les3604 26.10.05, 09:15 Zamierzam wydoczyć sprawę w postępwaniu cywilnym za niesolidne wykonanie oraz inne przekręty na terenie osdiedla Szlacheckiego w Krakowie, ul. Felińskiego. Czy ktoś już z nimi się procesuje? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
les3604 Re: Budrem i Galia 27.10.05, 13:26 Trudno to może nazwać przekrętami. Po prostu mają klientów gdzieś! Od roku nie oddali budynku do użytkowania. Nie złożyli wniosku do Pow. Inspektoratu Nadzoru Budowlanego - mieszkamy na dziko na budowie mimo, że mamy akty notarialne. Wokół toczy się budowa - kurz, błoto, hałas. Mamy Wspólnotę Mieszkaniową, ale wepchnęłi nam swojego Zarzadcę, który w żywe oczy broni Galii i Budremu. Kotłownia jest Galii (ten sam prezes co Budrem) i doją nas na ciepłej wodzie i ogrzewaniu. Twierdzą, że żadnych ustrek (a jest ich dużo) nie będą usuwać bo budynek nie jest już własnością developera. Na marginesie ostrzeżenie dla potencjalych nowych klientów - podpiszenie uwowę z Budrem'em z wykończy was Galia. Galia umowy po budrem więc Budrem jest zawsze czysty. Budrem twierdzie że to wina Galii. Niezły cyrk. Mamy tego dość. Kierujemy sprawę do sądu póki czas. Wiem, że inni mają już wyceny usterek (chyba na ok 150tys.). Jak sąd zajmnie im tereny lub budynki do nowi klienci bedą czekać latami. Ostrzegam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fiki-miki Re: Budrem i Galia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.10.05, 14:50 a ile placicie za ciepla wode? i za ogrzewanie? pozdrawiam i powodzenia w walce :) Odpowiedz Link Zgłoś
les3604 Re: Budrem i Galia 28.10.05, 16:10 18,82 pln/m3 cwu, chyba 54 pln/GJ + VAT CO zuzywam sredni 6 m3/mies czasem 8,9 --> ponad 100.mies za zeszla zime za 4 mies zaplacilem niecale 1200pln. Koszmar Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fiki-miki Re: Budrem i Galia IP: *.lan / *.internetdsl.tpnet.pl 29.10.05, 22:37 Niezle. Ale ja za m3 cieplej wody 19,67 zl brutto - kwota z ostatniego kwartalu) .... Porazka. Za ogrzewanie jeszcze nie placilem. Mam podzielniki na kaloryferach. Az sie boje jak pod koniec listopada zrobia odczyt... Odpowiedz Link Zgłoś
les3604 Re: Budrem i Galia 02.11.05, 14:53 Godzisz sie na to, czy zamiast zmywac zeskrobujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaśka Re: Budrem i Galia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.11.05, 15:06 zanim zaczniecie sie rocesowac dowiedzcie sie czy mozecie cos wyegzekwowac-przeciwko mojemy deweloperowi toczy sie juz kilka spraw, a on ma wszystko na zone, kilka wyroków (finansowych) w szufladzie.Co wiecej mieszka na naszym osiedlu i wozi sie nowa bryka!!!! Mieszkancy sa bezradni. Mieszkamy na dziko( na budowie) juz pare ładnych lat. Zmienili plany po zatwierdzeniu przez architekture, i nie moze byc odbioru.Ogólnie bagno. Jak znasz dobrego prwwnika od takich spraw prpsiłabym o jakis namiar. Powodzenia ps. jest jeszce policja gospodarcza, i biuro ochrony konsunenta Odpowiedz Link Zgłoś