Dodaj do ulubionych

NOWE LINIE AUTOBUSOWE

IP: *.wielkopole.sdi.tpnet.pl 13.09.02, 23:07
O tak !!! takie powinny powstać i to z istniejącego taboru. W jaki sposób?
Oto tłumaczę (dotyczy linii 100, 110, 114, 162, 227, 245, 251)
Mają one "dłuższe" i "krótsze" kursy. I tak
100 RONDO GRUNWALDZKIE - KOPIEC KOŚCIUSZKI (kursy do Salwatora pod numerem
140)
110 AL. PRZYJAŹNI - WĘGRZYNOWICE (kursy tylko do Wadowa nr 160)
114 PRĄDNIK BIAŁY - KAMPUS UJ (kursy tylko do Ruczaju pod nr 104 albo 194)
162 RONDO GRUNWALDZKIE - PODGÓRKI TYNIECKIE (kursy to Kostrza 182)
227 NOWY KLEPARZ - GÓRNA WIEŚ (kursy do Woli Zachariaszowskiej 287)
251 PLESZÓW - CZULICE (kursy do Wróżenic 171)

Nowe linie, ale te same linie. Kiedyś czytałem jak ktoś nie doczytał i nie
dojechał tam gdzie chciał, bo akurat był to ten "krótki" kurs. Zdarza się.
Inne numery wyeliminują takie sytuacje (patrz 501 i 511, 125 i 425 czy 208 i
228). Nic nie kosztuje, a patrzcie więcej linii w Krakowie będzie mieć MPK.
Obserwuj wątek
    • Gość: aa Re: NOWE LINIE AUTOBUSOWE IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 14.09.02, 08:37
      na taką rewolucję bym się nie nastawiał, zaraz dostaniesz odpowiedż, że toza
      dużo linii, za dużo zamieszania, itd...
      Na pocieszenie: linia 123 będzie jeździła przez nowy most w Mogile. Będzie
      wydłużona aż do Biskupińskiej.
      • Gość: AD NOWE LINIE AUTOBUSOWE IP: *.wielkopole.sdi.tpnet.pl 14.09.02, 09:18
        Gość portalu: aa napisał(a):

> na taką rewolucję bym się nie nastawiał, zaraz dostaniesz odpowiedż, że toza
        > dużo linii, za dużo zamieszania, itd...
        > Na pocieszenie: linia 123 będzie jeździła przez nowy most w Mogile. Będzie
        > wydłużona aż do Biskupińskiej.

Wiem, wiem. W gazecie p. Filka tak wlasnie odpowiedziala, co jest totalna
        bzdura (wspomniane 501-511, 208-228 czy 125-425). MPK jest takie, ze neguje
        niemal wszystko.
        A co do 123, to zly pomysl. Ja wydluzylbym 153 i to najlepiej gdzie pod Tandete
        lub do
      • Gość: ADAS NOWE LINIE AUTOBUSOWE IP: *.wielkopole.sdi.tpnet.pl 14.09.02, 09:21
        Gość portalu: aa napisał(a):

> na taką rewolucję bym się nie nastawiał, zaraz dostaniesz odpowiedż, że toza
        > dużo linii, za dużo zamieszania, itd...
        > Na pocieszenie: linia 123 będzie jeździła przez nowy most w Mogile. Będzie
        > wydłużona aż do Biskupińskiej.

Wiem, wiem. W gazecie p. Filka tak wlasnie odpowiedziala, co jest totalna
        bzdura (wspomniane 501-511, 208-228 czy 125-425). MPK jest takie, ze neguje
        niemal wszystko.
        A co do 123, to zly pomysl. Ja wydlużylbym 153 i to najlepiej gdzieś pod
        Tandete albo do Rynku Podgórskiego. Na to jednak nie liczę absolutnie.
    • kuba203 Re: NOWE LINIE AUTOBUSOWE 14.09.02, 10:32
      Gość portalu: ADAŚ napisał(a):

> Nowe linie, ale te same linie. Kiedyś czytałem jak ktoś nie doczytał i nie
      > dojechał tam gdzie chciał, bo akurat był to ten "krótki" kurs. Zdarza się.

No ale to przecież nie wina MPK, że ktoś nie czyta rozkładów. Gdyby dla każdego
      kursu wariantowego utworzyć nowy numer linii, zabrakłoby numerów. Przecież
      niemal co druga linia autobusowa i kilka tramwajowych ma jakieś kursy
      odbiegające od "stałej" trasy.

• Gość: ADAŚ Re: NOWE LINIE AUTOBUSOWE IP: *.wielkopole.sdi.tpnet.pl 14.09.02, 16:42
        kuba203 napisał:

> Gość portalu: ADAŚ napisał(a):
        >
        > > Nowe linie, ale te same linie. Kiedyś czytałem jak ktoś nie doczytał i nie
        >
        > > dojechał tam gdzie chciał, bo akurat był to ten "krótki" kurs. Zdarza się.
        >
        >
        > No ale to przecież nie wina MPK, że ktoś nie czyta rozkładów. Gdyby dla
        każdego
        >
        > kursu wariantowego utworzyć nowy numer linii, zabrakłoby numerów. Przecież
        > niemal co druga linia autobusowa i kilka tramwajowych ma jakieś kursy
        > odbiegające od "stałej" trasy.

CZEPIASZ SIĘ KUBO 203 !!!
        Te kursy, o których piszesz są może raz, dwa razy dziennie. Te, co ja poruszam
        są wymiennie przez cały dzień. Np. 114 ma przeciętnie co drugi dłuższy do
        Kampusu. Nie wiem czemu się rzucasz !!! Czyżby np 501 i 511 przeszkadzało Ci?
        Przecież to nie żaden wysiłek. A co czytania rozkładów jazdy, to nie każdy jest
        tak bystry jak Ty (i chwali Ci się to, bo masz niezłe teksty) i może czegoś nie
        zauważyć.
        Mam pytanie, czy Ty pracujesz w MPK, bo wszystko niemalże kontrujesz???
        • kuba203 Re: NOWE LINIE AUTOBUSOWE 14.09.02, 19:16

> CZEPIASZ SIĘ KUBO 203 !!!

Wiem :)))

> Nie wiem czemu się rzucasz !!!

Przecież się nie rzucam :)))

> Czyżby np 501 i 511 przeszkadzało Ci?

Akurat ten przykład jest niezbyt trafiony, bo 501 i 511 zatrzymują się na
          różnych przystankach, więc rozróżnienie jest konieczne.
          A co do innych, to tak jak napisałem, jest mi wszystko jedno, czy jest osobny
          numer, czy literka w rozkładzie, i nie wiem, czym się kieruje MPK, ustalając to
          tak czy inaczej :)))

> Mam pytanie, czy Ty pracujesz w MPK, bo wszystko niemalże kontrujesz???

Pudło :))) Po prostu się tym interesuję, no to się trochę znam :)))
          Ale przecież nie wszystko kontruję :)))
    • Gość: dsfrr Re: NOWE LINIE AUTOBUSOWE IP: 80.48.253.* 06.11.02, 21:19

> O tak !!! takie powinny powstać i to z istniejącego taboru. W jaki sposób?
      > Oto tłumaczę (dotyczy linii 100, 110, 114, 162, 227, 245, 251)
      > Mają one "dłuższe" i "krótsze" kursy. I tak
      > 100 RONDO GRUNWALDZKIE - KOPIEC KOŚCIUSZKI (kursy do Salwatora pod numerem
      > 140)
      > 110 AL. PRZYJAŹNI - WĘGRZYNOWICE (kursy tylko do Wadowa nr 160)
      > 114 PRĄDNIK BIAŁY - KAMPUS UJ (kursy tylko do Ruczaju pod nr 104 albo 194)
      > 162 RONDO GRUNWALDZKIE - PODGÓRKI TYNIECKIE (kursy to Kostrza 182)
      > 227 NOWY KLEPARZ - GÓRNA WIEŚ (kursy do Woli Zachariaszowskiej 287)
      > 251 PLESZÓW - CZULICE (kursy do Wróżenic 171)
      >
      > Nowe linie, ale te same linie. Kiedyś czytałem jak ktoś nie doczytał i nie
      > dojechał tam gdzie chciał, bo akurat był to ten "krótki" kurs. Zdarza się.
      > Inne numery wyeliminują takie sytuacje (patrz 501 i 511, 125 i 425 czy 208 i
      > 228). Nic nie kosztuje, a patrzcie więcej linii w Krakowie będzie mieć MPK.

Zgadzam się w zupeności.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka