Dodaj do ulubionych

agh-geodezja-proszę o rady

IP: *.mt.pl / *.mt.pl 25.08.05, 13:57
pytanie kieruje do studentów agh:
chciałabym wiedzieć do kogo mam się zapisywać na wykłady, laboratoria itp.
do których iść a jakich unikać
i jaki jest akademik "promyk"?
z góry dziękuje za odpowiedz
Obserwuj wątek
    • Gość: geodetka Re: agh-geodezja-proszę o rady IP: *.broker.com.pl 27.08.05, 22:20
      Studiowalam rok na geodezji. Ogolnie bardzo polecam - fajni ludzie i atmosfera.
      Akademik... no coz... W tym roku sie tam przenosze... tzn do Promyka:) Bardzo
      polecam:) Wszyscy dookola sie ucza a geodezja sie bawi...
      • Gość: łata Re: agh-geodezja-proszę o rady IP: *.mt.pl / *.mt.pl 28.08.05, 18:03
        z twojej wypowiedzi wnioskuje że na geodezji nie trzeaba się uczyć a i tak się zdaje...:)
        czyli o "teorie"nie mam się co martwić??
        ale do kogo się zapisywać??
        • Gość: geoetka Re: agh-geodezja-proszę o rady IP: *.broker.com.pl 28.08.05, 18:54
          Nie no bez przesady:) Uczyc sie trzeba - to nie podstawowka:) Tyle ze napewno
          jest latwiej niz na informatyce czy np na imirze... Ale za to na praktykach
          biegalismy przez 3 tygodnie po desczu i mierzylimy krakow, w I semestrze trzeba
          bylo duzo prac robic na rysunek techniczny... Generalnie jak sobie dobrze czas
          zorgaznizujesz to jest czas i na nauke i na zabawe... Wszystko zalezy na jakich
          sie ludzi trafi... A na cwiczenia ja sie nigdzie nie zapisywalam. Oni nas
          podzielili na grupy i przydzielili wykladowcow, z tym ze jak komus nie pasowal
          termin (bo np syudiuje na dwoch kierunkach albo dojezdza) to wtedy mozna bylo
          sie przepisac. Jak masz jesczze jakies pytania to pytaj:)
          • Gość: łata Re: agh-geodezja-proszę o rady IP: *.mt.pl / *.mt.pl 29.08.05, 09:56
            jak mam dowolny limit pytań to chyba od kompa nie odejdziesz...
            po pierwsze : czy trudno dostać akademik ?(mieszkam 120km od krakowa)
            po drugie : jakie podręczniki są potrzebne i czy starsze roczniki chętnie dają je do ksera
            po trzecie: czy ludzie naprawde są wporządku (bo w ogólniaku się zawiodłam (same kujony...:P))
            i jak jest z imprezami i koncertami(może są organizowane w klubach w miasteczku stydenckim???)
            eh tego by było na tyle (narazie:)
            • Gość: geodetka Re: agh-geodezja-proszę o rady IP: *.broker.com.pl 29.08.05, 21:25
              1:Akademik przyznaja na podstawie dochodow na czlonka rodziny i odlegolosci.
              Maja tam na to swoje sposoby, dokladnie nie wiem jak to jest, ale na stronie
              ktoregos z wydzialow widzialam kiedys taka instrukcje, a u nas pod dziekanatem
              tez wisi. W tamtym roku wiem ze zostaly nawet wolne miejsca bo ludzie
              wprowadzali sie w srodku roku akademickiego. Z taka odlegloscia powinni dac
              chociaz zalezy od dochodow, trzeba w kazym razie mnostwo papierkow im zaniesc.
              2:Podreczniki generalnie jak sie szybko pojdzie do biblioteki to ma sie
              wszystkie, geodezje i geomorfologie z wydzialowych, a reszta w ogolnej
              bibliotece. A nawet jak sie nie zdazy to mozna skserowac od kogos kto zdazyl
              albo sobie zalatwil skads. Wiekszych problemow nie ma z podrecznikami jak sie
              umie o to zatroszczyc.
              3:Ludzie jak wszedzie... Wiadomo ze nie kazdy przypadnie do gustu... kujony
              zdarzaja sie wszsedie... ja nie narzekam... zawsze znajdzie sie przeciez jakies
              grono z ktorym mozna sie i pobawic i sa sa naprawde w porzadku... a kujony tez
              sa potrzebne - od kogos trzeba robic ksera i ktos musi wiedziec zawsze o co
              chodzi zeby inni ieli latwiej:)
              4:Imprezy jak tylko sie ma kase to zawsze sie znajda. Jesli chodzi ci o
              wydzialowe to w zeszlym roku bylo pare: otrzesiny dla pierwszakow, andrzejki...
              byl tez bal geodety w karnawale i rajd w gorce w maju. na klubach sa tez
              imprezy, koncerty... generalnie jak sie chce to zawsze sie cos znajdzie:)
              Poozdrro
              • Gość: łata Re: agh-geodezja-proszę o rady IP: *.mt.pl / *.mt.pl 30.08.05, 17:46
                dostałam akademik :)
                w sumie sę ciesze bo nawet nie myślałam o stancji, a tak to nie musze biegać po krakowie szukając lokum
                mam jeszcze troszke pytań (wiem że jestem męcząca )
                ilo osobowe są pokoje?
                jaka jest cena akademików (pani z dziekanatu ładnie mnie zmyła przy tym pytaniu -gadałyśmy telefonicznie)
                i jakbyś mogła mi podać nazwy podręczników i autorów to może bym już coś teraz skombinowała
                np. na stronie ggiiś znalazłam podręczniki M. Odlanicki-Poczobutt: "Geodezja - cz. I"
                M. Odlanicki-Poczobutt, J.T. Wędzony: "Geodezja ogólna i górnicza"
                i nie wiem czy jeszcze są używane

pozdrowienia
                • timbwolf3 Re: agh-geodezja-proszę o rady 30.08.05, 23:03
                  POkoje są 2 lub 3 osobowe. Promyk był remontowany 4 lata temu więc stan pokoi
                  jest OK. Na 1 skład (2 trójki,2 dwójki) przypada 1 kibel, 2 umywalki i
                  prysznic.Ceny w tym roku mogły sie zmienić

co do podręcnzików to Poczobut się przyda a reszta się nei przejumuj, mało
                  nauki z ksiażek bedzie.Nie wiem z kim bedziesz miec matematykę ale
                  prawdopodobnie bedziecie korzystać ze Stankiweciza i Krysickiego.Dla mnie
                  najtrudniejszymi przemdiotami był rysunek techninczy i geometria wykreslna.
                  • Gość: geodetka Re: agh-geodezja-proszę o rady IP: *.broker.com.pl 30.08.05, 23:12
                    hej:) z podrecznikami to zgadzam sie z przedmowca:) ja mialam tylko geodezje
                    jagielskiego, krysickiego do matmy i ze dwa skrypty z biblioteki... ale nie
                    masz sie co martwic o podreczniki bo z tym zawsze sie cos zrobi - pozyczysz
                    badz skserujesz choc i tak malo sie ich uzywa:)
                    Akademik kosztuje 220zl chyba ze cos sie zmienilo... jak masz stypendium to
                    wtedy go nie dostajesz tylko ci odliczaja od tego co masz placic za akademik:)
                    heh... dobrze ci bo masz teraz wakacje... a ja od poniedzialku praktyki a potem
                    jescze dwa egazminy... (mam nadzieje ze na dwoch sie skonczy:P)
                    Pozdrowienia
                  • Gość: geodetka Re: agh-geodezja-proszę o rady IP: *.broker.com.pl 30.08.05, 23:14
                    a jescze a propos pokoi... dwuosobowe sa przewaznie dla 4 i 5 roku, a reszta
                    trzyosobowe:)
                    • Gość: łata Re: agh-geodezja-proszę o rady IP: *.mt.pl / *.mt.pl 31.08.05, 09:51
                      dzięki za wiadomości
                      widze że na geodezje chodzą bardzo uczynni ludzie :)
                      życze powodzenia na egzaminach
                      oraz ładnej pogody na praktykach

p.s. jakbyście mieli jeszcze jakieś rady to piszcie
                      • Gość: łata Re: agh-geodezja-proszę o rady IP: *.mt.pl / *.mt.pl 02.09.05, 12:09
                        mam jeszcze pytanko co do kuchni w akademiku...
                        na ile jest osób i co w niej jest (poza podłogą i ścianami):?

• Gość: geodetka Re: agh-geodezja-proszę o rady IP: *.broker.com.pl 02.09.05, 16:48
                          Jest jedna kuchnia na pietro, nawet duza, sa jakies piecyki... szczerze to nie
                          wiem az tak dokladnie bo bede tam mieszkac dopiero od tego roku, ale dowiem sie
                          wszystkiego w przyszlym tygodniu na praktykach:) Generalnie jakies garki lepiej
                          miec swoje. Lodowke tez przewaznie ludzie sobie zalatwiaja jedna na pokoj. No i
                          przydalby sie czajnik elektryczny w pokojuz ze by nie latac.
                          pozdro:)
                          • Gość: łata Re: agh-geodezja-proszę o rady IP: *.mt.pl / *.mt.pl 03.09.05, 08:22
                            i jeszcze małe pytanko od kiedy można się meldować?
                            • Gość: geodetka Re: agh-geodezja-proszę o rady IP: *.broker.com.pl 03.09.05, 10:01
                              meldowac sie mozna prawdopodobnie juz pod koniec wrzesnia. dowiem sie dokladnie
                              w przyszlym tygodniu i jak wroce z praktyk to napisze:)
                              • Gość: łata Re: agh-geodezja-proszę o rady IP: *.mt.pl / *.mt.pl 03.09.05, 14:32
                                z góry dziękuje
                                ps życze udanych praktyk
                                • timbwolf3 Re: agh-geodezja-proszę o rady 04.09.05, 00:20
                                  Masz szczęście że już odeszli dwaj niemili portierzy z którymi nie szło niczeog
                                  załatwić - pan Józef i pani Teresa. panie któe teraz są zostały sa raczej miło
                                  nastawione do wszystkich, także do tych któym się zdarza zakłócić cisze nocną
                                  czy też błąkać się w stanie wskazujacym na spożycie
                                  Kierowniczka wg mnie jest strasznie humorzasta jak ma zły dzień to się
                                  zachowuje jak wiedźma
                                  • Gość: łata Re: agh-geodezja-proszę o rady IP: *.mt.pl / *.mt.pl 04.09.05, 13:03
                                    a jak ma dobry (dzień)???
                                    • Gość: geodetka Re: agh-geodezja-proszę o rady IP: *.broker.com.pl 04.09.05, 22:51
                                      timbwolf3 a na ktorym roku jestes? :)
                                      • timbwolf3 Re: agh-geodezja-proszę o rady 05.09.05, 14:28
                                        dobry dzien ma bardzo rzadko
                                        studia wlasnie ukonczylem. a Ty geodetka na któym roku jestes?
    • Gość: łata Re: agh-geodezja-proszę o rady IP: *.mt.pl / *.mt.pl 06.09.05, 10:45
      mam jeszcze jedno pytanie
      czy są fakultety na 1 roku i z czego?

pozdro...wienia
      • Gość: timbwolf3 Re: agh-geodezja-proszę o rady IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.05, 23:31
        Fakultety dopiero sie wybiera na czwartym roku, podobnie zresztą jak i
        specjalność. Do 3 roku wszysyc idą tym samym tokiem więc wszystkei przedmioty
        bedą z góry narzucone i niestety nie wywyniesz sie od goemetrii wykreślnej. pzdr
        • Gość: łata Re: agh-geodezja-proszę o rady IP: *.mt.pl / *.mt.pl 07.09.05, 11:07
          a co to jest ta geometria wykreślna???
          tylko nie tłumacz że zmora studentów do to mi nic nie mówi
          • timbwolf3 Re: agh-geodezja-proszę o rady 07.09.05, 15:14
            Z tego co wiem to teraz jest łatwiej bo ćwiczenia odbywają się na kompach.
            Niestety nie powiem Ci do czego służy ten przedmiot bo nigdzie nie spotkałem
            jego zastosowań praktycznych.
            • Gość: łata Re: agh-geodezja-proszę o rady IP: *.mt.pl / *.mt.pl 07.09.05, 18:00
              aha :)
              no to już się ciesze z zdobywania praktycznych doświadczeń :)
              mam jeszcze pytanko czy w promyko jesy pralnia?
              i jaki jest adres tego akademika
              bo wchodząc na www.ds12.agh.edu.pl pojawiają mi się tzw. informacje o systemie
              • timbwolf3 Re: agh-geodezja-proszę o rady 08.09.05, 13:24
                w promyku jest pralnia, zapisujesz się na nią na portierni. Adres jest Budryka
                3.Z takich 'nietypowych' pomieszczeń to jeszcze jest sala TV, sala video, i
                mini klub gdzie na co dzień można grac w pilkarzyki lub pingponga a w weekedny
                mozna zarezerwowac za 10 zeta i zrobic impreze, jedyny minus ze do południa
                dnia nastepnego ma byc posprzątne hehe
              • Gość: geodetka Re: agh-geodezja-proszę o rady IP: *.broker.com.pl 08.09.05, 18:40
                Hej. Ja wlasnie koncze 1 rok. Wrocilam juz z praktyk i dowiedzialam sie ze
                mozna sie kwaterowac od 27.09 tj. od wtorku. Z tym ze jeszcze nie wiadomo czy
                osoby ktorym dopiero w tym roku przyznano akademik beda mieszkac w Promyku czy
                w Stokrotce. A jest tak dlatego ze bylo duzo podan. Podobno jak sie chce to
                mozna to jakos zalatwic zeby sie przeniesc z Stokrotki do Promyka, wszytsko
                bedzie zalezalo od tego ile osob zrezygnuje.
                A co do geometrii wykreslnej to potwirdzam ze jest to dosc dziwny przedmiot do
                niczego nie przydatny:) polowa cwiczen jest na kompie, a polowa to rysowanie
                na bristolu, ale kolosy a zasze na papierze:)
                Pozdro
                • Gość: łata Re: agh-geodezja-proszę o rady IP: *.mt.pl / *.mt.pl 08.09.05, 19:40
                  gratuluje zakończenia 1 roku :)
                  dziękuje za informacje dotyczące Stokrotki
                  mam jeszcze pytanko co do osób w pokojach...
                  do jednego pokoju wrzucają z jednego roku czy różne roczniki?

pozdro...wienia
                  • Gość: geodetka Re: agh-geodezja-proszę o rady IP: *.broker.com.pl 08.09.05, 20:38
                    Nie ma jescze co gratulowac bo przede mna dwa egzaminy... Na stronie wydzialu
                    sa informacje o terminach kwaterowania juz.
                    Do pokojow przydzielaja jak leci. Ci co wczesniej mieszkali tzn. w zeszlym roku
                    maja porezerwonwane sklady i pokoje, a reszte daja lak leci. Jak sie bedziesz
                    kwaterowac to pewnie bedizesz miala do wyboru kilka (2-3) mozliwosci, np pietro
                    bedize rozne albo jakos tak. Mozesz mieszkac z kims od siebie, z kims z
                    Inzynieri Srodowiska albo z kims ze starszego rocznika.
                    pozdrowienia
                    • Gość: łata Re: agh-geodezja-proszę o rady IP: *.mt.pl / *.mt.pl 09.09.05, 14:19
                      informacje od dziekana już przeczytałam
                      dziekuje za informacje co do akademików
                      już za niedługo zobacze jakto będzie wydlądać:0
                      a co do twoich egzaminów to życze zdania na jak najleprzą ocene
                      do usłyszenia (a raczej przeczytania:)
                      • Gość: łata Re: agh-geodezja-proszę o rady IP: *.mt.pl / *.mt.pl 13.09.05, 10:38
                        co tam u was słychać?
                        jak tam egzaminy?
                        pozdrawiam
    • Gość: geodetka Re: agh-geodezja-proszę o rady IP: *.broker.com.pl 13.09.05, 13:23
      hej:)
      no wlasnie jutro mam egzamin z geodezji o 8.... i troche sie boje :P ale
      chcialabym miec to juz z glowy...
      teraz mam wielka akcje przygotowywania sciag :P tylko to mi zostalo :P
      pozdro
      • Gość: łata Re: agh-geodezja-proszę o rady IP: *.mt.pl / *.mt.pl 13.09.05, 15:10
        trzymam kciuki
        :}
        powodzenia
      • timbwolf3 Re: agh-geodezja-proszę o rady 13.09.05, 16:27
        życze powodzenia. ściagi na tych studiach to podstawa hehe. z kim jest teraz
        ten egzamin? jak ja byłem na 1 roku to był z beluchem i nie był najłatwiejszy.
        jednak nic w porównaniu do tego co egzamin z latosiem po drugim roku, jednak
        już nie będzie przezywac tej farsy :) odezwij sie poegzaminie, podaj pytania
        bo ciekawy jestem czy mniej wiecej takie same i napisz jak poszło :) pzdr
        • Gość: geodetka Re: agh-geodezja-proszę o rady IP: *.broker.com.pl 13.09.05, 22:46
          no wlansie jest z beluchem i slyszalam ze nie jest u niego latwo...
          jutro sie wszystko okaze...
          • Gość: łata Re: agh-geodezja-proszę o rady IP: *.mt.pl / *.mt.pl 14.09.05, 18:18
            i jak zdałaś???
            • Gość: geodetka Re: agh-geodezja-proszę o rady IP: *.broker.com.pl 14.09.05, 19:41
              hej
              no i po egzaminie... teraz czekamy na wyniki do piatku...
              zadania byly 3 - jak wytyczyc prosta, obliczyc wspolrzedne i obliczyc
              maksymalna roznice celowych w niwelacji ze srodka...
              jedna wielka improwizacja i kombinowanie :P:P
              • timbwolf3 Re: agh-geodezja-proszę o rady 14.09.05, 20:29
                to chyba nie tak źle. z tego co pamietam to też miałem to z niwelacją i
                obliczeniem współzędnych.zdałęm wtedy na dziwną ocenę 3.8 :D:D daj znać w
                piątek czy zdałąs. to juz bedzie zamknieta sesja?
    • Gość: geodetka Re: agh-geodezja-proszę o rady IP: *.broker.com.pl 16.09.05, 08:05
      wlasnie jade do krakowa na wyniki....
      • Gość: łata Re: agh-geodezja-proszę o rady IP: *.mt.pl / *.mt.pl 16.09.05, 10:57
        daj znać jak ci poszło :)
        trzymam kciuki:)
        • Gość: geodetka Re: agh-geodezja-proszę o rady IP: *.broker.com.pl 16.09.05, 22:12
          EGZAMIN ZDANY... NA 3.5 :) BYLA OKAZJA ZEBY SIE NAPIC:) ALe duzo ludzi oblalo i
          to jest niefajne... A za tydzien w piatek nastepny egzamin. ale to tylko glebki
          wiec jakos to bedzie...
          JUZ PRAWIE JESTEM NA DRUGIM ROKU:)
          Pozdrowienia:):)
          Ja ide spac bo w glowie mi sie kreci :D
          • Gość: łata Re: agh-geodezja-proszę o rady IP: *.mt.pl / *.mt.pl 17.09.05, 17:16
            GRATULUJE !!!
          • Gość: łata Re: agh-geodezja-proszę o rady IP: *.mt.pl / *.mt.pl 17.09.05, 17:44
            właśnie druknełam sobie harmonogram zajęć i wszystko by było dobrze gdyby dali jakieś objaśnienia
            - niektóre wykłady ci ćwiczenia są skreślone -co to ma znaczyć ?-jakby miało ich nie być to by nie wpisywali...
            -np. z matmy jest wykład a i b (czy nam przypidzą grupe czy sami na wykłady się zapisujemy?)
            -i czy grupy są dzielone nazwiskami? a jeśli tak to s w której jest ?(jest 5 grup)
            prosze o pomoc bo niezabardzo oriętuje się o co w tym chodzi
            pozdrowienia
            • Gość: geodetka Re: agh-geodezja-proszę o rady IP: *.broker.com.pl 17.09.05, 18:10
              hej
              1. skraselone wyklady i zajecia oznaczaja ze sa one co dwa tygodnie. w pierszym
              tygodniu sa, pozniej nie ma, pozniej znowu sa... itd
              2. wyklad a i b oznacza ze caly rok dziela "rok a" i "rok b". Rok a to bedzie
              pierwsza polowa grup z listy alfabetycznej, a rok b to druga polowa.
              3. tak, grupy sa nazwiskami, jesli masz nazwisko na s to bedizesz na koncu 4
              grupy lub w 5 (tak jest u nas - ja jestem na poczatku 4 - nazwisko na n)
              4. sa grupy cwiczeniowe i labolatoryjne, cwiczeniowe to te o ktorych pisalam
              wyzej. kazda taka grupa jest podzielona na dwie grupy i to sa grupy
              labolatoryjne - jest ich 10.
              5. na tablicy z ogloszeniami powinna byc wywieszona lista osob i podziala na te
              grupy, ale wczoraj patrzylam i jescze nie ma dla pierwszego roku
              6. plan zajec jest tak skonstruowany ze jedna krateczka mala odpowiada jednej
              grupie laboratoryjnej a dwie krateczki to grupa cwiczeniowa. i jak wiesz w
              ktorej jestes grupie to patrzysz tylko na swoja kolumne, ale mysle ze tego sie
              juz domyslilaas :)
              jak masz jescze jakies pytania to pisz:)
              pozdrowienia
              • Gość: łata Re: agh-geodezja-proszę o rady IP: *.mt.pl / *.mt.pl 18.09.05, 10:26
                bardzo dziękuje za wyjaśnienia bo na początku to była czarna magia dla mnie
                i mam jeszcze pytanie dotyczące ceny akademika
                pozdrawiam
                • Gość: geodetka Re: agh-geodezja-proszę o rady IP: *.broker.com.pl 18.09.05, 11:40
                  w tamtym roku bylo 220 zl na miesiac. W tym chyba sie nie zmienila cena.
                  pozdrowienia:)
                • timbwolf3 Re: agh-geodezja-proszę o rady 18.09.05, 14:10
                  wykaz grup powinien wisieć w tej gablotce co podział godizn. zgadzaam się,
                  jesli jestes na s to bedziesz prawdopodobnie w grupie 5 :)
                  • Gość: łata Re: agh-geodezja-proszę o rady IP: *.mt.pl / *.mt.pl 18.09.05, 18:14
                    mam jeszcze pytanie czy na 1 roku jestjęzyk obcy? bo w rozkładzie zajęć nie jest zaznaczony
                    pa
                    • Gość: geodetka Re: agh-geodezja-proszę o rady IP: *.broker.com.pl 18.09.05, 23:28
                      nie, jezyk obcy jest dopiero od drugiego roku. plany zajec (te ktore sa na
                      stronie glownej agh) dla naszego wydzialu sa akurat nieaktualne:)
                      • Gość: łata Re: agh-geodezja-proszę o rady IP: *.mt.pl / *.mt.pl 19.09.05, 10:19
                        ale te na stronie wydział są aktualne?
                        • Gość: geodetka Re: agh-geodezja-proszę o rady IP: *.broker.com.pl 19.09.05, 11:18
                          na stronie wydzialu nie ma planow studiow, sa tylko plany zajec. plany studiow
                          to jest taki jakby program tego co jest na ktorym roku, jakie przedmioty,
                          egzaminy, i ile godzin. a na naszej stronc sa tylkko rozklady zajec i
                          podejrzewam ze sa aktualne:) mam taka nadzieje bo 2 rok ma wolny piatek co mi
                          sie bardzo podoba:)
                          • Gość: geodetka Re: agh-geodezja-proszę o rady IP: *.broker.com.pl 19.09.05, 11:24
                            www.syllabus.agh.edu.pl/pl/GD/main.html
                            tam sa programy studiow - dla naszego wydzialu nieaktualne:(
                            • Gość: łata Re: agh-geodezja-proszę o rady IP: *.mt.pl / *.mt.pl 20.09.05, 13:06
                              mam jeszcze jedno dość ważne pytanie...
                              ile miesięcznie wypadałoby dostawać od rodziców kasy na życie???
                              • timbwolf3 Re: agh-geodezja-proszę o rady 20.09.05, 13:43
                                no to już sama powinnaś wiedzieć :) zależy ile jesz,ile pijesz ;), na co
                                wydajesz itp.to juz sprawa indywidualna każdego.Oczywiście w głównej mierze
                                zależy od tego na co stać Twoich rodziców
                                • Gość: łata Re: agh-geodezja-proszę o rady IP: *.mt.pl / *.mt.pl 20.09.05, 19:04
                                  myśle że mniej więcej do 600zł.
                                  jem normalnie (anorektyczkom nie jestem więc nie oszczędze)
                                  pije normalnie (abstynentką nie jestem ale alkoholiczką też nie)
                                  aha i nie chodze co tydzień do kosmetyczki (co ja gadam... wogóle nie chodze do kosmetyczki-więc troche kasy zostaje)

najgorzej będzie z sklepami (bo ciuchy lubie kupować-ale nie "firmowe" więc na ubrania nie wydam wszystkich pieniędzy)
                                  jeszcze jeden wydatek to koncerty ale mam nadzieje że dużo będzie darmowych jak np. Sting w Warszawie (chociaż nie wiem czy na Stinga nie będzie DARMOWYCH wejściówek tylko dla VIPÓW-(czyli wejściówki za 300 zł. u koników)

a jak wydam za dużo kasy na początku miesiąca... to zaczne się odchudzać :} (oczywiście tylko do kolejnego pierwszedo dnia miesiąca)
                                  pozdrawiam
                                  • timbwolf3 Re: agh-geodezja-proszę o rady 20.09.05, 22:44
                                    Koncerty w Krakowie sa raczej za darmo albo za niewielką kasę, ok10 zeta. Nie
                                    wiem jaką muze lubisz ale np jeśli hiphop to w klubie Studio na miasteczku w
                                    tamty sezonie był Kaliber i OSTR (bilety był po 15 zeta).W kwestii koncertów HH
                                    coś sie ruszyło bo w poprzendich latach Kraków był raczej omijany :)
                                    • Gość: łata Re: agh-geodezja-proszę o rady IP: *.mt.pl 21.09.05, 11:36
                                      raczej rock z wskazaniem na punk
                                      hh w moim przypadku odpada
                          • Gość: łata Re: agh-geodezja-proszę o rady IP: *.mt.pl / *.mt.pl 19.09.05, 22:26
                            aha nie wiedziałam że to są dwie różne sprawy
                            :)
                            • Gość: morel Re: agh-geodezja-proszę o rady IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.05, 22:56
                              siemano, ja od tego roku zaczynam edukacje na geodezji na agh i trafilem do
                              promyka, czyli bedziemy razem sie "uczyć"... hehe wpadam tam chyba cos kolo
                              srody, pozdrowka dla geodetow, ciezko jest?!
                              • Gość: łata Re: agh-geodezja-proszę o rady IP: *.mt.pl / *.mt.pl 23.09.05, 10:34
                                czyli już jest podzielone kto w jakim akademiku będzie?
                                (mam nadzieje że też dostane promyka)
                                ja przyjade w wtorek i odrazu wezme się do "nauki" (trzeba zacząć trenować)
                                bo podobno geodeci muszą spełniać trzy warunik:
                                1. mieć krok mertowy
                                2. łyk setkowy
                                3. i dobrze wyblądać w gumiakach
                                • Gość: morel Re: agh-geodezja-proszę o rady IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.05, 11:58
                                  no to raczej sie bedziemy widywac, daj jakis namiar gg, albo mail to sie juz
                                  umowimy na 1sza nauke hehehe, zartuje ale pogadac przez net zawsze mozna :P
                                  pozdrawiam
                                  ps. geodetka napisz jak tam egzamin :)
                                  • Gość: łata Re: agh-geodezja-proszę o rady IP: *.mt.pl / *.mt.pl 23.09.05, 14:49
                                    gadu gadu nie używam bo widząc znajomych maniaków próbuje (a. być orginalna b.nie siedzieć naokrągło przed kompem)
                                    ale e-maila moge ci podać : bratek86@wp.pl (raczej codziennie sprawdzam skrzynke)
                                    a na czytanie Pana Tadeusza kiedyś się umówimy
    • Gość: geodetka ........................ IP: *.broker.com.pl 22.09.05, 23:06
      a ja jutro znowu mam egzamin..........
      kiedy to sie wreszcie skonczy.........

nie lubie gleboznawstwa! :P:P:P
      • Gość: morel Re: ........................ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.05, 23:11
        tak strasznie jest? zycze powodzenia, napewno bedzie dobrze, musi byc!!!
      • timbwolf3 Re: ........................ 23.09.05, 09:31
        Egzamin z gleb u nas był w formie testu, totalne chybił trafił dla większosci :)
        ci co nie zdali 2 terminu mieli egz ustny ale to nic strasznego u profesora
        Gruszczynskiego
      • Gość: łata Re: ........................ IP: *.mt.pl / *.mt.pl 23.09.05, 10:26
        powodzenia życze bo to chyba dzisiaj miał być ten egzamin
        daj znać jak poszło
    • Gość: kar_ma Re: agh-geodezja-proszę o rady IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.05, 12:53
      Witam wszystkich w tym wątku! Również studiuję geodezję na AGH, teraz już będzie
      ostatni rok, więc 4 lata przegryzałam się przez ten wydział. Nie cierpię babek z
      dziekanatu, a poza tym raczej jest OK. Służę radami, wiedzą i dość dobrymi
      notatkami :) Jestem na specjalności przemysłówka.
      Pozdrawiam
      Kaśka
      • Gość: łata Re: agh-geodezja-proszę o rady IP: *.mt.pl / *.mt.pl 25.09.05, 14:47
        bardzo dziękuje za ofiarność a szczególnie "służenie dość dobrymi notatkami"
        ta specjalność też mi się najbardziej podoba z wszystkich
        a po rady i notatki to się jeszcze kiedyś zgłosze (naranie rzadne pytanie nie przychodzi mi na myśl)
        pozdrawiam
      • Gość: morel Re: agh-geodezja-proszę o rady IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.05, 15:30
        o to elegancko ze sa tak uprzejmi ludzie, fajnie, ja napewno sie po coś zglosze,
        pozdrawiam
    • Gość: łata Re: agh-geodezja-proszę o rady IP: *.mt.pl / *.mt.pl 25.09.05, 14:49
      jak tam ostatni egzamin geodetko (myśle że już jesteś na 2 roku)
      pozdrowienia
      • Gość: geodetka Re: agh-geodezja-proszę o rady IP: *.broker.com.pl 25.09.05, 17:30
        hej:)
        dawno mnie tu nie bylo... widze ze coraz wiecej geodetow:)
        ja jutro sie dowiem czy jestem juz na drugim roku czy jeszcze nie:) i w tym
        tygodniu zjezdzam juz do promyka:)
        • Gość: łata Re: agh-geodezja-proszę o rady IP: *.mt.pl / *.mt.pl 25.09.05, 18:56
          trzymam kciuki za wyniki wierząc że na jednym roku nie będziemy :)
          pozdrowienia
          • Gość: geodetka Re: agh-geodezja-proszę o rady IP: *.broker.com.pl 25.09.05, 19:45
            na pierwszym roku to raczej nie wyladuje:) to byl dopiero 1 termin, jesczze mam
            dwie szanse w razie czego:) a jak sie nie uda to wezme warunek:)
            takze jak sie spotkamy to raczej na imprezie w akademiku :):):)
            • Gość: łata Re: agh-geodezja-proszę o rady IP: *.mt.pl / *.mt.pl 25.09.05, 20:36
              i takie spotkanie byłoby miłe
              a co do zdania egzaminu to tak uczynna dziewczyna musi jakoś zdać
            • Gość: morel Re: agh-geodezja-proszę o rady IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.05, 22:45
              ja rowniez trzymam kciuki ze sie spotkamy razem... ale nie na roku, tylko na tej
              imprezce :P hehe pozdro we wtorek sie widzimy :P see ya
              • madzia_k Re: agh-geodezja- zaoczne! 26.09.05, 12:48
                czy jest ktos z zaocznych? ja tez mam kilka pytan.
                • timbwolf3 Re: agh-geodezja- zaoczne! 27.09.05, 16:09
                  wprawdzi z zaocznych nie jestem, ale mam paru znajomych.co chciałąbys wiedzieć
                  i z którego roku jestes??
                  • madzia_k Re: agh-geodezja- zaoczne! 05.10.05, 23:31
                    hej, dzieki,ze sie odezwałes:)
                    wlasciwie jestem na pierwszym i drugim roku jednoczesnie(robie drugi fakultet i
                    władowali mnie od razu na drugi rok;) chcialam sie dowiedziec od kogo mam
                    "uciekac" bo mam o tyle dobra sytuacje ze moge sobie dowolnie wybierac grupy i
                    prowadzacych;)
                    pierwszy zjazd juz za mna,ale bede wdzieczna za jakies informacje.
                    pozdrawiam
    • Gość: łata Re: agh-geodezja-proszę o rady IP: *.mt.pl / *.mt.pl 26.09.05, 15:06
      cześć mam pytanie
      co to są godziny dziekańskie???
      i czy 3.10 normalnie są zajęcia bo na stronie wydziału pisze że uroczyste rozpoczęcie dla 1 roku jest o 15:00 w poniedziałek a z planu wynika że wtedy mam wykłady

p.s. jak tam egzamin?
      • Gość: geodetka Re: agh-geodezja-proszę o rady IP: *.broker.com.pl 26.09.05, 15:51
        ZDALAM! JESTEM NA DRUGIM ROKU!!!!!

godziny dziekanskie to znaczy ze dziekan daje wam wolne i nie macie wtedy
        zajec... ja je bardzo lubie:) godziny rektorskie to to samo tylko ze zarzadza
        je rektor.
        a na rozpoczeciu kazdy po kolei bedzie musial wyjsc na srodek i odebrac
        indeks:) beda jeszcze takie "atrakcje" jak immatrykulacja itp. ogolnie nudne to
        jest troche ale jakos to przezyjecie:)
        • Gość: łata Re: agh-geodezja-proszę o rady IP: *.mt.pl / *.mt.pl 26.09.05, 18:36
          GRATULUJE ZDANIA NA ROK DRUGI

p.s. co to jest "immatrykulacja"???(ledwo co to wymówie)
          • Gość: geodezja Re: agh-geodezja-proszę o rady IP: *.broker.com.pl 26.09.05, 18:39
            to jest takie cos ze po tym juz oficjalnie jestes studentem:):)
            • Gość: łata Re: agh-geodezja-proszę o rady IP: *.mt.pl / *.mt.pl 26.09.05, 20:21
              ???
        • Gość: morel Re: agh-geodezja-proszę o rady IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.05, 20:38
          czyli w poniedzialek 3 października nie ma wogole zajęć? tylko rozpoczecie o
          15????!!!! pomocy!!!!!!!!
          • Gość: geodetka Re: agh-geodezja-proszę o rady IP: *.broker.com.pl 26.09.05, 22:37
            dla 1 roku nie ma zajec.
            a my sie bedziemy musieli meczyc:(
            nie ma co panikowac - wszystkiego sie dowiecie w swoim czasie... studiowanie
            naprawde jest przyjemne:):):)
            • Gość: łata Re: agh-geodezja-proszę o rady IP: *.mt.pl / *.mt.pl 28.09.05, 18:33
              właśnie wróciłam z promyka
              z pokoju jestem barfzo zadowolona
              nie myślałam że będzie w tak dobrym stanie
              pozdrowienia
    • Gość: e Re: agh-geodezja-proszę o rady IP: *.chello.pl 27.09.05, 16:33
      Czesc!!:) też jestem studentką tzn będe z rozpoczeciem roku,od nie dawna czytam
      wasze wypowiedzi i bardzo lubie ich czytac bo sie dowiaduje rożnych ciekawych i
      nowych rzeczy na temat agh nie jestem z geodezji a z innego wydziału.mam
      nadzieje ze nie tylko na geodezji bedą i są tacy fajni ludzie jak tu sie
      wpisuja:D mam nadzieje ze u mnie na wydziele tez tacy bedą;)pozdrawiam
      wszyskich:)
    • Gość: łata Re: agh-geodezja-proszę o rady IP: *.mt.pl / *.mt.pl 28.09.05, 18:46
      na stronie wydziału napisano że 4 października mamy godziny rektorskie od 8-14
      :):):):)
      • Gość: morel Re: agh-geodezja-proszę o rady IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.05, 21:07
        dzisiaj wrocilem z krakowa, pokoj juz mam, teraz czas sie zapoznac, mialem
        zostac, ale chlopaki odemnie z pokoju pojechali do domu wiec samemu nie bylo
        sensu siedziec:/ lata jaki masz numer pokoju?! hehehe ja ... pozdro
        • Gość: łata Re: agh-geodezja-proszę o rady IP: *.mt.pl / *.mt.pl 29.09.05, 07:57
          u mnie było tak samo dziewczyny wyjechały
          ja przenocowałam tam i zanudzona na śmierć przyjechałam na 2 dzień do domku

p.s. czego nie odpowiadasz na maile?
          • Gość: morel Re: agh-geodezja-proszę o rady IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.05, 11:37
            odpisalem :P
    • Gość: łata Re: agh-geodezja-proszę o rady IP: *.mt.pl / *.mt.pl 29.09.05, 12:37
      kar_ma napisałaś że możesz urzyczyć notatek?
      w jaki sposób można się z tobą skontaktować?
      • Gość: kar_ma Re: agh-geodezja-proszę o rady IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.05, 20:36
        Hej a z czego potrzebujesz? Bo musiałambym trochę przegrzebać domowe archiwum :)
        Mój email: kar_ma@poczta.onet.pl

Pozdrawiam
        Kaśka

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka