Dodaj do ulubionych

Tanie żarcie w Krakowie :)

22.08.05, 16:53
Ludziska, robimy listę tanich barów mlecznych, "restauracji" studenckich itp.
Chodzi o to, żeby można było zjeść tanio i w miarę dobrze :). Trzeba trochę
odświeżyć forum, bo puste gadki na temat wyższości jednej uczelni nad drugą
trochę tu śmierdzą stęchlizną :)

Ja ze swojej strony mogę polecić Jadło-Dajnię u Kwaśniewskiej na Małym rynku
(chociaż ceny rosną a porcję coraz mniejsze).

Odradzam natomiast bar "pod filarkami" na rogu Dietla i Starowiślnej -
bezdomni, pijacy, smród i niedobre żarcie, mimo, że ceny najniższe w Krakowie.

Ktoś wie czy w okolicy miasteczka studenckiego i AP można tanio i dobrze zjeść?
Obserwuj wątek
    • klymenystra Re: Tanie żarcie w Krakowie :) 22.08.05, 17:15
      najlepsze zarcie u nas w slowiankach w paderevianum :)))))) najpyszniejsze
      zapiekanki w miescie :D i duzy wybor- nawet chinszyzne mamy :)
      pozdrawiam
      • madai Re: Tanie żarcie w Krakowie :) 23.08.05, 19:17
        jadlodajnia UJ , przy grzegorzeckiej.
        • Gość: Miedziana Re: Tanie żarcie w Krakowie :) IP: *.brama.prenet.pl 21.09.05, 16:20
          madai,czy na tej grzegorzeckiej jest mozliwosc wykupienia sobie obiadow na
          np.miesiac? ile to kosztuje, mniej więcej?
          z gory dzięki :)
    • kati_p Re: Tanie żarcie w Krakowie :) 23.08.05, 23:00
      >
      > Ktoś wie czy w okolicy miasteczka studenckiego i AP można tanio i dobrze zjeść?

a bar mleczny Zak na Królewskiej?
      ja wielbię tamtejsze pierogi!
    • Gość: Elchu Re: Tanie żarcie w Krakowie :) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.09.05, 15:56
      A moze tak podawajcie jeszcze ceny zarcia np. zupa + kotlet = jakas cena :-)
    • Gość: fisztka :) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.09.05, 21:29
      ul.Kurniki "Królestwo pierożka" mniam pierogi od 4 do 7zł, zestaw obiadowy
      "Danie dnia 8.90zl" (zupka,mięsko,kompot,surówki albo pierogi zamiast mięska)
      studenci z legitymacja maja zniżke, obiad za 8zl, zestaw ze schabem za 9,90zł a
      z piersia z kurczaka 9,50zl jedzenie dobre, ja uwielbiam:D
      • Gość: pawełek Re: :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.05, 21:37
        stołówka w ds piast. zupa 1,50 zł, 2-gie mięsne 6.50, 2-gie jarskie 4,50 zł
      • Gość: . Re: :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.05, 21:44
        ale pierozek jest w centrum a ja na obrzezach mam wyklady....
        • kfiatecek Re: :) 16.09.05, 22:29
          raz za czas mozna wpasc:) nie no jak uwazasz, ja tam lubie chodzić i jesc:D
          • Gość: Tomek Re: :) IP: 213.25.217.* 17.09.05, 00:53
            "Krakus" na Reymonta przy AGH

Obiad tj. zupa + II danie (ziemniaki, mieso, jakas surowka) + tymbark = 7-9 zl
            w zaleznosci jaka zupa (jakie mieso)
            Stołowka jest duza, chodza tam rowniez wykladowcy AGH, UJ - jest czysto

Nie polecam natomiast baru mlecznego "Żaczek" naprzeciwko Wydzialu Matematyki
            Stosowanej
            brudno, smierdzi, pijacy itp... i drozej niz w Krakusie

Jest jeszcze Tawo n AGH naprzeciw Elektrycznego, ale tam bylem 2-3 razy wiec
            oceniac nie moge
            • madai Re: :) 17.09.05, 10:15
              w jadlodajni UJ :
              zupa + drugie danie miesne [do wyboru: ziemniaki, frytki, ryz, makaron, kasza +
              mieso-obojetne jakie- + zestaw surowek] + kompot = 8.90 zl
              nie do przejedzenia.

drugie danie miesne kosztuje 7 zl

dania jarskie chyba 5.90 ale nie jestem pewna.

Tanio, smacznie, duzy wybor potraw, czysto, ladnie, duzo miejsca :)
              • Gość: Asia Re: :) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.09.05, 09:56
                ok, tylko ktorej jadlodajni uj???nie piszesz szczegolow:(
                uj ma zaczka ktory z wczesniejszego postu raczej nie przedstawia sie czysto milo
                i przytulnie;P, jest na grzegorzeckiej, jest w paderevianum, itd...czekam na
                szczegoly:)
                • madai Re: :) 18.09.05, 22:44
                  pisalam wyzej, na jakiej ulicy.

przy Grzegorzeckiej. To sie dokladnie nazywa "jadlodajnia" :)
                  • margo313 Re: :) 19.09.05, 18:46
                    To jest jadłodajnia "ROMARIA". Wchodzi się od strony ul. Śniadeckich
                    (przecznica od Grzegórzeckiej w stronę ul. Kopernika).
                    Faktycznie świetne i tanie jedzenie, ogromny wybór dań. Polecam!
                  • Gość: Miedziana Re: :) IP: *.brama.prenet.pl 21.09.05, 16:22
                    madai,czy na tej grzegorzeckiej jest mozliwosc wykupienia sobie obiadow na
                    np.miesiac? ile to kosztuje, mniej więcej?
                    z gory dzięki :)
                    • madai Re: :) 29.10.05, 23:39
                      do Miedzianej: Jest mozliwosc wykupienia abonamentow. roznych. Obiad wtedy
                      wychodzi chyba o zlotowke albo troche ponad zlotowke taniej.
    • Gość: dfgsd Re: Tanie żarcie w Krakowie :) IP: 195.150.224.* 21.09.05, 21:44
      w słowiankach na które przyjła sie wsrod nas-romanistow 9niektorych- nazwa
      SYFIANKI dostałam kiedys obiadek z włosem uroczej pani prowadzacej ten
      przybytek:długi,rudy i falowany wpleciony w surówke był uroczym dodatkiem...
    • Gość: Marcin Re: Tanie żarcie w Krakowie :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.05, 23:16
      Zdecydowanie polecam nowo otwarta stolowke na AP. Niedosc ze ladna, to jeszcze
      smacznie i tanio. Zupa + drugie danie 8 zl.
      • kubek21 Re: Tanie żarcie w Krakowie :) 30.09.05, 15:32
        U mnie na mieszkaniu tanio obiady wychodza:) Serdecznie polecam.
        • Gość: Aga Re: Tanie żarcie w Krakowie :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.05, 16:16
          Są dwa fajne bary mleczne. Jeden jest na Grodzkiej dwa kroki od Pl. Wszystkich
          świętych. Danie dnia bodajże za 6-7 zł. Zupy nie drożej jak 1,50. Pierogi ruskie
          chyba za 2,90. Nawet smacznie. Drugi jest koło Jubilata. Zupa pomidorowa za 79
          groszy, pierogi ruskie za 2,50. Porcje nawet spore :)
    • Gość: M. Re: Tanie żarcie w Krakowie :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.05, 15:25
      Jest jeszcze bar mleczny Górnik na skrzyżowaniu ulic Czystej i Dolnych Młynów
      (niedaleko AGH). Ja mam tam dość blisko, więc często tam jadam, ale na dłuższą
      metę nie polecam. Niewielkie pomieszczenie (jakieś 6, 7 stolików ustawionych
      dość ciasno), czasami bywa brudno, w godzinach szczytu są duże kolejki, trudno
      znaleźć wolne miejsce, a jeśli się już takie trafi, to ciężko zjeść obiad
      spokojnie, bo na twoje miejsce czeka już kolejka chętnych :) A jeśli chodzi o
      ceny, to myślę, że podobne jak gdzie indziej:
      zupa pomidorowa - 1,02 zł
      pierogi z kapustą i grzybami - coś koło 3 zł
      kotlet mielony - ok. 1,90 zł
      ziemniaki - 0,90 zł
    • Gość: Asiammm Re: Tanie żarcie w Krakowie :) IP: *.sebastiana.ceti.pl 11.11.05, 16:52
      a ja jadam w Polakowskim, jest na Miodowej i Tomasza bodajze, jedzenie nie jest
      tam tak tanie jak w barach mlecznych ale za to jest o niebo lepsze, zupa
      pomidorowa - duuzy talerz, pyszna gesta, z plywajacymi skrawkami pomidorkow i
      recznie robionym makaronem ( 4 zł), zurek przepyszny 3,5, nalesniki 5 - 7 zl,
      mieso, wielki kotlet mielony 5 zl, i mozna zamawiac polowki dan ( z wyjatkiem
      kotletow ) POLECAM
      a Bar pod filarkami na Starowislnej faktycznie do niczego, kiedys dostalam tam
      prawie surowego kotleta, bleeee
      a na Grodzkiej nawet niezly, ale nalesniki kosztuja tam tyle samo co w
      Polakowskim a sa duzo gorsze
      • Gość: ala_5 Re: Tanie żarcie w Krakowie :) IP: *.ists.pl / *.ists.pl 11.11.05, 19:42
        potwierdzam Polakowski
        • Gość: Aśka Re: Tanie żarcie w Krakowie :) IP: *.szczucin.sdi.tpnet.pl 12.11.05, 18:13
          ja polecam bar mleczny przy Mogilskim, blisko Cystersów ale nie pamietam jak
          sie nazywa... :) zupa 1.20zł, kopytka 1.70, danie dnia ok 8zł. Czysto i
          smacznie. moze troche dalej od stołowki ae, ale w kazdym razie znacznie taniej!
    • Gość: anna wierzbicka Re: Tanie żarcie w Krakowie :) IP: 194.150.99.* 13.11.05, 19:29
      tanie smaczne jedzenie mozna zjeść w Barze 'RUDOLF'ul Halicka 9 /w biurowcu.Mła
      atmosfera, ładny wystrój.
      Możliwość niższych cen w zależności od ilości zamawianych obiadow , karnety.
      Halicka to równoległa do Starowiślnej, po miedzy Miodową a Przemyską.Smacznego
      warto wstąpić ANIA.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka