IP: *.cm-uj.krakow.pl 07.10.02, 12:18
Ciekawi mnie czy MPK już obmyśla co zrobić z komunikacją do kampusu po
wyremontowaniu Kobierzyńskiej. Jak na razie przyzwoitą częstotliwość zapewnia
106 ale trzeba się przesiadać. Po remoncie do pętli Kampus UJ powinno jeździć
wszystkimi kursami 128, a 114 do Skotnik, przy okazji ze 114 powinny zdjąć
przegubowce - wiozą powietrze. 166 też p. Kampus UJ
Obserwuj wątek
    • Gość: aa Re: Kampus UJ IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 08.10.02, 19:35
      Gość portalu: mouset napisał(a):

> Ciekawi mnie czy MPK już obmyśla co zrobić z komunikacją do kampusu po
      > wyremontowaniu Kobierzyńskiej. Jak na razie przyzwoitą częstotliwość zapewnia
      > 106 ale trzeba się przesiadać. Po remoncie do pętli Kampus UJ powinno jeździć
      > wszystkimi kursami 128, a 114 do Skotnik, przy okazji ze 114 powinny zdjąć
      > przegubowce - wiozą powietrze. 166 też p. Kampus UJ

No nieprzesadzaj, przejdź się 114 w godzinach szczytu od Kleparza do ronda
      Grunwaldzkiego to powietrze on wozi tylko w dętkach opon. Fakt, że z Kleparz do
      Prądnika i z ronda do Kapusu bywa pustu, ale przegubowce są potrzebne. Co do
      Kobierzyńskiej, to 106 powinna wrócić na Kobierzyńską, a 166 zostawiłbym na
      Bobrzyńskiego.
    • Gość: Misiek K Re: Kampus UJ IP: *.chello.pl / *.chello.pl 08.10.02, 20:21
      Gość portalu: mouset napisał(a):

> Ciekawi mnie czy MPK już obmyśla co zrobić z komunikacją do kampusu po
      > wyremontowaniu Kobierzyńskiej. Jak na razie przyzwoitą częstotliwość zapewnia
      > 106 ale trzeba się przesiadać. Po remoncie do pętli Kampus UJ powinno jeździć
      > wszystkimi kursami 128,

raczej 124, biorac pod uwage ze jezdzi kolo "starego" UJ!

a 114 do Skotnik, przy okazji ze 114 powinny zdjąć
      > przegubowce - wiozą powietrze.

hahaha
      ciekawe, czesto jezdze na odcinku od ronda grunw do al. 29/ opolska,
      nie pamietam zebym mial miejsce siedzace...

pozdro, Misiek
      • Gość: mouset Re: Kampus UJ IP: *.cm-uj.krakow.pl 10.10.02, 08:52
        Zgadza się, przez aleje wszystko jest zatłoczone, denerwuje mnie szczególna
        pustka na odcinku Kleparz-Prądnik, moim zdaniem najlepiej od Kleparza zamienić
        trasami 114 z 439 i powinno się poprawić
        • Gość: tomekw74 Re: Kampus UJ IP: *.interpab.com.pl / 192.168.0.* 12.10.02, 21:04
          Trochę zboczę z tematu, ale byc może niska frekwencja na 114 od Kleparza do
          Prądnika wynika z nie najszczęśliwszego (moim zdaniem) przebiegu tej linii
          (może o tym już była mowa na forum, ale jestem tu nowy...). Po co była ta
          zmiana z Prądnickiej na Opolską (chyba z trzy lata temu). Albo czemu tak
          dziwna końcówka: Opolska, Mackiewicza, Pachońskiego, Pleszowska i znów Opolska,
          a z powrotem już bez tej drugiej Opolskiej). Nie wiem, o co tu chodzi. Bo
          chyba nie jest problemem brak pętli w rejonie Wyki/Pachońskiego. Moze któs by
          mi to krótko zreferował (sądzę, że ZDiK to już pewno komus tłumaczył)...
          • Gość: ADAŚ Kampus UJ IP: *.wielkopole.sdi.tpnet.pl 12.10.02, 21:42
            Gość portalu: tomekw74 napisał(a):

> Trochę zboczę z tematu, ale byc może niska frekwencja na 114 od Kleparza do
            > Prądnika wynika z nie najszczęśliwszego (moim zdaniem) przebiegu tej linii
            > (może o tym już była mowa na forum, ale jestem tu nowy...). Po co była ta
            > zmiana z Prądnickiej na Opolską (chyba z trzy lata temu). Albo czemu tak
            > dziwna końcówka: Opolska, Mackiewicza, Pachońskiego, Pleszowska i znów
            Opolska,
            >
            > a z powrotem już bez tej drugiej Opolskiej). Nie wiem, o co tu chodzi. Bo
            > chyba nie jest problemem brak pętli w rejonie Wyki/Pachońskiego. Moze któs
            by
            > mi to krótko zreferował (sądzę, że ZDiK to już pewno komus tłumaczył)...

Fakt, że jej trasa na Prądniku Białym jest bezsensowna. W okolicach Urzędu
            Celnego powinna być wybudowana pętla dla 114, tak aby jechała tą samą trasą w
            obydwu kierunkach.
            Ponadto (powtórzę się, ale uważam to za słuszne) kursy tej linii do kampusu
            powinny być oznaczone numerem 104.
            Co do Kampusu (też się powtórzę) - PANOWIE WŁADCY KRAKOWA - BUDUJCIE TORY i
            puszczajcie tam 18 oraz 23 - do cholery.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka