla pasażerów lotów międzynarodowych
                    > otwarty
                    > > zostanie sklep wolnocłowy oraz ekskluzywny salon Business-Class. Sale
                    > przylotów
                    > >
                    > > i odlotów, zarówno krajowych jak i zagranicznych zaprojektowano w sposób
                    > > pozwalający na adaptację tych pomieszczeń do wymogów Unii Europejskiej. Po
                    > rt
                    > > Lotniczy Poznań – Ławica jest czynny całą dobę.
                    >
                    > Balice tez maja wypozyczalnie samochodow i sklep wolnoclowy. Bylem klientem
                    dwa
                    >
                    > lata temu.

Chodziło mi o wielkość:))
                    • prokocim1 Re: Ławica 11.08.02, 22:57

> prokocim1 napisał:
                      >
                      > > Gość portalu: Zbigniew napisał(a):
                      > >
                      > > > Rocznie nowy Terminal Pasażerski będzie mógł obsłużyć 1,2 miliona pas
                      > ażeró
                      > > w.
                      > > > Goście mają do dyspozycji klimatyzowane, przestronne hale przylotów i
                      >
                      > > odlotów,
                      > > > restaurację, sklepy, banki oraz kawiarenki internetowe i punkty wynaj
                      > mu
                      > > > samochodów. Są też sale typu VIP. Dla pasażerów lotów międzynarodowyc
                      > h
                      > > otwarty
                      > > > zostanie sklep wolnocłowy oraz ekskluzywny salon Business-Class. Sale
                      >
                      > > przylotów
                      > > >
                      > > > i odlotów, zarówno krajowych jak i zagranicznych zaprojektowano w spo
                      > sób
                      > > > pozwalający na adaptację tych pomieszczeń do wymogów Unii Europejskie
                      > j. Po
                      > > rt
                      > > > Lotniczy Poznań – Ławica jest czynny całą dobę.
                      > >
                      > > Balice tez maja wypozyczalnie samochodow i sklep wolnoclowy. Bylem kliente
                      > m
                      > dwa
                      > >
                      > > lata temu.
                      >
                      > Chodziło mi o wielkość:))

Ale o jaka? Balice maja wieksza przepustowosc i obsluguja dwa razy wiecej
                      pasazerow. Moze chodzilo ci o wielkosc budynku?
                      Czy wiesz ze od lat toczy sie cichy spor miedzy Chicago i Londynem ktore
                      lotnisko jest najwieksze na swiecie? Jedno obsluguje wiecej pasazerow a drugie
                      wiecej samolotow. Ktore jest wieksze? ja nie wiem
                      • Gość: Zbigniew Re: Ławica IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 11.08.02, 23:01
                        prokocim1 napisał:

> Ale o jaka? Balice maja wieksza przepustowosc i obsluguja dwa razy wiecej
                        > pasazerow. Moze chodzilo ci o wielkosc budynku?
                        > Czy wiesz ze od lat toczy sie cichy spor miedzy Chicago i Londynem ktore
                        > lotnisko jest najwieksze na swiecie? Jedno obsluguje wiecej pasazerow a
                        drugie
                        > wiecej samolotow. Ktore jest wieksze? ja nie wiem

Jeszcze chyba w 2001 udowadniałem Poznaniakom że nasze jest ogólnie wieksze
                        chociaż faktycznie ich w kilku parametrach jest większe o parę procent, ale za
                        to Balice w większości parametrów są większe i to najczęściej o paredziesiąt a
                        nawet ponad sto procent większe:)
                        • prokocim1 Re: Ławica 11.08.02, 23:03

> prokocim1 napisał:
                          >
                          > > Ale o jaka? Balice maja wieksza przepustowosc i obsluguja dwa razy wiecej
                          > > pasazerow. Moze chodzilo ci o wielkosc budynku?
                          > > Czy wiesz ze od lat toczy sie cichy spor miedzy Chicago i Londynem ktore
                          > > lotnisko jest najwieksze na swiecie? Jedno obsluguje wiecej pasazerow a
                          > drugie
                          > > wiecej samolotow. Ktore jest wieksze? ja nie wiem
                          >
                          > Jeszcze chyba w 2001 udowadniałem Poznaniakom że nasze jest ogólnie wieksze
                          > chociaż faktycznie ich w kilku parametrach jest większe o parę procent, ale
                          za
                          > to Balice w większości parametrów są większe i to najczęściej o paredziesiąt
                          a
                          > nawet ponad sto procent większe:)

I tylko dwa lotniska w Polsce moga obslugiwac Boening 767. Okecie i Balice.
                  • Gość: Me Re: Ławica IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 11.08.02, 23:31
                    prokocim1 napisał:

> Balice tez maja wypozyczalnie samochodow i sklep
                    wolnoclowy. Bylem klientem dwa
                    >
                    > lata temu.

Widzę, że tu się przeniosła dyskusja... W Poznaniu nie ma
                    sklepu wolnocłowego gwoli ścisłości.
                • Gość: P.B Re: Ławica IP: *.czerwonak.sdi.tpnet.pl 11.08.02, 23:25
                  Ławica

Nowy terminal 1,2 mln rocznie - ta liczba zwiekszy się o kilkaset tys. w
                  momencie zlikwidowania wszelkich bramek rozdzielających obcokrajowców i
                  polaków, czyli po "otwarciu nieba"

Stary terminal - on przecież funkcjonuje i będzie funkcjonował nadal - 420 tys.

Sumując wszystko, zakładając, że Polska będzie w UE, terminal Ławica będzie
                  mógł obsłużyć conajmniej 2 mln pasażerów. Założyć możemy także wariant
                  warszawski, czyli kilkakrotne przekroczenie maksymalnych możliwości odpraw
                  pasażerów.
            • mlodybatiuk Re: Balice - Ławica 11.08.02, 22:41
              Jesli dzieki temu poczujesz sie lepiej, to zgodzmy sie, ze to twoje lotnisko
              jest sto razy lepsze niz krakowskie Balice, ok. Przestan juz tylko zawracac
              glowe, bardzo cie prosze.
            • Gość: pawel Re: Balice - Ławica IP: *.ists.pl / *.ists.pl 11.08.02, 22:46
              Ja też pierwsze słysze o jakiejś Ławicy. Poznań to dla mnie Polagra gdzie
              wszystkie buraki się zjeżdżają a średnia wieku na dyskotece to 50. Ale nawet
              wczasie targów miasto zasypia o 20 a na basen trzeba jechać 80 km do Leszna.
              Ale poza tym jest ok, fajni ludzie. A że czasem jakiś zakompleksiony kontroler
              lotów się trafi..... trudno, może ma zły dzień, bo dzisiaj nic nie przyleciało.
              • prokocim1 Re: Balice - Ławica 11.08.02, 22:48
                Gość portalu: pawel napisał(a):

> Ja też pierwsze słysze o jakiejś Ławicy. Poznań to dla mnie Polagra gdzie
                > wszystkie buraki się zjeżdżają a średnia wieku na dyskotece to 50. Ale nawet
                > wczasie targów miasto zasypia o 20 a na basen trzeba jechać 80 km do Leszna.
                > Ale poza tym jest ok, fajni ludzie. A że czasem jakiś zakompleksiony
                kontroler
                > lotów się trafi..... trudno, może ma zły dzień, bo dzisiaj nic nie
                przyleciało.

Poznan to taka miescina niedaleko Jarocina
              • Gość: rozbawiony Re: Balice - Ławica IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 15.10.02, 07:59
                ... bo mu dzisiaj nic nie przyleciało....

Jesteś geniuszem zamknąłeś całą dyskucję jednym żartem. hehehehehehehehehehehe
                Takie perełki przed 8.00 rano i nawet syf za oknem wydaje się wesoły
          • Gość: Me Re: Balice - Ławica IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 11.08.02, 23:35

A co ty pilotem czy
            > kontrolerem jesteś, że tak Cię naszło???

Zaraz zaraz, lotników proszę do tego nie mieszać ;)
    • looki84 Re: Balice - Ławica 11.08.02, 22:41
      coż, nie macie argumentów to próbujecie mnie przekrzyczeć, to potwierdza wasze
      kompleksy
      • mtq Re: Balice - Ławica 11.08.02, 22:44
        aleś się uparł. To Ty nie przedstawiłeś dotąd żadnego
        dowodu :-)

a mógłbyś odpowiedzieć na mój post na górze wątku?
      • prokocim1 Re: Balice - Ławica 11.08.02, 22:45
        looki84 napisał(a):

> coż, nie macie argumentów to próbujecie mnie przekrzyczeć, to potwierdza
        wasze
        > kompleksy

a oficjalna strona waszego poletka to co?
    • Gość: Gatsby Re: Balice - Ławica IP: *.chello.pl / *.chello.pl 11.08.02, 23:01
      Może rozruszamy to ich poznańskie forum...waszmoście szable w dłon i zajazd
      robim!!
      • prokocim1 Re: Balice - Ławica 11.08.02, 23:05

> Może rozruszamy to ich poznańskie forum...waszmoście szable w dłon i zajazd
        > robim!!

bez przesady, jedna osoba nie jest wskaznikiem calego forum.
        p.s. osobiscie lubie Poznan, fajne miasto
        • Gość: Gatsby Re: Balice - Ławica IP: *.chello.pl / *.chello.pl 11.08.02, 23:07
          Ej, żarciki siemnie dziś trzymaja. Nic im bazgrac nie będe:)))Ale kiedyś jaki
          ciekawy temat zapodam..
    • Gość: P.B Re: Balice - Ławica IP: *.czerwonak.sdi.tpnet.pl 11.08.02, 23:11
      Oj to już przesada!
      Ławica jest po prostu najnowocześniejszym portem lotniczym w Polsce jednak jak
      na razie nie pokrywa to się z liczbą połączeń.Kraków ma ich więcej.
      <Co do Poznania jako najszybciej rozwijącego się miasta Europy Środkowo-
      Wschodniej.>
      Totalna bzdura, chciałbym, żeby tak było, ale przy tych politykach i władzach
      jakich mamy obecnie jest to kompletnie niemożliwe!
    • Gość: Gatsby Re: Balice - Ławica IP: *.chello.pl / *.chello.pl 11.08.02, 23:13
      A jednak, idę z odieczą;)))
      • Gość: mateusz06 Re: Balice - Ławica IP: *.dyn.optonline.net 12.08.02, 00:12
        Chyba musze sie wtracic. Poznan ma rzeczywiscie rekordowo duzo polaczen:
        Warszawa, Z.Gora, Dusseldorf,Wieden, Hanower, Kopenhaga. Krakow-
        Chicago,Frankfurt,Londyn, JFK,Newark,Paris, Rome, Tel Aviv, Vienna, Zurich,
        Warsaw. Uwaga! bardzo prosze tego 'polglowka' z Poznania co twierdzi, ze jego
        lotnisko jest najnowoczesniejsze w Europie do polemiki ze mna. Zobaczymy kto tu
        wie wiecej o samolotach!!Chodz tu, poznaniaku!!!

P.S. Glosujcie na forum lotnicze!!! Forum o forum watek Samoloty...
        • mateusz06 Re: Balice - Ławica 12.08.02, 00:41
          Gdzie jest ten poznaniak. wcielo go, czy boi sie dyskusji??
          • Gość: Gatsby Re: Balice - Ławica IP: *.chello.pl / 62.179.0.* 12.08.02, 00:43
            część dyskusji odbyła się na forum poznańskim. Przed chwilą tam był;)
            • mateusz06 Re: Balice - Ławica 12.08.02, 00:50
              Zaraz tam pojde i mu nawrzucam :)
            • Gość: P.B Re: Balice - Ławica IP: *.czerwonak.sdi.tpnet.pl 12.08.02, 00:56

> część dyskusji odbyła się na forum poznańskim. Przed chwilą tam był;)

Czy to o mnie chodzi??
              Chyba nie, bo to looki84 napisał,że Ławica jest najnowocześniejszym lotniskiem
              w Europie.
              • Gość: vinc Re: Balice - Ławica IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 12.08.02, 01:10

> Gość portalu: Gatsby napisał(a):
                >
                > > część dyskusji odbyła się na forum poznańskim. Przed chwilą tam był;)
                >
                > Czy to o mnie chodzi??
                > Chyba nie, bo to looki84 napisał,że Ławica jest najnowocześniejszym
                lotniskiem
                > w Europie.

a P.B. oczywiście krzyczał by tak samo ale sie kapnął że nie wciśnie swoich
                tandentnych argumentów wziętych z własnej wyobraźni
                • Gość: P.B Re: Balice - Ławica IP: *.czerwonak.sdi.tpnet.pl 12.08.02, 01:17
                  Ja wcale się nie "kapnąłem", przeczytaj mój pierwszy post.
                  • Gość: vinc Re: Balice - Ławica IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 12.08.02, 01:22

> Ja wcale się nie "kapnąłem", przeczytaj mój pierwszy post.

ty już sie nie tłumacz, już nie raz krzyczałeś jaka ta Ławica ach och a
                    wszystkie inne lotniska to przyniej ... że szkoda mówić, ale może mateusz
                    przedstawi to żetelnie
                    • Gość: vinc Re: Balice - Ławica IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 12.08.02, 01:27
                      Gość portalu: vinc napisał(a):

> Gość portalu: P.B napisał(a):
                      >
                      > > Ja wcale się nie "kapnąłem", przeczytaj mój pierwszy post.
                      >
                      > ty już sie nie tłumacz, już nie raz krzyczałeś jaka ta Ławica ach och a
                      > wszystkie inne lotniska to przyniej ... że szkoda mówić, ale może mateusz
                      > przedstawi to żetelnie

cisza, teraz P.B. szuka w głowie kolejnych "rzetelnych argumentów"
                    • Gość: mateusz06 Re: Balice - Ławica IP: *.dyn.optonline.net 12.08.02, 01:30
                      Dwa podstawowe fakty. Lawica jest mniejsza od Krakowa (w obecnej postaci) -
                      chociaz uscislijmy -rozmawiamy caly czas o budynku terminala pasazerskiego! i
                      ma mniejsza liczebe polaczen. Jest mniej nowoczesna. Niech ja dorwe tego, co
                      sie tak madrzyl, ze Poznan ma najnowoczesniejszy port ....
                      • Gość: vinc Re: Balice - Ławica IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 12.08.02, 01:32
                        Gość portalu: mateusz06 napisał(a):

> Dwa podstawowe fakty. Lawica jest mniejsza od Krakowa (w obecnej postaci) -
                        > chociaz uscislijmy -rozmawiamy caly czas o budynku terminala pasazerskiego! i
                        > ma mniejsza liczebe polaczen. Jest mniej nowoczesna. Niech ja dorwe tego, co
                        > sie tak madrzyl, ze Poznan ma najnowoczesniejszy port ....

hmm P.B. zawsze dumnie twierdzi że Ławica jest najnowoczesniejsza, to jest
                        całkiem ciekawe, jak to w sumie jest ??
                        • Gość: mateusz06 Re: Balice - Ławica IP: *.dyn.optonline.net 12.08.02, 01:38
                          Jak go spotkasz, to daj mi znac lub odeslij na to forum. Nowoczesna Lawica
                          hahaa!! przeciez to brzmi jak oksymoron. porownajcie chociazby zdjecia obu
                          portow...mateusz06
                          • Gość: P.B Re: Balice - Ławica IP: *.czerwonak.sdi.tpnet.pl 12.08.02, 02:00

> Jak go spotkasz, to daj mi znac lub odeslij na to forum. Nowoczesna Lawica
                            > hahaa!! przeciez to brzmi jak oksymoron. porownajcie chociazby zdjecia obu
                            > portow...mateusz06

Zaczynam wątpić w to czy ty w ogóle widziałeś nowy terminal pasażerski w Polsce.
                      • Gość: P.B Re: Balice - Ławica IP: *.czerwonak.sdi.tpnet.pl 12.08.02, 01:58
                        Musimy wyjaśnić kila spraw

1. Ławica (terminal pasażerski) jest nowocześniejszy od Balic, jest
                        najnowocześnieszy w Polsce
                        2. Na lotnisku istnieją 2 terminale stary i nowy
                        • Gość: vinc Re: Balice - Ławica IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 12.08.02, 02:05

> Musimy wyjaśnić kila spraw
                          >
                          > 1. Ławica (terminal pasażerski) jest nowocześniejszy od Balic, jest
                          > najnowocześnieszy w Polsce
                          > 2. Na lotnisku istnieją 2 terminale stary i nowy
                          już nie Europy tylko Polski :))) jeszcze kilka argumentów i sie okaże
                          najnowoczesniejszy w Wielkopolsce :)))
                        • Gość: Gatsby Re: Balice - Ławica IP: *.chello.pl / *.chello.pl 12.08.02, 02:07
                          O tej porze zgadzam się na wszystko. Widziałem Lawicę na tej stronie, do której
                          link dostarczyłes i jest bardzo ładna. Proponuje zabrać się jutro za
                          Pyrzowice;)) Ale dyskutujcie proszę dalej, najwyżej odczytam jutro. Pozdrawiam.
                          Dobranoc.
                          • Gość: mateusz06 Re: Balice - Ławica IP: *.dyn.optonline.net 12.08.02, 04:52
                            Oficjalna strona lotniska jest rzeczywiscie fatalna. Dane sprzed 2 lat. OK,
                            przekonales mnie. Pod wzgledem architektonicznym Lawica prezentuje sie lepiej.
                            Budynek tez jest lepiej wyposazony niz nasz krakowski. Ala, ale, nie mierzny
                            lotniska tylko miara wygody pasazerow. Pomowmy o pasach startowych, plytach
                            kolowania, oswietleniu, kontroli lotow itp. Na stronie oficjalnej znowu tylko
                            bzdury. Poza tym zastanawiam sie komu odbilo gdzies tam na gorze, gdzie
                            rozdzielali kase na lotniska. Przeciez Poznan ma 6 kierunkow polaczen! Kiedy
                            tam sie przewinie 1,2 mln pasazerow?? Ta kase mozna bylo wydac na Krakow,-
                            ktoremu znowu zaczyna powoli doskwierac brak miejsca.. Nasz Grod ma w promieniu
                            100 km od siebie najwieksza ilosc ludzi w calej Polsce. To jemu najbardziej
                            nalezaly sie te pieniadz. Lawica jest kolejnym przykladem na to, ze w naszym
                            kraju moznaby zrobic duzo gdyby nie impertynencja wladz. Wydaje sie ciezkie
                            pieniadze na supernowoczesny budynek lotniska w Poznaniu, podczas gdy inne
                            lotniska wygladaja jak 'porty' gdzies w dalekiej
                            Rumunii...pozdrawiam...mateusz06
                            • Gość: P.B Re: Balice - Ławica IP: *.czerwonak.sdi.tpnet.pl 12.08.02, 09:31

> Oficjalna strona lotniska jest rzeczywiscie fatalna.

Bardzo fatalna

>Dane sprzed 2 lat. OK,
                              > przekonales mnie. Pod wzgledem architektonicznym Lawica prezentuje sie
                              lepiej.
                              > Budynek tez jest lepiej wyposazony niz nasz krakowski. Ala, ale, nie mierzny
                              > lotniska tylko miara wygody pasazerow. Pomowmy o pasach startowych, plytach
                              > kolowania, oswietleniu, kontroli lotow itp.

O.K Ławica jest pod tym wzgklędem jak na razie uboższa

> Na stronie oficjalnej znowu tylko
                              > bzdury. Poza tym zastanawiam sie komu odbilo gdzies tam na gorze, gdzie
                              > rozdzielali kase na lotniska. Przeciez Poznan ma 6 kierunkow polaczen! Kiedy
                              > tam sie przewinie 1,2 mln pasazerow?? Ta kase mozna bylo wydac na Krakow,-
                              > ktoremu znowu zaczyna powoli doskwierac brak miejsca.. Nasz Grod ma w
                              promieniu

Kasy na nowy terminal nie rozdzielali, po prostu zarząd poznańskiego portu
                              warszawiaków wykołował, oficjalnie miał powstać terminal cargo a powstał
                              terminal pasażerski. Wtedy posypały się stołki, wybuchła burza w prasie, ale
                              zorientowani pewnie wiedzą co sie działo

>
                              > 100 km od siebie najwieksza ilosc ludzi w calej Polsce. To jemu najbardziej
                              > nalezaly sie te pieniadz.

Słyszałem o tym, jednak moim zdaniem jest to nie do końca prawda, ponieważ
                              doliczacie sobie tereny GOP a Katowice również mają lotnisko. Po drugie w
                              promieniu 100 km od Ławicy mieszka nie wiele mniejsza liczba domniemanych
                              pasażerów.

>Lawica jest kolejnym przykladem na to, ze w naszym
                              > kraju moznaby zrobic duzo gdyby nie impertynencja wladz. Wydaje sie ciezkie
                              > pieniadze na supernowoczesny budynek lotniska w Poznaniu, podczas gdy inne
                              > lotniska wygladaja jak 'porty' gdzies w dalekiej
                              > Rumunii...pozdrawiam...mateusz06

A to dlatego, poniważ wg. niektórych specjalistów po otwarciu nieba w Poznaniu
                              nastąpi szybki wzrost nowych połączeń dlatego trzeba było się już do tego
                              przygotować

PZDR
                              • Gość: Krakfan Re: Balice - Ławica IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 17.08.02, 12:07
                                Niestety muszę potwierdzić tezę zawartą w tekście założyciela wątku.
                                Ławica to port lotniczy o znaczeniu światowym. Najnowocześniejsze lotnisko
                                w Europie, Frankfurt to przy nim pikuś. Z Ławicą mogą jedynie konkurować
                                JFK, O'Hare czy Heathrow. O Balicach nawet nie wspominam, bo to przy poznańskim
                                porcie małe, wsiowe lotnisko przystosowane do lądowania szybowców.
    • Gość: misiulka Re: Balice - Ławica IP: *.chello.pl / *.chello.pl 17.08.02, 12:23
      czy ktos na tym forum powiedzial moze ze balice sa lepsze od tej calej lawicy?
      nie? to po co robisz o tym posta?
    • faciu Re: Balice - Ławica 17.08.02, 12:35
      Ławica to coś takiego jak się zaczyna chałupe budować to kopie się fundamenty a
      potem je się zalewa betonem...I to jest właśnie Ławica...
      Oj chyba gościowi pyry zaszkodziły..
      :))
    • Gość: adj Re: Balice - Ławica IP: *.net.autocom.pl 17.08.02, 12:48
      Na Balicach jest większe ciśnienie wody w klozetowej spłuczce, ale w klozecie
      Ławickim - automat do recyclingu tamponów!
      • Gość: 517 Re: Balice - Ławica IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 24.08.02, 00:51
        a ja Wam powiem tak : Nasze Okęcie jest i tak największe i za 2 lata bedzie
        miało przepustowość 11 mln pasazerów/rok i 40 stand-in ów dla samolotów...
        • prokocim1 Re: Balice - Ławica 24.08.02, 02:30
          Gość portalu: 517 napisał(a):

> a ja Wam powiem tak : Nasze Okęcie jest i tak największe i za 2 lata bedzie
          > miało przepustowość 11 mln pasazerów/rok i 40 stand-in ów dla samolotów...

Mam nadzieje, ze to prawda bo ostatnio jak lecialem tranzytem z Gdanska do
          Chicago to na Okeciu byl syf i wielki balagan. Rozbudowujcie ile sie da i z
          glowa. Trzymam kciuki.
          • Gość: 517 Re: Balice - Ławica IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 24.08.02, 10:07
            rozbudowywujemy sie, ale to nie nasza wina ze miasto sie tak szybko rozwinęło i
            rozwija i w zwiazku z tym Okecie przyjmuje 2 razy wiecej osob niz ma
            przepustowosci. Jak bys chciał zobaczyc projekty T2Okecie to sa w sierpniowym
            wydaniu "Skrzydlatej Polski". Budowa calkiem nowego terminala (4 razy wiekszego
            od obecnego) i modernizacja starego (tzn. nie tak starego, bo doipiero
            dziesiecioletniego, ale juz za małego) rozpocznie sie w listopadzie tego roku i
            potrwa 2 lata. Do tego powstanie linia po czesci naziemnego metra z Centrum do
            Okecia, bo Zwirki Wigury juz nie wyrabiaja jesli chodzi o samochody. Coz,
            ikoszt zycia w aglomeracji..:):) W dalszych planach jest dobudowa kolejnych
            terminali (jest na to jeszcze kawalek miejsca na i tak zapchanym Okeciu) za
            jakies 5-6 lat od powstania kolejnych, tak aby oficjalna przepustowosc wzrosla
            do 20 mln pasazerów rocznie. Potem juz nie bedzie miejsca i zacznie sie budowa
            jakiegos zupelnie nowego lotniska killkanascie km od stolicy.
            Wczoraj rano na Okeciu bylo normalnie, wracalem z Chicago i bylo trovche ludzi,
            coz - widac dla mnie duzo ludzi nie oznacza burdelu tak jak dal Ciebie. :) Juz
            sie przyzwyczailem do duzych miast i dziekuje Bogu ze moge tu zyc. :)
            Pozdrawiam.
    • Gość: holender Re: Balice - Ławica IP: *.crt.warszawa.supermedia.pl 26.08.02, 14:39
      1/te pyra - ty chyba 's uma soszol' porywasz sie z ta wasza lawica na lotnisko
      im. Jana Pawla II - najwiekszego polaka w dziejach, najwiekszego papieza
      ostatniego tysiaclecia i pierwszego krakowianina - tfu do diabla.... na kolana
      hundcwocie i na tych kolanach do czestochowy dla pokajania i opamietania sie
      udaj.
      2/co z tego ze tam do tego poznania ktos lata czy nie lata - jak lata to ziewa
      i nigdy juz tam nie wroci samolotem, riksza, sznelcugiem czy pieszo - to miasto
      po 21szej zamiera - rozrykowi poznaniacy w szlafmycach licza dutki pod piezyna
      a miasto obejmuja we wladanie szczekajace dupami psy - dziwo na skale
      europejska, bo nigdzie ich tyle nie masz w tej naszej europie co akurat w
      pyrowskim poznaniu. moze nieprawda?
    • Gość: Wajher Re: Balice - Ławica IP: 80.48.251.* 14.10.02, 21:06
      Studiuje w Poznaniu i znam mentalnosc tutejszych mieszkancow.
      Lawica to sol w ich oczach jak mozna bylo tak spieprzyc te inwestycje!!!
      Budowali "supernowy superterminal" i "zapomnieli" chocby o rekawie!!!!! :)))
      Zal mi was poznaniacy wasza gospodarnosc Was zaslepia a szkoda, poza tym chyba
      kazdy inny regionalny port lotniczy posiada cos takiego jak drogi kolowania a
      w Poznaniu jakos tego nie dostrzeglem, zeby przyjac tam 2 mln psazerow to
      samoloty musza miec drogi szybkiego zejscia z pasa a w poznaniu piloci
      zawracaja na pasie jak laduja w kier 29 ( a tak najczesciej laduja bo jest ILS)
      Poza tym poznaniacy prawie sikaja jak nad centrum smignie jakis odrzutowiec
      lecacy na lawice, czuja sie wtedy jak w Londynie no bo samoloty nad miastem
      kraza.
      Poznaniaku gdyby nawet na lawicy mialo ladowac tyle samolotow zeby przywiezc 1
      czy 2 mln pasazerow to mieszkancy centrum zaczeliby do nich strzelac bo robia
      sporo halasu.
      Eh poznanska megolamania nie zna granic ;)
      pozdro
    • mtq Re: Balice - Ławica 15.10.02, 16:12
      Najlepsze było o tym "półgłupku" w poście lookiego :-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka