pepperoni78 15.10.02, 18:19 M.in Nie przyznajesz się do ziomkostwa?? Nie wiedziałem, że Ty lubelak jesteś. ;) Nie z Lublyna coprawda, ale zawsze. ;) Może pójdziewa kiedy razem na piffko. ;) (Wybacz, ale nie znam gwary puławsko - lubartowskiej. ;) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kathy38 pepperoni!!! 15.10.02, 19:20 Pepperoni, szukasz ziomków na tym forum? Mój mąż jest z Lublina, dokładniej z jego okolic, ale z Lublinem łączą go lata licealne (VII LO). Potem przyjechał na studia do Krakowa i wiadomo co dalej. Kiedyś może wszyscy razem wypijemy piwko na lubelskiej ziemi. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomCrac Re: pepperoni!!! IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 15.10.02, 19:23 To jakis najazd! Na moim kierunku mam kilku z tamtych okolic! ;) Aha zapomnialem dodac, ze to wlasnie oni sa tymi fajnymi osobami z mojego roku :) Odpowiedz Link Zgłoś
pepperoni78 Re: pepperoni!!! 15.10.02, 19:30 W Lublynie mieszkajo tylko fajne ludzie. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
m.in Re: pepperoni!!! 16.10.02, 10:21 żadna tajemnica, choc co prawda trzeba by było byc na jakims spotkanku w Kraku :) w mojej rodzinnej wsi mówi sie jedynie "gwarą telewizyjną", piekna liczba podwójna zanika - mówia tak tylko "bardzo starsi" ludzie Odpowiedz Link Zgłoś
pepperoni78 Re: pepperoni!!! 17.10.02, 20:14 m.in napisał: > żadna tajemnica, choc co prawda trzeba by było byc na jakims spotkanku w > Kraku :) Niegupi to pomysł. > w mojej rodzinnej wsi mówi sie jedynie "gwarą telewizyjną", > piekna liczba podwójna zanika - mówia tak tylko "bardzo starsi" ludzie Mój świętej pamięci dziadek mieszkał w połowie drogi między Lubartowem a Puławami i mówił "chodźwa" itd. Odpowiedz Link Zgłoś