Dodaj do ulubionych

Troche humoru politycznego

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.05, 23:01
www.polonica.net/ListaZydow_zmienione-nazwiska.htm
Obserwuj wątek
    • Gość: a. Re: Troche humoru politycznego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.05, 23:20
      republika.pl/xyz234/
    • Gość: paliwo co do takich list IP: *.chello.pl 20.10.05, 23:44
      Ja interesuję się tymi sprawami, nie mam powodów, aby nie wierzyć, że ta lista
      jest fałszywa, ale nie mam powodów wierzyć aby ta lista była prawdziwa. W
      pierwotnej wersji, którą widziałem jakiś czas temu nie było paru nazwisk np
      Donalda Tuska - nie wiem czy z okazji wyborów czy z okazji uzupełnienia listy
      nazwisko Tuska pojawiło bodajże jako Tusebaum czy coś koło tego. Ale mniejsza o
      to, że ktos się pojawia - ja jestem zgodny człowiek i zakładam dobrą wolę,
      gorzej że niektóre nazwiska znikają, bo tego to ja już sobie wytłumaczyć nie
      potrafię Np strona POZNAJ ŻYDA, przedstawia, a jakże, autentyczna listę, z
      której znikęli Kaczyńscy, a umieszcza na tej liście Tuska. Dodam, że strona jest
      "prokaczyńska".
      Widziałem parę takich list
      - kazda była autentyczna
      - rzetelna
      - z taka formułką
      Nazwiska autentyczne (rodowe) niżej wymienionych osób zostały ustalone w oparciu o:

1). Dane tajne kartoteki ludności Polski przy Centralnym Biurze Adresów MSW
      (nr arch. 1/6526/1 - data archiwacji 9.07.1984, nr rejestracyjny 14750-99 -
      data rejestracji Wydz. III-2, SUSW Warszawa)
      2). Relacje osób znających osobiście wielu spośród wykazanych.
      3). Dane ujawnione przez historyków w ich licznych publikacjach.
      4). Dane i fakty dotyczące pochodzenia wyszukane w źródłach oficjalnych i
      niezależnych z książek, dokumentów, wywiadów,
      felietonów i artykułów prasowych.
      5). Dane, narodowość, pochodzenie zdemaskowane, ustalone z postawy, działalności
      i wypowiedzi.

ale kazda była INNA - i stąd moje niedowierzanie w autentyczność. Może to i
      celowe działanie, nie wiem, nie mnie jest to oceniać, ale na podstawie tych
      samych danych konstruowac rózne listy - to cos nie tak jest - i co gorsza
      znikania bądź pojawianie się na tej liście zwiazane jest z sympatią bądź
      antypatią danego człowieka, który dana liste prezentował.
      • Gość: m. Re: co do takich list IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.05, 00:04
        zgadza sie sie pal.dlatego tytuł ze humor
        • Gość: norek Re: co do takich list IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.05, 00:12
          dobrze że napisałeś, a swoją drogą, to pracowite te psychole jak mrówki,
          normalnie...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka