trudny2002 17.09.02, 19:30 Czasem sobie tak myślę, jaka może być różnica wieku miedzy partnerami w związku ? Tak, żeby nie podnosił się wrzask, ze to niemoralne itd, itp,... I to wszystko jedno, które znacznie młodsze... trudny Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: bh2 Re: Pogadaj ze mną o tym... IP: 213.249.157.* 17.09.02, 19:34 idz do pubu z kolega,wypij pare piw i nie marudz tutaj (sorki) Odpowiedz Link Zgłoś
trudny2002 Re: Pogadaj ze mną o tym... 17.09.02, 19:39 Nie liczyłem, ze tak zdecydowanie i (sorki) gwałtownie, ktoś zaproponuje mi co mam robić z czasem. Nie sądziłem też, że tylko jeden rozmówca i to taki gaduła się na Forum znajdzie. Nie lubię być niegrzeczny, ale chcę Ci zasugerować, ze udział w takich pogadaniach , nie jest obowiązkowy. Podobnie jak sądzę z tym piwem. Jeśli jednak uważasz, że to marudne...SORKI, bardzo SORECZKI i dzięki za troskę o moją kondycję ;-))trudny Odpowiedz Link Zgłoś
tosia_ Re: Pogadaj ze mną o tym... 17.09.02, 19:37 Jeżeli oboje są pełnoletni to kto i o co ma podnosić wrzask? Przecież to ich prywatna sprawa. Zależy co komu odpowiada. Jedni koniecznie chcą mieć młodsze partnerki, innym 20 i więcej lat różnicy nie przeszkadza. Ale myślę, że generalnie społeczeństwo łatwiej akceptuje związki z dużą różnicą wieku, jeżeli to partner jest starszy. Odpowiedz Link Zgłoś
wodnik74 sorki 17.09.02, 19:43 Wielkie sorki :))), ale dosyć mnie bawią takie poboczne komentarze ... :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: India Re: sorki IP: *.wielkopole.sdi.tpnet.pl 17.09.02, 19:57 To zalezy czego się oczekuje. Ale wydaje mi sie że taka górna granicą, przynajmniej dla mnie jest 10 lat. Ale to nie reguła, bo jesli naprawdę sie kochamy to jakie to ma znaczenie Odpowiedz Link Zgłoś
zaholec Re: Pogadaj ze mną o tym... 18.09.02, 07:29 Nie ma chyba sprawy dopóki są w stanie akceptować swoje różne często spojrzenie na otaczający ich Świat. Bo, według mnie, nie jest istotne po ile lat mają ale jak widzą siebie i swojego partnera. Jak siebie nawzajem wspierają, jakimi sa dla siebie Ludźmi. Czy mają pasje by je dzielić ze sobą, czy ich marzenia plątają sie w jeden supełek i czy, po prostu, chcą być razem do końca Świata, albo ... na pohybel [:))))] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mir Re: Pogadaj ze mną o tym... IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 18.09.02, 08:17 Różnica wieku zależy od tego, po ile lat mają partnerzy. Może być więc prawie dowolna. I tak: jeśli jedno ma 26 a drugie 30, to różnica równa się 4. Podobnie: jeśli jedno ma 43, a drugie 31, to różnica wyniesie 12. Podobnie rzecz ma sie z sumą, iloczynem, ilorazem (ale bez kalkulatora się nie obejdzie). T PSA B. ciekawy wątek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: red_ford Re: Pogadaj ze mną o tym... IP: *.hor.net.pl 18.09.02, 08:34 Wbrew pozorom i wbrew prześmiewcom, którzy starają sie ten temat zbagatelizować, jest on bardzo ciekawy i zarazem stary jak świat. Moim skromnym zadaniem wszystko a może dużo zależy od tego dlaczego taki związek powstał. Jeżeli został wymuszony przez układy i np. dla chęci stabilizacji materialnej, to pal go diabli - obojgu partnerom jest chyba wszystko jedno. On ma młodą partnerkę z którą może się pokazywać w towarzystwie, ona czerpie z tego związku pełnymi garściami kasę i zdradza go na prawo i lewo. Gorzej jest jeżeli to miłość była powodem takiego związku i to nie obojętne kiedy ten związek nastapił. Bo jeżeli on miał 30 tat a ona dwadzieścia, to jeszcze mieli te same zainteresowania, ona miała stabilizację i poczucie bezpieczeństwa u boku starszego partnera, który traktował ją trochę jak córkę,mieli wspólne zainteresowania i znajomych itp. Ale z biegiem lat on ma pięćdziesiąt, ona czterdzieści i swoich znajomych młodszych od niej tez o dziesięć, co dla niego jest różnicą dwudziestu lat, a to już różnica pokolenia. Jeżeli istnieje między nimi jeszcze różnica wykształcenia, to już jest tragedia... Na 90% wszystko to się rozleci prędzej czy później... Ale po co ja to piszę? Tyle filmów już nakręcono na ten temat i tyle napisano ksziążek... Odpowiedz Link Zgłoś
trudny2002 Re: Pogadaj ze mną o tym... 18.09.02, 08:42 Może więc zapytam jeszcze czy każdy kolejny partner ( partnerka) powinien być młodszy od poprzedniego? Do zainteresowanych matematycznym traktowaniem sprawy mam pytanie, czy trudno uzyskać współczynnik dobrego układu? I jak się to ma do średniej wiosen najbliższych sąsiadów ? trudny;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: red_ford Re: Pogadaj ze mną o tym... IP: *.hor.net.pl 18.09.02, 08:54 trudny2002 napisał: > Może więc zapytam jeszcze czy każdy kolejny partner ( partnerka) powinien być > młodszy od poprzedniego? Myślę, że tak... > Do zainteresowanych matematycznym traktowaniem sprawy mam pytanie, czy trudno > uzyskać współczynnik dobrego układu? > I jak się to ma do średniej wiosen najbliższych sąsiadów ? > trudny;-)) Moja partnerka jest młodsza o 11 lat i narazie jest super... :-) (hmm,narazie...) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mir Re: Pogadaj ze mną o tym... IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 18.09.02, 10:40 trudny2002 napisał: > Do zainteresowanych matematycznym traktowaniem sprawy mam pytanie, czy trudno > uzyskać współczynnik dobrego układu? > trudny;-)) Nie, nie trudno. Właśnie nad tym siedzę. Jak do czegoś bezsensownego dojdę, to wystukam. Odpowiedz Link Zgłoś
trudny2002 Ja mam wzór ... 18.09.02, 10:44 jest taki wzór na układ idealny.Chcesz? trudny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bh2 Re: Ja mam wzór ... IP: 213.249.157.* 18.09.02, 11:08 no to jeszcze caluski;nieobowiazkowo Odpowiedz Link Zgłoś
trudny2002 bh2... 18.09.02, 11:27 jesli dotknąłem Cię zbytnim temperowaniem i studzeniem zapału, to...sorki;-)) Czasem lubie być złośliwy. Wczoraj pomyślałem przez chwilę, ze Twój nick, świetnie nadaje się do temperowania. Czemu? Miałem takie "ołówkowe" skojarzenie. B i H to stopnie twardości ołówkowej własnie. B - miękki,B2 jeszcze miększy... H - twardy... Pozdrawiam i całuski jak przystało na trudnego z trudem ;-) odwzajemniam. Mniam... trudny;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mir Re: Ja mam wzór ... IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 19.09.02, 07:51 trudny2002 napisał: > jest taki wzór na układ idealny.Chcesz? > trudny Nie lubię być pedantem, ale to miał być współczynnik, a nie wzór. Wzór to pestka. No ale jeśli nie masz nic innego, to proszę. Odpowiedz Link Zgłoś
trudny2002 Re: Ja mam wzór ... 19.09.02, 08:01 Gość portalu: Mir napisał(a): > Nie lubię być pedantem,(...) To nie bądź. Trudno. Przeżyjemy. ale to miał być współczynnik, a nie wzór. Może być wzór albo nawet wzorek, albo ornamencik... Wzór to > pestka. Tak też uważam , to pestka. Tylko po co jest Ci wobec tego potrzebny? No ale jeśli nie masz nic innego, to proszę. Mam, mam jeszcze coś. To jest niezły humor od rana. Wzór jakim posługują się od wielu lat ludzie, wzór na układ idealny, to: 50% wieku partnera plus 7 to optymalny wiek partnerki. Podobno sprawdza sie i w układzie odwrotnym. Możliwe. Można to zapisać matematycznie...tylko po co? trudny;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mir Re: Ja mam wzór ... IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 19.09.02, 09:16 trudny2002 napisał: > Można to zapisać matematycznie...tylko po co? Udało mi się ustalić (na razie) współczynniki odpowiedzialne za różnice między: -najmniejszym i największym kotletem serwowanym w stołówce, -najkrótszym i najdłuższym ziewnięciem, -obwodem głowy i rozmiarem kapelusza, -strzyżonym i golonym (...). W miarę postępu w ustalaniu kolejnych nie będę o nich ,oczywiście, informował. SA Nie sądzisz, że dobrze byłoby znać współczynnik, który odpowiada za WSZYSTKO. Jakie wtedy to WSZYSTKO byłoby piękne i nieskomplikowane. Odpowiedz Link Zgłoś
trudny2002 A to już właśnie rozmowa... ... 19.09.02, 09:21 Tak jest! I to jest właśnie już rozmowa nie tyle o współczynniku nawet nie o czynniku, a nawet nie o wzorze, lecz o ornamencie. Powtarzalność motywów! Genialne! Fascynujące i wyjaśniające! Jak sobie życzysz - WSZYSTKO!!! Pozdrawiam odkrywcę jak odkrywca!!! jak to WSZYSTKO gra, kiedy się ludzie ro... no nie rozumieją, a ODKRYWAJĄ! Więcej ODKRYĆ! ;-))))trudny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mir Re: A to już właśnie rozmowa... ... IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 19.09.02, 09:29 trudny2002 napisał: > Więcej ODKRYĆ! ASAP Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
pepperoni78 Re: Pogadaj ze mną o tym... 18.09.02, 11:49 Gość portalu: Mir napisał(a): > Różnica wieku zależy od tego, po ile lat mają partnerzy. Może być więc prawie > dowolna. I tak: jeśli jedno ma 26 a drugie 30, to różnica równa się 4. Niekoniecznie 4 w tym przypadku, bo np. 26 - 30 = -4 > Podobnie: jeśli jedno ma 43, a drugie 31, to różnica wyniesie 12. W tym przypadku można przeprowadzić analogiczną operację. 31-42=-12. > Podobnie > rzecz ma sie z sumą, iloczynem, ilorazem (ale bez kalkulatora się nie obejdzie) > . > T PSA B. ciekawy wątek. A tak poważnie - nie będę oryginalny, ale jeśli wiek osoby młodszej wynosi więcej niż 16 lat - nie widzę żadnych przeszkód. Chociaż osobiście do tej pory wiązałem się z osobami mniej więcej w moim wieku. Ale każdy robi to co lubi. Ja jestem tolerancyjny i wiele rzeczy (bo nie wszystkie) nie przeszkadza mi. Odpowiedz Link Zgłoś
swing Re: Pogadaj ze mną o tym... 18.09.02, 17:32 trudny2002 napisał: > Czasem sobie tak myślę, jaka może być różnica wieku miedzy partnerami w > związku ? a ja sobie myślę, że istotniejsze jest pytanie, jak bardzo partnerzy mogą różnić się temparamentem, oczekiwaniami, sposobem patrzenia na świat i przeżywania go, by było między nimi możliwe prawdziwe porozumienie i przyjaźń, trwalsze od zakochania? co do różnicy wieku - jest pewnie podobnie, jak z różnicą wzrostu, wykształcenia, z różnicą kulturową i innymi: może inspirować, budować więzi, może być wyzwaniem, może poszerzać horyzonty, ale może być też przyczyną konfliktów, niespełnienia, kompleksów i dramatów oczywiście brak akceptacji i presja otoczenia także mają wpływ na związek, ale ostatecznie to ludzie, którzy go tworzą podejmują wszystkie decyzje i odpowiadają sobie co dzień na pytanie: jak bardzo umieją być niezależni od reszty świata? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: picipolo Re: kobiety maja gorzej IP: *.nowa-huta.sdi.tpnet.pl 19.09.02, 11:43 Kobieta w wieku sedziwym ma przechlapane bo kto sie skusi na odpychajace zflaczałe ciało? Natomias faceci maja łatwiej poniewaz zeby tylko kuska stała i bedzie oki doki! Bez urazy kobiety. Takie mam zdanie i tyle. Ps.Zalerzy ile jeszcze jest na stanie konta i jak długo było by czeba sie meczyc z tym pruchnem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Pogadaj ze mną o tym... IP: *.chello.pl / *.chello.pl 15.10.02, 22:31 trudny2002 napisał: > Czasem sobie tak myślę, jaka może być różnica wieku miedzy partnerami w > związku ? > Tak, żeby nie podnosił się wrzask, ze to niemoralne itd, itp,... > I to wszystko jedno, które znacznie młodsze... > trudny Odpowiedz Link Zgłoś