Gość: krakus IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 01.10.02, 18:26 Widziałem dzisiaj autobus linii R na przystanku wieczysta, w reklamie Reala czy ktoś wie gdzie to jeździ i jak często ? Gdzie jeżdzą linie H1 , H2 itd ? ilinie T1 , T2 itd ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kuba203 Re: Autobusy do hipermarketów 02.10.02, 22:42 R??? Ja nic nie wiem, proszę o dokładne dane i namiary :))) Czy to był autobus MPK? T1 Tesco - Azory T2 Tesco - Pl. Centralny H1 Hit - Kurdwanów Pętla H3 Hit - Bieżanów Nowy H4 Hit - Prokocim Rynek :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krakus Re: Autobusy do hipermarketów IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 04.10.02, 18:07 kuba203 napisał: > R??? Ja nic nie wiem, proszę o dokładne dane i namiary :))) Czy to był autobus > MPK? > T1 Tesco - Azory > T2 Tesco - Pl. Centralny > H1 Hit - Kurdwanów Pętla > H3 Hit - Bieżanów Nowy > H4 Hit - Prokocim Rynek > :))) Był to jelcz m120 w takim malowaniu jak inne reklamujące Real jeżdżące na normalnych liniach. Widzałem go tylko ztyłu na wyświetlaczy miał literę R, nie wiem czy miał pasażerów, stał na przystanku Wieczysta linii nocnej w kierunku ronda Mogilskiego. Byłem dzisiaj pod Realem i na istniejącej tam pętli nie ma żadnych informacji. Swoją drogą wybudowali tam pętlę i nic przez rok tam nie jeździło ( albo dalej nie jeździ, jeżeli to nie był autobus linii Real ) Odpowiedz Link Zgłoś
pavlack Re: Autobusy do hipermarketów 04.10.02, 20:31 Gość portalu: krakus napisał(a): > > Był to jelcz m120 w takim malowaniu jak inne reklamujące Real jeżdżące na > normalnych liniach. Widzałem go tylko ztyłu na wyświetlaczy miał literę R, nie > wiem czy miał pasażerów, stał na przystanku Wieczysta linii nocnej w kierunku > ronda Mogilskiego. > Byłem dzisiaj pod Realem i na istniejącej tam pętli nie ma żadnych informacji. > Swoją drogą wybudowali tam pętlę i nic przez rok tam nie jeździło ( albo dalej > nie jeździ, jeżeli to nie był autobus linii Real ) > Może to jakaś rezerwa była? Odpowiedz Link Zgłoś
kuba203 Re: Autobusy do hipermarketów 04.10.02, 22:04 pavlack napisał: > Może to jakaś rezerwa była? Właśnie, też o tym pomyślałem :))) Czasem kierowcy wyświetlają przecież R albo nawet cały numer brygady np R43 :))) Odpowiedz Link Zgłoś
pavlack Re: Autobusy do hipermarketów 04.10.02, 22:15 kuba203 napisał: > pavlack napisał: > > > Może to jakaś rezerwa była? > > Właśnie, też o tym pomyślałem :))) Czasem kierowcy wyświetlają przecież R albo > nawet cały numer brygady np R43 :))) a czasami tylko wykrzyknik :-) Odpowiedz Link Zgłoś
kuba203 Re: Autobusy do hipermarketów 04.10.02, 22:48 pavlack napisał: > a czasami tylko wykrzyknik :-) Właśnie linie "sklepowe" (a dawniej też pospieszne), oznaczone literkami, mają często numer z wykrzyknikiem :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mouset Re: Autobusy do hipermarketów IP: *.cm-uj.krakow.pl 07.10.02, 12:11 co to jest H3? nie wiedziałem że Prokocim ma rynek, gdzie to jest/ Jeszcze jest bezpłatna bryka Plazy z Ronda Mogilskiego p. Cystersów i Dąbie jest to poczciwa stara scania MPK o dawnym numerze 48801, tylko głupio wygląda cała żółta, przypomina mi lokomocję z Wawki Odpowiedz Link Zgłoś
ruppert Re: Autobusy do hipermarketów 07.10.02, 12:31 To nieststy nie jest ta Scania (a szkoda). CR112 - 49801 (KVA 9103) miala 2 biegowa skrzynie i harmonijkowe drzwi, tj. w Ikarusie czy w Scanii CR111, ta zas (Plaza) ma drzwi jak obecne CN113ALB (np. PE072 [49807 jako jedyna Scania 112 tez takie miala w MPK Kraków]) i skrzynie 4 biegowa (tez tak jak CN113ALB ale do PE090, bo PE091-PE100 maja juz nowsza skrzynie Voith). Pozatym Scania z Plazy jest juz prawie jak 113 :) bo i silnik jest juz taki jak w 113, tak samo podloga juz pomaranczowa, ale jest to jeszcze 112 :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mouset Re: Autobusy do hipermarketów IP: *.cm-uj.krakow.pl 07.10.02, 12:48 Może jej wymieniono tylko drzwi? Z tego co pamiętam scanii 111 było kilka w Płaszowie, jedna miała kolory jak te dzisiejsze i chyba to był 49803, 49807 na pewno jeździła do końca z reklamą Bzikolandu i była różowa, jeszcze były ciemnoniebieskie 49801, -5 i -6 i do nich łudząco podobne są te z X/K do Chełmka i E30 do Jaworzna. Nie pamietam momentu zamiany numerów 48- na 49- Odpowiedz Link Zgłoś
kuba203 Re: Autobusy do hipermarketów 08.10.02, 19:11 Gość portalu: mouset napisał(a): > co to jest H3? Taka linia autobusowa :))) > nie wiedziałem że Prokocim ma rynek, gdzie to jest/ Prokocim już nie ma rynku, została tylko nazwa przystanku :))) Przystanek jest na Bieżanowskiej, przy skrzyżowaniu z Solarzy :))) > Jeszcze jest > > bezpłatna bryka Plazy z Ronda Mogilskiego p. Cystersów i Dąbie jest to poczciwa > > stara scania MPK o dawnym numerze 48801, tylko głupio wygląda cała żółta, > przypomina mi lokomocję z Wawki Po pierwsze, to nie jest MPK, bo MPK nie ma już od kilku lat żadnej Scanii 112. To jest prywatna firma CB, która ma dużo takich autobusów, a kupuje je, no właśnie, skąd? Wie ktoś? Czy gdzieś ze Szwecji? Odpowiedz Link Zgłoś
pavlack Re: Autobusy do hipermarketów 08.10.02, 19:48 kuba203 napisał: > Po pierwsze, to nie jest MPK, bo MPK nie ma już od kilku lat żadnej Scanii 112. > > To jest prywatna firma CB, która ma dużo takich autobusów, a kupuje je, no > właśnie, skąd? Wie ktoś? Czy gdzieś ze Szwecji? Hmm... a nie przypadkiem kupowała od MPK Kraków? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Locutus Re: Autobusy do hipermarketów IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 09.10.02, 02:12 Ano kupowała, kupowała, remontowała, a teraz je eksploatuje... Odpowiedz Link Zgłoś
kuba203 Re: Autobusy do hipermarketów 11.10.02, 11:38 Gość portalu: Locutus napisał(a): > Ano kupowała, kupowała, remontowała, a teraz je eksploatuje... Ale oni coś chyba dużo ich mają, przynajmniej takie mam wrażenie :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mouset scania 111 i 112 IP: *.cm-uj.krakow.pl 11.10.02, 15:14 Scanii 112 było tylko 7 sztuk od 49801 do 7 jedna chyba została skasowana w czasach ich pobytu, a w ogóle jestem zdegustowany, że nie pożegnano ich należycie jak np. krótkkiego ikarusa. Ani MPK ani Encyklopedia KK nie mają zdjęć scanii 111 i 112. Tych pierwszych było 50 w Krakowie, w Płaszowie 47701 do 47747 i w Bieńczycach 17748 do 17750, praktycznie każda miała inny kolor Odpowiedz Link Zgłoś
kuba203 Re: scania 111 i 112 12.10.02, 11:41 To fakt, że ja nawet nie zauważyłem momentu, kiedy zniknęły... Po prostu jakoś tak przestałem je widywać, ale zanim zwróciłem uwagę na to, było już za późno... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mouset Re: Autobusy do hipermarketów IP: *.cm-uj.krakow.pl 10.10.02, 08:49 Wydaje mi się że scanie z MPK jeszcze gdzieś krążą po Krakowie, co do linii H3 nie widze jej sensu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aa Re: Autobusy do hipermarketów IP: *.um.krakow.pl 10.10.02, 15:04 Nie przejmuj się Hit płaci, Hit wymaga, a to czym im się opłaca to już nie nasz problema, ani MPK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mouset Re: Autobusy do hipermarketów IP: *.cm-uj.krakow.pl 11.10.02, 10:26 Zastanawia mnie czemu Carrefour nie zorganizuje jakiejś linii Odpowiedz Link Zgłoś
kuba203 Re: Autobusy do hipermarketów 11.10.02, 11:37 Gość portalu: mouset napisał(a): > Zastanawia mnie czemu Carrefour nie zorganizuje jakiejś linii Nie chcą - ich sprawa :))) A ja przecież wcale nie muszę tam jeździć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomekw74 Re: Autobusy do hipermarketów IP: *.interpab.com.pl / 192.168.0.* 13.10.02, 09:33 Każden ma inną politykę. Ja w ogóle się zastanawiam, po co są te autobusy do hipermarketów. Przecież z reguły ludzie kupuja tam dużo, więc korzystają z nich (tzn. z hipermarketów) głównie samochodziarze. Ale - jak wspomniał kolega - jak to się im (tzn. hipermarketom) opłaca, to juz ich sprawa. Zwałaszcza, że nie odbija się to (chyba) specjalnie na cenach towarów. Odpowiedz Link Zgłoś
kuba203 Re: Autobusy do hipermarketów 11.10.02, 11:39 Gość portalu: aa napisał(a): > Nie przejmuj się Hit płaci, Hit wymaga, a to czym im się opłaca to już nie nasz > > problema, ani MPK To nawet lepiej dla MPK, bo pusty autobus mniej pali :))) Odpowiedz Link Zgłoś