Dodaj do ulubionych

Donald Tusk

IP: 62.244.139.* 10.10.05, 09:33
Gdyby mógł, wykorzystałby pewnie nawet Papieża do kampanii. Czy już zapomniał
czasy gdy był wojującym ateistą, walczącym o wolność do aborcji itd.? Nagle
się nawrócił. Jest za lustracją (a uniemożliwił ją w 1992 r.), za karą
śmierci, przeciw aborcji. Mówi o Bogu. Twierdzi że niesie dobrą nowinę, a
wygra jeśli Bóg pozwoli. Wierzę w Boga i mnie to razi - jak można go
wykorzystywać do kampanii wyborczej? Jak można wziąć ślub kościelny po 27
latach dla kampanii? Jak można tak zmieniać poglądy? Mam nadzieję że zgodnie
z przewidywaniami, w drugiej turze wygra Lech Kaczyński. Ideałem nie jest ale
przynajmniej ma swoje zasady. I cieszę się że w Krakowie ma poparcie.
Obserwuj wątek
    • trudny2002 Przewidywaczu wierzacy 10.10.05, 09:53
      Smutno czytac takie przemyślenia.
      Pozostaje mieć nadzieję, ze to jednak nie jest jasna myśl kogoś kto
      kiedykolwiek słyszał o zasadach czystej gry.
      Co do wiary i małżeństwa...sadzę że nie jestna miejscu podnosić temat
      zważywszy , ze to prywatne sprawy kazdego. Podobnie nie nalezy czynić jak twój
      faworyt - myślę o deklaratywnej przynależnosci do końca zycia do wierzacych-
      kazdy wszak wie, ze nie jest to organizacja partyjna.
      No ale wierzyc zdaniem twoim i Kaczyńskich to znaczy wspierać tubę Rydzyka i
      zapewniac lepperowców że ten czwarty socjalizm z twarzą uśmiechnięta papierowym
      uśmiechem oraz przyzwalać na oszczercze i podłe agresywne ataki harcownika
      Kurskiego .
      Smutne to, ze Kaczyński jak laski uzywa terminu "solidarność" a jeszcze
      smutniejsze, ze stara sie wszystkich przekonac, ze solidarność znaczy Kaczyński
      zaś cała reszta to kłamcy i oszuści.
      Kaczyński jest tu mniejszy niż jest naprawdę. To karykatura kandydata mozna
      powiedzieć że klasyczna karykatura z wyeksponowanymi wszystkimi cechami
      właściwymi populistom w klasie Leppera.
      W Krakowie , kaczyński niewygrywa...i wszystko co masz i Ty i Twoja ekipka do
      powiedzenia jest prawdą waszą i całe szczęście iz tylko waszą.
      Gratuluję przegranej Kaczyńskiemu iżyczę pomyślnego rozwiazania wszystkich
      problemów zwiazanych z dotychczasowym zajęciem...Warszawa również nie wspiera
      tego Pana , a hospicja...co zapewne potwierdza prawidłowości poswiadczane przez
      sztab Kaczyńskiego takze nie daja mu zwycięstwa .
      Skończcie Państwo z tym stekiem bzdur i uzytkowych kłamstw i półprawd,
      przestańcie wyrzucać podatników pieniadze na rozbuchaną kampanię i zajmijcie
      się prawem i sprawiedliwością. Zaślepiło w triumfie po parlamentarnych, czy co?
      Trzeba się brac do roboty, a nie pohukiwać i bzdurzyć na nepotyczny
      użytek...Trochę mi wstyd za postawę Ziobry, jeszcze bardziej za Wassermana, ale
      za Kaczyńskich i Kurskiego to wstyd nie jedynie dla mnie...
      trudny
      • Gość: kiko Marionetka obrotowa i hania - hiena IP: *.net.autocom.pl 10.10.05, 12:07
        Platforma Obrotowa
        Wodzem też obraca.
        Prawda to nienowa,że:
        -poglądy nieistotne,
        -najważniejsza władza!
        =======================
        Ciekawe co teraz szambotuska z siebie wypluska?
        Hospicja już były, ale hania - hiena znajdzie jeszcze siły,
        wymyśli coś brudnego dla szefa swojego....
        • trudny2002 Po wiadomosci że jednak na hospicja 10.10.05, 12:10
          warszawski prezydent płaci ale znacznie mniej wiarygodnosć tego Pana się
          dewaluuje. No ale to naturalne...nie pierwszy wszak raz :
          trudny
          A w hospicjach potrzeba wolontariuszy...czy jest wśród nich bodaj sympatyk
          prezydenta Stolicy? Nie ma, bo trzeba hartu do pracy z tymi którzy gasbną...a
          nie hasełek i nocnych zmian dziennikarskich szuj...
          Pozdrawiam
          trudny
          • viking73 Znalezione na Forum Warszawa 10.10.05, 12:27
            W Warszawie, mieście zarządzanym od blisko trzech lat przez Lecha Kaczyńskiego,
            Tusk dostał ok. 48%. a Kaczyński ok. 32%. Jeden komentarz na tamtejszym forum
            bardzo mnie rozbawił:
            ---

"Warszawa powiedziała: "spieprzaj dziadu" .....yey"
      • ruczaj.x Re: Przewidywaczu wierzacy 10.10.05, 12:25
        Mnie psychicznie rozbija to ciągłe PiSowe przyklejanie Tuskowi GĘBY, od ponad tygodnia nie pojawił się żaden wywiad z hieną Kurskim, Kaczyńskimi czy innymi socjalistami, żeby nie padł tekst o tej 'nie słychanej tuskowej agresywności'.
        Jak wiadomo kłamstwo powtarzane n-razy może pozostać w umysłach, Tusk próbuje się bronić, ale jak na dłoni widać nieudolność jego sztabu.

Pytanie tylko czy przez nieudolność sztabu Polska ma być skazana na wszechwładze Kaczyńskich, a w przyszłości może i "jakąś inną" niż POPiSową koalicje?
        Warto się nad tym zastanowić.
        • trudny2002 Przyklejanie gęby 10.10.05, 12:41
          etykietowanie używane przez sztab, ale nie tylko sztab, parii baci Kaczyńskich
          to takie techniki znane juz z PRL...wiec powiedzmy sobie tak, ze taki Kurski
          czy Bielan to współcześni pracownicy aparatu tego jakby nie z pierwszej linii .
          Taki może popluć poobrazać, napaść...i niby nic. kaczyńskeimu też nic nie
          brakuje, wszak jeszczeniedawno o Kurski wystawił opinię, ze to łajdak i nie
          moze mieć nic wspólnego z PiS'em,ale jesli tylko okazało się, ze moze Kurski
          jako włąściciel materiału filmowego dowolnie go przemontować i moze zrobic to
          fałszując obraz kontrkandydata taki film jak Nocna zmiana a kolejno wyemitować
          gpo w Tv Trwam...no co tu dodawac?
          To zwykła banda oszołomionych nowych utrwalaczy władzy jedynej słusznej...to
          gromada półzbirów wspierana przez potencjalnych szefów prokuratur...stąd
          zuchwałosć i buta...
          jeśłi jednak panowie ci sadzą, ze te harce pozostaną bezkarnymi dlatego
          jedynie, ze ktoś czemuś ukręci łeb...o błąd. Nośniki sa dość trwałe, wygłaszane
          treści utrwalają się ale też trwają jako dokumenty które mogą stanowić o
          określeniu ewentualnych win, naduzyć, wykroczeń czy przestępstw.
          Załozenie, ze przestępczosć jest zarezerwowana wyłącznie dla ludzi spoza PiS'u
          to łąd. Błedy z pewnoscią trzeba naprawiać,a za przestępstwa odpowiadać.
          i wie o tym równiez pan Ziobro, Wasserman ...no bo pozostałych trudno
          podejrzewać o taka wiedzę, ale mimo to nieswiadomosć nie zwalnia od
          odpowiedzialnosci.
          trudny
          • Gość: King Re: Przyklejanie gęby IP: 62.244.139.* 10.10.05, 12:57
            Oczywiście PO to uczciwi ludzie. Zobaczymy za rok. Bogu dziękować że Rokita nie
            będzie premierem. Tusk przegra bo nie ma rezerw.
            • trudny2002 Ty jesteś samo King czy moze jeszcze Kong? 10.10.05, 13:08
              Widzisz, w zadnym przypadku nie przyszlo mi do głowy by twierdzić, ze PO czy
              jakakolwiek inna organizacja z lożona z ludzi, to organizmy uczciwe absolutnie.
              To rychlej opinia PiS'u o sobie samych.
              Poniewaz tak jak Ty w tego rodzaju wariant nie wierzę...uznaje, ze głoszone
              przez Kaczyńskiego tak jednego jak i drugiego oraz funkcjonariuszy ich ekipy
              takich jak Kurski, Bielan, Ziobro itd . opinie, tezy programowe czy komentarze
              dotyczace innych ludzi ostatnio głównie kandydata D. Tuska nie zasługują na
              powazne traktowanie, a jeśli juz to powionien się nimi zając prawnik jako ze są
              tow większości zachowania z pogranicza przestępstwa lub przestępstwa w postaci
              niemal czystej, akademickiej.
              Rozpowszechnianie bowiem opinii o innym człowieku jeśli nie jest to opinia
              oparta na prawdzie i jeśli ma na celu pomniejszenie wiarygodnosci tej osoby ,
              jest naruszeniem prawa. Dziwne, ze uczestniczy w tym przedstawieniu i poseł
              Ziobro...bardzo dziwne, bowiem tu on sam działa na szkodę włwsnego wizerunku .
              Rezerwy, odwoływanie się do elektoratu polepperowego to według mnie nie
              przynosi chluby, a stanowi jedynie o ślepym pędzie do stołka...co wykazuje PiS
              i mówi o tym głośno. nepotyzm więc, dązenie do władzy za wszellką cenę...to
              cechy tego ugrupowania. Do tego tendencją do centarlnegop kontrolowania
              wszystkiego i załozona ubogosć społeczeństwa...
              To więc jest IV ale nie Rzeczpospolita, a 4PRL...i to jest smutne
              trudny
              • Gość: King Re: Ty jesteś samo King czy moze jeszcze Kong? IP: 62.244.139.* 10.10.05, 13:16
                Tu chodzi o człowieka. Lech Kaczyński ma swoje zasady. A Tusk? Dziś mowi o
                Bogu, nawet że "niesie dobrą nowinę a prezydentem będzie jeśli opatrzność
                pozwoli", a cały czas walczył z kościołem. Zdeklarowany ateista, za aborcją, za
                eutanazją itd. dziś ma zupełnie inne poglądy - od dwóch-trzech miesięcy. Dziś
                chce lustrować a w 1992 r. uczestniczył w rozwaleniu rządu Jana Olszewskiego
                dlatego że chciał lustrować. Mówil że opór społeczeństwa przed liberalnymi
                reformami trzeba łamać nawet palką i karabinem (1992 r.) a dziś jest
                człowiekiem z zasadami? Trzeba być chyba schizofrenikiem, by być libeałem i
                mówić o Polsce solidarnej. Tusk przegra.
                • trudny2002 Re: Ty jesteś samo King czy moze jeszcze Kong? 10.10.05, 13:31
                  Jeśłi chodzi o człowieka a raczej Człowieka...to marna badzo postacią jest
                  Kaczyński jako konstruktor ako reprezentant Narodu... jako ktoś kto stoi na
                  czele armii i na starzy dobra powszechnego Obywateli.
                  To jest destruktor , roszczeniowiec a do tego kompletna niemota ekonomiczna, a
                  też ślepy i głuchy człowiek na głos inny od tego jaki wyznaje sam. Jeśli upór
                  poza granicami otępiałego pędu do mrzonek jest zasadąto taką zasdę z pewnoscią
                  kaczyński ma. Dotego jest dość fałszywym manipulatorem ( chocby historia
                  przynależnosci lub nie do partii PiS, choćby dzisiejsza postawa wobec
                  obowiązków jakie na nim spoczywają jako na prezydencie Stolicy (ze względu na
                  załatwianie interesów własnych i partii brata)...???)urlopowanie)
                  To tak naprawdę postawa niegodna. Z tego wniosek niedaleki że jeśli interes
                  brata lub partii bedzie tego wymagał to Prezydent kraju zrecznie podporzadkuje
                  wszystko co bedzie mozna. To naprawdę niebezpieczne, a zwłaszcza jeśli wokól
                  braci sa ludzie klasy i zainteresowań Kurskiego, Bielana, Wassermana...
                  To co dobre jako eksperymentalna zabawa nie jest dobre do eksperymentów na
                  Narodzie...i toi jeszczepod zawłaszczanymi symbolami Solidarnosci...
                  To niegodziwość porównywalna z zachowaniem Olejniczaka wobec sierpniowych
                  postulatów...mimo tego, ze Kaczyńscy mają ewidentne związki z Wybrzeżem i
                  Solidarnoscia tamtego czasu...
                  jest jednak cos ślisko obrzydliwego w tym zaślepionym pędzie i w tym pełnym
                  hipokryzji postepowaniu...
                  trudny
    • airlover Re: Donald Tusk 10.10.05, 13:36
      wiadomosci.onet.pl/1,15,11,14836133,41733946,1827972,0,forum.html
      I to jest prawda.
      • Gość: kiko Re: Donald Tusk - okropna prawda IP: *.net.autocom.pl 10.10.05, 14:34
        Tusk hipokryta-ślub ze swoją równie prostą w obejściu, jak on sam ,żoną wziął
        specjalnie na potrzeby kampanii, a teraz podczepia się pod hasło PiS -
        Polska Solidarna!!!
        Tusk - człowiek z jedną zasadą - cel uświęca środki!
        • trudny2002 Kiko - okropna prawda 10.10.05, 14:39
          Prawdy bywają rzeczywiscie przerażające. Ta o Twoim sposobie myslenia jest
          smutna i optymizmem nie napawa. Ale to nie moja sprawa , nie mnie dane zyć w
          takim towarzystwie...
          trudny
          Pluć na współwyznawcę? Kto Cie tego uczy? Ojciec dyrektor?
          • Gość: kiko Trudny-okropna prawda, ale nie denerwuj się IP: *.net.autocom.pl 10.10.05, 14:48
            bo to szkodzi zdrowiu i urodzie. Będzie dobrze ,Lech wygra!
            • trudny2002 Ja się cieszę 10.10.05, 14:52
              Niezapalam sie do opowiadania kto wygra, ale ktokolwiek wygra z przyjemnoscią
              przyjrze sie jego postaci na poczatek i na koniec kadencji. Bliźniakowi przez
              lupę, bo nikczemnie drobna to postać...wiec nie żebym się wyzłośliwiał, ale
              krasnale rad widzę w niemieckich ogródkach...
              trudny
        • Gość: Michał Re: Donald Tusk - okropna prawda IP: *.viknet.pl 10.10.05, 20:15
          Bycie liberałem i mówienie o Polsce solidarnej to oznaka schizofrenii. Równie
          dobrze można powiedzieć: jestem ateistą, więc chodzę co tydzień do kościoła i
          modlę się regularnie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka