Gość: łata IP: *.mt.pl / *.mt.pl 25.08.05, 13:57 pytanie kieruje do studentów agh: chciałabym wiedzieć do kogo mam się zapisywać na wykłady, laboratoria itp. do których iść a jakich unikać i jaki jest akademik "promyk"? z góry dziękuje za odpowiedz Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: geodetka Re: agh-geodezja-proszę o rady IP: *.broker.com.pl 27.08.05, 22:20 Studiowalam rok na geodezji. Ogolnie bardzo polecam - fajni ludzie i atmosfera. Akademik... no coz... W tym roku sie tam przenosze... tzn do Promyka:) Bardzo polecam:) Wszyscy dookola sie ucza a geodezja sie bawi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łata Re: agh-geodezja-proszę o rady IP: *.mt.pl / *.mt.pl 28.08.05, 18:03 z twojej wypowiedzi wnioskuje że na geodezji nie trzeaba się uczyć a i tak się zdaje...:) czyli o "teorie"nie mam się co martwić?? ale do kogo się zapisywać?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: geoetka Re: agh-geodezja-proszę o rady IP: *.broker.com.pl 28.08.05, 18:54 Nie no bez przesady:) Uczyc sie trzeba - to nie podstawowka:) Tyle ze napewno jest latwiej niz na informatyce czy np na imirze... Ale za to na praktykach biegalismy przez 3 tygodnie po desczu i mierzylimy krakow, w I semestrze trzeba bylo duzo prac robic na rysunek techniczny... Generalnie jak sobie dobrze czas zorgaznizujesz to jest czas i na nauke i na zabawe... Wszystko zalezy na jakich sie ludzi trafi... A na cwiczenia ja sie nigdzie nie zapisywalam. Oni nas podzielili na grupy i przydzielili wykladowcow, z tym ze jak komus nie pasowal termin (bo np syudiuje na dwoch kierunkach albo dojezdza) to wtedy mozna bylo sie przepisac. Jak masz jesczze jakies pytania to pytaj:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łata Re: agh-geodezja-proszę o rady IP: *.mt.pl / *.mt.pl 29.08.05, 09:56 jak mam dowolny limit pytań to chyba od kompa nie odejdziesz... po pierwsze : czy trudno dostać akademik ?(mieszkam 120km od krakowa) po drugie : jakie podręczniki są potrzebne i czy starsze roczniki chętnie dają je do ksera po trzecie: czy ludzie naprawde są wporządku (bo w ogólniaku się zawiodłam (same kujony...:P)) i jak jest z imprezami i koncertami(może są organizowane w klubach w miasteczku stydenckim???) eh tego by było na tyle (narazie:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: geodetka Re: agh-geodezja-proszę o rady IP: *.broker.com.pl 29.08.05, 21:25 1:Akademik przyznaja na podstawie dochodow na czlonka rodziny i odlegolosci. Maja tam na to swoje sposoby, dokladnie nie wiem jak to jest, ale na stronie ktoregos z wydzialow widzialam kiedys taka instrukcje, a u nas pod dziekanatem tez wisi. W tamtym roku wiem ze zostaly nawet wolne miejsca bo ludzie wprowadzali sie w srodku roku akademickiego. Z taka odlegloscia powinni dac chociaz zalezy od dochodow, trzeba w kazym razie mnostwo papierkow im zaniesc. 2:Podreczniki generalnie jak sie szybko pojdzie do biblioteki to ma sie wszystkie, geodezje i geomorfologie z wydzialowych, a reszta w ogolnej bibliotece. A nawet jak sie nie zdazy to mozna skserowac od kogos kto zdazyl albo sobie zalatwil skads. Wiekszych problemow nie ma z podrecznikami jak sie umie o to zatroszczyc. 3:Ludzie jak wszedzie... Wiadomo ze nie kazdy przypadnie do gustu... kujony zdarzaja sie wszsedie... ja nie narzekam... zawsze znajdzie sie przeciez jakies grono z ktorym mozna sie i pobawic i sa sa naprawde w porzadku... a kujony tez sa potrzebne - od kogos trzeba robic ksera i ktos musi wiedziec zawsze o co chodzi zeby inni ieli latwiej:) 4:Imprezy jak tylko sie ma kase to zawsze sie znajda. Jesli chodzi ci o wydzialowe to w zeszlym roku bylo pare: otrzesiny dla pierwszakow, andrzejki... byl tez bal geodety w karnawale i rajd w gorce w maju. na klubach sa tez imprezy, koncerty... generalnie jak sie chce to zawsze sie cos znajdzie:) Poozdrro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łata Re: agh-geodezja-proszę o rady IP: *.mt.pl / *.mt.pl 30.08.05, 17:46 dostałam akademik :) w sumie sę ciesze bo nawet nie myślałam o stancji, a tak to nie musze biegać po krakowie szukając lokum mam jeszcze troszke pytań (wiem że jestem męcząca ) ilo osobowe są pokoje? jaka jest cena akademików (pani z dziekanatu ładnie mnie zmyła przy tym pytaniu -gadałyśmy telefonicznie) i jakbyś mogła mi podać nazwy podręczników i autorów to może bym już coś teraz skombinowała np. na stronie ggiiś znalazłam podręczniki M. Odlanicki-Poczobutt: "Geodezja - cz. I" M. Odlanicki-Poczobutt, J.T. Wędzony: "Geodezja ogólna i górnicza" i nie wiem czy jeszcze są używane pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
timbwolf3 Re: agh-geodezja-proszę o rady 30.08.05, 23:03 POkoje są 2 lub 3 osobowe. Promyk był remontowany 4 lata temu więc stan pokoi jest OK. Na 1 skład (2 trójki,2 dwójki) przypada 1 kibel, 2 umywalki i prysznic.Ceny w tym roku mogły sie zmienić co do podręcnzików to Poczobut się przyda a reszta się nei przejumuj, mało nauki z ksiażek bedzie.Nie wiem z kim bedziesz miec matematykę ale prawdopodobnie bedziecie korzystać ze Stankiweciza i Krysickiego.Dla mnie najtrudniejszymi przemdiotami był rysunek techninczy i geometria wykreslna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: geodetka Re: agh-geodezja-proszę o rady IP: *.broker.com.pl 30.08.05, 23:12 hej:) z podrecznikami to zgadzam sie z przedmowca:) ja mialam tylko geodezje jagielskiego, krysickiego do matmy i ze dwa skrypty z biblioteki... ale nie masz sie co martwic o podreczniki bo z tym zawsze sie cos zrobi - pozyczysz badz skserujesz choc i tak malo sie ich uzywa:) Akademik kosztuje 220zl chyba ze cos sie zmienilo... jak masz stypendium to wtedy go nie dostajesz tylko ci odliczaja od tego co masz placic za akademik:) heh... dobrze ci bo masz teraz wakacje... a ja od poniedzialku praktyki a potem jescze dwa egazminy... (mam nadzieje ze na dwoch sie skonczy:P) Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: geodetka Re: agh-geodezja-proszę o rady IP: *.broker.com.pl 30.08.05, 23:14 a jescze a propos pokoi... dwuosobowe sa przewaznie dla 4 i 5 roku, a reszta trzyosobowe:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łata Re: agh-geodezja-proszę o rady IP: *.mt.pl / *.mt.pl 31.08.05, 09:51 dzięki za wiadomości widze że na geodezje chodzą bardzo uczynni ludzie :) życze powodzenia na egzaminach oraz ładnej pogody na praktykach p.s. jakbyście mieli jeszcze jakieś rady to piszcie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łata Re: agh-geodezja-proszę o rady IP: *.mt.pl / *.mt.pl 02.09.05, 12:09 mam jeszcze pytanko co do kuchni w akademiku... na ile jest osób i co w niej jest (poza podłogą i ścianami):? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: geodetka Re: agh-geodezja-proszę o rady IP: *.broker.com.pl 02.09.05, 16:48 Jest jedna kuchnia na pietro, nawet duza, sa jakies piecyki... szczerze to nie wiem az tak dokladnie bo bede tam mieszkac dopiero od tego roku, ale dowiem sie wszystkiego w przyszlym tygodniu na praktykach:) Generalnie jakies garki lepiej miec swoje. Lodowke tez przewaznie ludzie sobie zalatwiaja jedna na pokoj. No i przydalby sie czajnik elektryczny w pokojuz ze by nie latac. pozdro:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łata Re: agh-geodezja-proszę o rady IP: *.mt.pl / *.mt.pl 03.09.05, 08:22 i jeszcze małe pytanko od kiedy można się meldować? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: geodetka Re: agh-geodezja-proszę o rady IP: *.broker.com.pl 03.09.05, 10:01 meldowac sie mozna prawdopodobnie juz pod koniec wrzesnia. dowiem sie dokladnie w przyszlym tygodniu i jak wroce z praktyk to napisze:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łata Re: agh-geodezja-proszę o rady IP: *.mt.pl / *.mt.pl 03.09.05, 14:32 z góry dziękuje ps życze udanych praktyk Odpowiedz Link Zgłoś
timbwolf3 Re: agh-geodezja-proszę o rady 04.09.05, 00:20 Masz szczęście że już odeszli dwaj niemili portierzy z którymi nie szło niczeog załatwić - pan Józef i pani Teresa. panie któe teraz są zostały sa raczej miło nastawione do wszystkich, także do tych któym się zdarza zakłócić cisze nocną czy też błąkać się w stanie wskazujacym na spożycie Kierowniczka wg mnie jest strasznie humorzasta jak ma zły dzień to się zachowuje jak wiedźma Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łata Re: agh-geodezja-proszę o rady IP: *.mt.pl / *.mt.pl 04.09.05, 13:03 a jak ma dobry (dzień)??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: geodetka Re: agh-geodezja-proszę o rady IP: *.broker.com.pl 04.09.05, 22:51 timbwolf3 a na ktorym roku jestes? :) Odpowiedz Link Zgłoś
timbwolf3 Re: agh-geodezja-proszę o rady 05.09.05, 14:28 dobry dzien ma bardzo rzadko studia wlasnie ukonczylem. a Ty geodetka na któym roku jestes? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łata Re: agh-geodezja-proszę o rady IP: *.mt.pl / *.mt.pl 06.09.05, 10:45 mam jeszcze jedno pytanie czy są fakultety na 1 roku i z czego? pozdro...wienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: timbwolf3 Re: agh-geodezja-proszę o rady IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.05, 23:31 Fakultety dopiero sie wybiera na czwartym roku, podobnie zresztą jak i specjalność. Do 3 roku wszysyc idą tym samym tokiem więc wszystkei przedmioty bedą z góry narzucone i niestety nie wywyniesz sie od goemetrii wykreślnej. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łata Re: agh-geodezja-proszę o rady IP: *.mt.pl / *.mt.pl 07.09.05, 11:07 a co to jest ta geometria wykreślna??? tylko nie tłumacz że zmora studentów do to mi nic nie mówi Odpowiedz Link Zgłoś
timbwolf3 Re: agh-geodezja-proszę o rady 07.09.05, 15:14 Z tego co wiem to teraz jest łatwiej bo ćwiczenia odbywają się na kompach. Niestety nie powiem Ci do czego służy ten przedmiot bo nigdzie nie spotkałem jego zastosowań praktycznych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łata Re: agh-geodezja-proszę o rady IP: *.mt.pl / *.mt.pl 07.09.05, 18:00 aha :) no to już się ciesze z zdobywania praktycznych doświadczeń :) mam jeszcze pytanko czy w promyko jesy pralnia? i jaki jest adres tego akademika bo wchodząc na www.ds12.agh.edu.pl pojawiają mi się tzw. informacje o systemie Odpowiedz Link Zgłoś
timbwolf3 Re: agh-geodezja-proszę o rady 08.09.05, 13:24 w promyku jest pralnia, zapisujesz się na nią na portierni. Adres jest Budryka 3.Z takich 'nietypowych' pomieszczeń to jeszcze jest sala TV, sala video, i mini klub gdzie na co dzień można grac w pilkarzyki lub pingponga a w weekedny mozna zarezerwowac za 10 zeta i zrobic impreze, jedyny minus ze do południa dnia nastepnego ma byc posprzątne hehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: geodetka Re: agh-geodezja-proszę o rady IP: *.broker.com.pl 08.09.05, 18:40 Hej. Ja wlasnie koncze 1 rok. Wrocilam juz z praktyk i dowiedzialam sie ze mozna sie kwaterowac od 27.09 tj. od wtorku. Z tym ze jeszcze nie wiadomo czy osoby ktorym dopiero w tym roku przyznano akademik beda mieszkac w Promyku czy w Stokrotce. A jest tak dlatego ze bylo duzo podan. Podobno jak sie chce to mozna to jakos zalatwic zeby sie przeniesc z Stokrotki do Promyka, wszytsko bedzie zalezalo od tego ile osob zrezygnuje. A co do geometrii wykreslnej to potwirdzam ze jest to dosc dziwny przedmiot do niczego nie przydatny:) polowa cwiczen jest na kompie, a polowa to rysowanie na bristolu, ale kolosy a zasze na papierze:) Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łata Re: agh-geodezja-proszę o rady IP: *.mt.pl / *.mt.pl 08.09.05, 19:40 gratuluje zakończenia 1 roku :) dziękuje za informacje dotyczące Stokrotki mam jeszcze pytanko co do osób w pokojach... do jednego pokoju wrzucają z jednego roku czy różne roczniki? pozdro...wienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: geodetka Re: agh-geodezja-proszę o rady IP: *.broker.com.pl 08.09.05, 20:38 Nie ma jescze co gratulowac bo przede mna dwa egzaminy... Na stronie wydzialu sa informacje o terminach kwaterowania juz. Do pokojow przydzielaja jak leci. Ci co wczesniej mieszkali tzn. w zeszlym roku maja porezerwonwane sklady i pokoje, a reszte daja lak leci. Jak sie bedziesz kwaterowac to pewnie bedizesz miala do wyboru kilka (2-3) mozliwosci, np pietro bedize rozne albo jakos tak. Mozesz mieszkac z kims od siebie, z kims z Inzynieri Srodowiska albo z kims ze starszego rocznika. pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łata Re: agh-geodezja-proszę o rady IP: *.mt.pl / *.mt.pl 09.09.05, 14:19 informacje od dziekana już przeczytałam dziekuje za informacje co do akademików już za niedługo zobacze jakto będzie wydlądać:0 a co do twoich egzaminów to życze zdania na jak najleprzą ocene do usłyszenia (a raczej przeczytania:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łata Re: agh-geodezja-proszę o rady IP: *.mt.pl / *.mt.pl 13.09.05, 10:38 co tam u was słychać? jak tam egzaminy? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: geodetka Re: agh-geodezja-proszę o rady IP: *.broker.com.pl 13.09.05, 13:23 hej:) no wlasnie jutro mam egzamin z geodezji o 8.... i troche sie boje :P ale chcialabym miec to juz z glowy... teraz mam wielka akcje przygotowywania sciag :P tylko to mi zostalo :P pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łata Re: agh-geodezja-proszę o rady IP: *.mt.pl / *.mt.pl 13.09.05, 15:10 trzymam kciuki :} powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
timbwolf3 Re: agh-geodezja-proszę o rady 13.09.05, 16:27 życze powodzenia. ściagi na tych studiach to podstawa hehe. z kim jest teraz ten egzamin? jak ja byłem na 1 roku to był z beluchem i nie był najłatwiejszy. jednak nic w porównaniu do tego co egzamin z latosiem po drugim roku, jednak już nie będzie przezywac tej farsy :) odezwij sie poegzaminie, podaj pytania bo ciekawy jestem czy mniej wiecej takie same i napisz jak poszło :) pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: geodetka Re: agh-geodezja-proszę o rady IP: *.broker.com.pl 13.09.05, 22:46 no wlansie jest z beluchem i slyszalam ze nie jest u niego latwo... jutro sie wszystko okaze... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łata Re: agh-geodezja-proszę o rady IP: *.mt.pl / *.mt.pl 14.09.05, 18:18 i jak zdałaś??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: geodetka Re: agh-geodezja-proszę o rady IP: *.broker.com.pl 14.09.05, 19:41 hej no i po egzaminie... teraz czekamy na wyniki do piatku... zadania byly 3 - jak wytyczyc prosta, obliczyc wspolrzedne i obliczyc maksymalna roznice celowych w niwelacji ze srodka... jedna wielka improwizacja i kombinowanie :P:P Odpowiedz Link Zgłoś
timbwolf3 Re: agh-geodezja-proszę o rady 14.09.05, 20:29 to chyba nie tak źle. z tego co pamietam to też miałem to z niwelacją i obliczeniem współzędnych.zdałęm wtedy na dziwną ocenę 3.8 :D:D daj znać w piątek czy zdałąs. to juz bedzie zamknieta sesja? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: geodetka Re: agh-geodezja-proszę o rady IP: *.broker.com.pl 16.09.05, 08:05 wlasnie jade do krakowa na wyniki.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łata Re: agh-geodezja-proszę o rady IP: *.mt.pl / *.mt.pl 16.09.05, 10:57 daj znać jak ci poszło :) trzymam kciuki:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: geodetka Re: agh-geodezja-proszę o rady IP: *.broker.com.pl 16.09.05, 22:12 EGZAMIN ZDANY... NA 3.5 :) BYLA OKAZJA ZEBY SIE NAPIC:) ALe duzo ludzi oblalo i to jest niefajne... A za tydzien w piatek nastepny egzamin. ale to tylko glebki wiec jakos to bedzie... JUZ PRAWIE JESTEM NA DRUGIM ROKU:) Pozdrowienia:):) Ja ide spac bo w glowie mi sie kreci :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łata Re: agh-geodezja-proszę o rady IP: *.mt.pl / *.mt.pl 17.09.05, 17:16 GRATULUJE !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łata Re: agh-geodezja-proszę o rady IP: *.mt.pl / *.mt.pl 17.09.05, 17:44 właśnie druknełam sobie harmonogram zajęć i wszystko by było dobrze gdyby dali jakieś objaśnienia - niektóre wykłady ci ćwiczenia są skreślone -co to ma znaczyć ?-jakby miało ich nie być to by nie wpisywali... -np. z matmy jest wykład a i b (czy nam przypidzą grupe czy sami na wykłady się zapisujemy?) -i czy grupy są dzielone nazwiskami? a jeśli tak to s w której jest ?(jest 5 grup) prosze o pomoc bo niezabardzo oriętuje się o co w tym chodzi pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: geodetka Re: agh-geodezja-proszę o rady IP: *.broker.com.pl 17.09.05, 18:10 hej 1. skraselone wyklady i zajecia oznaczaja ze sa one co dwa tygodnie. w pierszym tygodniu sa, pozniej nie ma, pozniej znowu sa... itd 2. wyklad a i b oznacza ze caly rok dziela "rok a" i "rok b". Rok a to bedzie pierwsza polowa grup z listy alfabetycznej, a rok b to druga polowa. 3. tak, grupy sa nazwiskami, jesli masz nazwisko na s to bedizesz na koncu 4 grupy lub w 5 (tak jest u nas - ja jestem na poczatku 4 - nazwisko na n) 4. sa grupy cwiczeniowe i labolatoryjne, cwiczeniowe to te o ktorych pisalam wyzej. kazda taka grupa jest podzielona na dwie grupy i to sa grupy labolatoryjne - jest ich 10. 5. na tablicy z ogloszeniami powinna byc wywieszona lista osob i podziala na te grupy, ale wczoraj patrzylam i jescze nie ma dla pierwszego roku 6. plan zajec jest tak skonstruowany ze jedna krateczka mala odpowiada jednej grupie laboratoryjnej a dwie krateczki to grupa cwiczeniowa. i jak wiesz w ktorej jestes grupie to patrzysz tylko na swoja kolumne, ale mysle ze tego sie juz domyslilaas :) jak masz jescze jakies pytania to pisz:) pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łata Re: agh-geodezja-proszę o rady IP: *.mt.pl / *.mt.pl 18.09.05, 10:26 bardzo dziękuje za wyjaśnienia bo na początku to była czarna magia dla mnie i mam jeszcze pytanie dotyczące ceny akademika pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: geodetka Re: agh-geodezja-proszę o rady IP: *.broker.com.pl 18.09.05, 11:40 w tamtym roku bylo 220 zl na miesiac. W tym chyba sie nie zmienila cena. pozdrowienia:) Odpowiedz Link Zgłoś
timbwolf3 Re: agh-geodezja-proszę o rady 18.09.05, 14:10 wykaz grup powinien wisieć w tej gablotce co podział godizn. zgadzaam się, jesli jestes na s to bedziesz prawdopodobnie w grupie 5 :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łata Re: agh-geodezja-proszę o rady IP: *.mt.pl / *.mt.pl 18.09.05, 18:14 mam jeszcze pytanie czy na 1 roku jestjęzyk obcy? bo w rozkładzie zajęć nie jest zaznaczony pa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: geodetka Re: agh-geodezja-proszę o rady IP: *.broker.com.pl 18.09.05, 23:28 nie, jezyk obcy jest dopiero od drugiego roku. plany zajec (te ktore sa na stronie glownej agh) dla naszego wydzialu sa akurat nieaktualne:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łata Re: agh-geodezja-proszę o rady IP: *.mt.pl / *.mt.pl 19.09.05, 10:19 ale te na stronie wydział są aktualne? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: geodetka Re: agh-geodezja-proszę o rady IP: *.broker.com.pl 19.09.05, 11:18 na stronie wydzialu nie ma planow studiow, sa tylko plany zajec. plany studiow to jest taki jakby program tego co jest na ktorym roku, jakie przedmioty, egzaminy, i ile godzin. a na naszej stronc sa tylkko rozklady zajec i podejrzewam ze sa aktualne:) mam taka nadzieje bo 2 rok ma wolny piatek co mi sie bardzo podoba:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: geodetka Re: agh-geodezja-proszę o rady IP: *.broker.com.pl 19.09.05, 11:24 www.syllabus.agh.edu.pl/pl/GD/main.html tam sa programy studiow - dla naszego wydzialu nieaktualne:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łata Re: agh-geodezja-proszę o rady IP: *.mt.pl / *.mt.pl 20.09.05, 13:06 mam jeszcze jedno dość ważne pytanie... ile miesięcznie wypadałoby dostawać od rodziców kasy na życie??? Odpowiedz Link Zgłoś
timbwolf3 Re: agh-geodezja-proszę o rady 20.09.05, 13:43 no to już sama powinnaś wiedzieć :) zależy ile jesz,ile pijesz ;), na co wydajesz itp.to juz sprawa indywidualna każdego.Oczywiście w głównej mierze zależy od tego na co stać Twoich rodziców Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łata Re: agh-geodezja-proszę o rady IP: *.mt.pl / *.mt.pl 20.09.05, 19:04 myśle że mniej więcej do 600zł. jem normalnie (anorektyczkom nie jestem więc nie oszczędze) pije normalnie (abstynentką nie jestem ale alkoholiczką też nie) aha i nie chodze co tydzień do kosmetyczki (co ja gadam... wogóle nie chodze do kosmetyczki-więc troche kasy zostaje) najgorzej będzie z sklepami (bo ciuchy lubie kupować-ale nie "firmowe" więc na ubrania nie wydam wszystkich pieniędzy) jeszcze jeden wydatek to koncerty ale mam nadzieje że dużo będzie darmowych jak np. Sting w Warszawie (chociaż nie wiem czy na Stinga nie będzie DARMOWYCH wejściówek tylko dla VIPÓW-(czyli wejściówki za 300 zł. u koników) a jak wydam za dużo kasy na początku miesiąca... to zaczne się odchudzać :} (oczywiście tylko do kolejnego pierwszedo dnia miesiąca) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
timbwolf3 Re: agh-geodezja-proszę o rady 20.09.05, 22:44 Koncerty w Krakowie sa raczej za darmo albo za niewielką kasę, ok10 zeta. Nie wiem jaką muze lubisz ale np jeśli hiphop to w klubie Studio na miasteczku w tamty sezonie był Kaliber i OSTR (bilety był po 15 zeta).W kwestii koncertów HH coś sie ruszyło bo w poprzendich latach Kraków był raczej omijany :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łata Re: agh-geodezja-proszę o rady IP: *.mt.pl 21.09.05, 11:36 raczej rock z wskazaniem na punk hh w moim przypadku odpada Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łata Re: agh-geodezja-proszę o rady IP: *.mt.pl / *.mt.pl 19.09.05, 22:26 aha nie wiedziałam że to są dwie różne sprawy :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: morel Re: agh-geodezja-proszę o rady IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.05, 22:56 siemano, ja od tego roku zaczynam edukacje na geodezji na agh i trafilem do promyka, czyli bedziemy razem sie "uczyć"... hehe wpadam tam chyba cos kolo srody, pozdrowka dla geodetow, ciezko jest?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łata Re: agh-geodezja-proszę o rady IP: *.mt.pl / *.mt.pl 23.09.05, 10:34 czyli już jest podzielone kto w jakim akademiku będzie? (mam nadzieje że też dostane promyka) ja przyjade w wtorek i odrazu wezme się do "nauki" (trzeba zacząć trenować) bo podobno geodeci muszą spełniać trzy warunik: 1. mieć krok mertowy 2. łyk setkowy 3. i dobrze wyblądać w gumiakach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: morel Re: agh-geodezja-proszę o rady IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.05, 11:58 no to raczej sie bedziemy widywac, daj jakis namiar gg, albo mail to sie juz umowimy na 1sza nauke hehehe, zartuje ale pogadac przez net zawsze mozna :P pozdrawiam ps. geodetka napisz jak tam egzamin :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łata Re: agh-geodezja-proszę o rady IP: *.mt.pl / *.mt.pl 23.09.05, 14:49 gadu gadu nie używam bo widząc znajomych maniaków próbuje (a. być orginalna b.nie siedzieć naokrągło przed kompem) ale e-maila moge ci podać : bratek86@wp.pl (raczej codziennie sprawdzam skrzynke) a na czytanie Pana Tadeusza kiedyś się umówimy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: geodetka ........................ IP: *.broker.com.pl 22.09.05, 23:06 a ja jutro znowu mam egzamin.......... kiedy to sie wreszcie skonczy......... nie lubie gleboznawstwa! :P:P:P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: morel Re: ........................ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.05, 23:11 tak strasznie jest? zycze powodzenia, napewno bedzie dobrze, musi byc!!! Odpowiedz Link Zgłoś
timbwolf3 Re: ........................ 23.09.05, 09:31 Egzamin z gleb u nas był w formie testu, totalne chybił trafił dla większosci :) ci co nie zdali 2 terminu mieli egz ustny ale to nic strasznego u profesora Gruszczynskiego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łata Re: ........................ IP: *.mt.pl / *.mt.pl 23.09.05, 10:26 powodzenia życze bo to chyba dzisiaj miał być ten egzamin daj znać jak poszło Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kar_ma Re: agh-geodezja-proszę o rady IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.05, 12:53 Witam wszystkich w tym wątku! Również studiuję geodezję na AGH, teraz już będzie ostatni rok, więc 4 lata przegryzałam się przez ten wydział. Nie cierpię babek z dziekanatu, a poza tym raczej jest OK. Służę radami, wiedzą i dość dobrymi notatkami :) Jestem na specjalności przemysłówka. Pozdrawiam Kaśka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łata Re: agh-geodezja-proszę o rady IP: *.mt.pl / *.mt.pl 25.09.05, 14:47 bardzo dziękuje za ofiarność a szczególnie "służenie dość dobrymi notatkami" ta specjalność też mi się najbardziej podoba z wszystkich a po rady i notatki to się jeszcze kiedyś zgłosze (naranie rzadne pytanie nie przychodzi mi na myśl) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: morel Re: agh-geodezja-proszę o rady IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.05, 15:30 o to elegancko ze sa tak uprzejmi ludzie, fajnie, ja napewno sie po coś zglosze, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łata Re: agh-geodezja-proszę o rady IP: *.mt.pl / *.mt.pl 25.09.05, 14:49 jak tam ostatni egzamin geodetko (myśle że już jesteś na 2 roku) pozdrowienia :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: geodetka Re: agh-geodezja-proszę o rady IP: *.broker.com.pl 25.09.05, 17:30 hej:) dawno mnie tu nie bylo... widze ze coraz wiecej geodetow:) ja jutro sie dowiem czy jestem juz na drugim roku czy jeszcze nie:) i w tym tygodniu zjezdzam juz do promyka:) pozdrowienia:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łata Re: agh-geodezja-proszę o rady IP: *.mt.pl / *.mt.pl 25.09.05, 18:56 trzymam kciuki za wyniki wierząc że na jednym roku nie będziemy :) pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: geodetka Re: agh-geodezja-proszę o rady IP: *.broker.com.pl 25.09.05, 19:45 na pierwszym roku to raczej nie wyladuje:) to byl dopiero 1 termin, jesczze mam dwie szanse w razie czego:) a jak sie nie uda to wezme warunek:) takze jak sie spotkamy to raczej na imprezie w akademiku :):):) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łata Re: agh-geodezja-proszę o rady IP: *.mt.pl / *.mt.pl 25.09.05, 20:36 i takie spotkanie byłoby miłe a co do zdania egzaminu to tak uczynna dziewczyna musi jakoś zdać :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: morel Re: agh-geodezja-proszę o rady IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.05, 22:45 ja rowniez trzymam kciuki ze sie spotkamy razem... ale nie na roku, tylko na tej imprezce :P hehe pozdro we wtorek sie widzimy :P see ya Odpowiedz Link Zgłoś
madzia_k Re: agh-geodezja- zaoczne! 26.09.05, 12:48 czy jest ktos z zaocznych? ja tez mam kilka pytan. Odpowiedz Link Zgłoś
timbwolf3 Re: agh-geodezja- zaoczne! 27.09.05, 16:09 wprawdzi z zaocznych nie jestem, ale mam paru znajomych.co chciałąbys wiedzieć i z którego roku jestes?? Odpowiedz Link Zgłoś
madzia_k Re: agh-geodezja- zaoczne! 05.10.05, 23:31 hej, dzieki,ze sie odezwałes:) wlasciwie jestem na pierwszym i drugim roku jednoczesnie(robie drugi fakultet i władowali mnie od razu na drugi rok;) chcialam sie dowiedziec od kogo mam "uciekac" bo mam o tyle dobra sytuacje ze moge sobie dowolnie wybierac grupy i prowadzacych;) pierwszy zjazd juz za mna,ale bede wdzieczna za jakies informacje. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łata Re: agh-geodezja-proszę o rady IP: *.mt.pl / *.mt.pl 26.09.05, 15:06 cześć mam pytanie co to są godziny dziekańskie??? i czy 3.10 normalnie są zajęcia bo na stronie wydziału pisze że uroczyste rozpoczęcie dla 1 roku jest o 15:00 w poniedziałek a z planu wynika że wtedy mam wykłady p.s. jak tam egzamin? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: geodetka Re: agh-geodezja-proszę o rady IP: *.broker.com.pl 26.09.05, 15:51 ZDALAM! JESTEM NA DRUGIM ROKU!!!!! godziny dziekanskie to znaczy ze dziekan daje wam wolne i nie macie wtedy zajec... ja je bardzo lubie:) godziny rektorskie to to samo tylko ze zarzadza je rektor. a na rozpoczeciu kazdy po kolei bedzie musial wyjsc na srodek i odebrac indeks:) beda jeszcze takie "atrakcje" jak immatrykulacja itp. ogolnie nudne to jest troche ale jakos to przezyjecie:) pozdrowienia:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łata Re: agh-geodezja-proszę o rady IP: *.mt.pl / *.mt.pl 26.09.05, 18:36 GRATULUJE ZDANIA NA ROK DRUGI :) p.s. co to jest "immatrykulacja"???(ledwo co to wymówie) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: geodezja Re: agh-geodezja-proszę o rady IP: *.broker.com.pl 26.09.05, 18:39 to jest takie cos ze po tym juz oficjalnie jestes studentem:):) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łata Re: agh-geodezja-proszę o rady IP: *.mt.pl / *.mt.pl 26.09.05, 20:21 ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: morel Re: agh-geodezja-proszę o rady IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.05, 20:38 czyli w poniedzialek 3 października nie ma wogole zajęć? tylko rozpoczecie o 15????!!!! pomocy!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: geodetka Re: agh-geodezja-proszę o rady IP: *.broker.com.pl 26.09.05, 22:37 dla 1 roku nie ma zajec. a my sie bedziemy musieli meczyc:( nie ma co panikowac - wszystkiego sie dowiecie w swoim czasie... studiowanie naprawde jest przyjemne:):):) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łata Re: agh-geodezja-proszę o rady IP: *.mt.pl / *.mt.pl 28.09.05, 18:33 właśnie wróciłam z promyka z pokoju jestem barfzo zadowolona nie myślałam że będzie w tak dobrym stanie pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e Re: agh-geodezja-proszę o rady IP: *.chello.pl 27.09.05, 16:33 Czesc!!:) też jestem studentką tzn będe z rozpoczeciem roku,od nie dawna czytam wasze wypowiedzi i bardzo lubie ich czytac bo sie dowiaduje rożnych ciekawych i nowych rzeczy na temat agh nie jestem z geodezji a z innego wydziału.mam nadzieje ze nie tylko na geodezji bedą i są tacy fajni ludzie jak tu sie wpisuja:D mam nadzieje ze u mnie na wydziele tez tacy bedą;)pozdrawiam wszyskich:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łata Re: agh-geodezja-proszę o rady IP: *.mt.pl / *.mt.pl 28.09.05, 18:46 na stronie wydziału napisano że 4 października mamy godziny rektorskie od 8-14 :):):):) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: morel Re: agh-geodezja-proszę o rady IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.05, 21:07 dzisiaj wrocilem z krakowa, pokoj juz mam, teraz czas sie zapoznac, mialem zostac, ale chlopaki odemnie z pokoju pojechali do domu wiec samemu nie bylo sensu siedziec:/ lata jaki masz numer pokoju?! hehehe ja ... pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łata Re: agh-geodezja-proszę o rady IP: *.mt.pl / *.mt.pl 29.09.05, 07:57 u mnie było tak samo dziewczyny wyjechały ja przenocowałam tam i zanudzona na śmierć przyjechałam na 2 dzień do domku p.s. czego nie odpowiadasz na maile? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: morel Re: agh-geodezja-proszę o rady IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.05, 11:37 odpisalem :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łata Re: agh-geodezja-proszę o rady IP: *.mt.pl / *.mt.pl 29.09.05, 12:37 kar_ma napisałaś że możesz urzyczyć notatek? w jaki sposób można się z tobą skontaktować? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kar_ma Re: agh-geodezja-proszę o rady IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.05, 20:36 Hej a z czego potrzebujesz? Bo musiałambym trochę przegrzebać domowe archiwum :) Mój email: kar_ma@poczta.onet.pl Pozdrawiam Kaśka Odpowiedz Link Zgłoś