Gość: al cap. IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 14.08.02, 16:57 witajcie meliny! nadszedł wasz czas! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jottka 3h 14.08.02, 20:48 jeszcze tyle zostało do godziny zero jeszcze można wykorzystać ostatnią szansę, potem już tylko post i modlitwa :)) Odpowiedz Link Zgłoś
skks Re: 1h20 min 14.08.02, 22:39 :-))) a jam se zaserwował na powrót wyjazd z CK Krakowa do zalanej deszczem Niedzicy. A tam nie ma prohibicji:). A może Wam co przywieżć Słowackiego? :-))) skks Odpowiedz Link Zgłoś
prokocim1 Re: 1,5h 14.08.02, 22:39 gatsby_ck napisał: > Mam sześć piw i nie wiem zcy nie za mało... dla przyjemnosci wystarczy Odpowiedz Link Zgłoś
kathy38 Re: 1,5h 14.08.02, 22:43 gatsby_ck napisał: > Mam sześć piw i nie wiem zcy nie za mało... Jezuuu, a ja zapomniałam! I co ja teraz zrobię???? Odpowiedz Link Zgłoś
gatsby_ck Re: 1,5h 14.08.02, 22:48 kathy38 napisała: > > Jezuuu, a ja zapomniałam! I co ja teraz zrobię???? Może tesco będzie otwarte. To ateiści;))) Odpowiedz Link Zgłoś
jottka Re: 1,5h 14.08.02, 22:48 albo wielkoduszni przyjaciele, albo napad połączony z rabunkiem, albo wyjazd za granicę Odpowiedz Link Zgłoś
kathy38 Re: 1,5h 14.08.02, 22:51 jottka napisała: > albo wielkoduszni przyjaciele, albo napad połączony z rabunkiem, albo wyjazd za > > granicę wyjazd tak, ale dopiero w piątek, a jutro też jest dzień :-( dlaczego ta prohibicja tak wcześnie??? Odpowiedz Link Zgłoś
jottka Re: 1,5h 14.08.02, 22:57 kathy38 napisała: > wyjazd tak, ale dopiero w piątek, a jutro też jest dzień :-( > dlaczego ta prohibicja tak wcześnie??? pcha mi się na usta odpowiedź - żeby na papieża wytrzeźwieć, ale może jest jeszcze jakaś inna przyczyna? :)) Odpowiedz Link Zgłoś
gatsby_ck Re: 1,5h 14.08.02, 23:07 no to pijmy ku chwale ojczyzny i w imie boże;)) Odpowiedz Link Zgłoś
jottka 50min!!! 14.08.02, 23:11 gatsby, otrzeźwiej nieco!!! właśnie o to idzie, że nie ma czego!!! Odpowiedz Link Zgłoś
gatsby_ck Re: 50min!!! 14.08.02, 23:13 jottka napisała: > gatsby, otrzeźwiej nieco!!! właśnie o to idzie, że nie ma czego!!! kaśka pobiegła po browary?:))) Odpowiedz Link Zgłoś
jottka 40min!!! 14.08.02, 23:19 jeśli już, to dla siebie :( post i modlitwa, powściągliwość i praca, ojezuuu Odpowiedz Link Zgłoś
gatsby_ck 37 min!!! 14.08.02, 23:23 oszczędzam browary i pije pepsi...juz spozyłem 2 l. szaleństwo!! Odpowiedz Link Zgłoś
kathy38 25 minut - się pogodziłam 14.08.02, 23:34 po nocach nigdzie latać nie będę, pogryzłam się nad własnym lenistwem, bo mi się dziś do sklepu pójść nie chciało, choć gdybym wiedziała, że to juz nadchodzi godzina zero... ciekawe czy w sklepie pościągają piwo z półek, zasłonią, zablokują dostęp taśmą? Odpowiedz Link Zgłoś
gatsby_ck Re: 25 minut - się pogodziłam 14.08.02, 23:38 jak powiedała Jottka: post i modlitwa;) Bóg nad Tobą czuwa i nie pozwoli Ci zgrzeszyc Odpowiedz Link Zgłoś
gatsby_ck 11min!!! 14.08.02, 23:49 chyba za dużo tej Pepsi...teraz, na pewno, 11min!!! Odpowiedz Link Zgłoś
gatsby_ck Godzian o.oo 15.08.02, 00:00 Panika przy kasie...uwaga moze się wstrzelę...godzina 0.00 Odpowiedz Link Zgłoś
kathy38 Po ptakach 15.08.02, 00:04 Właściwie to nie lubię alkoholu, więc co mi tam... Odpowiedz Link Zgłoś
jottka Re: Po ptakach 15.08.02, 00:18 a ja właśnie z satysfakcją wyciągam koniak z szafki :))) zakazane lepsze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuba203 Re: Po ptakach IP: *.info.uni-freiburg.de 15.08.02, 15:10 jottka napisała: > a ja właśnie z satysfakcją wyciągam koniak z szafki :))) > > zakazane lepsze Ehehehehehehe, na szczescie w Niemczech alkohol jeszcze istnieje, bede wiec mogl za chwilke wyskoczyc na browarka :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leszek57 Re: Po ptakach IP: *.chello.pl / 62.179.0.* 15.08.02, 15:13 Kubo!!!! W tych świętych dniach Ty o browcach? A brewiaż poczytałbyś, do spowiedzi poleciał, ślubował czystość. le Odpowiedz Link Zgłoś
kuba203 Re: Po ptakach 15.08.02, 15:22 Gość portalu: leszek57 napisał(a): > Kubo!!!! > W tych świętych dniach Ty o browcach? > A brewiaż poczytałbyś, do spowiedzi poleciał, ślubował czystość. > le Alez moj drogi, to wszystko w swoim czasie! Jest czas rozpusty i czas zalu za swoje uczynki (no, moze nie do konca tak to brzmialo :))) Odpowiedz Link Zgłoś
prokocim1 ale macie problemy, hihi 14.08.02, 22:50 u nas spoko. Zreszta ostatnio pije duzo wiecej mleka niz promili. Odpowiedz Link Zgłoś
leszek57 Re: ale macie problemy, hihi 15.08.02, 00:55 Wreszcie Polacy po trzeźwemu wysłychają nauk Naszego Papieza!!! Zakaz sprzedawania tej trucizny winien być przez okrągły rok, amen!!! le Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: avo Re: ale macie problemy, hihi IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 15.08.02, 10:12 popieprzone,dewocyjne,klerykalne miasto kraków i jego durni mieszkańcy którzy i tak nic nnie rozumieją co staruszek mówi Odpowiedz Link Zgłoś
faciu Re: ale macie problemy, hihi 15.08.02, 10:28 Ludzie w większości podniecają się papieskimi wspominkami... Poza tym znów nie dadzą Mu w nocy spać na Franciszkańskiej.... Odpowiedz Link Zgłoś
rodzina4 Re: od północy prohibicja 16.08.02, 11:42 przykład na to, że władza wie lepiej co obywatelowi wolno i kiedy. Jest to wkurzające, bez względu na okoliczności. Kiedyś było "od trzynastej". Ta nadgorliwość władzy śmieszy...i irytuje. Takie szczeniackie traktowanie ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
jottka Re: od północy prohibicja 16.08.02, 11:49 jedyna nadzieja, że naród zaprawiony w bojach nie z takimi rzeczami sobie radził :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zet prohibicja precz! IP: 195.187.84.* 16.08.02, 11:53 Jeszcze tylko 4 godziny i wypiję piwo (a może ze 3?) za zdrowie Krakowa. Trzymajcie się ludzie! Ja na szczęście nie muszę dziś zachowywać trzeźwości umysłu. Pozdrawiam z Warszawy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koliber Re: od północy prohibicja IP: 149.156.12.* 16.08.02, 12:17 To skandal i traktowanie krakowian jak debili. Odpowiedz Link Zgłoś
joseph.007 Re: od północy prohibicja 16.08.02, 13:22 Kochani, bez paniki! Całkowitą prohibicją nie jest objęty np. powiat wielicki, tak że zapasy niskoprocentowe uzupełnić można stosunkowo niedaleko (Wieliczka, Niepołomice); co prawda poniżej 4,5% to głównie zapewne rozmaite coolery i tym podobne sikacze, no ale - jak mawiają górale z Polesia - na bezrybiu i rak sołowiej. Najbliższy sklep monopolowy z nieograniczonym asortymentem znajduje się zresztą wcale nie tak znów daleko, bo w m. Jaworzno (woj. śląskie) - ok. 40 min. pociągiem i 50 km autozdradą. W dobie komputerów, podróży kosmicznych i nawanianego papieru toaletowego taka odległość na naprawdę nic, szczególnie dla osób silnie umotywowanych pragnieniem. A ja mam dobrze, bo mam wujka, który sam pisze świetne książki :-))), chociaż głównie o lekkiej, (nie)winnej treści. Odpowiedz Link Zgłoś
jottka joseph, 16.08.02, 13:28 spam na forum zakazany! adres do wujka, tysiące spragnionych czekają :)) Odpowiedz Link Zgłoś
joseph.007 Re: joseph, 16.08.02, 13:33 Kiedy bo wujek koncesi na pisanie nie posiada, posiada natomiast złośliwych somsiadów. Ale jak kto będzie w potrzebie, to niech zamknie oczy, stuknie trzy razy obcasami i powtórzy "chce mi sie pić", to może cosik się wykombinuje :-) Odpowiedz Link Zgłoś
gph Re: od północy prohibicja 16.08.02, 13:40 joseph.007 napisał: ok. 40 > > min. pociągiem i 50 km autozdradą. ale autostrada juz zamknięta (od 13.00), a w pociągach tłumy pielgrzymów! Odpowiedz Link Zgłoś
joseph.007 Re: od północy prohibicja 16.08.02, 13:53 Ano co zrobić, ale dla chcącego... Zresztą tłok ma być jak na razie tylko w pociągach DO Krakowa, więc przynajmniej połowa drogi może przejść normalnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: al cap. po 37 godzinach prohibicji jest ok. IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 16.08.02, 13:33 ludziska jak na razie imprezują jak szaleni, ale do wieczora im się zapasy skończą... wczoraj taksówkarz opowiadał mi, że wożą wódu ze stacji benzynowej w wieliczce - bo tam prohibicji ni ma? wieliczczanie - czy to prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
skuter70 zapraszamy ... 16.08.02, 14:22 do szczecina browar pracuje pelna para!!! starka sie starzeje w przyspieszonym tepie!!! promy wolnoclowe rzucaja trapy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
joseph.007 Re: zapraszamy ... 16.08.02, 14:25 Kiedy za daleko, a do tego nie nad morzem ;-( Odpowiedz Link Zgłoś
jottka Re: zapraszamy ... 16.08.02, 14:27 no i dlatego trzeba cos wypić, żeby fale przyjemnie szumiały :)) Odpowiedz Link Zgłoś
joseph.007 Jottko, uważaj... 16.08.02, 14:29 ... bo Cię pieron strzeli z tej chmury, co ją widzę przez okno - za namawianie do picia w czasie papieskiej prohibicji! Odpowiedz Link Zgłoś
jottka Re: Jottko, uważaj... 16.08.02, 14:33 wedle mojego głębokiego przekonania opatrzność nie odznacza się złośliwością, a zrozumieniem dla ludzkich pragnień :) a poza tym - jeśli czegoś nie wolno, a bardzo chcesz, to możesz :)) Odpowiedz Link Zgłoś
joseph.007 Re: Jottko, uważaj... 16.08.02, 14:39 jottka napisała: > jeśli czegoś nie wolno, a bardzo chcesz, to możesz :)) Jak to mawiał D.W. Szwejk, są rzeczy których nie wolno, ale można (rzecz była chyba o strzelaniu do pociągów czerwonego krzyża). Ja, jako zwolennik I. Kanta, ogłaszam niniejszym, że mam imperatyw kategoryczny, żeby się napić i zmobilizuję cały swój rozum praktyczny, że by dostać czysty napój. A jak to czyta jakiś Milicjant Obywatelski to niech mnie próbuje złapać :-P Odpowiedz Link Zgłoś
skuter70 Re: Jottko, uważaj... 16.08.02, 14:42 joseph.007 napisał: > zmobilizuję cały swój rozum praktyczny, że by dostać czysty napój. A jak to > czyta jakiś Milicjant Obywatelski to niech mnie próbuje złapać :-P jakby co to mow, ze to bylo mszalne albo za zdrowie JP II -nikt cie nie ruszy Odpowiedz Link Zgłoś
kuba203 Re: Jottko, uważaj... 16.08.02, 17:11 skuter70 napisał: > jakby co to mow, ze to bylo mszalne I tu uswiadomiles mi pewien problem. Czy mianowicie picie wina mszalnego przez ksiezy w czasie mszy sw. (koscioly to przeciez tez miejsca publiczne) tez jest objete zakazem? Odpowiedz Link Zgłoś
gph Re: Jottko, uważaj... 16.08.02, 14:52 joseph.007 napisał: > ogłaszam niniejszym, że mam imperatyw kategoryczny, żeby się napić i > zmobilizuję cały swój rozum praktyczny, że by dostać czysty napój. po wszystkim polecam murfatlara - wyśmienite rumuńskie wino - w makro po ok. 10 zł/butelkę. a póki co... trzeba było myśleć wcześniej o czystych napojach. Odpowiedz Link Zgłoś