Dodaj do ulubionych

Dlaczego w Krakowie nieprędko powstanie wydział...

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.05, 23:31
Krakow to miasto niemocy. Tutaj duzo sie planuje i mowi ale nic sie nie robi.
Dopiero gdy wymrze pokolenie 50-60 latkow zmieni sie oblicze tego miejsca.
Obserwuj wątek
    • Gość: snowball Nie poszedłbym do lekarza po KSW IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.08.05, 23:59
      a gdyby tacy byli bałbym się zachorować. Tak samo zresztą z lekarzami
      zaocznymi. KSW - kup se wykształcenie
      • Gość: Mloda lekarka Re: Nie poszedłbym do lekarza po KSW IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.08.05, 00:58
        Calkowicie sie zgadzam!!! Mialam okazje brac udzial w zajeciach klinicznych dla
        obcokrajowcow choc sama konczylam normalne dzienne studia i wiem, ze za
        pieniadze mozna podnosic poziom, ale prestiz musi dominowac nad checia
        zarobienia. Nieoficjalnie wiedzielismy o tych planach juz od jakiegos czasu i
        nie spotkalo sie to z aprobata nikogo z moich znajomych - lekarzy in spe,
        bynajmniej nie z obawy przed konkurencja ale raczej z troski by absolwenci KSW
        nie pograzyli juz i tak nadszarpnietej reputacji lekarskiej. A czy studiowanie
        po angielsku jest az taka rewelacja?! Teraz znajomosc angielskiego to podstawa,
        wiekszosc studentow posluguje sie nim biegle a z pacjentem trzeba po prostu
        umiec porozmawiac, w prostych slowach i po polsku.
        • Gość: farmaceutka Niedoinformowana Pani Redaktor IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.08.05, 07:15
          W CM UJ od kilki lat funkcjonują już płatne studia dla osób z polskim
          obywatelstwem, tyczy się to i Wydz. Lekarskiego, Stomatologicznego i
          Farmaceutycznego. Najdroższe sumy płaci się za ukończenie wieczorowej, tylko z
          nazwy, stomatologii, najmniejsze za farmację. Nie orientuję sie dokładnie jakie
          są to kwoty, na dzień dzisiejszy oczywiście. Kilka lat temu koszt dwóch
          semestrów oscylował w granicach 10500-14000 zł. Pani Redaktor, jeśli czyta Pani
          opinie- więcej serca w to co Pani pisze, bo inaczej wychodzi "półprawda" ....
          PS. Idąc do lekarza, nie wiem którą kończył uczelnię, do kogoś po KSW nie
          miałabym zaufania, to wiem. Znam kilka studiujących tam osób...
          • koniectegodobrego Re: Niedoinformowana Pani Redaktor 27.08.05, 08:48
            o skutecznosci ksztalcenia KSW bedzie sie mozna przekonac po tym jakie
            absolwenci prawa tejze uczelni beda odnosic sukcesy :> Tu nie chodzi jaka
            skonczyl uczelnie, tylko jakim jest czlowiekiem. Na UJ tez trafiaja sie cymbaly
            ktore niemalze "cudem" przechodza do etapu pisania prac magisterskich, ktore to
            pozniej kupuja w internecie :/
          • Gość: Lukasz Re: Niedoinformowana Pani Redaktor IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.08.05, 09:21
            Wydzial lekarski-koszt 12.000 zl rocznie przez 6 lat,stomatologiczny-14.000
            zl.rocznie przez 5 lat.
          • Gość: fafik_wielki Re: Niedoinformowana Pani Redaktor IP: *.netcontrol.pl 28.08.05, 23:35
            ja tam nie ufam żadnemu lekarzowi - czy będzie po KSW czy po UJ
            konował, to konował
            no kto wysłał na drugi świat tylu ludzi, co lekarze, no kto?
        • koniectegodobrego Re: Nie poszedłbym do lekarza po KSW 27.08.05, 08:50
          tak to jest... ludzie strachem reaguja na nieznane :> ja bym nie poszedl do
          zadnego lekaza nawet tego po UJ, jeszcze mi cos znajdzie nie takiego ;p
      • Gość: Lukasz Re: Nie poszedłbym do lekarza po KSW IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.08.05, 09:19
        Nie ma na wydziale lekarskim CMUJ studentow zaocznych tylko wieczorowi,ktorych
        program nauczania i wymagania w stosunku do nich sa takie same jak w przypadku
        studiow dziennych.Zajecia i egzaminy sa wspolne.Jezeli cos sie pisze to trzeba
        miec o temacie choc blade pojecie.
      • Gość: grezsiek Re: Nie poszedłbym do lekarza po KSW IP: *.eurocom.olkusz.pl / 83.238.85.* 27.08.05, 10:16
        ale ci po KSW jechaliby na zachód leczyć Francuzów, i to wtedy byłoby fajnie
      • Gość: KSW i mafia Re: Nie poszedłbym do lekarza po KSW IP: *.ists.pl / *.ists.pl 27.08.05, 13:00
        Majchrowski, i spolka nie dosc ze za unijne pieniadze wybudowali
        sobie kampus kolo nowego mostu to jeszcze teraz chcieli miec jedyna w polsce
        medycyne. KSW to studia dla matolow z kasa, na KSW mozesz rozpoczac studia w
        maju listopadzie lub marcu, kiedy ci sie umysli, wazne ze zaplacisz za studia i
        tak zwana rozmowe kwalifik. bo za nia sie tez placi o rozmawia na niej o
        pogodzie i wielkosci checi do studiowania. PRZERAZAJACE sa uklady polityczne
        KSW, rozpanoszyli sie mysleli ze jak maja prawo i architekture to nie ma przed
        nimi granic. Kiedys przy zmianie opcji politycznej ktos rozwali ta szkole
        wyjawiajac straszne uklady jakie za nia stoja. Na razie zalozyciele szkoly sa
        politycznymi kameleonami, juz napewno sa w PO hehehe. NIE, studenciki tam
        studiujacy nic z tego nie maja, oni sa maszynkami do pieniedzy. Ale za to nie
        musza sie nic uczyc. Lekarze z KSW ...? ciarki mnie przechodza....
      • Gość: prawa KSW i MAFIA !!!! IP: *.ists.pl / *.ists.pl 27.08.05, 13:02
        Majchrowski, i spolka nie dosc ze za unijne pieniadze wybudowali
        sobie kampus kolo nowego mostu to jeszcze teraz chcieli miec jedyna w polsce
        medycyne. KSW to studia dla matolow z kasa, na KSW mozesz rozpoczac studia w
        maju listopadzie lub marcu, kiedy ci sie umysli, wazne ze zaplacisz za studia i
        tak zwana rozmowe kwalifik. bo za nia sie tez placi o rozmawia na niej o
        pogodzie i wielkosci checi do studiowania. PRZERAZAJACE sa uklady polityczne
        KSW, rozpanoszyli sie mysleli ze jak maja prawo i architekture to nie ma przed
        nimi granic. Kiedys przy zmianie opcji politycznej ktos rozwali ta szkole
        wyjawiajac straszne uklady jakie za nia stoja. Na razie zalozyciele szkoly sa
        politycznymi kameleonami, juz napewno sa w PO hehehe. NIE, studenciki tam
        studiujacy nic z tego nie maja, oni sa maszynkami do pieniedzy. Ale za to nie
        musza sie nic uczyc. Lekarze z KSW ...? ciarki mnie przechodza....
        • koniectegodobrego Re: KSW i MAFIA !!!! 27.08.05, 17:06
          bla bla bla... i co z tego wynika? ja tez moge popierc taka opcje polityczna,
          ktora jest mi na reke... raz SLD raz PO. Od tego sa politycy by spelniali wole
          wyborcow, np. jezeli moja wola jest podatek liniowy to glosuje na PO, jezeli
          zalozyciele KSW i Pan Majchrowski ma interes w tym by popierac PO to w czym problem?

"nie dosc"... unijne pieniadze sa wlanie do tego. Zglasza sie wniosek o
          dofinansowanie, i zazwyczaj jezeli nie ma bledow formalnych to mozna liczyc na
          wsparcie ze srodkow UE, tez moglbys dostac jakbys mial pomysl i umial
          powypelniac pare formularzy.

"jedyna w polsce". W Polsce drogi kolego jest multum uczelni medycznych,
          niestety zadna z nich nie jest prywatna. A ze ktos chce byc pionierem w danej
          dziedzinie to chwala mu za to. Oby wiecej inicjatyw tego typu w naszym
          spoleczenstwie.

"rozmowa kwalifik." a ty co? oblales rozmowe kwalifikacyjna? padles na
          "pogodzie"? czy "wielkosci checi do studiowania"?

Poza tym zycze wiekszej dozy optymizmu.
        • Gość: maro Re: KSW i MAFIA !!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.08.05, 08:52
          A ja studiuje na KSW i powiem ze wcale nie jest tak rozowo jak sie niektorym
          wydaje.CZy jak idziecie do lekarza to sie pytacie jaka szkole skonczyl?Wedlug
          niektorych czlowiek ktory studiuje na np.UJ jest lepszy od tego z KSW?Mylicie
          sie i to powaznie!Np.prawo na KSW jest przerabiane dokladniej niz na UJ!!
          Niektorzy ida na prywatne uczelnie bo sie niedostalui na publiczna.A nie wiem
          czy wiecie ale za pare lat wszytki uczelnie beda platne czy to UJ czy KSW czy
          cos innego!!Nietwierdze ze na KSW sa sami najlepsi i uwazam ze i na KSW i w
          innych uczelniea Polski sa debile i wporzadku goscie!!! Pozdro dla studentów!
      • Gość: Nina Studentka KSW IP: *.crowley.pl 28.08.05, 10:13
        Studiuję w KSW i na państwowej uczelni jednocześnie. Mam porównanie. Z ręką na
        sercu zapewniam, że kiedy przychodzi sesja, trzeba się uczyć i tu i tu. To
        nieprawda,że w KSW można "se kupić wpis". Z takiego przywileju nigdy nie
        skorzystałam ani ja, ani żadna ze znanych mi osób studiujących tam. Jesli
        rozpowszechniacie takie opinie, to błagam nie na podstawie zasłyszanych mitów,
        ale własnych doświadczeń. FAktem jest,że 90% studentów KSW ma wypchane
        kieszenie, co często idzie w parze z niewysokim polotem, ale niekoniecznie! Na
        moim kierunku wszystkie tzw "buraki" poddały się na pierwszym roku, zdając
        sobie sprawę, ze za kasę nie kupią jednak wykształcenia.
        • Gość: MIKI Re: Studentka KSW IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.08.05, 08:55
          Bravo studentka KSW!!To jest spoko uczelnia i jak ktos chce cos osiagnac to
          musi sie uczyc!!
      • Gość: lowca skor akademie medyczne vs. ksw IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 14.09.05, 10:54
        to czy lekarz jet dobry nie zalezy tez od tego czy jest po prywatnej uczelni
        czy państwowej (przyklady japonii usa anglii wloch gdzie prym wioda w medycynie
        lekarze np z harwardu na pewno nie sa oni gorsi od naszych z CM UJ) ALE TAKZE
        OD JEGO ZASAD ETYCZNYCH- LEKARZE Z LODZKIEGO POGOTOWIAA TEZ BYLI DOBRYMI
        FACHOWCAMI ALE NAJLEPSZYM PANACEUM NA WSZELKIE DOLEGLIWOSCI BYL PAWULON I CO
        ONIU BYLI DOBRYMI LEKARZAMI??????????MOZE MIELI WIEDZE PODRECZNIKOWA ALE NIE
        MIELI JEDNEGO SZACUNKU DLA DRUGIEGO CZLOWIEKA I POCZUCIA SWOJEJ PRACY JAKO
        PEWNEGO RODZAJU MISJI DOWIDZENIA
    • Gość: Paweł [...] IP: *.kompania.net 27.08.05, 03:58
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • Gość: koko Re: Dlaczego w Krakowie nieprędko powstanie wydzi IP: *.ghnet.pl 27.08.05, 07:15
      no tak ,nie ma już protektora Marka w pałacu prezydenckim w Warszawie a i
      prezydent finiszuje
      może być ciężko coś załatwić
    • koniectegodobrego Re: Dlaczego w Krakowie nieprędko powstanie wydzi 27.08.05, 08:40
      oh, ale powoli mozna leciec... stomatologow chyba moga ksztalcic :> do tego nie
      trzeba zaliczac stazu w szpitalach. Na pewno znajdzie sie troche zawodow
      "medycznych" w ktorych juz mozna ksztalcic. Powodzenia KSW.
      • Gość: patriota Re: NIEMIŁA KONKURENCJA? IP: *.boreknet.com 27.08.05, 10:08
        NA UJ NIE BRAKUJE TUMANÓW, A WRĘCZ DEBILI, NIE TYLKO WŚRÓD STUDENTÓW......-
        NAJLEPIEJ WYKOSIĆ KONKURENCJĘ, KTÓRA MA ROZMACH, NIE PRZEPADAM ZA MAJCHERKIEM[I
        VICE VERSA], KTÓRY JEST WSPÓŁZAŁOŻYCIELEM KSW, ALE WOLĘ KAPITALISTĘ POLAKA, NIŻ
        WSZELAKĄ INNĄ SWOŁOCZ, A CO DO LEKARZY, TO ŻYCIE ICH WERYFIKUJE, DO JEDNYCH SĄ
        KOLEJKI, DO INNYCH NIE.....[ACHA MONOPOLE SĄ NIEZDROWE....], ŻYCZĘ MAJCHERKU,
        ŻEBYŚ JEDNAK ZNALAZŁ DZIURE W TYM PRAWIE I OTWORZYŁ TEN WYDZIAŁ, POWODZENIA
        • Gość: quest Re: NIEMIŁA KONKURENCJA? IP: *.BPTNet.PL / *.telbank.pl 27.08.05, 11:43
          Dokładnie ! Ktoś się postarał aby U.J. miał monopol na tego typu studia. Mam
          nadzieje , że jednak uda się przezwycięzyć te wszystkie problemy i klinika
          powstanie !!! Konkurencja wszystkim wychodzi na dobre - tymbardziej , że
          wszyscy wiedzą , że aby dostać się na najbardziej oblegane kierunki U.J. bardzo
          często nie decyduje wiedza , tylko znajomości , ewentualnie kasa ( podobnie jak
          z dostaniem się na studia prawnicze).Wydaje mi się , że pomimo ogromnych
          trudności prawno-formalnych realizacja projektu zostanie w niezbyt odległej
          przyszłości ukończona - czego tej uczelni życzę :)
    • Gość: tylkopytam konkurencja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.08.05, 08:23
      konkurencja uczciwa jest wskazana, ale czy KSW stanowi uczciwa konkurencje?
      KSW ma niebywale, nieosiagalne dla innych szkol wyzszych mozliwosci wynikajace z ukladow
      politycznych.
      • Gość: patriota Re: konkurencja IP: *.boreknet.com 28.08.05, 13:25
        bez wsparcia[czytaj-układów] w tym skorumpowanym pięknym kraju , nic się nie da
        zrobić, powtarzam, wolę milionera majcherka [i tak nim jest], niż jakąś
        swołocz, np. turka
    • Gość: gosc niedzielny Re: Dlaczego w Krakowie nieprędko powstanie wydzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.05, 18:56
      Najlepsze w tym artykule jest to, że Maciag przestał "rektorować" KSW półtora
      miesiąca temu (sam zrezygnował). GW tego i innych błedów w artykule
      "niedostrzegła". Ten tekst to poprostu forma autopromocji P. Maciąga szkoda, że
      jako rektor był raczej "hamulcowym" tej szkoły.
    • Gość: MAro KSW IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.08.05, 08:50
      A ja studiuje na KSW i powiem ze wcale nie jest tak rozowo jak sie niektorym
      wydaje.CZy jak idziecie do lekarza to sie pytacie jaka szkole skonczyl?Wedlug
      niektorych czlowiek ktory studiuje na np.UJ jest lepszy od tego z KSW?Mylicie
      sie i to powaznie!Np.prawo na KSW jest przerabiane dokladniej niz na UJ!!
      Niektorzy ida na prywatne uczelnie bo sie niedostalui na publiczna.A nie wiem
      czy wiecie ale za pare lat wszytki uczelnie beda platne czy to UJ czy KSW czy
      cos innego!!Nietwierdze ze na KSW sa sami najlepsi i uwazam ze i na KSW i w
      innych uczelniea Polski sa debile i wporzadku goscie!!! Pozdro dla studentów!
      • Gość: mik@n4 KSW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.05, 02:47
        Powiem szcerze, że jak czytam co niektóre teksty to jest mi słabo. LUDZIE
        skoczcie na H.Grudzinskiego i sami sie przekonajcie jak jest. To co wypisujecie
        ośmiesza jedynie was, chcąc oczernić KSW jedynie robicie reklamę tej uczelni.
        Twierdzicie, że można kupić sobie tam oceny, ale nie widzieliście tego, a tego
        typu hasła stworzyły jełopy, które miały problemy z sesją i potrzebowały alibi.
        Znam ludzi z różnych uczelni i powiem szczerze, że KSW wcale się nie różni od
        innych, no może nie trzeba chodzić na korki do profesora, aby ten łaskawie
        wisał do indeksu dst-ka, bo tu płaca mu za wykładanie, a nie uwalanie
        studentów. Zresztą jeżeli ktoś chce się uczyć, to zrobi to w murach każdej
        uczelni. A ten bzdurny skrót Kup Sobie Wykształcenie - jezeli ktoś może
        potfierdzić, to niech się zgłosi do rektoratu ksw - napewno jeszcze za to go
        uściskają :P
        • Gość: student Re: KSW IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 14.09.05, 10:19
          zgadzam sie w pełni ludzie którzy to wypisuja to totalne jelopy które nigdy nie
          przeskocza kolejnego poziomu i pisza KSW KUP SOBIE WYKSZTALCENIE
        • Gość: STUDENT UJ I KSW Re: KSW IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 14.09.05, 10:34
          POWIEM WAM SZCZERZE JESTEM STUDENTEM UJ I KS:W PRAWDE MOWIAC NA KSW POSZEDLEM
          NIE DLATEGO ZE TO BYLA UCZELNIA MOICH MARZEŃ (CZYT. UCZELNIA PRYWATANA) LECZ
          DLATEGO ZE NIE DOSTALEM SIE NA MOJWYMARZONY KIERUNEK PRAWO NA UJ. NA KSW
          WYBRALEM ADMINISTRACJE I KU MOJEMU ZASKOCZENIU NIE SPRAWDZILY SIE POWSZECHNIE
          PANUJACE OPINIE TYPU KUPOWANIE OCEN I TO ZE WIEKSZOSC CHODZACYCH TAM OSOB TO
          MATOLY (CHOC I TACY SIE TAM ZNAJDUJA SYNKOWIE BOGATYCH TATUSIÓW Z KURSAMI I
          KORKAMI NAWIASEM MOWIAC O DZIWO ONI ODPADAJA NAJSZYBCIEJ).PO ROKU ZDAlem na uj
          na prawo zaczynam od 1 pazdziernika a na ksw jestem na drugim roku
          administracji i przenosze sie na zaocznem, trzymajcie za mnie kciuki
        • Gość: i jeszcze jedno... Re: KSW IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 14.09.05, 10:41
          drodzy studenci nie ma co obrzucac sie blotem ze np uj jest lepszy od agh czy
          ksw bo to nie ma sensu dla dobra miasta i kraju niech powstaje coraz silniejsza
          konkurencja nietylko miedzy uczelniami panstwowymi ale takze panstwowymi a
          prywatnymi bedzie to powodowalo szybszy rozwoj jednych i drugich poprzez
          poprawqe warunkow naucznia (baza dydaktyczna) liczne programy wymiany
          studentów, inwestycje w bardzo dobra kadre, czy chociazby spadek cen
          nauczelniach państwowych pozdro dla studentów WPiA UJ i WPiA ksw
        • Gość: student Re: KSW IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 14.09.05, 10:46
          zgadzam sie w pełni ludzie którzy to wypisuja to totalne jelopy które nigdy nie
          przeskocza kolejnego poziomu i pisza KSW KUP SOBIE WYKSZTALCENIE to synkowie
          bogatych tatusiow ktorzy wylecieli stamtąd po pierwwszej sesja oni wiedeza co
          ten skrót oznacz (system eliminacji studentów jest aktywny)i ich wyeliminowal
          pa pozdro.
    • Gość: l Re: Dlaczego w Krakowie nieprędko powstanie wydzi IP: *.gemini.net.pl / *.gemini.net.pl 15.09.05, 13:28
      O co Ci chodzi? Któż inny, jak nie właśnie 50. i 60.-latkowie wymyślili ten
      dyplom lekarza do kupienia?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka