Dodaj do ulubionych

Radny przesadza

IP: *.chello.pl 02.09.05, 10:08
Radny przesadza. Ta muzyka i rytm ma swoją specyfikę, słowa tu są
najważniejszą częścią przekazu, czy radny udaje że nie zna słów, które są
brzydkie?
Obserwuj wątek
    • jmr21 Radny odpowiada 02.09.05, 17:00
      Sz.Państwo !
      Ponieważ nie czytuję GW(Ci którzy także nie czytują zapewne wiedzą z jakich
      powodów) o art.dowiedziałem się od znajomych.Oczywiście w GW jest kilka
      przekłamań (do czego już sie przyzwyczaiłem) oraz zwyczajowe sofizmatyczne
      podejście autora do tematu,w stylu;radnemu się nie podoba,radny
      oburzony,radnemu przeszkadza etc.
      Interwencja moja była najpierw wynikiem telefonu do mnie od innego Radnego,oraz
      prośby mieszkańców,także i we własnym imieniu podjąłem tą sprawę.Jestem
      Przew.Komisji Praworządności i był to przede wszystkim mój obowiązek,jeśli
      trudno to pojąć to mi przykro.
      Panu I.Dańdo pragnę dać odpowiedż równie pokrętną jak Jego zapytanie :czy na
      autorów największych dzieł literackich też będę donosił na Policję?"
      Otóż Sz.Panie-naprawdę wielcy,nie nadużywali plugawego języka w swoich dziełach
      jak np.śp.Z.Herbert,natomiast inni jak Gombrowicz,Miłosz,Szyborska uwielbiali
      rynsztok z tym że dla mnie ani wielcy ani Ich nie kupuję.Gdyby jednak siedzieli
      na estradzie Rynku Gł. odczytując owe "wielkości" to i owszem zgłosiłbym i to z
      przyjemnością.
      Pragnę także odnieść sie do niektórych powtarzjących się wypowiedzi internautów.
      Powtarzająca sie krytyka to czy Radni nie mają nic innego do roboty.Mają Sz.P.
      mają i to właśnie takimi sprawami na pozór przyziemnymi zajmujemy się,służac
      przede wszystkim mieszkańcom w sprawach i problemach naszego "podwórka"
      "Poważnymi" sprawami zajmują się Radni Miejscy.
      Uspokoję też niektórych z Państwa;nie należę do żadnej opcji politycznej,jeśli
      coś najbiższe moim poglądom to UPR i JKM ,napewno nikt mnie już nie namówi na
      ponowne kandydowanie,bo primo;nie mogę spojrzeć w oczy tym którzy(podobnie jak
      ja) łudzili się iz pomogę rozwiązać ich problemy,secundo:jestem osamotniony w
      walce z wieloma nieprawidłowościami i nie mam żadnego wsparcia.
      Tym bardziej dziękuję tym z Państwa którzy moją postawę odebrali właściwie.
      Marek Rosner
      Radny Dzielnicy I

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka