poster012 01.09.05, 05:28 Ja się jeszcze wacham. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: irek Dobre wahadlo -> Kasia M.-L.! IP: *.elektro.agh.edu.pl 23.09.05, 14:15 Najladnieszy z kandydatow. Odpowiedz Link Zgłoś
mignone Re:bezguście 23.09.05, 15:02 Pozostaje tylko współczuć tak marnego gustu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciek mignone jest ładniejsza? IP: *.net.autocom.pl 23.09.05, 17:30 możliwe, ale czy mądrzejsza? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
mignone Re: kto wie... 24.09.05, 10:08 nieistotne czy jestem ładniejsza i mądrzejsza. Ja się do Sejmu nie pcham. Odpowiedz Link Zgłoś
hauabaua Re: JAK ZAGŁOSUJE KRAKÓW? 01.09.05, 07:41 Czy "wachanie" to jakieś alibi do cen wachy? . Odpowiedz Link Zgłoś
mufka_z_jeza Re: JAK ZAGŁOSUJE KRAKÓW? 01.09.05, 10:32 Zdecydowane alibi. A jak będą zwroty waty, to podniesiemy aktywację. Odpowiedz Link Zgłoś
zielonki Re: JAK ZAGŁOSUJE KRAKÓW? 01.09.05, 10:24 poster012 napisać chciał: > Ja se jeszcze wącham. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: na niezależnych!!! Re: JAK ZAGŁOSUJE KRAKÓW? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.05, 13:47 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MIS Na Giertycha na prezydenta IP: *.76.classcom.pl 01.09.05, 14:46 A na partie... Albo PiS albo Ruch Patriotyczny Olszewskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
mufka_z_jeza Re: Na Giertycha na prezydenta 01.09.05, 14:57 No to i dobrze. Przyda nam się leśnik. Bo jak tak dalej pójdzie z tą UE to będziemy biednymi dzikusami w wielkiej puszczy. Odpowiedz Link Zgłoś
krakszczur Re: Na Giertycha na prezydenta 02.09.05, 07:57 Jesteśmy w UE i wsioki mają z tego największe zyski, a może lepiej jakiegoś agronoma znaleźć zamiast leśnika? Odpowiedz Link Zgłoś
mufka_z_jeza Re: Na Giertycha na prezydenta 02.09.05, 08:17 Wiesz co, Krakszczur? Myślałem, ze prezentujesz wyższy poziom w dyskusjach... ...a tylko buraki i dresy używają słów takich jak wsiok. A do do wsi i lasów to ostatnim razem jak sprawdzałem była jeszcze między nimi drobna różnica... Odpowiedz Link Zgłoś
krakszczur Re: Na Giertycha na prezydenta 05.09.05, 09:46 wsioki, to pieszczotliwie, jak cię razi, to powiedzmy wieśniaki? Odpowiedz Link Zgłoś
mufka_z_jeza Kilka uwag 05.09.05, 12:03 Wieś korzysta jak cholera. 1. Żeby produkować mleko trzeba odprowadzić haracz zwany "kwoty mleczne". A i to pozwala tylko na produkcję określonej ilości. Wszystko po to by nie było zbyt duzo polskiego mleka na rynkach unijnych. Wszak onichcą tu sprzedawać swoje, a nie tam kupować nasze. To koncept wprowadzony teraz. Na nasz benefis. 2. Dopłaty do inwestycji proekologicznych (słynny zwrot 60% z wydatków na takie przedsięwzięcia) wymagają aby inwestor dysponował juz pieniędzmi. A za rok albo dwa, może mu zwrócą te dwie trzecie. Tyle, że to promuje dużych przedsiębiorców rolnych. A drobny rolnik nie może sobie na to i tak pozwolić. 3. Już po raz kolejny odzywają się głosy w Unii że w Polsce podatki na żywność są =za niskie= bo możemy jeszcze konkurować na rynku własnym. 4. Limity produkcji rolnej pozwola nam wyżywić ok. 25% własnego społeczeństwa. Oznacza to, że =musimy= sprowadzać żywność (dotowaną nota bene) z UE. w związku z tym sytuacja ekonomiczna w rolnictwie pogarsza się zamiast polepszać. Reasumując te "zyski" to jak gó.. owiniete w papierek od cukierka. Nie jest przez to słodsze, ale mniej je widać. A co do twoich określeń, to mnie irytuja. Moim zdaniem ich stosowanie świadczy o zacieśniających się horyzontach myślowych i malejącej tolerancji. Nie masz szacunku dla tych co robią żarcie dla ciebie, prawda? Szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
krakszczur Re: Kilka uwag 05.09.05, 12:33 Polski wieśniak jest ciemny w przeciwieństwie do wieśniaka francuskiego, który jest światły i nawet potafi mówić i czasem czytać po francusku(jak moja Babcia), dlatego wieśniakowi francuskiemu jest tak jak jest, a polskiemu tak... Odpowiedz Link Zgłoś
mufka_z_jeza Re: Kilka uwag 05.09.05, 13:09 Okej... Rozumiem... Ale w takim razie powinni weryfikować czy któryś z naszych nie mówi i nie pisze po francusku. BTW co z Niemcami? Wszak oni tylko po niemiecku... Czy po niemiecku wystarczy? Czy po prostu jest to kolejne, tym razem bardziej internacjonalistyczne, wydanie podludzi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdecydowany Re: JAK ZAGŁOSUJE KRAKÓW? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.05, 20:16 ja pójde głosować tylko wtedy gdy na mojej liscie wyborczej znajde pania RENATE PEEGIER Odpowiedz Link Zgłoś
wij.paszczak Re: JAK ZAGŁOSUJE KRAKÓW? 05.09.05, 10:33 ...a ja wtedy kiedy pojawi się wystarczająco odjechany ultrakatolicki oszołom z populistycznymi hasłami Odpowiedz Link Zgłoś
krakszczur Re: JAK ZAGŁOSUJE KRAKÓW? 05.09.05, 10:53 może nawrócić Jędrka Leppera, wyrazisty, opalony, populistyczny, jako neofita byłby gorliwy? :-))) (msza tylko w obrządku trydenckim itd.) DEUS VULT Odpowiedz Link Zgłoś
mufka_z_jeza Andrzej zwany "Gilotyną" 05.09.05, 11:54 Toż żeby był wystarczająco odjechany i ultrakatolicki, to chyba musiałby być lefebrystą... Odpowiedz Link Zgłoś
kolomyia WIEM NA KOGO NIE BĘDE GŁOSOWAŁ 05.09.05, 13:25 Boje się otworzyć lodówkę, bo może z niej wyskoczyć Donald Tusk. „Człowiek z zasadami”, który już nazywa się prezydentem, a Jaś-Marysia premierem(co za bezczelność) patrzy na nas z tysięcy billboardów w całej Polsce. Kto płaci za tę gigantyczną kampanię reklamową? Odpowiedz Link Zgłoś
mufka_z_jeza Kto płaci? 05.09.05, 13:35 Ten sam co za kampanie "człowieka honoru" i "człowieka z charakterem" i wszystkich innych "człowieków" haratających się o prezydenturę... A co do tysięcy billboardów, to są one podzielone pomiędzy tych wszystkich bojowników o nasze lepsze jutro. To jest urok demokracji. Odpowiedz Link Zgłoś
cymeria Mój pracodawca to PO! 05.09.05, 13:40 Nie polecam mój pracodawca startuje z listy PO i nie jest to dobry wybór firma nie płaci pracownikom w terminie jesli w ogóle płaci nie opłaca ZUS itp.. więc jesli Ci ludzie nie potrafią sobie poradzić w swoim srodowisku z kilkoma pracownikami to czego oczekiwać wyżej? Odpowiedz Link Zgłoś
mufka_z_jeza To przykre... 05.09.05, 13:47 ...ale jest to bezpośrednim efektem polityki podatkowej, której ewidentnym celem jest zdławienie polskiej przedsiębiorczości. Nie usprawiedliwiam tu pracodawców, po prostu tłumaczę zależności. Na pracownika dostającego x pieniędzy firma wydaje prawie 3x. Różnica trafia do podatków i Zakładu Utraconych Składek. Może tacy lodzie zmienią ta politykę? To gra również do ich bramki... Ja nie wierzę w uczciwość i altruizm polityków. Wierzę, że będą chcieli poprawić swoją sytuację. Stąd, jeśli niezbędne do osiągnięcia ich partykularnych celów kroki są korzystne dla Polski, to znaczy, że kroki te zostaną wykonane, a zatem wybór takiego kandydata będzie bardziej pozytywny niż szkodliwy. Odpowiedz Link Zgłoś
cymeria NIE ZGADZAM SIĘ! 05.09.05, 16:01 NIe zgadzam się z poprzednią wypowiedzią.Tez byłam kiedys pracodawcą i czasami sama nie brałam pensji ale pracownik miał zawsze i to na czas także z ZUS a mój pracodawca przedstawiciel i to dość poważany PO nie płaci ZUS u od 1,5 roku i chciałam zauważyc że My nie bierzemy pensji ale nie widac tego żeby i on nie brał czy on tez sobie ZUSu nie opłaca watpię bo jest teraz na L4 i z tego co wiem to bierze zasiłek i to nie mały a ja od czerwca nie dostałam 680 zł czy to normalne jesli taki człaowiek sam nie potrafi radzic w małym srodowisku to gdzie i poco pcha sie dalej jak większość kandydatów,którzy maja na swoim podwórku atki burdel ze HEJ a beda sprzatać sasiada nie znosze takich obłudników!To okropne i nic ich nie tłumaczy ja mam problem z ZUS bo mam nie opłacone składki a wypłat tez nie mam to co mam robic napewno na nich nie zagłosuję,beda nam wmawiać i nie tylko oni że beda naprawiać i obiecywac a sami nie radzą sobie z własnym intersem mówia ze najpierw sa ludzie a pracownik to nie człowiek? Odpowiedz Link Zgłoś
jacek3142 Brak kogoś naprawdę godnego tego urzędu. 05.09.05, 18:46 Tak naprawdę to brak godnego kandydata. Mniejsze zło to Cimoszewicz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gnom Re: Brak kogoś naprawdę godnego tego urzędu. IP: *.crowley.pl 05.09.05, 19:17 jacek3142 ty chyba jesteś starym komuchem całe zło to komuchy a ludzie tego pokroju co ty zagłosują na dawnego służaca ZSRR. Odpowiedz Link Zgłoś
mufka_z_jeza To twój wybór 05.09.05, 23:19 A jak ci to nie odpowiada, to trzeba było zostać nadal przedsiębiorcą. A w dodatku staraj się aby twoje posty były deczko czytelniejsze. Przegryzanie się przez "stream of consciousness" pozbawione znaków przestankowych jest męczące. Zachowaj hierarchię miast: "Najpierw Przemyśl, później Sącz." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karusel Re: WIEM NA KOGO NIE BĘDE GŁOSOWAŁ IP: 81.219.149.* 23.09.05, 12:05 Pewnie jak zwykle my wszyscy. Zaciągnęli kredyt i jak wygrają to spłacą z budżetu. Wtedy to już będą mogli robić z nas wała otwarcie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A może Lepper Re: JAK ZAGŁOSUJE KRAKÓW? IP: *.Grzegod / 62.121.129.* 09.09.05, 16:45 A może tak na Lepera. Byłoby radośnie, gdyby w konserwatywnym Krakowie najwięcej głosów on dostał. Z nas sobie politycy "robią jaja", to i my mozemy. Odpowiedz Link Zgłoś
jacek3142 MOŻE KTOŚ POLECI JAKIEGOŚ KANDYDATA DO SEJMU 13.09.05, 07:13 Który kandydat do sejmu z Małopolski jest tego warty? Odpowiedz Link Zgłoś
akff Zbłaźniony Ziobro 13.09.05, 12:15 jacek3142 napisał: > Który kandydat do sejmu z Małopolski jest tego warty? Pieniak do kwadratu. Przez 10 lat procesował się z byłym kolegą ze studiów,oskarżywszy go o groźby pozbawienia życia. Taki ma być przyszły minister sprawiedliwości? Mniej niż ZERO. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Polecam Szczypińskiego- Numer 2 w Krakowie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.09.05, 13:40 Ja głosuje na Tomasza Szczypińskiego. Na liście jest 2-gi za Rokitą. I w zasadzie to jedyni mocni i dobrzy kandydaci. A że nie przepadam za Rokitą, to zagłosuję na Szczypińskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
abandonner Re: DO SEJMU: ELŻBIETA SIEJA NR 20 LISTA NR 8 PO 15.09.05, 08:17 Jeżeli zagłosuje na kandydata 20 na liście, a on nie wejdzie to mój głos dostanie Rokita 1 na liście nr 8? Odpowiedz Link Zgłoś
762mm Re: DO SEJMU: ELŻBIETA SIEJA NR 20 LISTA NR 8 PO 23.09.05, 07:48 Jeżeli już ktoś musi głosować na Platforme Obywatelską, Prawo i Sprawiedliwość czy też Liga Polskich Rodzin, to przynajmniej powinien wykazać litość nad Rzeczpospolitą, nad szarymi ludźmi i wreszcie nad sobą i zagłosować np.na 20 kandydata na liście wyborczej, a nigdy na pierwszego. Jest wielce prawdopodobne, że ten 20 jest człowiekiem spoza układu. Jeżeli wymienione ugrupowania na nieszczęście tego kraju mają wygrać wybory, to z wielką ulgą przyjmiemy Sejm bez Rokity, Tuska, Kaczyńskich, Giertycha i tym podobnych politycznych nicości, które okopują się na pierwszych miejscach kandydatów do Sejmu. Odpowiedz Link Zgłoś
superkulfon nie na 20tego ale na 15 - 18. 23.09.05, 13:31 Ci napewno sa spoza ukladu. pozycja 20ta jest rownie dobra co 5ta. Bo jest charakterystyczna Odpowiedz Link Zgłoś
seven ja zaglosuje krzyzykiem 13.09.05, 12:20 podobno "ptaszki" nie sa uznawane, ale za to mozna dopisac jakis komentarz ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krakowianin Re: JAK ZAGŁOSUJE KRAKÓW? IP: 81.219.149.* 17.09.05, 11:36 Jak zwykle, głupio, tradycji musi stać się zadość. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J Re: JAK ZAGŁOSUJE KRAKÓW? IP: 82.160.10.* 18.09.05, 06:37 MOJA MALUTKA PROSBA GŁOSUJCIE JAK UWAŻACIE ALE NIE GŁOSUJCIE NA CZŁONKÓW KOMISJI ŚLEDCZYCH O TUŻ CI PAŃSTWO robili wiele dla Polski A NIC NIE ZROBILI DLA LUDZI WYDALI MILIONY ZŁ NA BABRANIE SIĘ W G.... "KTO JEST BEZ WINY NIECH PIERWSZY RZUCI KAMIEŃ" SAMI RZĄDZILI I CO -wszystko można wytłumaczyć ze świętego zrobić bandyte z bandyty świętego kwestia doboru słów a POLSKA SUNIE PO RÓWNI POCHYŁEJ DZIĘKI FILOZOFOM Z DYPLOMAMI KOMUNSTYCZNYCH UCZELNI A CO JEST MIANOWNIKIEM POLSKICH UCZELNI - KOMBINOWANIE - NO TO KOMBINUJĄ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K Re: Do " Gościa". IP: 81.219.149.* 18.09.05, 10:14 W/g mnie jesteś opłaconym agitatorem a oszustwo nie jest mianownikiem POLSKICH UCZELNI jak piszesz, oszustwo jest mianownikiem UCZELNI KATOLICKICH. To tam uczą kombinowania (co pewnie też widzisz, ale o tym nie piszesz, bo skromny jesteś i roztropny) więc Ci filozofowie z dyplomami tych uczelni jak tylko mają możliwość to kombinują. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: on MICHAŁ KUPIEC lista 1 miejsce 5 RUCH PATRIOTYCZNY IP: *.NET / *.telnet.krakow.pl 18.09.05, 12:56 Polecam uwadze tą kandydaturkę :) Konkretny program - dobry program - poczytajcie polemikę w dziale kandydaci ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: on Re: MICHAŁ KUPIEC lista 1 miejsce 5 RUCH PATRIOTY IP: *.NET / *.telnet.krakow.pl 18.09.05, 12:57 Tu na forum zresztą też polemika z róznymi POowcami chyba ! Odpowiedz Link Zgłoś
zielonki Re: MICHAŁ KUPIEC lista 1 miejsce 5 RUCH 23.09.05, 15:12 Weź sie lepiej powieś na bilboardzie. To działa. Odpowiedz Link Zgłoś