Gość: ub IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.06, 22:00 dokumenty jadą Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: sb Re: Departament IV, witamy IP: *.zax.pl / *.zax.pl 02.01.06, 22:11 Ale o co Ci chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ministrant Re: Departament IV, witamy IP: 81.219.149.* 02.01.06, 22:22 Za krótki jesteś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wel. Re: Departament IV, witamy: Prymas IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.06, 21:00 www.ipn.gov.pl/a_100502_prymas.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: u. Re: Departament IV, witamy 9 01 06 TW POLONIA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.06, 21:11 22:30 DEPARTAMENT IV Film dokumentalny, 52 min, Polska, 1996 Reżyseria: Krzysztof Krauze, Jerzy Morawski Scenariusz: Krzysztof Krauze, Jerzy Morawski Zdjęcia: Tomasz Michałowski Wykonawcy: Czesław Sadłowski Film dokumentalny obrazujący metody działania Departamentu IV MSW, którego zadaniem była inwigilacja i działania "operacyjne" skierowane przeciwko klerowi rzymskokatolickiemu. Ks. Czesław Sadłowski oraz anonimowi funkcjonariusze MSW i SB mówią o różnorodności form postępowania: od przyjacielskich - z pozoru - rozmów, poprzez pozyskiwanie informatorów aż po prowokację i zbrodnię. W filmie wykorzystano fragmenty nagrań archiwalnych TVP i WFDiF w których kpt. Piotrowski, płk Pietruszka, gen. Płatek i gen. Ciastoń przedstawiają swoją wersję i swoją ocenę zbrodni na ks. Jerzym Popiełuszce, a gen. Dankowski swój punkt widzenia na fakt niszczenia archiwów Departamentu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: B Re: Departament IV, witamy 9 01 06 TW POLONIA IP: 81.219.149.* 05.01.06, 21:48 Kler szczególnie się powinien cieszyć, że materiały Dep. IV zostały częściowo zniszczone, bo jak przypuszczam nie w całości, ale dobre i to. Różnie mówią o prac. IV, ale idiotów tam nie było w przeciwieństwie do tych, którzy teraz mają mnóstwo do powiedzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
billy.the.kid Re: Na bieżąco, rozbijać Koścół od środka 11.01.06, 18:41 pytanie śledcze zasadnicze:KTO SKORZYSTAŁ. na śmierci popiełuyszkiego największ ą korzyść uzyskał KK. wszak dostali na tacy nowego swiętego-męczennika. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ` ludzie departamentu IV zdejmują materiały IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.06, 20:30 jw3 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 56 Re: Departament IV, witamy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.06, 18:56 jacy są czujni, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: H56 Re: Departament IV, witamy IP: *.comnet.krakow.pl 13.01.06, 19:05 tylko niech pokażą wszystkie dokumenty. Odpowiedz Link Zgłoś
zielonki Re: K.A.P. 13.01.06, 19:19 Ja sie niczego nie boję bo należe do krakowskiego koła KAP-u! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: H56 Re: K.A.P. IP: *.comnet.krakow.pl 13.01.06, 19:30 myślisz,że są tacy co się muszą czegoś bać ? Odpowiedz Link Zgłoś
zielonki Re: K.A.P. 13.01.06, 19:36 Jasne! Np, jak się ma 50 lat i jawnie propaguje sie treści lewackie to prawdopodobieństwo jest wyższe od IQ. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: H56 Re: K.A.P. IP: *.comnet.krakow.pl 13.01.06, 19:56 no,no,jestem pod wrażeniem Twojej wypowiedzi, to ile wiosen koledze stukneło ? o IQ nie wspomnę Odpowiedz Link Zgłoś
longwehicle Re: K.A.P. 14.01.06, 01:13 Musze Ci powiedzieć ,że ci co najwięcej mieli "ale"wobec U-becji,okazali się największymi kanaliami i donosicielami!!;o)). Odpowiedz Link Zgłoś
longwehicle Re: K.A.P. 14.01.06, 01:20 Niedługo ukaża się "papiery"trzech bojowników "o demokrację"Sq...syny!!. Złamali życie kilkudziesięciu ludzi!!. Odpowiedz Link Zgłoś
zielonki Re: K.A.P. 14.01.06, 01:53 NIE. Oni TYLKO zdradzili , sprzeniewierzyli itd. Ale programowo kierował nimi inny obywatel, który teraz jest ok??????? Teraz przedsiębiorca w "narodowym" funduszu inwestycyjnym. Dla mnie ten drugi jest po stokroć gorszy! -- Odpowiedz Link Zgłoś
henio56 Zielonki, najlepszą obrona jest atak 14.01.06, 07:28 jeżeli donosiłeś, to sprawa Twojego sumienia. Nie oskarżaj nikogo bezpodstawnie, bo tak naprawdę to ze starych bywalców tylko Ty na forum jesteś utajniony. Ja, chociaż mam wygląd barbapapy, ukrywać się nie muszę. Powiem, Ci wiecej, znam osobiście Pawła Kosibę, przesympatyczny człowiek, działaliśmy razem w zwiazkach zawodowych, pracowaliśmy na sąsiednich komisariatach ,wiadomość, że był pracownikiem SB była szokiem, ale nie mam najmniejszego zamiaru zrywać z nim znajomości, bo niby dlaczego ? Ja sumienie mam czyste, to czy ktoś na mnie donosił, mało mnie interesuje, bo to on ma problem. Tylko krowa nie zmienia poglądów i nie wyciąga wniosków ze swego życia. Kiedyś byłem katolikiem i wielkim zwolennikiem Solidarności, dzisiaj jestem ateistą o lewicowych pogladach a zarazem wojujacym antyklerykałem. Nie mam żadnej pewności, ze jakiś agent ABW-ery opiekujacy się tym forum, nie założył mi jakiejś teczki i pewnego dnia do mych drzwi nie zapuka jakiś smutas ze św. Inkwizycji, bo teraz takie czasy. Kiedyś jedynie słuszne poglady mieli czerwoni, teraz czarni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: berecik (+antenka) Re: Zielonki, najlepszą obrona jest atak IP: 81.219.149.* 14.01.06, 11:11 heniu, do tej pory nie założył a co do przyszłości, po zmianach jakie zaszły to tylko "Bóg jedyny wie co będzie". Odpowiedz Link Zgłoś
henio56 Re: Zielonki, najlepszą obrona jest atak 14.01.06, 11:22 szlag ,go tam wie, czy nie Odpowiedz Link Zgłoś
zielonki Re: Ja naturlich, najlepszą obrona jest atak 14.01.06, 11:35 1. Nie ukrywan się mam na to świadków, Ich wiarygodność jest klasy KF. 2, Dla mnie niema ludzi o lewicowych poglądach. Dla mnie to sa wszystko oszuści żerujący na ludzkiej biedzie i naiwności. Że to jest łatwe i proste widać po losach Europy. 3. google: Nazwa "Barbapapa" pochodzi z francuskiego odpowiednika słowa - wata cukrowa (dlatego, że potrafią przybierać tak różne kształty). ???? Odpowiedz Link Zgłoś
zielonki Re:Najlepiej wpieprzyć do jednego gara!! 14.01.06, 12:10 i muchomorem przyprawic. Odpowiedz Link Zgłoś
longwehicle Re:Najlepiej wpieprzyć do jednego gara!! 14.01.06, 12:13 Podać po lewej i prawej stronie stołu!!! Odpowiedz Link Zgłoś
zielonki Re:Najlepiej wpieprzyć do jednego gara!! 14.01.06, 12:17 hmmm Danie główne i zasadnicze to chyba po lewej. Politycznie tak tez poprawnie. Odpowiedz Link Zgłoś
longwehicle Re:Najlepiej wpieprzyć do jednego gara!! 14.01.06, 12:23 Po prawej jest też sporo godnych do spróbowania "cudnej"zupki!!;o)) Odpowiedz Link Zgłoś
zielonki Re:Najlepiej wpieprzyć do jednego gara!! 14.01.06, 12:26 To zależy co się rozumie przez prawa stronę. Ja tam na firmamencie specjalnie nie widze. Tym bardziej jeśli spojrzymy na programy wyborcze, to lewactwo jest powszechne. Odpowiedz Link Zgłoś
longwehicle Re:Najlepiej wpieprzyć do jednego gara!! 14.01.06, 12:37 Rzeczywistość,nie wyborcze programy!!!.Kościół jest w odwrocie-w ślepej uliczce!!.Zył Jan Paweł II jednoczył KK i nauczał..ALE PO POLSKU!!!.Benedykt jest niezły,ale nie mówi i nie naucza po polsku!!.Tłumaczyłem sobie..ludzie przeżyli okupację-większość zna niemiecki!.Ale gro tych "starych"już wymarło, a o.prawdziwek przejął mohery!!.Prawdopodobie tylko powrót do łaciny podtrzyma KK na powierzchni!. Odpowiedz Link Zgłoś
zielonki Re: Teraz nie mówi się mohery .. 14.01.06, 12:46 Teraz nie mówi się mohery, tylo benettony! Odpowiedz Link Zgłoś
longwehicle Re: Teraz nie mówi się mohery .. 14.01.06, 12:52 To niestety ,taki jest przyziemny powód osłabienia KK w Polsce!!.Poza tym umówmy się......: -Nie ma Prymasa Wyszyńskiego,Kardynała Wojtyły;Jest teraz tak mdło jak mdły jest rosół na gołębiach!!.Autorytety??????Kościelne????. Odpowiedz Link Zgłoś
longwehicle Re:Zapomniałem dodać...!!! 14.01.06, 12:55 Przyziemny jak saneczkowanie psie!!!;o)) Odpowiedz Link Zgłoś
zielonki Re:Zapomniałem dodać...!!! 14.01.06, 13:02 Temat jest zbyt rozległy. Szczególnie zaś niestosownym by było roztrząsac Go akurat w tym wątku! Odpowiedz Link Zgłoś
longwehicle Re:Zapomniałem dodać...!!! 14.01.06, 13:06 Dlaczego niestosowny??? Toż to donosili jedni i drudzy!!.A jak sobie wyobrażasz najbliższą przysszłość?. Toż to Opus Dei zapanuje nad motłochem!.Mordów politycznych nie będzie?-nie Bądż naiwny i żyj ze świadomością ,że pewnego mrocznego poranka ktoś zacznie walić w Twoje drzwi....!!!;o(( Odpowiedz Link Zgłoś
zielonki Re:Zapomniałem dodać...!!! 14.01.06, 13:09 Może walić zboczeniec jeden. Ja nie mam judasza! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: H56 Re:Zapomniałem dodać...!!! IP: *.comnet.krakow.pl 14.01.06, 14:19 -------------------------------------------------------------------------------- Dlaczego niestosowny??? Toż to donosili jedni i drudzy!!.A jak sobie wyobrażasz najbliższą przysszłość?. Toż to Opus Dei zapanuje nad motłochem!.Mordów politycznych nie będzie?-nie Bądż naiwny i żyj ze świadomością ,że pewnego mrocznego poranka ktoś zacznie walić w Twoje drzwi....!!!;o(( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: realistaobiecywacz Re:Zapomniałem dodać...!!! IP: 81.219.149.* 14.01.06, 14:50 Tu akurat się z Tobą nie zgodzę, bo On przyjdzie teraz, ale zaraz potem przyjdą do Niego ci do których On przyszedł i podziękują. To nie jest takie proste, już tak kiedyś było i trwa to do dziś. Odpowiedz Link Zgłoś
seven Re: Zielonki, najlepszą obrona jest atak 14.01.06, 12:34 >tak naprawdę to ze starych bywalców tylko Ty na forum jesteś utajniony. nieprawda Odpowiedz Link Zgłoś
zielonki Re: Zielonki, najlepszą obrona jest atak 14.01.06, 12:43 sieben, jesteś nie na bieżąco! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: Departament IV, witamy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.06, 15:55 www.wiedza.servis.pl/haslo/Ministerstwo_Bezpiecze%C5%84stwa_Publicznego Odpowiedz Link Zgłoś