Gość: Zbigniew IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 08.10.02, 22:52 W jakich godzinach funkcjonuje, znaczy kiedy można jeszcze parkować bez płacenia. Coś mi świta że płatna parkowanie jest w godzinach 10.00 - 18.00, ale nie jestem pewien pomóżcie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ADAŚ Strefa C IP: *.wielkopole.sdi.tpnet.pl 09.10.02, 18:21 Gość portalu: Zbigniew napisał(a): > W jakich godzinach funkcjonuje, znaczy kiedy można jeszcze parkować bez > płacenia. > > Coś mi świta że płatna parkowanie jest w godzinach 10.00 - 18.00, ale nie > jestem pewien pomóżcie. Tak, masz rację. Opłata za parkowanie wnoszona jest w dni powszednie (również w soboty) od 10-18. Jedynie niedziela i święta są za friko. Powodzenia w znalezieniu wolnego miejsca. Odpowiedz Link Zgłoś
kuba203 Re: Strefa C 15.10.02, 18:10 Gość portalu: ADAŚ napisał(a): > Tak, masz rację. Opłata za parkowanie wnoszona jest w dni powszednie (również w > > soboty) od 10-18. Jedynie niedziela i święta są za friko. No właśnie, a dlaczego właściwie dla UM sobota jest dniem powszednim, skoro nim nie jest? Czyżby urzędnicy w soboty też pracowali, że wyciągają takie wnioski? :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ADAŚ Re: Strefa C IP: *.wielkopole.sdi.tpnet.pl 15.10.02, 20:18 kuba203 napisał: > Gość portalu: ADAŚ napisał(a): > > > Tak, masz rację. Opłata za parkowanie wnoszona jest w dni powszednie (równ > ież > w > > > > soboty) od 10-18. Jedynie niedziela i święta są za friko. > > No właśnie, a dlaczego właściwie dla UM sobota jest dniem powszednim, skoro nim > > nie jest? Czyżby urzędnicy w soboty też pracowali, że wyciągają takie > wnioski? :))) W ramach istniejących przepisów sobota to jest również dzień powszedni (tak określa prawo). Niestety MPK robi sobie wtedy dzień wolny w komunikacji (z wyjątkiem linii 19 oraz 24). Moim zdaniem tramwaje w godz. 7.30-17.00 powinny kursować co 15 minut. Odpowiedz Link Zgłoś