Dodaj do ulubionych

wkÓwanie studenta.

01.10.05, 16:48
słuchajcie, jak to jest z książkami - są strasznie w sumie drogie. kupujecie
je w ogóle czy wystarczają wam te z biblioteki lub też może kserujescie (?)
Obserwuj wątek
    • Gość: an Re: wkÓwanie studenta. IP: *.neolan.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 05.10.05, 19:58
      no tak,są drogie,albo po prostu bardzo trudno dostępne,więc najlepszym wyjściem
      jest,gdy ktoś ze znajomych znajdzie książkę w bibliotece,albo gdzieś indziej
      załatwi,czasem jeśli się ładnie wykładowców poprosi,to pożyczają,a wtedy
      wszyscy kserują:)pożyczania z biblioteki nie polecam,chyba,że jest to przedmiot
      kompletnie nie potrzebny(a bywają i takie),bo książki często przydają się w
      kolejnych latach.
    • bwycior Re: wkÓwanie studenta. 16.11.05, 17:30
      Ja się staram na tyle zaoszczędzić, żeby sobie kupić prawie wszystkie książki.
      I to możliwie jak najnowsze wydania(tylko jedną mam z antykwariatu).
      Ale to zależy chyba od kierunku i od tego co się chce robić w przyszłości. Ja
      studiuję farmację, więc potrzebuje raczej stosunkowo aktualnych podręczników
      (często ich nie ma w bibliotece). A po za tym mam zamiar po studiach zająć się
      pracą naukową, więc myślę, że inwestycja w podręczniki to nie są pieniądze
      wyrzucone w błoto.
      Czasami zdarza mi się kupić nawet coś dodatkowego, lub obszerniejszego niż jest
      wymagane. Ale z tego co wiem z doświadczeń rodzeństwa, to na studiach
      humanistycznych lepszym rozwiązaniem jest korzystanie z bibliotek. Po prostu
      jest więcej do czytania.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka