Gość: Anna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.05, 22:13 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: m NIE !!!!!! IP: *.zax.pl / *.zax.pl 17.11.05, 22:16 Byle nie to. Kolejne 4 lat zastoju i afer w stylu tej z ronda Mogilskiego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JE JM Re:TAK IP: *.armatura.krakow.pl / *.interkom.net.pl 18.11.05, 06:36 Bez waszych głosów i tak sobie poradzę, drodzy państwo. Wasze wypowiedzi świadczą tylko o poziomie waszej kultury. Nadmienię, dla jasności sprawy -przypuszczając z kim mam do czynienia ,dużo niższym od mojego. Ja np. autentycznie lubię sobie poczytać i za to czytanie (raz w tyg.kilka godzin wieczorem - tak znajduję siły i czas) pobieram ponad 200tys. rocznie - tak drodzy państwo. A podrażniony przenoszę z pomocą kameraden termin powrotu ruchu na Plac B Getta np. na 9 XII ,tak drodzy państwo. Wasz Jacek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł [...] IP: *.kompania.net 18.11.05, 17:39 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: keke Re: NIE !!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.11.05, 13:48 dlaczego nikt nie wspomina o aferze zwiazanej ze szpitalem kolejowym. o ile mnie sluch nie myli pseudoprof. M mial ochote zeby cala nieruchomosc dyskretnie przejac pod pozorem tworzenia tam wyzszej szkoly medycznej. Za paraliz komunikacyjny powinien byc publicznie pozbawiony dolnych konczyn i posadzony na wozek inwalidzki z kwadratowymi "kolami". 10 x Nie 1. Rondo Mogilskie 2. Muzeum Sztuki współczesnej 3. Wielofunkcyjne centrum kongresowe 4. Hala widowiskowa 5. Inwestycje przy pawiej i lubicz 6. Brak perspektyw na nowe i zwiekszajace prestiż miasta inwestycje 7. polaczenie dworzec pkp - Balice 8. Działanie na rzecz Wyzszej szkoly im. Modrzewskiego wbrew interesom miasta 9. Szpital kolejowy 10.Starym "dobrym" komunistycznym zwyczajem kolesiostwo, kretactwo i liczenie na to ze samo sie zrobi - jakze podobne do Kwasa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: NIE !!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.12.05, 06:39 Niech wisi u góry z świątecznymi życzeniami... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Locutus Re: NIE !!!!!! IP: *.bie.lama.net.pl 18.11.05, 15:55 W minionym roku ani jedna inwestycja, ani jedna modernizacja nie zostały ukończone bez afer i w terminie... to o czymś świadczy, bo za prezydentury Gołasia takich jaj nie było. Gołaś wydbudował dwa mosty, zaczął trzeci, otwarł szybki tramwaj... a Majchrowski co? Dworzec autobusowy powstał z ponadrocznym opóźnieniem, Nowe Miasto miało stać gotowe już pod koniec ubiegłego roku, a co jest, każdy widzi, Rondo Mogilskie - wiadomo. Kapelanka - opóźniona i spartaczona. Remont pod dworcem głównym - sporo opóźniony z powodu byków w projekcie... Temu panu już dziękujemy. Pzdr. LOKI Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: to by bylo na tyle Re: NIE !!!!!! IP: *.stanet.pl / *.stanet.pl 20.11.05, 06:30 po dzisiejszym rannym "odsiezeniu" miasta-temu panu juz dziekujemy.nie mam zamiaru byc kaleka przez jego indolencje! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kwak you Re: Jacek Majchrowski będzie kandydował na urząd IP: *.chello.pl 17.11.05, 22:20 Kwak you - tłumaczenie na angielski tekstu który przytoczyłaś, sama się wynieś z miasta, będzie lepiej bez ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Morro Jacek Majchrowski nie będzie prezydentem Krakowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.05, 22:38 Jacek Majchrowski nie będzie prezydentem bo w Krakowie , obok spokoju jest potrzebne coś więcej . I tego Majchrowski nie ma . I dlatego nie będzie prezydentem . Howgh Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: omega Re: Jacek Majchrowski nie będzie prezydentem Krak IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 18.11.05, 09:01 nie zgadzam się , większość wyborców nie myśli na wyższym poziomie a w Krakowie wytarczy kilka setek głosów przewagi np. kibiców piłkarskich którym Majchrowski buduje stadiony to człowiek dążący już od lat do władzy reprezentujący interesy dyskretnie skrywającej się za jego plecami grupy osób, jak głosowali Krakowianie proszę sobie przepomnieć z ostatnich wyborów w których wygrał Majchrowski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mcj Re: Jacek Majchrowski będzie kandydował na urząd IP: *.krakow.pl 17.11.05, 22:43 Won z miasta. Jego eminecji i kolegom stanowcze NIE! 1) RDA powstawało zanim M. był Prezydentem. 2) KCK spieprzone. 3) Inwestycje ograniczają się do remontów bez ładu i składu dzięki czemu przez miasto przedostać można się tylko nocą. 4) Tanie linie i tak by przyleciały bo umożliwiła ich funkcjonowanie UE a Kraków i tak jest sam w sobie atrakcyjny. 5) Koledzy i mierni fachowcy na wysokich stołkach czego najjaskrawszym przykładem jest ZDiK i ZMPL. 6) i wiele, wiele innych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Taa Pan Majchrowski chyba sobie żartuje IP: 81.219.149.* 17.11.05, 22:42 1. Centrum kongresowe. (?) 2. R. Mogilskie (?) 3. Szybki Tramwaj (?) 4. Tramwaj na III kampus. (?) 5. Połączenie kolejowe do Balic. (?) 6. Zaniechania w budowie spalarnii śmieci (10 lat Barycz zostanie zapełniona, co wtedy?) (?) 7. Faktyczne zatrzymanie procesu inwestycjnego w nowe drogi: np. Trasa Łagiewnicka, Trasa Pychowicka. 8. Całkowity bezład planistyczny: Górka Narodowa, Ruczaj. 9. Nowe mosty (?) 10. Forsowania budowy spopielarnii w najbliżej okolicy dużego osiedla mieszkaniowego. 11. Tragiczny stan komunikacji miejskiej (kto korzysta, wie) Totalna zapaść Wydziału Architektury, proszę sobie spojrzeć na liczbę wydanych w tym roku pozwoleń na budowę. Kilka procent gruntów ma plany zagospodarowania. (to zosyało zmienione w minialnym stopniu!) Realizacja dworca dutobusowego - PORAŻKA - olbrzymie opóźnienie, chaos organizacyjny, ostateczie powstał obiekt o wiele za mały jak na potrzeby prawie milionowego miasta. GIGANTYCZNE ZANIEDBANIA w infrastrukturze nowopowstających osiedli (społecznej, edukacyjnej, trasportowej). KONCEPCJA budowy dużych osiedli komunalno-socjalnych (wzorowana na modelu francuskim, jak rozumiem). Ciężko wyobrazić sobie gorszą prezydenture, a ten człowiek śmie trwierdzić, że nie było porażek? MAJCHROWSKI MUSI ODEJŚĆ, DLA DOBRA KRAKOWA! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J. Re: Pan Majchrowski chyba sobie żartuje IP: *.wifi / *.wifi-networks.pl 12.02.06, 01:48 :D Odpowiedz Link Zgłoś
tomeyk Re: Jacek Majchrowski będzie kandydował na urząd 17.11.05, 22:49 Ten gość nie ma sumienia! Chce nas męczyć kolejne 4 lata? Przecież on jest gorszy nawet od Kaczyńskich! Odpowiedz Link Zgłoś
piter_vel_pior Re: Jacek Majchrowski będzie kandydował na urząd 17.11.05, 23:55 napewno na niego nie zagłosuje. Zadużo afer tak jak juz wspominaliscie, i ta totalna beznadzieja-wszystko robione niestarannie, ciągłe niedoróbki porażka totalna...tylko kto sie nadaje?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ford_Anglia A Ja na tak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.05, 10:33 Oceniam pozytywnie. Jakos tak przez ten czas się miło zaczęło w Krakowie dzieć. W sklepach faktycznie widać turystów, anglików, niemców, ktorzy zostawiaja unas swoje pieniądze, zwiekszając dochody sklepów, co z tym idzie, wiecej ludzi ma prace, wieksze dochody. Dodatkowo hotele, prot lotniczy.. a to ze nie ma kolejki? Przeciez tez prezydentowi zelezy zeby Ona byla? Ale nie wszystko da sie odrazu przeskoczyc? Rondo Mogilskie.. a kto z nas tak naprawde wie o co tam poszło? Oceniam to co widze, rozwoj MPK, nowe autobusy, nowe drogi, remonty ulic, wymiana chodnikow.. tego jest masa, a wszyscy bez sensu psiocza, na podstawie tego co przeczytają. Odpowiedz Link Zgłoś
ruczaj.x Re: A Ja na tak 18.11.05, 10:42 No akurat zwiększenie ruchu turystycznego to zasługa UE i tanich linii, jaki w tym udział prezydenta, obawiam się, że niezbyt wielki. Obecny ruch turystyczny to nadal poniżej normy, jak na miasto tej klasy. Rozwój MPK? o co dokładnie chodzi, bo chyba ciężko zauważyć ów rozwój, chyba, że wyraża się on coraz bardziej zapchanymi autobusami. Ogólnie jest źle, Kraków marnuje szansę na stanie się europejską metropolią, złote czasy, a my dusimy się we własnych spalinach. Dla mnie miarą sukcesu jest ilość stworzonych miejscowych planów zagospodarowania i jest bardzo źle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gniewko_syn_ryba Re: A Ja na tak IP: *.autocom.pl 18.11.05, 13:10 Nie wiedziałem, że port lotniczy w Balicach powstał z inicjatywy JE JM... :0 Gdy sprowadziłem się do K-wa 12 lat temu, to wydaje mi się, że już był... No ale może tak mi sie tylko wydawało... ? ;))) I naprawdę nie wiesz o co poszło z Rondem Mogilskim ??? Wczoraj wróciłeś do kraju po wieloletniej nieobecności i braku jakichkolwiek informacji ???... Odpowiedz Link Zgłoś
jm19 Re: A ja na nie! 18.11.05, 15:05 1. Przy Rondzie Mogilskim poszło o nieprofesjonalnie przeprowadzony przetarg na jego przebudowę - winę za to ponosi (służbową i polityczną) Jacek Majchrowski. Dlatego nie czepiaj się ludzi "kiedy wrócili do kraju", tylko bądź uczciwy w swoich sądach i ocenach! 2. J. Majchrowski ma bardzo brzydką cechę charakteru, polegającą na przypisywaniu sobie nieswoich zasług oraz ciągłym konkurowaniu (czuje sie zagrożony?!) z marszałkiem województwa małopolskiego! Jest to i żałosne i małostkowe!!! Szczytem megalomanii jest napis na tablicy informującej o remoncie rynku: "prace zlecił prezydent Jacek Majchrowski"(?!), tymczasem prace te zleciła GMINA KRAKÓW. Jacek Majchrowski, to prymitywny kacyk rodem z czasów autorytarnych rządów z absolutyzmu oświeconego. Wyznaje on zasadę: KRAKÓW - TO JA!!!. Tymczasem każdy kulturalny Krakowianin wyznaje zasadę: KAKÓW - TO MY!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gniewko_syn_ryba Re: A ja na nie! IP: *.autocom.pl 19.11.05, 18:44 Moja odpowiedź była skierowana do forda_anglii - nie poniał ?... ;) Z twoimi wywodami zgadzam się w 200 % ! :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bulba Re: A Ja na tak IP: *.net.autocom.pl 18.11.05, 20:32 Chyba ktoś Ci zamontował "końskie okulary". Nie przypuszczałem, że można być tak ślepym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koko Re: A Ja na tak IP: *.ghnet.pl 18.11.05, 21:38 zgadzam się , cos sie dzieje , tak jak w kazdym mieście w Polsce nie obiecywał cudów i cudów nie ma że część Krakowian nienawidzi go to zupełnie inna sprawa a on spokojnie godzi prywatne interesy z tym co musi dla Krakowa ale to nie przestępstwo należy on do grupy prawników , którzy z wyzyn wiedzy prawniczej podejmuja moze niezrozumiałe decyzje ale jak sie okazuje w sądzie zgodne ze zdaniem sędziów i tutaj widze ,że Ziobro i inni wiedza co robią choć , jako prawnicy nie mówia tego głośno z oczywistych powodów prawnych teraz wydaje sie ,że trzęsienie ziemi jest potrzebne , aby przerwac te nici Odpowiedz Link Zgłoś
gniewko_syn_ryba Re: A Ja na tak 20.11.05, 21:52 Gość portalu: koko napisał(a): > należy on do grupy prawników , którzy z wyzyn wiedzy prawniczej podejmuja moze > niezrozumiałe decyzje ROTFL !!! Skoro z niego taki superprawnik wznoszący się na wyżyny, to po co zatrudnia pełnomocnika ds. PRAWNYCH ??????... Odpowiedz Link Zgłoś
jm19 Majchrowski nie jest prawnikiem!, 21.11.05, 09:23 tylko kiepskim historykiem, który nie wiedzieć czemu został "sędzią" Trybunału Konstytucyjnego. Tą "fuchę" załatwił mu SLD. Jest to kolejna dobrze płatna synekura Majchrowskiego, uzyskana dzięki "graniu na partyjnej trąbce" zbanktutowanego SLD! Z Majchrowskiego taki prawnik, jak ze mnie pianista!!! Odpowiedz Link Zgłoś
jm19 Niezrozumiała, skandaliczna decyzja Majchrowskiego 22.11.05, 09:28 to doprowadzenie do zlecenia remontu płyty Rynku Głównego w jesieni zamiast na wiosnę! Efekt tego jest taki, że pracownicy firmy budowlanej wykonują płytę na mrozie i przy ujemnych temperaturach. Klęcząc na kolanach (!!!) układają mozolnie kostkę brukowa walcząc z zimnem, mrozem, deszczem, śniegiem itd. Po takiej pracy każdy z robotnikmów musi wyjechać przynajmniej na miesięczną kurację do dobrego sanatorim oraz ma pewny reumatyzm w wieku 40 lat (trwałe inwalidztwo). Czy towarzysz Majchrowski zdaje sobie z tego sprawę!??? Powinno się wysłać towarzysza Majchrowskiego na Rynek Główny i kazać mu prze 12 godzin dziennie na mrozie układać kostkę brukową za 1000 złotych miesięcznie!!! Może by wtedy zrozumiał, jak kretyńskie podejmuje decyzje i natychmiast podał się do dymisji!!! Towarzysz Majchrowski nie ma zielonego (bladego) pojecia o rządzeniu Krakowem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Taa Re: Jacek Majchrowski będzie kandydował na urząd IP: 81.219.149.* 18.11.05, 00:20 miara sukcesów, img360.imageshack.us/img360/7769/untitled0qr1.jpg źródło: www.wprost.pl/ar/?O=83019 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: debil Re: Jacek Majchrowski będzie kandydował na urząd IP: *.utaonline.at 18.11.05, 04:22 po co? a gdzie polaczenie kolejowe balic z centrum? jedna mafia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Katon On może chce, ale ja nie. Nie zyczę sobie. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.05, 04:25 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: francjosef Re: Jacek Majchrowski będzie kandydował na urząd IP: *.devs.futuro.pl 18.11.05, 06:53 jak znam "polskie" zasady to większość nie pójdzie na wybory lokalne. I to będzie ta większość, która nie chce Jacka... Konkluzja jest prosta - kolejna kadencja. Ale pokrzyczmy sobie i pomachajmy szabelką, to takie nasze , takie polskie. Później głowa w piach i narzekania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krakowianin Re: Jacek Majchrowski będzie kandydował na urząd IP: *.bie.lama.net.pl 18.11.05, 15:21 A gdzie sąpozostałe piętra w budynku biurowym Regionalnego Dworca Autobusowego po co chwalić się oddaniem obiektu nieskończonego do użytku. (makieta wizualna). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: Jacek Majchrowski będzie kandydował na urząd IP: 149.156.209.* 18.11.05, 07:46 Proponuję, żeby Rondo Mogilskie, którego spapraniem jakoś sie nie chwali ani on ani prof. Oklejak nazwać po szczęśliwym zakończeniu Rodem Majchrowskiego. Anka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majkel Nigdy więcej... tralalala... nigdy więcej IP: *.isk.net.pl / *.devs.futuro.pl 18.11.05, 07:58 Nie masz szans bury misiu. Najlepiej po skończeniu swojej kadencji uciekaj do innego miasta. Najlepiej w republice Togo albo na Wybrzeżu Kości Słoniowej- byle jak najdalej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obywatel Krakowa Nigdy wiecej Majchrowskiego... NIE NIE NIE IP: *.net.autocom.pl 18.11.05, 08:35 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Henryk Chroń nas BOŻE !!!J.Majchrowski kandydat na urząd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.05, 08:44 Pan Jacek Majchrowski Prezydent Krakowa Kiedy za pośrednictwem mediów dowiedziałem się o konferencji prasowej i zaproszenie tylko wybranych dziennikarzy kolejny raz pokazało , że niestety Pan stara się starym systemem załatwiać sobie i co niektórym swoim współpracownikom zalakierować pochwalstwo. Natomiast jako mieszkaniec Miasta Krakowa i działacz społeczno – polityczny niestety mam inne zdanie. Powodem tego jest, ze jestem ofiarą oszustw i przestępstw niektórych Pana współpracow ników. 1) wygrywanie spraw – nie jest dziwota skoro Pana pełnomocnik jest silnie związany z układami Krak owskich Sądów dowody : a) żona pana pełnomocnika SSO P. Agnieszka Oklejak jest Przew. Wydz. XI SO w Krakowie b) koleżanka pana pełnomocnika i jego żony oraz innych wysoko postawionych osób już obecnie SSO P. Jadwiga Osuchowa członkiem zespołu odwoławczego Wydz. XI SO w Krakowie 2) dlaczego do dnia dzisiejszego nie został pan Andrzej Oklejak zlustrowany i wyjaśnione jego działania z poprzedniego okresu w tym tez działań w strukturach Komitetu Uczelnianego PZPR i innej instytucji uznanej za przestępczą. 3) sprawa Pani Pełnomocnik ds. Turystki. Ustawa wyraźnie określa, że osoba na takim stanowisku nie powinna wiązać inną pracą związaną z takim stanowiskiem. A jest niestety inaczej dowody a) sprawa powiązań z Instytucją prywatną Hotel START ul. Kapelanka b) dostanie się aby załatwić sprawy służbowe jest równa zero. Od co najmniej siedmiu miesięcy staram się o spotkanie i albo jest chora, albo załatwia prywatne, sprawy z wyborami swoimi do Sejmu, c) nieprawidłowości w Wydz. Promocji UM Krakowa, który nadzoruje. A jest to sprawa, że na pisma do tej Pani odpowiada li tylko negatywnie Dyr. w/w Wydz. Jest zastanawiające kiedy w tym Wydz. Była kontrola nie tylko finansów. Są też odwetowe inne działania w tym Wydziale, d) kiedy otrzymuje pisma o braku możliwości dofinansowania środki są ale tylko dla wybranych np. na targi Krajowe i Międzynarodowe – ostatnio dofinansowywane są wyjazdy córki Pani Sędziny Osuchowej lub też samej Pani Sędziny np. TonZw. W Krakowie bo jest tam Prezesem e) sprawach kadrowy też odpowiedź negatywna ale etat dla córki Pani Sędziny Osuchowej jakoś się znalazł. f) dwuznaczna sprawa związana z Punktem Inf. Turystycznej itp. w Reg. Dw. Aut. W Krakowie i co wiąże , że tak ochoczo Pani pełnomocnik znajduje czas dla firmy która w dziwny sposób na lewo wcisnęła sie na teren dworca. 4 ) Skandale w Miejskim Ośr. Pomocy Społ. w Krakowie. Arogancja i pospolity tupet w szczególności w Filli nr 8 5 ) Kolejny temat to sprawy mieszkaniowe z tzw. Paragrafu 11. Dlaczego nigdzie nie ma publicznie kto dostał i za jakie zasługi ? Panie Prezydencie Majchrowski jestem z tej samej opcji politycznej co pana wyniosła na ten piedestał i obecnie dale popycha mimo sprzeciwu wielu. Apeluje do pana aby podał się do dymisji i dobrowolnej lustracji oraz rozliczenia przez opinie publiczna a nie kolesiów z Sądów, prawników i innych. Bo ja za te poniżenia i Cierpienia poprę tych ,którzy jak przyjdzie odpowiedni czas rozliczą Pana i co po niektórych Pana współpracowników za liczne grzechy. A tak na marginesie obecnie jest inna epoka i każdy dziennikarza ma równe prawa. Tym samy naruszył Pan kolejne moje Prawo Obywatelskie. Mimo, że posiadam legitymacje dziennikarską i współ racuje z Polonijną prasa Skandynawską Pana Biuro Prasowe mimo, ze wie to jakoś nie poinformował mnie o tym spotkaniu. No cóż wiadomo ? Jak się ma coś na sumieniu to lepiej opozycji nie zapraszać. Jedna z ofiar poczynań Pana i niektórych Pana współpracowników Henryk Cz. z Krakowa Społeczny korespondent N. St Sveden Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: omega Re: Jacek Majchrowski będzie kandydował na urząd IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 18.11.05, 08:57 jak go oceniam pod względem honoru to nie posłucha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trezzor Redaktor Kursa nieszkolona w polszczyźnie IP: 195.150.161.* 18.11.05, 09:15 Jakiej Grażyny "Leji"?! Lei, tak jak nadziei, uklei, paranoi czy Mai. Za naukę się wziąć trzeba i to solidnie, pani redaktor, zanim się pani zabierze do pisania w prasie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gośćka Re: Redaktor Kursa nieszkolona w polszczyźnie IP: 81.21.194.* 18.11.05, 10:11 Ani jedno słowo obrony naszego wspaniałego prezydenta??? LUDZIE !! przecież on głosami szalikowców, meneli i rodzin kolesiów gotów nam niechlubnie prezydentować w następnych latach. Koszmarna perspektywa! A MOZE BY TAK ZNALEŹĆ JAKĄŚ KONTRKANDYDATURĘ ??? Mało jestem oblatana w politycznym światku więc może ktoś zorganizuje jakieś prawybory internetowe? Choćby na forum Wyborczej Co Wy na to? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bs KACZORY W KRAJU MAJCHROWSKI W KRAKOWIE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.11.05, 11:19 Majchrowski chce dalej pogłębiać kraków i doprowadzić do jego katastrofy. Pozostaje tylko wyjechać z tego kraju na zawsze. Acha, może RYDZYK POWINIEN ZOSTAĆ HONOROWYM OBYWATELEM KRAKOWA??? Odpowiedz Link Zgłoś
jm19 Jacek Majchrowski, to koszmar! 18.11.05, 12:14 Majchrowski bezwstydnie żeruje na tym, że Kraków sam z siebie napędza sukcesy. Dysponuje takim potencjałem intelektualnym i naukowym a także infrastrukturą badawczo-naukową, że nawet gdyby krowę postawiono na czele miejskiej administracji i napisamo jej na czole PREZYDENT KRAKOWA, to i tak Kraków jakoś by funkcjonował. Tren sepleniący Majchrowski w najmniejszym stopniu przyczynia się do rozwoju Krakowa! Najgorsza u niego jest ta mentalność postkomunisty (pomysły z tablicami "ku pamięci" sławiącymi komunistycznych dygnitarzy!). Jest to człowiek niereformowalny i jako taki powinien odejść w niebyt polityczny a nawet na śmietnik historii (co jako historykowi nawet pasuje!). Dlatego trzeba pomyśleć o dobrym kandydacie na prezydenta i z całą mocą obnażać niekompetencję Majchrowskiego a zwłaszcza jego postkomunistyczną mentalność, która jest "śmiertelną chorobą" nie do wyeliminowania!!! Już sam fakt, że ktoś robi konferencję na koszt podatnika, po to by promować własną osobę, to jeden wielki skandal. Co gorsze bierze na taką masówkę urzędników miejskich, którzy w czasie służbowym, wykonuja zadania propagandowe dla prywatnych celów pana Majchrowskiego!!! To skandal i wstyd dla Krakowa!!! Niech towarzysz Majchrowski ze swojej pensji, z wynajętej za swoje pieniądze sali, robi takie propagandowe idiotyzmy, a nie na koszt Gminy Kraków!!! Co na to Komisja Rewizyjna Rady Miasta Krakowa??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gniewko_syn_ryba Ja też będę kandydował. Kto na mnie zagłosuje ? IP: *.autocom.pl 18.11.05, 13:04 ;)))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
beton44 Spieprzaj dziadu 18.11.05, 13:14 Ciekawe czym to łamie prawo lub regulamin... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jkmm Polskie przysłowie mówi IP: *.ghnet.pl 18.11.05, 13:41 "Mamo chwalą nas ja Ciebie a Ty nas".Tak można ująć 3 lata rządów Jacka Majchrowskiego w Krakowie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krakus Prezydentura Miasta Krakowa IP: 217.96.97.* 18.11.05, 14:35 Daremne nadzieje Szanowny Panie Prezydencie na reelekcję. Ja również tego Panu serdecznie życzę. Kraków potrzebuje przede wszystkim uczciwości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kruk NIEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE EEEEEEEEEEEEEEEEE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.05, 18:43 NIEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE EEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE EEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE EEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Taa NIEEEEEEEEEEEEEEEEEEE IP: 81.219.149.* 18.11.05, 19:24 NIEEEEEEEEEEEEEEE, NIGDY WIĘCEJ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Gdzie jest Centrum Kongresowo - Koncertowe??!! IP: *.seminarium.lan / *.internetdsl.tpnet.pl 18.11.05, 19:52 Wiele obietnic mało realizacji gdzie jest Centrum Kongrsowo - Koncertowe???? Obiecanki Gdzie Galeria Rzeźby Królów Polski na mieście??? Gdzie ten rozwój metropolitarny??? itd itp......... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: patriota ostrzymy kozik na twoje jajka....... IP: *.boreknet.com 18.11.05, 20:30 jak bedziesz pan dalej taka maniana, to może ktoś uciąć jajka, i co z piniedzy? czekam, czekam, i na coraz wiekszego głupka wychodze..... jeszcze ze dwa tygodnie i weżmiemy się za jajka..... Odpowiedz Link Zgłoś
gregry Powiem tak: 19.11.05, 00:21 Byłem bardzo pesymistycznie nastawiony do jego kandydatury, i sytuacji kiedy wygrał, ale oebcnie muszę przyznać, że jest świetnym prezydentem. Oczywiście brakuje mu niezmiernie wiele do rozmachu jakim pałali Starzyński (prezydent Warszawy) czy Leo (oczywiście Krakowa) Majchrowski podchodzi do rządów zbyt zachowawczo. A nam potrzeba rozmachu i wielkich, realizowanych wizji (potrzeba nam planu miejscowego - którego nadal nie ma, a obiecywano go kiedy obejmował rządy). Potrzeba by zatrudniał ludzi, którzy nie idą do władzy dla pieniędzy, tylko dla wielkich dokonań w których będą mogli uczestniczyć. Którzy dniami i nocami będą siedzieć i kreślić plany, później je realizować, by zaspokajać swe pasje - by móc patrzeć na pojawiające się nowe piękno na które czekali i o którym zawsze marzyli. Którzy nie dopuszczą błędnie podpisywanych umów z inwestorami, a ich selekcję przeprowadzą starannie. Potrzeba nam prezydenta, który jest zafascynowany rozwojem - i wyda nawet własne oszczędności (znamy te przypadki z własnego, może nie pezydenckiego, podwórka - lata wstecz), by widzieć jak Kraków rośnie. By widzieć jak spełniają się jego marzenia (które musi najpierw mieć). By był wielkim fascynatem i wielkim budowniczym. By był rozsądnie odważny Czy naprawdę wszystkich takich ludzi wytłukli Rosjanie i Niemcy? Więc może czas na nowe pokolenie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Taa Re: DLATEGO! IP: 81.219.149.* 19.11.05, 16:51 Każdy będzie lepszy od Majchrowskiego, Tajstera, Oklejaka, Pierzchały i kilku innych Majchrowski, a może bardziej jego ekipa muszą odejść. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=410&w=32137208&a=32138888 Odpowiedz Link Zgłoś
gregry Ja nie powiedziałem. Ale... Robert Korzeniowski 19.11.05, 23:27 Na początku chciałem pochwalić Pana Jacka. Ale później sięrozpisałem i doszedłem do wniosku, że jednk potrzebujemy o wiele więcej. Robert Korzeniowski - to jest mój kandydat. Czy będzie kandydował? To jest facet, który spełnia wszystkie wymagania Odpowiedz Link Zgłoś