Dodaj do ulubionych

Kierowcy MPK

18.10.05, 22:49
Co sądzicie o naszych kierowcach MPK...? W moim odczuciu, przeważnie narzekać
na nich nie można, ale dzisiaj, kiedy jechałam 164, jeden zdecydowanie
przegiął... Tak potwornie klął na kierowcę samochodu, który jechał przed
nami, że aż się pasażerom głupio zrobiło - zwyzywał go od pierd*** szmat i
innych ku***w... W zasadzie nie miał raczej większych powodów ku temu, bo
samochód może i faktycznie nie jechał rewelacyjnie, ale nie stwarzał
zagrożenia ani jakichś utrudnień...
Nie spodobało mi się to za bardzo :/
Obserwuj wątek
    • Gość: jelonek Re: Kierowcy MPK IP: 5.2.* / *.chello.pl 19.10.05, 06:32
      oj nieładnie paniusiu ucha nadstawiać, nadsłuchiwać co inni gaworzą, nieładnie.
      No bo co by było gdyby ni z tego ni z owego warknął sobie odbytnicą? toż by pod
      trybunał stanu delikwenta podać, iż środowisko naturalne zatruć raczył.
      Słowo pod nosem wymamrotane pod narodową dyskusję poddane.
      Tak trzymać!
      • lena.k1 Re: Kierowcy MPK 20.10.05, 19:17
        :) Nie jestem paniusią używającą górnolotnych sformułowań i samych szlachetnych
        zwrotów. Bynajmniej. Ale są sytuacje, kiedy chamskie odzywki bywają po prostu
        nie na miejscu. I wierz mi, że gdyby mamrotał sobie pod nosem, nie wysilałabym
        się żeby podsłuchiwać, a tym bardziej by mi to nie przeszkadzało. Sama nie raz
        rzucam mięsem za kierownicą, ale to chyba dwie różne sytuacje... Zresztą...
        Nie mam siły tłumaczyć ci o co mi chodzi. Idę piec ciasto :D
    • Gość: debil Re: Kierowcy MPK IP: *.utaonline.at 20.10.05, 20:05
      a pan kierowca to moze jeden z pokolenia jp2? podobno tam u was wszyscy z
      tegopokolenia.w niedziele do kosciolka,w poniedzialek obrazki papieza wieszaja
      a we wtorek kradna i klna ile wlezie...
      fajne to pokolenie jp2. i fajny ten wasz kraj.ale hipokryzja...
      • lena.k1 Re: Kierowcy MPK 20.10.05, 22:37
        Pan kierowca był raczej z pokolenia PRL :)
        • Gość: jelonek Re: Kierowcy MPK IP: *.chello.pl 20.10.05, 23:09
          Mam cichą i skromną nadzieję, iż wyszedł Ci zakalec.
          Poza tym śmiem sądzić, iż wyznajesz ciekawą zasadę, mnie wszystko a drugiemu
          wa..a . Cóż, widać kiermanowi nie mają prawa puścić nerwy.
          Piękne to i szlachetne
          • lena.k1 Re: Kierowcy MPK 21.10.05, 22:23
            Oj, strasznie się wrogo nastawiłeś, Jelonku. A ja po prostu chciałam wyrazić
            swoją opinię na temat tego, że osoba prowadząca pojazd komunikacji publicznej
            ma pewne zobowiązania wobec pasażerów. Jasne, że nerwy puszczają. Każdemu. I
            panu kierowcy zapewne też puściły...
            Myślę tylko, że pewna część pasażerów zdecydowanie nie życzyłaby sobie takiego
            zachowania - przypuśmy matka z kilkuletnim dzieckiem... I wydaje mi się - a
            jest to moja i tylko opinia - że kierowca mógłby mieć na uwadze, że wiezie
            różnych ludzi i nie jest w swoim prywatnym pojeździe, ale w pracy. To chyba
            zobowiązuje...

PS. Ciasto wyszło boskie - nie chwaląc się ;) Przykro mi, że nie spełniły się
            Twoje nadzieje.
            Pozdrawiam.
            • Gość: TOLEK Re: Kierowcy MPK IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.10.05, 08:57
              Zgadzam się z Tobą, że nie powinien kląć (a przynajmniej tak, żeby pasażerowie
              słyszeli).

Jeżeli jednak masz tak wyczulone poczucie estetyki to proponuję zwrócić uwagę np
              studentom (zaznaczam niektórym) wsiadającym np. na Miasteczku Studenckim.
              K..., przej..., pierd.... itp jest na dzień dobry.
              I tutaj słuchasz, bo brak odwagi. Natomiast kierman nie jest anonimowy to można.
              • Gość: jelonek Re: Kierowcy MPK IP: *.chello.pl 22.10.05, 14:03
                Masz rację i zgadzam się z Tobą, iż kierowca, który jest niejako
                funkcjonariuszem publicznym nie powinien wyrażać się tak, jak to napisałaś. Nie
                powinien, lecz jest tylko człowiekiem i jak każdy człowiek ma swe dobre i złe
                dni. Kto wie może to incydentalny przypadek? Śmiem sądzić ( bez urazy ) iż nie
                zdajesz sobie nawet sprawy w jakich warunkach i w jakim stresie pracuje. Gdybyś
                napisała, iż po raz któryś widziałaś tego samego typka w takiej samej sytuacji
                dołączyłbym do Ciebie w oburzeniu. A tak?
                A tak wywleczenie takiego przypadku na publiczne forum skutkuje wpisami pana
                Debila a dla klnącego delikwenta poważnymi skutkami. Nie chcę tu nawet
                wspominać o świętym oburzeniu szukających haczyka na MPK. Z takich wpisów jest
                więcej zła niż dobra.
                Tolek ma rację wspominając miasteczko studenckie lecz czy trzeba aż tak daleko
                szukać?
                PS
                Nie życzę Ci źle i cieszę się wraz z Tobą, iż ciasto się udało
                • lena.k1 Re: Kierowcy MPK 23.10.05, 21:57
                  > A tak wywleczenie takiego przypadku na publiczne forum skutkuje wpisami pana
                  > Debila a dla klnącego delikwenta poważnymi skutkami. Nie chcę tu nawet
                  > wspominać o świętym oburzeniu szukających haczyka na MPK.
                  • Gość: debil Re: Kierowcy MPK IP: *.utaonline.at 23.10.05, 22:33
                    prosze nie konczyc! motyw pokolenia jp2 jest wybitnie inspirujacy
                    intelektualnie!zaloze sie ze pan kierowca nie jest jedynym jego
                    przedstawicielem w waszym czcigodnym kraju. chetnie poznam inne okazy.
                    • Gość: jelonek Re: Kierowcy MPK IP: *.chello.pl 27.10.05, 13:24
                      Proponuję wizytę w łazience i głębokie spojrzenie naprzeciwko. Okaz jakich mało
                      • Gość: debil Re: Kierowcy MPK IP: *.utaonline.at 28.10.05, 18:55
                        patrzylem i nic.ja nie z pokolenia jp2-lustereczko powiedzialo wyraznie.
                        teraz kolej na kolege jelonka. oby tylko lustereczko nie peklo. w razie czego
                        kupie ci drugie. pisz szybciutko co zobaczyles!
                        • Gość: jelonek Re: Kierowcy MPK IP: *.chello.pl 29.10.05, 07:41
                          zmień se lustro, na pchlim targu nie warto kupować - te cię oszukuje.
                          • Gość: debil Re: Kierowcy MPK IP: *.utaonline.at 30.10.05, 13:47
                            kochanie, wcale nie piszesz o tym co ty zobaczyles. wstydzisz sie? a jednak
                            lustereczko powiedzialo,co? no ,glowa do gory! jeszcze troche podrosniesz i juz
                            bedziesz mogl sam robic siku. a na razie popros tatusia zeby ci pomogl. pa
                            skarbie! caluje cie tam gdzie zwykle.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka