Dodaj do ulubionych

Przeciążone linie nr 129 i 159

IP: *.chello.pl 28.10.05, 22:18
problem dotyczy tez godzin wieczornych - zwlaszcza na odcinku armii krajowej - zaulek wilenski - studenci wracaja z zajec, wiec miedzy 17, a 19 na placu inwalidow nie da sie wsiasc ani do 139, ani do 159 - na tamtej trasie nie ma zadnego tramwaju, wiec wlaczenie tramwajow nic nie zmieni - taka sama sytuacja byla w zeszlym roku, kiedy nie bylo remontow przy dworcu ... a MPK bierze kase i ma to wszystko gdzies ...
Obserwuj wątek
    • Gość: H56 ten Pękala rżnie głupa, czy nim jest ? IP: *.comnet.krakow.pl 29.10.05, 05:27
      a niby dlaczego teraz nie przyśle inspektorów ? ludzie płacą za bilety
      miesięczne i chcą na czas i bezpiecznie dojechać do pracy. Czy po upadku PRL-u,
      w komunikacji miejskiej Krakowa nie ma przepisów określajacych dozwolona ilość
      przewożonych pasażerów ? Zastanawia mnie, dlaczego Policja i Inspekcja
      Transportu Samochodowego z taką zaciekłością walczy z prywatnymi przewoźnikami
      a całkowicie pomija kontrole taboru autobusowego MPK w czasie przewozu ludzi.
      • Gość: DJ Re: ten Pękala rżnie głupa, czy nim jest ? IP: *.kolornet.pl / *.kolornet.pl 30.10.05, 23:58
        Raczej ta Pękała. A na imię ma Bożena:)
        • tomko71 prosta recepta - mieszkasz w Krakowie od urodzenia 01.11.05, 21:37
          jesteś tu zameldowany/a - płacisz za bilet miesięczny/okresowy połoe tego co
          przyjezdne buractwo okupujące nasze miasto - zaraz w tramwajach i autobusach
          zrobi się luźniej i STALI mieszkańcy tego miasta będą mogli spokojnie żyć i
          jeździć.
          • Gość: ja Re: prosta recepta - mieszkasz w Krakowie od urod IP: *.chello.pl 09.11.05, 12:41
            tylko, ze dzieki temu jak to nazywasz 'buractwu' Krakow zarabia pieniadze i sie rozwija ... wolisz mieszkac w brudnej miescinie, jaka byl krakow 15 lat temu?
            • Gość: Łukasz Re: prosta recepta - mieszkasz w Krakowie od urod IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.11.05, 14:32
              o tak wprowadźmy jeszcze 20 innych rozdajów biletów. Jkaby tearz było ich mało...
    • Gość: tomky istny szał IP: *.jtb.pl / *.jtb.pl 29.10.05, 07:19
      zgadzam sie , to co sie dzieje w autobusach 129 i 159 w godzinach kiedy
      zaczynają się zajęcia na uczelniach, to koszmar. MPK nie powinno uspokajać tylko
      zapewnić dodatkowe kursy.W dodatku, autobusy, które jezdzą tymi liniami sa może
      pakowne, ale to ledwo jeżsżacy szajs, w którym jest brud a w zimie bardzo
      chłodno.OD jakiegoś czasu zacząlem chodzić nan nogach, bo było ciepło a pracuje
      przy Kleparzu, ale teraz czas bedzie znów czekać na autobus i na miejsce w nim.
      • Gość: spex Re: istny szał IP: *.lipska.net / *.internetdsl.tpnet.pl 29.10.05, 13:14
        akurat Ikarus 280 jest najpojemniejszy.SpeX
      • Gość: dojezdzajacy na dojazdy do 5-8 km najlepszy rower IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 31.10.05, 16:18
        - nie stoi w korkach
        - nie spóźnia się
        - zawsze miejsce siedzące
        - nie trzeba iść na przystanek
        - nie trzeba czekać na przystanku
        Co prawda część kierowców próbuje się "ocierać" lusterkami, ale jakoś idzie z tym wytrzymać... ;)

Dzisiaj rano taki lekki mrozik, jazda to była sama przyjemność :)

MPK próbuje was przekonać do samochodów i rowerów, a wy chcecie ich usprawniać...
        • Gość: Anna Re: na dojazdy do 5-8 km najlepszy rower IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.05, 13:05
          w zasadzie się zgadzam, ale ja nie jestem studentka, animłodym naukowcem,
          jestem powazna osoba na stanowisku kierowniczym i nie mam gdzie w urzędzie
          zostawić roweru. Musze jechać w eleganckim ubraniu, nie mam czasu na
          przebieranie się w lakierki, garsonkę, nie mam sie gdzie umyć. To jest bardzo
          dobre - popieram - w lecie jeździłam, błagając portiera o grzeczność w
          pilnowaniu rowera. A tak, to gdzie mam niby z tym wszytskim...

Mówię dosyć. Autobusy 129 i 159 między godzin 7.00 - 8.00 to skandal i
          bezczelność - P. Pękala zna problem i co zrobiła, by to naprawić?
          • tomko71 rowerA?? rowerA?? i Ty jesteś "poważną osobą na 01.11.05, 21:40
            stanowisku kierowniczym"??? chryste, świat się kończy i rządzą nim ignoranci
            ortograficzni!!
            • Gość: anna Re: rowerA?? rowerA?? i Ty jesteś "poważną osobą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.05, 05:58
              końcówka A nie jest związana z ortografią, a z gramatyką (dokładniej z
              fleksją) - jeżeli już Pan chce poprawiać, to proszę wiedzieć, co Pan chce.
              Polacy są śmieszni w tym udowadnianiu wyższości... nad drugim. Ech, człowieku
              małej i nędznej wiary.

Zastosowana końcówka A jest kolokwializmem, można ją właśnie w sytuacjach
              nieoficjalnych stosować. Chyba Internet do takich należy. Końcówka 0
              morfologiczne jest dość wypierana. Analogiczna sytuacja jest w żartobliwym
              wyrażeniu - puść sygnała. Błąd sam nie jest błędem, jeżeli użytkownik stosuje
              język świadomie.

Rozbawił mnie Pan, za co Panu bardzo dziękuję - uczył Marcin Marcina, wiedzy
              sam nima. Serdeczności listopadowe dla Pana wyczucia ortograficznego.
            • Gość: anna Re: rowerA?? rowerA?? i Ty jesteś "poważną osobą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.05, 06:01
              >> "Na stanowisku kierowniczym"??? chryste, świat się kończy i rządzą nim
              ignoranci ortograficzni!!<<

A Pan wie, że imiona własne pisze się dużą literą? Brachu, przygadał kocioł
              garnkowi a sam smoli. Zajmij się swoją ignorancja językową, bo jest zaiste
              głeboka - nieuswiadomiona niekompetencja.

Mówilismy o liniach 129 i 159 - tego się trzymaj
    • Gość: pasażer Re: Przeciążone linie nr 129 i 159 IP: *.autocom.pl 29.10.05, 10:32
      podnieść jeszcze ceny biletów! jeździe nam się zbyt wygodnie!
      • Gość: takaja Re: Przeciążone linie nr 129 i 159 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.05, 11:22
        to samo jest w 139 i 169 !!!!!! ;((((
      • Gość: guru Re: Przeciążone linie nr 129 i 159 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.05, 02:34
        Ludzie, wam sie w głowach pomieszalo - tramwaje i rower!!!!
    • Gość: studentka Re: Przeciążone linie nr 129 i 159 IP: *.autocom.pl 29.10.05, 11:47
      A to samo jest z liniami jezdzacymi z Prokocimia! Kilka razy w tygodniu mam na
      8 rano i probuje wsiadz na Biezanowskiej do atuobusu. Nie da sie wejsc. Ponadto
      autobus jedzie 20-30 minut dluzej tak jest przeciazony. Moze wreszcie oprocz
      podwyzekcen biletow MPK zacznie podwyzszac standard jazdy??????
    • Gość: ela to samo dotyczy 139 i 169 IP: *.ists.pl / *.ists.pl 29.10.05, 12:07
      Te autobusy też jeżdżą przepełnione i na przystanku Estakada Opolska nie można
      do nich wsiąść. Nie tylko w godzinach szczytu!!! Zrócie coś z tym !!!
      • Gość: Any co raz mniej kursów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.10.05, 12:26
        Do 139, 159 cięzko się dostać juz na wiślickiej, to samo jest zresztą z pośpiesznymi 501, 502, czy 521 (zwłaszcza, że na dwóch ostatnich jeżdżą małe solarisy) oraz 128. Ten ostatni jeżdził kiedyś co 10 min, potem co 12 (jeszcze w zesżłym rojku), aż wreszcie tearz co 15. To samo zrobiono z tramwajem nr 9, jeszcze dwa lata temu jeżdził co 10 min a teraz co 20, a bilety drożeją... Więc niehc MPK nawet nie żartuje sobie w ten sposób, że jest więcej kursów... JEST ICH MNIEJ
        • dance_macabre Re: co raz mniej kursów 29.10.05, 19:40
          Linia nr 9 jeździ rzadziej, bo tramwaje poszły na durną linię nr 79, którą
          praktycznie nikt nie podróżuje!
          • Gość: Mirka Re: co raz mniej kursów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.11.05, 14:25
            tak,a le 79 też już nie jezdzi a 9 jak jedziła co 20 min tak dalej jezdzi tak rzadko.
    • Gość: Qurzatwarz Re: Przeciążone linie nr 129 i 159 IP: 195.150.93.* 29.10.05, 13:19
      ... a na Brogach SZLAG MNIE TRAFIA!! jak się juz wepcham to raj dla
      dewiantów-ocieraczy, chuchanie sobie na twarze itp. nawet się trzymac poręczy
      nie trzeba bo Tłum podtrzymuje. nie wspomnę juz o tym, że z rozkładem jazdy to
      najwyżej do ubikacji można iśc (bynajmniej nie poczytac)! autobusy jeżdżą jak
      chcą...ale po co narzekac? trzeba byc cierpliwym....szkoda tylko że władze MPK
      nie jeżdżą tymi liniami..od razu by sie poprawiło!
    • Gość: Ewunia 28 Re: SKANDAL IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.05, 13:55
      To szczyt chamstwa MPK. Zastanawiam się nad tym, czy nie wnieść sprAwy sądowej
      przeciwko MPK, gdyż nie mogę normalnie jezdzić komunikacją- bo albo nie wsiadam,
      albo umieram w tłoku - ALE ZA BILET ZAPŁACILAM.
      NOTORYCZNIE OBCINACIE KURSY!!! NIC NIE DOKŁADACIE- NIE KŁAMCIE.
      BILETY DROŻSZE NIŻ W WARSZAWIE!
      KTO SIĘ DO JASNEJ CIASNEJ W KOŃCU TYM ZAJMIE.
      GAZETO- WYSLIJ SWOICH DZIENNIKARZY- NIECH POJEŻDZĄ NA TYCH TRASACH, CO WSKAZUJĄ
      PRZEDMÓWCY. TO NAPRAWDĘ WIELKA AFERA.
      • Gość: mj Re: SKANDAL IP: *.pl / 195.150.76.* 30.10.05, 14:42
        Do sądu to najwyżej możesz MIASTO podać, bo to MIASTO decyduje o tym ile jest
        pieniędzy na komunikację!!
        • Gość: Ewunia 28 Re: SKANDAL IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.05, 01:18
          Pytanie tylko, czy jest sens, ja to wiem...
    • Gość: skandal i porażka Re: Przeciążone linie nr 129 i 159 IP: *.zax.pl / *.zax.pl 29.10.05, 15:14
      Często jeżdżę kombinacją 502 i 159 z Prokocimia na Piastów. Do tej pory podróż
      taka trwała około 50 min więc kupowałem cały godzinny. Od jakiegoś czas ten trip
      to ponad 1,5 godziny! To skandal i złodziejstwo bo przecież kanarzy mają w
      pupie, że są korki i czas podróży się wydłuża.

Rozliczyć krakowskie MPK, najlepiej komisja śledcza! To musi się skończyć! Gdzie
      jest Kaczyński?

A teraz moja dziewczyna jeszcze trzy grosze:
      Nie ma się z czego śmiać, codziennie jeżdżę 159 z Piastów do Pl.Inwalidów i ma
      miejsce jedna z następujących sytuacji:

a) autobus wypada z kursu - nie przyjeżdża wcale
      b) autobus spóźnia się 5-10 min /trzeci przystanek od pętli - na osiedlu NIE MA
      korków więc nie widzę usprawiedliwienia/
      c) autobus wypada z kursu a następny się spóźnia 5-10 min

Pomijając zapchane, stare ogóry, które trzeszczą, śmierdzą i nie sposób
      przejechać takim bez uwalania w syfie wszelakim,
      pomijając brak kultury zarówno pasażerów /to akurat nie wina MPK../ i kanarów -
      - takie warunki wobec kosmicznych cen biletów to jakaś pomyłka.
      Mam wrażenie, że na Piastów jeżdżą najgorsze wozy w całym Krakowie - czy to
      przypadek czy ktoś w MPK nie lubi tej dzielnicy :0
      • Gość: suplement skandalu Re: Przeciążone linie nr 129 i 159 IP: *.zax.pl / *.zax.pl 29.10.05, 15:19
        Aha i jeszcze mi się przypomniało, że
        ostatnio G O D Z I N Ę czekaliśmy na Pl.Inwalidów na 159, a kiedy w końcu
        przyjechał i wpakowało się do niego chyba 10% mieszkańców miasta, kierowca na
        pytanie 'dlaczego tak późno' wrzasnął, że on też miał byćw domu godzinę temu,
        ale takie są korki.
        Dlaczego wobec tego 139 przejechał w ciągu rzeczonej godziny kilka razy,
        dlaczego inne autobusy nawet w przypadku ogromnych korków jakoś dojeżdżają,
        nawet z opóźnieniem, ale dojeżdżają??? Na trasie 159 zawsze są jakieś problemy!
      • Gość: Mirka Re: Przeciążone linie nr 129 i 159 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.11.05, 14:23
        Ciesz się że rano jedzie ikarus a nie mały solaris bo jakby nie było do tego drugiego wchodzi o jakas polowe mniej ludzi. Niejednokrotnie gdy autobus jets spozniony od petli pare minut znaczy to ze nie dojechal na czas na nia, bo wczesniej stal w korkach. Czesto wsiadam w 159 na łęczyckiej, ale naogól jezdzi rozkładowo, 2-3 min zpoznienia to nie duzo. Znacznie gorzej pod tym względem wypada 139.
    • spin_spin_sugar Re: Przeciążone linie nr 129 i 159 29.10.05, 16:09
      hehe, nie tylko te - wogóle za mało jeździ autobusów (co 20min!) , tramwaje
      jeżdżą częściej (co 10min)i nie ma w nich przerażających tłoków (no chyba , że
      ludzie jadą na mecz albo z niego wracają...;)) - szczególnie w porannych
      godzinach jest okropny tłok - bo oprócz ludzi, którzy jeżdżą do pracy, są
      uczniowie różnych szkół (np. liceów, do których póki co nie da się dojechać
      tramwajem...-wiadomo -remonty w Kraku), no ale dużo przede wszystkim jeździ
      studentów/studentek:))) - jestem jedną z nich; mam zjęcia o różnych porach, ale
      rano jest najgorzej - jak nie na drzwiach sie jedzie to sie wogóle nie da
      wsiąść do autobusu - jżdżę po trasie Konopnicka - Czarnowiejska (zapchane linie
      to m.in. 173, 144, 179, 164;) po prostu miodzio

a najbardziej wkurza mnie to , że mam prawo jazdy, ale nie mam własnego auta
      wrrrr - i muszę grzecznie tłuc się w autobusie brrr

pozdro dla wszystkich nieszczęśników korzystających z najbardziej zapchanych
      linii autobusowych!:/
      • Gość: artus Re: Przeciążone linie nr 129 i 159 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.05, 17:13
        A to beszczelna baba! Ile to lat juz trwa i nic sie nie zmienilo. Zero szacunku
        do klientow. Na pani pensje robia wlasnie ci ludzie, scisnieci jak szprotki. Za
        odpowiedz, ze maja byc cierpliwi powinna pani wyleciec z roboty. Jak co 10 minut
        jest za malo, to autobusy maja jezdzic co 3 minuty. Tak zeby bylo dobrze, a
        ludzie jechali w godziwych warunkach! A jak jest malo kasy, to trzeba pogonic
        biurokracje i usprawnic dzialanie firmy, a nie tylko podnosic ceny biletow.
    • Gość: ss Re: Przeciążone linie nr 129 i 159 IP: *.telkonet.pl 29.10.05, 20:48
      To prawda że mpk po prostu przesadza mówiąc żeby poczekać do połowy listopada-
      po prostu w krakowie coraz więcej ludzi korzysta z transportu zbiorowego-mpk ma
      to w dupie bo i tak trzeba kupić bilet-ale niech pomyślą ile tracą na linii 129
      ( do przystanku politechnika gdzie najczesciej wsiada kanar),wczesniej i tak
      nie moglby wsiasc-nikt w tym tlumie nie mysli o kasowaniu biletu :) A bedzie
      kanar to zawsze mozna go wyrzucic :D

Tak serio: trzeba cos z tym zrobic-codziennie korzystam z linii 129,159-
      zastanawia mnie dlaczego mpk nie dorzuci w godzinach porannych jakis
      dodatkowych kursow-te male stare jelcze np
      • Gość: ss Re: Przeciążone linie nr 129 i 159 IP: *.telkonet.pl 29.10.05, 20:50
        aha-male sprostowanie-z olszy a konkretnie z wilenskiej idzie sie na rynek w 20-
        25min :)
    • Gość: daria Ludzie paranoja! IP: *.krak / *.crowley.pl 30.10.05, 08:43
      Jezdze autobusem linii numer 129 wlasnie z Olszy tam mieszkam, i zawsze kiedy
      tylko rozpocznie sie okres "studencki" mam klopoty ze zdazeniem, na czas,
      gdziekolwiek i obojetnie o ktorej porze! Rozumiem ze nie tylko ja mam taki
      problem bo i Ci studenci takze chca gdzies tam dojechac, ale na Boga dlaczego
      mam wychodzic z domu godzine przed czasem skoro placac podatki czegos takze
      wymagam. Pani rzecznik mnie poprostu rozsmieszyla, to nie jest wina tylko tego
      ze kilka linii zostalo wylaczonych z ruchu, bo problem jest co roku, kierunkow
      na uczelniach przybywa, wiec adekwatne ze i studentow jest wiecej, a autobusy
      jak pekaly tak pekaja w szwach
      • Gość: studentka Re: Ludzie paranoja! IP: *.zax.pl / *.zax.pl 30.10.05, 11:53
        Zacznijmy od tego, że remont przy Dworcu miał być skończony(specjalnie dla
        studentów) już w październiku. Mija miesiąc a ja widzę, że nadal będę musiała
        przeczesywać Kraków wzdłuż i wszerz za przystankiem tramwaju, który przywiezie
        mnie pod dom. Co do linni 159 to mam to szczęście, że wsiadam w nią na
        pierwszym przystanku< o ile autobus wogóle jedzie albo spóźnia się te
        studenckie 15 minut>, więc chociaż mam tą pewność, że dojadę do końca. Jednak w
        drugą stronę nie spotykam się już z takim szczęściem i pare razy musiałam
        pomachać autobusami wypełnionemu po brzegi.
    • Gość: nit Re: Przeciążone linie nr 129 i 159 IP: 83.238.175.* 31.10.05, 07:57
      te linie od lat są przepełnione. Niech inspektorzy, o których mowa w artykule
      spróbują się dostać do 115 rano i popołudniu
      • Gość: pracownik AGH Re: Przeciążone linie nr 129 i 159 IP: 149.156.62.* 31.10.05, 09:30
        z dojazdem liniami 139, 159, 129 na uczelnie byl zawsze klopot ale w tym roku
        krakowskie MPK przebralo miarke i to poprostu skandal, proponuje zlozyc
        oficjalny protest do prezydenta miasta w tej sprawie bo tak dalej byc nie
        moze!!! Placimy jak za zboze a otrzymujemy warunki przejazdu jak nielegalni
        imigranci
      • Gość: blizniaczka Re: Przeciążone linie nr 129 i 159 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.05, 11:54
        owszem, wsiadam do 115 na przystanku siewna, czyli na 3 przystanku od pętli i nie raz się zdarza, że autobus ten albo wypada z linii albo spóźnia się 10-15 minut. a na kleparzu nie ma mowy, zeby ktos w ogole wsiadl... przynajmniej rano. ze nie wspomne juz o korkach i o tym, ze rozklad jazdy mozna sobie wsadzic... naprawde przydaloby sie cos zmienic...
    • Gość: Jot-eS Re: Przeciążone linie nr 129 i 159 IP: *.chello.pl 31.10.05, 09:28
      Czy nie uważacie,że MPK to ostatni relikt PRL-u. Czyż w MPK nie działają
      jeszcze tajniacy - kontrolerzy czatujacy na obywateli. Uważam, ze jakby
      kontrolerów wystroić w mundurki, to gapowicz widząc takiego na przystanku, albo
      skasowałby bilet albo wysiadł z autobusu. Popatrzcie jak wygladaja rozkłady
      jazdy niektórych autobusów - dostepne w internecie, równo poukładane jednakowe
      cyferki bez żadnego zróżnicowania, bez dopasowania do zwiekszonych przewozów
      porannych - do pracy szkół czy popołudniowych - powroty z pracy i szkół.
      Ponadto okres wakacyjny, zmniejszone ilości kursów, czy aby na pewno poparte
      analizą, że frekwencja mniejsza, czy podyktowana okresem urlopowym pracowników
      ale w MPK.
    • Gość: mariano 130 też IP: *.blich.krakow.pl 31.10.05, 09:34
      To samo jest na linii 130. już na przystanku "Makowskiego" czyli 3 z kolei
      autobus jest pełny i na każdym kolejnym przystanku stoi kilka minut próbując
      zamknąc drzwi... dopiero na przystanku Nowy Kleparz robi sie znośnie. co ciekawe
      z taką sytuacją spotkałem się około godz. 13, a nie w porannych czy
      popołudniowych godzinach szczytu
    • Gość: luke to nie remonty! IP: *.piastlan.one.pl 31.10.05, 11:10
      to nie jest kwestia remontów! Jeżdże na PK juz 4-ty rok i od początku jest tak samo!
    • Gość: feelgood Zawsze staję zdala od przystanku i udaję, .... IP: *.streamcn.pl 31.10.05, 13:37
      ...że oglądam wystawy :) Dopiero w ostatniej chwili waskakuję do tramwaju.
      Wstydzę się, że muszę jeździć w towarzystwie brudasów i śmierdzieli. W głowie
      mi się nie mieści, że można wyjść rano z domu bez kąpieli...
      • Gość: piotrek 115 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.10.05, 14:52
        w tygodniu jezdze autbusem 501 od kleparza no i tez nie jest za luzno ale to co
        sie dzieje w autbusie lini 115 to jest dopiero dramat moim zdaniem tam powinny
        jezdzic dlugie autbusy typu ikarus 280 ;)
    • Gość: anna Re: Przeciążone linie nr 129 i 159 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.05, 18:24
      to ja nie wytrzymałam - 10 lat mija, jak mieszkam na Brogach. Pani Barbaro,
      jest Pani żałosna. Ja, w moim wieku idę do 40 minut. Zaliczyłam te trasę, aż
      nadto często ostatnio, by milczeć.
      • Gość: Anna Re: Przeciążone linie nr 129 i 159 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.05, 01:42
        dosyć jeżdżenia na kolanach w kabicnie kierowcy, gdy moje dzieci były malutkie,
        nie dam rady jeździc na rowerze do pracy, nie musze już wpychac małego dziecka
        do kabiny kierowcy.

Pani Pękalo, napisała Pani koszmarną głupotę. To nieprawda, ze tramwaje, ze
        cierpliwość, że się poprawi. Od 10 lat jest tak samo. Trasą, która jeździ 129 i
        159 pod uczelnie - nie jeżdżą tramwaje. Dwa lub 3 lata temu w dniu 14.X
        badaliście zajętośc linii, badacze stali na 29 listopada... problem w tym, że
        były dni rektorskie i nie było studentów... bo to święto edukacji... Takie to
        nasze MPK.

Pani Pękala jest ordynarnie niezorientowana! Od lat jest tak samo. Nie da się
        wsiąść na Brogach do autobusu - na nogach sie idzie 10 minut na tramwaj nr 2,
        by sie dostac do pracy.

Ja tez tak potrafie ludziom doradzić, problemn w tym, że ustach urzędnika brzmi
        to jak kretynizm.

Żadam autobusów co 5 minut, bo taka jest potrzeba w godzinach od 7 - 8. A z
        wieczorem to macie rację od 17.00 - 18.00 ponowna tragedia, dlatego wracam o
        16.00. Także 129 w niedzielę od 17.00 z Dworca jest zaprany, że nie da się
        wsiąć.

Jeszcze raz ta pani z MPK poda, że są to linie studenckie to ja podam do sądu,
        jeżeli to sa linie specjalne studenckie to proszę o autobus nr XYX nie dla
        tudentów, lyb dla byłych studentów, byśmy mogli dojeżdżac do pracy w 30 minut,
        choc auto jeździ 10, albo załatwiam identyfikator i parkuję pod urzędem.

Gazeto, radni Dzielnicy nr III - czas na działania, a nie zbywanie ludzi
        kretyńskimi odpowiedziami.
        • Gość: gra Re: Przeciążone linie nr 129 i 159 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.05, 07:40
          słusznie, 129 i 159 - to tragedia od lat. Pani Pękala bredzi. Autobusy te sa
          zajęte na całej długości, bo tylko nimi są w stanie studenci z PK, AGH, z
          Rolniczej, UJ dostać sie na zajęcia. UJ jeszcze sie przesiada na 114 na 29 Alei.

chepłpicie się, że macie ponad 100 tys. studentów. Nie macie bladego pojęcia,
          jak wykorzystac ten fakt, jak zrobić, by mogli dojechac terminowo na zajęcia,
          by takze ludzie, którzy maja domy przy liniach studenckich, do pracy mogli
          dojechać. Wszak namawiacie, by zostawiać auta w domach. Nie będę tego robić,
          wsiadam w auto, identyfikator za szybe i całujcie psa w nos, razem z p.
          prezydentem Majchrowskim.

to nie sztuka rozkopac Kraków, sztuka wyciagnąc konsekwencje wobec
          nieudaczników. Na Rynku napisał sobie pan, ze z pana polcenia wykonuje sie
          prace, czy napisał pan, ze Rondo z pana polcenia zdewastowano?

Majchrowski musi odejść.
          • Gość: jarka Re: Przeciążone linie nr 129 i 159 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.05, 13:08
            kto jechał na początku października 159, gdy wypadła szyba na zakręcie z Brogów
            w ul. Czerwonego Prądnika? Fajnie było, prawda, rozrywkowo!
            • Gość: pio Re: Przeciążone linie nr 129 i 159 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.11.05, 14:02
              no ja nie jechalem ale raz kolomnie ( nowy kleparz ) bodajze autbus wlasnie
              lini 159.. w strone AGHu jechal i za przsyankeimm urwalo mu sie kolo i wpadlo
              do ..... sklepu ... naszescie obylo sie bez obrazzen pasazerow i dobrze ze
              wtedy akurat autbus byl prawie pusty no ale wkoncu nie ma jak IKARUS
              280 .... :)
    • Gość: Marek Re: Przeciążone linie nr 115 IP: *.autocom.pl 01.11.05, 20:55
      Tu jest podobnie i nikt o tym nie pisze!!!!!!!!
      • Gość: piotrek Re: Przeciążone linie nr 115 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.11.05, 08:46
        pisalem o 115 kilka postow wyzej :) pozdrawiam ;)O
    • Gość: witek Re: Przeciążone linie nr 129 i 159 IP: *.mielec.star.net.pl 02.11.05, 15:37
      problem jest tez z linia 502 jest strasznie przeladowana i nic sie z tym nierobi
      • Gość: ... Re: Przeciążone linie nr 129 i 159 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.11.05, 17:24
        problem ten dotyczy wiekszosci lini ktorwe przejezdzaja kolo uczelni albo kolo
        domow studenckich ... moim zdaniem na tych trasach w godiznach rannych i
        poludniowych pwoinny jezdzic dodatkowe autbusy ...
    • Gość: witek Re: Przeciążone linie nr 129 i 159 IP: *.mielec.star.net.pl 04.11.05, 20:18
      potrzeba uruchomienia po pare kursow na tych liniach i basta!!!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: kreg Re: Przeciążone linie nr 129 i 159 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.05, 16:40
        ale kto ich przekonba, jak te skurczybyki w gazetach wpisują, że 200 tys. mają
        mniej (zob. dzisiejszy "Dziennik Polski")
    • Gość: jasiek Re: Przeciążone linie nr 129 i 159 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.05, 14:04
      to starsznie szmatławe linie, skandaliczne!
    • Gość: kretka Re: Przeciążone linie nr 129 i 159 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.05, 02:05
      nie wsiałam do autobusu, kogo ubić?
      • Gość: grucha Re: Przeciążone linie nr 129 i 159 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.05, 17:54
        nie mogłam ustac dziś w 159 - wsiadałam pod BP k. Prandoty, studentów chmara,
        bo wracają do akademików z zajęć. Kiedy to się zmini... jakos nie widze poprawy
        mimo częściowego przywrócenia ruchu przez Lubisz. Pani Pękalo... kobieto
        nieszczęsna...
    • Gość: krak Re: Przeciążone linie nr 129 i 159 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.05, 18:58
      129 dno!
      • Gość: Gratka Nie wsiadłaqm do 159 o godz. 17.00... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.05, 02:35
        na placu Wolności. Czy długo będzie robiony ten monitoring? A o godz. 9.05 do
        129 na Celarowskiej nie wepchali sie ludzie. Dalej będa sie te gnojki z MPK
        wygłupiać?
    • Gość: Marco Re: Przeciążone linie nr 129 i 159 IP: *.zax.pl / *.zax.pl 17.11.05, 12:22
      MPK z dawien dawna o klienta nie dba
      Tylko się dziwią, jak się im uwagę zwróci
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka