Dodaj do ulubionych

W Krakowie mało mieszkań dla studentów i drogo

IP: *.gemini.net.pl / *.gemini.net.pl 01.09.05, 22:39
Ja już mam mieszkanko. Byłem z kumplami w biurze na AGH. Zapłaciliśmy po 150
zł prowizji ale umówili nas w sumie na 6 spotkań (przez dwa dni). I teraz mamy
wszystko w d... Niech inni się martwią. A szukać teraz mieszkania nie
zazdroszczę - niby wszędzie dużo ofert ale wybrać nie ma z czego...
Obserwuj wątek
    • Gość: opolanin Ten artykuł to totalna bzdura!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.05, 22:40
      Co za bzdura!! Skąd wy te ceny bierzecie?! Jasne, że zdażają się oferty z
      kosmosu, które już tu przytoczyliście ale to jest właśnie ta górna skrajność!
      Sam wynajmuje mieszkanie 3-pokojowe przy Alejach (Nowy Kleparz) i płace 1000zł
      + media, z internetem i wszystkim wkoło wychodzi 1500zł. Mieszkanie o
      podwyższonym standardzie. A do tej pory mieszkałem w mieszkaniu (2 pokoje, ok.
      Pilotów) za 600zł + media, w sumie 1000zł, oczywiście internet w cenie. Też
      przed poszukiwaniem słyszałem, że nie ma szans na takie ceny, jednak
      wystarczyło poszukać kilka dni... (max. 5 dni!). W tym roku moi znajomi
      koledzy wynajmują 2 pokoje na Dąbią za 1000zł - wszystko w cenie, również
      internet:)

Co wy staracie się udowodnić tym artykułem?? Że da się dużo żądać za nore w
      centrum?? No pewnie, że się da... Sam wynajme komuś namiot na plantach za
      5000zł I co? Napiszecie o tym? Poważnie? Już to widze: "w dzisiejszych czasach
      nawet namiot kosztuje 5000zł misięcznie! A co dopiero mieszkanie?..." Nikt
      nie zapyta czy udało mi się komuś to wynająć... ale w świat pójdzie, że tyle
      kosztuje namiot w Krakowie...
      • Gość: brl Re: Ten artykuł to totalna bzdura!! IP: *.ghnet.pl 02.09.05, 00:10
        :-)))

dobre

a ja wynajme bude na chodniku przy karmelickiej - 2000 zeta, nowka! a szalas pod
        sukiennicami, to juz drozej - 5500 zl, ale mozna sie targowac!

a tak na serio, to z mieszkaniami we wrzesniu zawsze jest kociol, ale jak ktos
        szuka to znajdzie tanio a dobrze. tylko trzeba uwazac na "parszywe" umowy najmu.

pozdrawiam przyjezdnych i zycze powodzenia w poszukiwaniach!
      • Gość: wxqc11h Re: Ten artykuł to totalna bzdura!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.09.05, 18:43
        zauwazlyem ze kazdy kto sie zna na temacie o ktorym pisze GW zauwaza ze artykuły
        sa wyssane z placa i pisane sa nich bzdury. mieszaknie wynajmowałem jeszcze w
        czerwcu za 600zł + media.

GW lokalna jest poprostu żenująca.
        • Gość: gan Re: Ten artykuł to totalna bzdura!! IP: 212.85.12.* 03.09.05, 14:02
          ja na kozlowku placilem za garsoniere 620-30 ztea ze wszystkim
      • Gość: eliza Re: Ten artykuł to totalna bzdura!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.05, 00:03
        Prawda właśnie dziś taką nore ogladałam.Odrażające.Brud smród za 6oo zł jeden
        pokój +media.Prysznic w kuchni,ubikacja na korytażu, ze trzeba na kolanach do
        niej wchdzić
    • Gość: piaf let's get real IP: *.byu.edu 01.09.05, 23:26
      A kto powie ze studenci zostawiaja po sobie sajgon: niepopacone rachunki, niezwrocone klucze,
      zniszczenia, uciekaja bez zaplacenia ostatniego czynszu. Wole zostawic mieszkanie puste niz im
      wynajmowac.
    • Gość: pthread Re: W Krakowie mało mieszkań dla studentów i drog IP: *.devs.futuro.pl 02.09.05, 01:58
      a kto powiedzial ze nalezy szukac mieszkan na plycie rynku glownego, a
      Mistrzejowice, Biezanow, Kurdwanow, Borek Fałęcki, Huta... Ludzie z akadamika
      na Wzgorzach widza jak wrony zawracaja ale studiuja.
      • Gość: zoo Re: W Krakowie mało mieszkań dla studentów i drog IP: *.adsl.inetia.pl 02.09.05, 02:51
        zamoyskiego 51 właściciel to k***a

Pozdrawiam i zycze miłych właścicieli
    • Gość: krak62 artykuł dokładnie O NICZYM. a ceny z sufitu. IP: *.toya.net.pl 02.09.05, 03:11
      Gazeta zjada własny ogon. można znaleźć fajne kwatry w Krakówku za sensowną kasę
      w ok warunkach. ale jak ktoś szuka tak jak Gazeta...to się nie dziwię. tak też
      można... ;/
      • Gość: gosc FAKTYCZNIE BZDURY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.05, 07:46
        Mieszkania w blokach, 50m, 15 minut tramwajem lub autobusem, okolo 700 zl.
        Mieszkanie w centrum, w kamienicy mozna znalezc w podobnej cenie - trzeba
        poszukac. Ale nie przez agencje. Znajomi, administracje itp. Wbrew panice,
        ktora chce wywolac wyborcza, w kaminicach jest teraz b. duzo wolnych mieszkan,
        opuszczonych przez dotychczasowych najemcow czynszowych.
        • Gość: kolo Re: FAKTYCZNIE BZDURY IP: 83.142.152.* 02.09.05, 18:26
          Może masz i racje że w kamienicach jest dużo wolnych mieszkań ale nie wziąłeś
          jednego pod uwagę.Większość kamienic nie ma gazu i grzeje się tam prądem.
          Biorąc pod uwagę że przeciątna wysokość w krakowskiej kamienicy wynosi 3,50 m
          to masz piękne rachunki. Moi znajomi płacili w zimie za grzanie 50 m mieszkania
          w kamienicy ok 1000 zł (to nie żart, większość kamienic nie jest ocieplona) a i
          tak nie przekraczali 16-17 stopni.
          Zdecydowanie odradzam wynajmowanie w kamienicach.
          Za to bardzo polecam domki jednorodzinne. Tam jest zawsze ciepło, zazwyczaj
          jest to pokój oddzielony od reszty domu przez co nie krępujący. Są już takie
          okolice krakowa gdzie praktycznie całe osiedla wynajmują jakiś pokój np.
          okolice krakchemii, ronda mogilskiego. Pare minut piechotą na rynek a komfort
          elegancki.....szkoda że już skończyłem studia- piękne czasy...
    • Gość: grisznak Re: W Krakowie mało mieszkań dla studentów i drog IP: *.ghnet.pl 02.09.05, 08:03
      Typowy belkot gazety wojennej.
    • Gość: droosh Akademiki???? AGH RULEZ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.05, 09:32
      Mieszkam w akademiku w dwuosobowym pokoju z kuchnią i łazienką. Do tego
      Internet 100Mbitów + wszystkie media za... 250 zł. Może i pokój nie jest duży,
      ale na pewno warunki lepsze niż gnieżdżenie się z dwiema osobami w kawalerce.
      Poza tym w razie problemów naukowych czy innych zawsze można iść do znajomych z
      roku, do pokoju obok, nie zakładając nawet butów. Kto chce - imprezuje (za
      ścianą nie ma zgorzkniałej emerytki, która przy każdym włączeniu muzyki wzywa
      policję), kto chce - uczy się. Na wydział mam przez-ulicę. Nie mam pojęcia skąd
      biorą się te bzdurne stereotypy akademików...
      • Gość: ola Re: Akademiki???? AGH RULEZ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.05, 12:27
        Hej,do slumsow nikt nic przeciez neee ma.......:) sama chcialabym tam mieszkac
        i tez mialabym przez ulice na wydzial,ale jest jeszcze problem z dostaniem
        akademika na AGH....niestety
        • block-buster Student w DS to gosc.Poza-jest wszedzie obcy 02.09.05, 16:53
          Tylko akademiki.Blisko,atmosfera,swoboda,dostepnosc.Jesli ktos nie lubi,to
          tylko spoldzielnie,czyli wynajmowanie duzych mieszkan grupowo po dwoch na
          pokoj.Wychodzi taniej nawet niz akademik.Gazeta dala nieuczciwy tekst,bo
          podbija bebenek.Ja znam Krakow i wiem,ze aglomeracja krakowska moze bez
          problemu przyjac jeszcze dodatkowo sto tysiecy studentow i starczy ofert.Tylko-
          nie szukajcie przez agencje/za drogo/.Trzeba isc w miasto.Szukac po
          sklepach,pubach,kafejkach,podworkach,pytac cieciow,napotkane osoby na
          osiedlu,nawet dzielnicowego.Kazdy cos wie.
          • Gość: gość Re: Student w DS to gosc.Poza-jest wszedzie obcy IP: *.idea.pl 02.09.05, 17:31
            Romanowski pisze bzdury, i to nie pierwszy raz. kto puścił takiego wymuszonego
            gniota na 1 strone?? wiecej wolnych miesc na studjach~mniej studentow~mniej
            chetnych na mieszkania a tu ceny rosna. tylko pogratulowac logiki autorowi
    • Gość: Ozi Re: W Krakowie mało mieszkań dla studentów BZDURA! IP: *.lerkins.com 02.09.05, 10:48
      Akurat mieszkam w cztero pokojowym mieszkaniu w kamienicy (100m2) w fajniej
      dzielnicy i nienarzekam na opłaty 1200 odstępne plus media.Fajna atmosfera.
      Zreszta jeżeli kotoś jest zainteresowany jest do wynajecie mieszkanie na
      oś.Lotnisko 2 pokoje z kuchnia,umeblowane Tanio bo 450+czynsz+media. Dla
      zainteresowanych podaje telefon: 508 791 957
      • Gość: rot Re: W Krakowie mało mieszkań dla studentów BZDURA IP: 83.142.152.* 02.09.05, 18:38
        A dodajesz siekierę do obrony koniecznej. Zdecydowanie odradzam Hute -
        patologia jakich mało w Polsce. Jeśli ktoś che się czuć w miare bezpiecznie to
        odradzam duże osiedla (dużo bardzo wysokich bloków) typu huta, nowe podgórze.
        Polecam śródmieście (olsza, olsza II, oficerskie, rakowice), krowodrze no i
        oczywiście stare miasto
        • Gość: RDZENNY A ja polecam żeby wszystkie wieśniaki wróciły do IP: *.n4u.krakow.pl / *.n4u.krakow.pl 05.09.05, 19:14
          swoich przysiółków i nie zaśmiecali nam tu naszego miasta, bo niedługo będziemy
          sołtysa wybierać jak tak dalej pójdzie.
    • Gość: Zia Re: W Krakowie mało mieszkań dla studentów i drog IP: *.b.jawnet.pl 02.09.05, 16:55
      Ja znalazłam mieszkanko za 450 zł, dwupokojowe, trzyosobowe, prawie luksusowe.
      Ja wam coś powiem, są różni studenci, niektórym nie przeszkadzają średnie
      warunki inni chcą mieć luksus i stąd takie ceny. Ja niestety jestem z tej
      drugiej grupy ale ciesze się, że już mam mieszkanko. Szukałam przez agencje
      nieruchomości, co prawda wzieli 1000 zł za pośrednictwo ale opłacało się.
      Pozdrawiam wszystkich poszukujących!
      Zia
    • Gość: grucha sprawdzcie na tej stronce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.05, 20:11
      Na tej stronie można znaleźć ogłoszenia studentów, którzy poszukują wspólokatorów na mieszkania studenckie. www.agh.edu.pl/nbb
      • Gość: landlord jest boom IP: *.autocom.pl 02.09.05, 20:43
        Mam kilka mieszkań, które kupiłem po to by wynajmować studentom. W tym roku
        zwolniło mi się jedno w okolicy AGH. Dałem ogłoszenie w GW i się zaczęło.
        Telefon dzwonił non-stop, a mieszkanie wzięli studenci, którzy jako pierwsi
        umówili się na oglądanie. Cenę podniosłem o 15%, i teraz widzę, że dwukrotnie
        za mało. Już rok temu była super koniunktura, ale ten rok to prawdziwy boom, i
        potwierdzają to osoby, które do dzisiaj dzwonią z ogłoszenia i płaczą, że nic
        nie mogą znaleźć. Dzwoniły też biura nieruchomości, ale co ciekawe, pierwsze
        zadzwoniło 24 godziny po tym jak podpisałem umowę z moimi przyszłymi
        lokatorami. Współczuję więc tym, którzy liczą na znalezienie mieszkania w
        październiku.
    • Gość: studentka Re: W Krakowie mało mieszkań dla studentów i drog IP: *.compower.pl 04.09.05, 23:00
      Brednie niesamowite - bzdury, bzdury i jeszcze raz bzdury - mieszkanie 2
      pokojowe za 3000 zlotych dla studentow kolo Tesco :D :D :D. Ehhh... Ludzie maja
      fantazje...
    • ben_shaprut Czy wybiórcza zawsze musi tanią sensacją razić? 05.09.05, 00:16
      Społecznie koordynuję paroma projektami studenckimi. Jestem adiunktem na UJ.
      Wystarczy pytanie do właściwej osoby albo tydzień szukania "w ciemno"...
      Panie Michnik, kolego od kielicha "Goebbelsa stanu wojennego" - Urbana - kto wam
      znowu zapłacił za sianie paniki wśród biednych, zdesperowanych ludzi? Ja wiem,
      że nakład waszej nieuczciwej gazety spada, ale chyba w Polsce jeszcze
      amerykański "wyścig szczurów" jeszcze nie obowiązuje (mimo obowiązującego
      American English na zebraniach rady nadzorczej "polskiej" Agory...). Czy wy
      sobie uświadamiacie, że jak po waszej nagonce redaktora-szmalcownika zapłacą 300
      PLN więcej za mieszkanie, to potem będą jedli serki topione z pseudo-chlebem z
      Tesco albo pasztetówkę? Czy wasze plugawe judaszowe srebrniki i kasa na flachę z
      Urbanem są aż tyle warte...?
      • tomaszek193 żenada! 06.09.05, 00:45
        ...gdybyś człowieku zamiast społecznie działać przy "studenckich projektach"
        zajął się zarabianiem pieniędzy, to może w końcu odkryłbyś ze zdumieniem, że i
        w tym przypadku rządzi rynek, a nie artykuły w gazetach. Żenujące jest to, że
        wciąż są ludzie, którym się wydaje, że coś im się należy za prawie darmo tylko
        dlatego, że co? Że chcą się uczyć?
    • Gość: observer Uwazajcie na agencje Przytulny Kącik! IP: *.ceti.pl 06.09.05, 00:02
      j.w.
    • Gość: Martuś Re: W Krakowie mało mieszkań dla studentów i drog IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 06.09.05, 23:48
      Ja znalazłam mieszkanie przez biuro pośrednictwa w Żaczku, opłata za
      pośrednictwo - 0zł. Płacę za pokój 450zł+media, mieszkanie jest po generalnym
      remoncie, 120m2, na przeciwko Collegium Novum. To było pierwsze mieszkanie
      które oglądałam a ogłoszenie było w agencji dane jakiś tydzień wcześniej, wcale
      nie było jakiegoś oblężenia. Z moich własnych doświadczeń wynika, że chyba
      trochę się demonizuje cały problem. Trochę szczęścia i dobrych chęci i można
      znaleźć super mieszkanko jak moje.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka