Dodaj do ulubionych

Alanya - kilka pytan...

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.05, 21:32
Mam kilka pytan dotyczacych Alanii. Czy sa tam jakies ciekawe miejsca, ktore
warto by zwiedzic? Sklepy (z odzieza), dyskoteki? Jak z bezpieczenstwem? Ja
jade tylko z kolezanka (do Santany) wiec troche sie boimy. Czy dwie
nastolatki moga bezpiecznie chodzic po ulicy czy raczej nie ryzykowac? Prosze
bardzo o informacje i porady! Z gory dziekuje, pozdrawiam:)
Obserwuj wątek
    • Gość: marta2001 Re: Alanya - kilka pytan... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.05, 19:37
      ja bylam z kuzynka obie mamy po 20 lat, i na poczatku tez sie troszke balysmy
      ale na ulicach jest duzo ludzi wiec nie ma sie czego obawiac nawet o godzinie 4
      rano nie bylysmy same na ulicy, w dyskotekach jest tez duzo ludzi wiec napewno
      sie wam nic nie stanie, napewno musicie liczyc sie z tym ze faceci beda was
      zaczepiac ale najlepiej nie reagowac , ja jak chcialam byc mila to przez pol
      mialsta jakis turek za mna szedl, ale napewno nie grozi wam nic z ich strony.
      aha pamietajcie ze nie ma nic za darmo i jak wam ktos bedzie mowil ze maci rejs
      stateczkiem za darmo to lepiej nie ryzykowac. zobaczyc napewno trzeba twierdze
      ( duza satysfakcja jak wdrapicie sie na nia pieszo, ciekawe widoki, jesli brak
      wam sily na to mozna dojechac autobusem albo taxi) nie mozecie ominac tez
      czerwonej wiezy wizytowki alanyi z wycieczek fakultatywnych polecam rafting i
      stateczek oczywiscie wycieczki kupujcie w lokalnych biurach od rezydentow sie
      nie oplaca, co do dyskotek wlasciwie wszystkie w porcie sa fajne milych wakacji
    • Gość: Justyna Re: Alanya - kilka pytan... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.05, 22:21
      Ja własnie wrociła z siostra z Alany i na prawde nie ma sie czego obawiac na
      ulicach jest bezpiecznie. Trzeba tylko uwazac na turkow ktorzy sa bardzo
      namolni i w ich kulturze kobieta nie moze odpowiedzec nie, wiec radze na nich
      uwazac. dyskoteki sa to 3,4 rano i trzeba z nich wracac do holelu pieszo bo
      busy i autobusy kursuja tylko do 12 w nocy. najlepsze dyskoteki sa w porcie,
      np.Robin Hood.Na bazarach jest wiele ubarn ale to sa podroby i trzeba sie
      targowac bo podaja na poczatku bardzo wysokie ceny. Na puby tez uwazajcie bo
      niezle tam kantuja, alkoholu sie nie opłacam tam kupowac. Najlepiej artukuły
      spozywcze kupowac z supermarketach. Na przeciwko basenow jest tania pizzernia.
      Najlepiej jak wymienicie czesc pieniedzy na ich liry. Z wycieczek
      fakultatywnych to polecam rejs statkiem, rafting i samodzielne zwiedzanie
      połwyspu Kale (zamku i czerwonej wiezy). Jezeli traficie na rezydenta Kamila i
      warunki w hotelu gorsze niz sie spodziewałyscie to klocicie sie z nim to lepiej
      tylko na tym wyjdzecie. Jezeli macie jeszcze jakies pytania to piszcie
      justa7w@wp.pl chętnie odpowiem!!
      • Gość: beti36 Re: Alanya - kilka pytan... IP: 195.205.11.* 29.08.05, 23:34
        Jeżeli chcecie zwiedzić okolice Alanyi wybierzcie się na wycieczki z biura
        podrózy Pacho Tours u Bogusi i Gosi np. na rafting i łażnię turecką a Tour
        Alanya dostaniecie za darmo. Na tej wycieczce zwiedza się twierdzę a potem
        jaskinię Dim w górach i następnie lunch w restarcji w Dimcaj-niezapomniane wrażenia
        • Gość: marheffa303 Re: Alanya - kilka pytan... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.05, 09:35
          Dzieki za odpowiedzi:) Jutro z samego rana wylatujemy, mam nadzieje, ze bedzie
          suuper. A dzieki Waszym wskazowkom bedziemy wiedzialy jak sie zachowywac w
          pewnych sytuacjach. Troche sie boje tych Turkow, ale na ich ewentualne zaczepki
          nie bede po prostu reagowala, to chyba najlepszy sposob prawda? Jeszcze
          chcialabym wiedziec ile mam wziac pieniedzy. Narazie mam 200 Euro (+10 na
          wize), mam wersje All inclusive i nie chce jezdzic na zadne wycieczki tylko
          lezec na plazy i kupic pare rzeczy. Czy to wystarczy? Czy mam wymieniac
          pieniadze na liry?Pozdrawiam:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka