Dodaj do ulubionych

Na PCO tabletki Logest?

IP: 62.233.191.* 26.04.02, 12:18
Bardzo prosze o porade. Stwierdzono u mnie PCO, Pani doktor spytała czy chcę
mieć regularny okres
czy być w ciąży. Nie planuję ciąży więc przepisała mi Logest mam brać przez 6 m-
cy. Czy to dobry
sposób? A czemu nie Laparoskopia?
Podam swoje wyniki, jak ktoś sie zna to chętnie wysłucham opini:
TSH 0,812; E2 117,9; PROG 1,06; PRL 454,9; LH 17,15; FSH 11,85;

Z gory dziekuję za wszystkie wiadomości

Obserwuj wątek
    • Gość: kasia-j Re: Na PCO tabletki Logest? IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 26.04.02, 15:58
      Witaj
      Hmm... a na jakiej podstawie stwierdzono u Ciebie PCO? Miałaś robione USG? Inne
      badania? Nie wiem, czy te wyniki świadczą o PCO, wiem, że przyjmuje się jako
      główny wyznacznik stosunek LH: FSH równy co najmniej 2:1.
      Pozdrawiam
      Kaśka
      • Gość: kasia-j Re: Na PCO tabletki Logest? IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 26.04.02, 16:02
        jeszcze jedno... jeśli chodzi o laparoskopię, to ponoć "wystarcza" ona czasem
        tylko na kilka miesięcy.. więc zastanów się, czy faktycznie warto.... Często
        jest zalecana osobom chcącym mieć dziecko
        • Gość: anat Re: Na PCO tabletki Logest? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 26.04.02, 16:40
          Dziekuje Ci bardzo goraco za odpowiedz
          Niestety z USG wynika iz oba jajniki mam powiekszone no i cala budowa otym swiadczy do tego od
          ponad 4 m-cy nie mam okresu
          jeszcze raz dzieki
          ana
          • Gość: BARBARA Re: Na PCO tabletki Logest? IP: 195.136.95.* 29.04.02, 13:53
            Czyli raczej nie miałaś problemów z nieregularnymi miesiączkami wcześniej?
            Faktycznie laparoskopia jest jak najbardziej środkiem "korygowania" funkcji
            jajników, ale jej pozytywne skutki trwają z reguły tylko kilka miesięcy. Więc
            jeżeli nie planujesz na razie ciąży, jakimś tam rozwiązaniem są tabletki anty.
            Zaufaj lekarzowi, ale też profilaktycznie- zbieraj wiadomości o PCO. W jakiejś
            mądrej książce medycznej widziałam, jakie konkretnie należy brać tabletki (nie
            nazwa firmowa, ale skład), więc sprawdzę to i CI napiszę, żebys się mogła
            upewnić czy dostałaś właściwe.
    • Gość: Maczek Re: Na PCO tabletki Logest? IP: 195.216.121.* 29.04.02, 16:37
      Ja łykam Diane35 od kilku lat z bardzo dobrym rezultatem, tzn. objawy PCO są
      korygowane dzięki tym tabletkom.
      • Gość: Roza Re: Na PCO tabletki Logest? IP: *.*.*.* 21.05.02, 16:48
        Ja też łykam Diane 35 na PCO, ale dopiero ok. 1 roku.
        a co z hirusytyzmem? czy ten lek daje jakieś widoczne
        efekty? ile powinna trwać kuracja?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka