Gość: nmki IP: *.net.autocom.pl 25.11.05, 15:06 Czy też należy poznać własną historie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pyknick Re: Czy prawda jest grzechem? 25.11.05, 15:13 kłamstwo jest wpisane w kontakt międzyludzki a trup w szafie w kontrakt Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nimki Re: Czy prawda jest grzechem? IP: *.net.autocom.pl 25.11.05, 15:15 Kłamstwo to pewna towarzyska konwencja, ale nie historyczna... Odpowiedz Link Zgłoś
zielonki Re: Czy prawda jest grzechem? 25.11.05, 15:16 Historia jest nauką inerpretująca poznane fakty, więc z definicji nie oznacza prawdy sensu stricto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uhaha - nimki Re: Czy prawda jest grzechem? IP: *.net.autocom.pl 25.11.05, 15:23 Jakas nowa zielona teoria, ty to ogłos ,może jakiś Nobel się trafi... Odpowiedz Link Zgłoś
zielonki Re: Czy prawda jest grzechem? 25.11.05, 15:26 Mało jeszcze wiesz jak widać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nimki Re: Czy prawda jest grzechem? IP: *.net.autocom.pl 25.11.05, 15:34 Tak i właśnie chcę sie dowiedzieć ,kto kapował. Czy to tak wiele? Odpowiedz Link Zgłoś
zielonki Re: Czy prawda jest grzechem? 25.11.05, 15:38 Jeśli wówczas miałaś coś do powiedzenia to bądż pewna, że to była twoja najlepsza przyjaciółka. Jeśli byłaś nikim, to możesz spać spokojnie. Odpowiedz Link Zgłoś
zielonki Re: Czy prawda jest grzechem? 25.11.05, 15:42 Lecz w mojej ocenie byłaś jak teraz nikim. Bo teraz najgłośniej krzyczą ci co wówczas sie pod stołem chowali. Ze strachu najczęściej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nimki Re: Czy prawda jest grzechem? IP: *.net.autocom.pl 25.11.05, 19:00 Jesli jestęs teraz kimś i masz spokojne sumienie, to o co toczysz teraz batalię? Byli ludzie, wyobrąż sobie , którzy nie szli na żaden zgniły kompromis i mimo nacisków nawet do partii się nie zapisywali. Czyżby to było takie trudne dla ciebie do zrozumienia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nimki Czy prawda jest grzechem?? IP: *.net.autocom.pl 25.11.05, 15:44 Co chćesz przez to powiedzieć??? Znam osoby na stanowiskach, które nie kapowały, a nawet czasem i paszport dostawały, bez kapowania! Bez przynależnośći etc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nimki Re: Czy prawda jest grzechem?? IP: *.net.autocom.pl 25.11.05, 15:53 Yes, bo w rodzinie. A swoją drogą nie rozumiem A. Michnika, symbolu walki o prawdę . Dlaczego tak się zmienił? Szlachetność i moralność byłabyż sprzężona li tylko z młodością? A więc idee to tylko sprawa hormonów? życie jest bardziej brutalne, niż ............itd... Odpowiedz Link Zgłoś
zielonki Re: Czy prawda jest grzechem?? 25.11.05, 15:54 Co z tego, że w rodzinie! Odpowiedz Link Zgłoś
tempe Re: Czy prawda jest grzechem? 25.11.05, 15:18 historycznie to najlepiej poznawac cudzą historię, rzeczjasna Odpowiedz Link Zgłoś
qoobaq Re: Czy prawda jest grzechem? 25.11.05, 19:59 "Prawda jest jak dupa - kazdy ma swoja" To chyba tak lecialo. Koko, ty jestes absolutnie niereformowalna, to jest absolutny fenomen - troche meczacy ale na swoj pokrecony sposob interesujacy 8-) A bylas juz w bibliotece ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hasło -nimki Czy prawda jest grzechem? Panie Q? IP: *.net.autocom.pl 25.11.05, 20:09 Wolę klasyfikację ks. Tischnera: prawda, cała prawda i g-wno prawda. Chcę całej prawdy, a Ty? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nimki Re: Czy prawda jest grzechem? Panie Q? IP: *.net.autocom.pl 25.11.05, 20:10 tzn., jak Cię to męczy to nie musisz ,oczywiście... Odpowiedz Link Zgłoś
qoobaq Re: Czy prawda jest grzechem? Panie Q? 25.11.05, 20:13 a co mi to zmieni, podwyzke dostane, obniza podatki dzieki temu, kury sie beda lepiej niosly ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nimki Re: Czy prawda jest grzechem? Panie Q? IP: *.net.autocom.pl 25.11.05, 20:20 A idee? A Polska?, jak pięknie spytała Beata Tyszkiwicz G.Holoubka - Napoleona. Pamiętasz ten film? Odpowiedz Link Zgłoś
qoobaq Re: Czy prawda jest grzechem? Panie Q? 25.11.05, 20:40 W dupie mam idee, chce zyc jak czlowiek i nie byc zmuszanym do wyboru miedzy emigracja a wegetacja za 1500 miesiecznie. I nie zycze sobie by jakakolwiek organizacja - rzad, kosciol, drob i inne oszolomy wyznaczaly mi nakazy moralne rownoznaczne z prawem wedlug ktorych mam zyc. Nie umia sie zajac tym do czego sa wybierani tylko zawracaja dupe i wprowadzaja terror. To nie Iran ani III rzesza ! Odpowiedz Link Zgłoś
czesiekkk Re: Czy prawda jest grzechem? Panie Q? 25.11.05, 20:58 Otóż to, otóż to,Polska jest krajem smutnych ludzi. W Polsce na ulicach ludzie nie uśmiechają się, dlaczego? czyżby z powodu braku prawdy-nie. W Polsce brakuje pracy i perspektyw. Tematyka historyczna pozwoli odwrócić uwagę od bieżących wydarzeń na jakiś czas, ale te problemy wrócą, a sfrustrowani wyborcy rozliczą władzę. Odpowiedz Link Zgłoś
qoobaq Re: Czy prawda jest grzechem? Panie Q? 25.11.05, 21:00 Pewnie, zrobi sie igrzyska to o chlebie zapomna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nimki Re: Czy prawda jest grzechem? Panie Q? IP: *.net.autocom.pl 25.11.05, 20:59 O matko, nie znałam cię takim, czemu się zdenerwowałeś? Jasne, forsa jest ważna, ale jako cel sam w sobie to trochę smutne... A Ty przecież masz zainteresowania, czytasz...Philip Dick, pamiętam. Uchyl rąbka tajemnicy co zacz. Mnie od wszelkiej fikcji trochę już odrzuca, ale jak coś naprawdę dobrego, to chętnie przeczytam, jeśli przetłumaczone... :( Ps. Jaki terror masz na myśli? Odpowiedz Link Zgłoś
qoobaq Re: Czy prawda jest grzechem? Panie Q? 25.11.05, 21:09 zdenerwowalem sie bo przez 5 lat pracowalem z czego tylko 1,5 roku legalnie -TO NIE JEST NORMALNE. Robienie igrzysk typu grzebanie w teczkach, rozganianie parad gejowskich i inne duperele niczego nie zalatwi. Niech sie zajma uzdrawianiem gospodarki. Jak sie nie rozliczylo prl na poczatku 90-tych to teraz jest po zawodach. Zreszta ci co siedziec powinni i tak sa tak ustawieni, ze tylko sie z tego smieja... Ale oczywiscie podatek liniowy nie, niech bezrobotnych produkowanych przez chory system utrzymuja ci co wiedza skad sie pieniadze biora, a my z bozej laski milosciwie panujacy zadbamy o to by sie narod moralnie i po Bozemu prowadzil. WRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRR !!!!!!!!!!!!!!!!!. Ide jesc pierogi Philip Dick : np. Ubik, Valis, Trzy Stygmaty Palmera Eldricha, Boza Inwazja - milej lektury Odpowiedz Link Zgłoś
secesja2005 Re: Czy prawda jest grzechem? Panie Q? 25.11.05, 21:49 Grzebania w teczkach będzie więcej. Widać drobne oznaki nawet na niebie nad Krakowem. Ciekawe co z tego wyniknie... Odpowiedz Link Zgłoś
qoobaq Re: Czy prawda jest grzechem? Panie Q? 25.11.05, 22:12 wrocilem, czesc Secesjo, nie pisze juz na tematy polityczne, nie ma sie po co denerwowac, zaraz nad soba popracuje i bedzie mi fajnie 8-) Odpowiedz Link Zgłoś
secesja2005 Re: Czy prawda jest grzechem? Panie Q? 25.11.05, 22:14 Cześć Qoobaku. Ja w życiu jak najdalej od polityki, ale tak widzę, że coś jest na rzeczy. Dziwne sytuacje następują ostatnio... Który spamerski wątek dzisiaj wybierzemy? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
qoobaq Re: Czy prawda jest grzechem? Panie Q? 25.11.05, 22:16 jutro ma wolne wiec moge siedziec do bolu, ma tez czym sie rzezbic wiec jak bedzie z kim to moge zabordazowac wszystkie watki na dwa dni wstecz 8-) Odpowiedz Link Zgłoś
secesja2005 Re: Czy prawda jest grzechem? Panie Q? 25.11.05, 22:19 A to Ci dobrze. Ja mam jutro dyżur :( Odpowiedz Link Zgłoś
qoobaq Re: Czy prawda jest grzechem? Panie Q? 25.11.05, 22:21 Przeciez i tak sie nie rzezbisz 8-) przygotuj sie na przekaz telepatyczny 8-) Odpowiedz Link Zgłoś
secesja2005 Re: Czy prawda jest grzechem? Panie Q? 25.11.05, 22:22 Nie mogę bo prowadzę, choć nie prowadzę bo z urwaną ręką trochę ciężko ;) Odpowiedz Link Zgłoś
qoobaq Re: Czy prawda jest grzechem? Panie Q? 25.11.05, 22:25 a co w ta reke zrobilas - myslalem ze to powierzchowne a to juz jakis sie ciagnie - uschla Ci reka od bicia Mtq'a ? Odpowiedz Link Zgłoś
secesja2005 Re: Czy prawda jest grzechem? Panie Q? 25.11.05, 22:25 Chodź do wątku spamerskiego to Ci opowiem ;) Odpowiedz Link Zgłoś
qoobaq Re: Czy prawda jest grzechem? Panie Q? 25.11.05, 22:26 do ktorego ? Ten tez juz jest spamerski 8-) Odpowiedz Link Zgłoś
qoobaq Re: Czy prawda jest grzechem? Panie Q? 25.11.05, 22:23 A co sie dzieje, poza tym , ze jak widze kometa jakowas u was krazy, u mnie tez widac, bo nic nie wiem ? Odpowiedz Link Zgłoś
qoobaq Re: prego! 25.11.05, 22:25 ze niby ja ? juz ochlonalem, nie wiem co mnie podkusilo by sie tak angazowac w te przepychanki 8-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: autor kometa wieldsteina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.05, 22:18 nad gumnem, obejściem, płotem i na tym płocie kotem co go uwiecznił inny wybitny poeta zaiwania koszącym lotem skubana kometa ścinając drzewa, krzaki i liście szybuje zajebiście ciągle zniżając loty kosi łopuchy, makówki o mój ty boże zloty będą przez nią kłopoty i cała kupa roboty jak wpadnie do gnojówki… Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: autor oda do płciowości IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.05, 22:33 patrz, jak na autorytetów trupie z zarodnika, co w skorupie twardej przetrwał prymat męski i ochronił je od klęski jak ten powój, jak kalina zwinna wije się roślina pije soki, lgnie, oplata tkankę patriarchalnego świata sama sobie statkiem, sterem facet dla niej to jest zerem albo pszenną bułką z serem co ją wrzucić na śniadanie i polecieć na zebranie tedy, wszędy i owędy zagłuszą go kwiatki, pędy koronkowe zwoje, listki… to feministki…. Odpowiedz Link Zgłoś