27morel 05.10.05, 23:32 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=412&w=29943263&a=29943263 U mnie w bloku tez jest kilku takich gosci, nie wiem jak na nich wplynac zeby poskutkowalo Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
muffinkakr Re: Smierdziuchy z bloku 39 06.10.05, 14:47 Witam, Na którym piętrze są te śmieci? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
27morel Re: Smierdziuchy z bloku 39 06.10.05, 20:32 Moze inaczej tu nie chodzi o to zeby kogos pietnowac na forum w sposb ten a ten ma taki zwyczaj, ale faktycznie zaczyna pojawiac sie glupi zwyczaj wystawiania worka ze smieciami na korytarz np jedna pani wystawia worek np gdzies o 20 a potem idac rano do pracy go zabiera z tym ze ma nie szablonowy dzien pracy raz jest to 8 rano a raz 10, najlepsze ze drugi sasiad to podlapal i tez zaczyna to stosowac mnie to denerwuje i kurcze nie wiem co zrobic nie chce zaogniac z sasiadami, ale bez przegiec nie usmiech mi sie wchodzi do domu miedzy smierdzacymi workami Odpowiedz Link Zgłoś
bek82 Re: Smierdziuchy z bloku 39 06.10.05, 21:25 Sadze, ze rzeczowej rozmowy nie potraktuja jako zaogniania stosunków sąsiedzkich. Zawsze warto spróbować, może poskutkuje... U mnie na pietrze narazie nie ma takich przypadków, choć mam ochotę napisać szczerze, że nie jest brak kultury czy dobrego wychowania. Dla mnie to żadna słoma w butach czy głupota, to zwykłe chamstwo i choć też nie widzę możliwości rozwiązania tego problemu w piętnowaniu takich osób, to zastanawia mnie fakt skąd ludzie czerpią takie wzorce? Odpowiedz Link Zgłoś
e-nick Re: Smierdziuchy z bloku 39 07.10.05, 09:54 Poromawiać - ludzka rzecz . Może dotrze do Sąsiadów , że widok ich śmieci nie jest miły dla otoczenia . Jeżeli nie , proponuję pod ich drzwi dołączyć do kolekcji swoje śmieci :) . Ewentualnie wariant drugi zastosować bez uprzedniej rozmowy :D . Myślę , że to poskutkuje . Odpowiedz Link Zgłoś
albals Re: Smierdziuchy z bloku 39 07.10.05, 10:02 właśnie skąd takie wzorce!, to urąga wszelkim zasadom dobego wychowania, (nie tylko zresztą ta sprawa),higieny, to nie liczenie się z innymi. Problem dotyczy nie tylko Paryża, w Londynie jest podobnie, w jednym z bloków tego kwartału jest taki ch.., który zostawia śmieci na korytarzu przed windą, przy wejściu do podziemi. W OE mieszkaja ludzie z różnych stron Polski i niektórzy z nich przywieźli ze sobą najgorsze zachowania i zwyczaje. Odpowiedz Link Zgłoś
luana1 Re: Smierdziuchy z bloku 39 07.10.05, 10:54 Szanowni współmieszkańcy. Nie jestem zaskoczona obecnością śmieci na klatce, ba czekam na dalszy rozwój sytuacji, czyli kiedy oprócz śmieci pojawią się tam inne przedmioty. W poprzednim miejscu zamieszkania (nowe budownictwo) z lubością obserwowałam sutuację kiedy na przestrzeni 2 lat do wystawianych codziennie śmieci dołączyły: rower jednego sąsiada, dwa rowery drugiego sąsiada, dwa wózki dziecięce (jeden letni drugi zimowy), po którejś zimie sanki, hulajnoga. Nie wspomne o takich drobiazgach jak stara szafka, opona samochodowa, paczka płytek po remoncie. Całokształtu dopełniały wielkie zabłocone buciory. Cały ten majdan zawęził przejście korytarzem z ok 1,5m prostej na 0,5m slalomem. Na koniec jeszcze pozostał jakże piękny zwyczaj pastowania butów na progu (ganku) swojego domostwa przy otwartych drzwiach. Wszystko przed nami... Odpowiedz Link Zgłoś
e-nick Re: Smierdziuchy z bloku 39 07.10.05, 11:57 Luana , barwny opis , brakło tylko mopa w wiaderku i robactwa , pastowania butow w podartym podkoszulku z jakimś bezfiltrowcem w ustach ... . Mam nadzieję , że nas to nie spotka . pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
luana1 Re: Smierdziuchy z bloku 39 07.10.05, 12:16 Niestety to szczera prawda. Ja też mam nadzieję że tak nie będzie. Chociaż tam gdzie mieszkałam - w bloku o wysokim standarcie - tak było. Mopa, robactwa nie stwierdzono, chociaż jaranie na korytarzu było - w mieszkaniu nie wolno bo dziecko, no a nie każdy miał balkon, komórkę czy garaż (jednak jakaś analogia jest) ale czy były to bezfiltrowce..? Chyba nie sądząc po rozdeptanych petach... Odpowiedz Link Zgłoś
magueen Re: Smierdziuchy z bloku 39 07.10.05, 18:50 Podobno kiedy powstawala Nowa Huta, nierzadko w nowo wybudowanych blokach mozna bylo spotkac kury albo i swiniaki na balkonach. Tak wiec nie jest nam jeszcze tak zle, mimo ze sposob myslenia niektorych podobny ;) Odpowiedz Link Zgłoś
julaa Re: Smierdziuchy z bloku 39 07.10.05, 19:26 a ja slyszałam że swinie hodowali w wannach ;) a propos śmieci wydaje mi sie że jest cos o tym w regulaminie wspolnoty, nie mozna wystawiać na balkony "cuchnących" rzeczy to tym bardziej na klatki, czyli części wspólne. Najlepiej uświadomic sąsiadów że to może przeszkadzać, czyli po prostu zwrócic uwagę Odpowiedz Link Zgłoś
pszep Re: Smierdziuchy z bloku 39 15.10.05, 11:00 W ciagu ostatnich dwoch tygodni spotkalem sie ze smieciami na korytarzu trzykrotnie. Widok malo przyjemny. Trzeba cos z tym zrobic. Odpowiedz Link Zgłoś