Gość: kura IP: *.zax.pl / *.zax.pl 06.01.06, 22:57 A co na to Prezes Koczur i jego Wawel Imos? Będą się barykadować? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: tiia Re: Ekskluzywny apartamentowiec powstaje przy kra IP: 81.219.149.* 06.01.06, 23:52 Apartamenty 33 m2, fascynujące Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łysy Re: Ekskluzywny apartamentowiec powstaje przy kra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.06, 01:04 prosze, wreszcie jakis odzew. jak dotad wybiorcza nabrala tylko wody w usta i milczala, za to z upodobaniem jechala sobie "hotelu pod wawelem". szkoda ze pani cyrnek nie skonsultowala sie z ekspertem olszewskim albo ekspertem szewczykiem, aby wyrobic sobie zdanie na temat opisywanego obiektu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krakowianin Trzeba Łysych pokryć papą albo apartamentowcem. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.06, 11:07 Jak się czyta te łyse mądrości, to flaki się w człowieku przewracają. Tylko nowe, im paskudniejsze tym lepsze. Oto elitarny smak łysoli. Ale cóż, widać, jak dobry Bóg rozdawał rozum i zmysł smaku, niektórzy stali po łysinę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łysy te, krakowianin! IP: 62.29.163.* 07.01.06, 11:52 coz za elokwencja! myslisz, ze jak sobie po mnie pojedziesz to buda na ludwinowie bedzie mniej szkaradna? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krakowianin Oczywiście, że nie będzie piękniejsza. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.06, 15:25 Niemniej Twój gust mordeczko, co widać z wielu wypowiedzi, jest nieco infantylny. Tylko, nowe, nowe i nowe. I żeby się świeciło. Taki gust małego murzynka, któremu biali przywieźli paciorki. Ale skoro lubisz - wolno Ci. Miłego turlania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łysy infantylny gust, powiadasz... IP: 62.29.163.* 07.01.06, 16:18 cokolwiek przez ten 'infantylny gust' rozumiesz, chyba nieuwaznie (albo bez zrozumienia) czytasz moje posty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krakowianin Ze zrozumieniem rybeńko, ze zrozumieniem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.06, 18:23 Możesz sobie pochlebić. Od dłuższego czasu czytuję namiętnie i martwi mnie trochę, że Twe posty łaskawco, niejdnokrotnie sam piszez bez zrozumienia wypowiedzi do których się odnosisz. Ale w kraju tym dziwnym, gdzie gorzoła miast cytryn dojrzewa - objaw to normalny - więc się nie przejmuj. A tak na marginesie - Ludwinów piszemy z dużej litery. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WG Re: Ze zrozumieniem rybeńko, ze zrozumieniem IP: *.chello.pl 09.01.06, 10:05 faktcznie, nie umiesz czytać za zrozumieniem.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: behemot Re: Ekskluzywny apartamentowiec powstaje przy kra IP: 87.207.215.* 08.01.06, 23:06 Hotel dostanie zapewne "archiszope", podobnie jak Angel Plaza a toto nagrode prof. Bogdanowskiego.... Coz za subtelne ksztaltowanie przestrzeni, wybitna urbanistyka, nawiazane do ludowych tradycji (wozy drabiniaste)...cud, miod...i w tym kontekscie rozumiem starania Majchrowskiego o kladke Skalka-Ludowinow. Jak sie placi takie pieniadze za mieszkanie, chce sie miec blisko do kazimierskich knajp... Ciekawe tez jak na to zareaguje radny bk., ktoremu tak na sercu lezala akosc architektury w Krakowie (przy okazji sporu Ingarden-Wang) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Ekskluzywny apartamentowiec powstaje przy kra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.06, 20:03 Jak się płaci takie pieniądze za mieszkanie, to do kazimierskich knajp nie chodzi się piechotą... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eeeee Re: Ekskluzywny apartamentowiec powstaje przy kra IP: *.wolfson.cam.ac.uk 07.01.06, 01:06 kolejne blokowisko tyle ze z wymalowanym ladowiskiem na dachu na ktorym i tak pewnie nie bedzie nic ladowalo; podoba mi sie nowe okreslenie na bloki mieszkalne - apartamentowce; apartamentowce w nowej hucie, apartamentowce na pradniku, apartamentowce na krowodrzej gorce; i od razu czlowiek mysli ze mieszka na manhattanie; Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Re: Ekskluzywny apartamentowiec powstaje przy kra IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 07.01.06, 01:08 Nie wygląda to za ładnie. Wygląda jak bloki komunalne na zachodzie: gęsto i klocki. Oby im sie nie udalo - pazernym wieprzom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bart Re: Ekskluzywny apartamentowiec powstaje przy kra IP: *.range81-151.btcentralplus.com 07.01.06, 06:45 Za kilka lat bedzie stalo w takim stanie, w jakim obecnie sasiad!!! porownajcie ton eksprtow w GW w tym artykule i w artykule o Angel Plaza, hahah Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1 UWAGA KONKURS !!!! IP: *.pools.arcor-ip.net 07.01.06, 22:29 Kto znajdzie lepsze okreslenie dla zaprezentowanej nam wlasnie architektury "apartamentowca"? Mozna tez zamiast odpowiedniego epitetu wymyslic haslo reklamowe. ps. a swoja droga, kto zaprojektowal dla Budostalu-3 takie szkaradzienstwo - to wyglada na prawde jak bloki socjalne?!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: behemot architektura to jedno, ale kto... IP: 87.207.215.* 08.01.06, 23:22 ...znajdzie lepsze okreslenie na styl artykulu? Moja propozycja: "Lubu dubu...lubu dubu niecha nam zyje prezes naszego klubuuuu niech zyje naaaammm" To pisalam ja Aneta Cyrnek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: otek Re: UWAGA KONKURS !!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.01.06, 17:55 > kto zaprojektowal dla Budostalu-3 takie szkaradzienstwo - to wyglada na prawde jak bloki socjalne?!!!! ewidentnie sabotaż - inne wyjaśnienie nie istnieje... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dreptak Re: Ekskluzywny apartamentowiec powstaje przy kra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.06, 22:09 A bloki na Woli Justowskiej nazywają się : "wille miejskie" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łysy willa miejska - Stadtvilla IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.06, 22:01 willa miejska, polecam poczytac, to jest typ zabudowy wielorodzinnej. taki wolnostojacy budyneczek, z ladna klateczka, czesto w srodku, z dwoma-czterema niemalymi mieszkaniami na pietrze, 3-4 kondygnacjami. takie jak na przyklad te przy rauchstrasse w berlinie-tiergarten. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wet Re: willa miejska - Stadtvilla IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.01.06, 08:29 willa - to z definicji dom wiejski, wiejska rezydencja, do ktorej jezdzilo sie w lecie na weligiature Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grzaniec Re: Ekskluzywny apartamentowiec powstaje przy kra IP: *.chello.pl 07.01.06, 09:35 ten snobistyczny badziew -nazywac apartamentowcem? z jednej strony domena warsiawska.....ogrodzony blok! a z drugiej architektura podmiejskiej wsi z drabinami na balkonach! gdzie jest architekt miejski??? zajmuje sie pie..mi w stylu smietnik/zielony czy srebrny/ a tutaj wawel obudowuja mu architektura warsiawska....:/ no zajebiscie! gratuluje GW tonu, zamiast zjechac z gory na dol ten projekt bo jest ewidentnie zly dla MIESZKANCOW Krakowa, a nie tych bywalcow co tam kupia m2. Z kolei Angel Plaza jest krytykowana , a jest o dwie klasy lepsza od tego czegos! Zastanowcie sie panowie nad soba, bo chyba pomyliliscie sie z powolaniem! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koko Re: Ekskluzywny apartamentowiec powstaje przy kra IP: *.ghnet.pl 07.01.06, 09:45 ja słyszałem ,ze będzie takze lądowisko dla promu kosmicznego odpie..... już całkiem niektórym budujcie , kupujcie , ekskluzywujcie , elitarnujcie przyjdzie wnuk Lenina i odbierze Odpowiedz Link Zgłoś
yamat Re: Ekskluzywny apartamentowiec powstaje przy kra 07.01.06, 11:52 Warszawa zabudowuje byle czym PKiN, Kraków zabudowuje BYLE CZYM Wawel. Najpierw paskudny hotel, potem słupy na boisku Cracovii zasłaniające Wawel od strony Błoń, teraz bloki prawie komunalne 200m od Wawelu. A czy będzie tablica: "Prezydent miasta Krakowa J. M. zaprasza"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koko Re: Ekskluzywny apartamentowiec powstaje przy kra IP: *.ghnet.pl 07.01.06, 19:17 tablica obowiazkowo od lizodupów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: teq Re: Ekskluzywny apartamentowiec powstaje przy kra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.06, 13:46 ludzie skąd w was tyle jadu? czy ktoś was zmusza do kupowania tych mieszkań? napewno znajdą się osoby którym takie mieszkanai sie spodobają i do tego jeszcze będzie ich stać na takowy wydatek i sobie tam zamieszkają,a wam przecież nikt nie każe chodzić i oglądać... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grzaniec Re: Ekskluzywny apartamentowiec powstaje przy kra IP: *.chello.pl 07.01.06, 14:26 ale niekogo tam nikt nie zmusza mieszkac! ale jak bede szedl z pld Krakowa np na wianki to pier...e jakies ogrodzone osiedla a tym bardziej z taka architektura tylko wale przez srodek -nie zamierzam nadrabiac 3km bo ktos ma ladowsko dla helikopterow pod wawelem! Takie puste bloki moga sobie postawic w Branicach, Bronowicach, Skotnikach,...tam conajwyzej dzika zwierzyna bedzie musiala troche nadrobic... przepraszam mieszkancow ww dzielnic Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: teq Re: Ekskluzywny apartamentowiec powstaje przy kra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.06, 15:29 ten grunt to czyjaś własność i może go sobie zagrodzić jak mu się tylko spodoba. Jeśli chcesz chodzić to kup sobie tą działkę, wtedy zrobisz co uznasz za słuszne. Na Twoim przykładzie widać jakie komunizm zrobił spustoszenie we łbach rodaków, kolektyw chce przechodzić to won ty wredny obszarniku ze swej własności. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grzaniec Re: Ekskluzywny apartamentowiec powstaje przy kra IP: 87.206.252.* 08.01.06, 21:13 a jak gates kupi sobie rynek, to pierwsze co powinien zrobic to postawic ogrodzenie...bo jego, wspolczuje Ci poczucia estetyki. Ludwinow jest mijescem do zabudowy dla ludzi i takie kryteria powinien tam utworzyc architekt miejski, zadnych ogrodzen a arch najwyzszej klasy... to cos jest daleko od tych zalozen, a miasto zbudowane wg twojego widzimisie, mialoby dlugosc 50km i wygladaloby jak najwieksza wies w pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: behemot Re: Ekskluzywny apartamentowiec powstaje przy kra IP: 87.207.215.* 08.01.06, 23:10 Czy ten ktos kupil ta dzialke czy cale miasto?? Bo jesli TYLKO ta dzialke to nie moze robic na niej cokolwiek uzna za stosowne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: behemot Re: Ekskluzywny apartamentowiec powstaje przy kra IP: 87.207.215.* 08.01.06, 23:08 Do kupowania-nie. Do ogladania-niestety tak. W srodku ci panstwo moga sobie miec COKOLWIEK sie im podoba. Na zewnatrz budynek w rtakim miejscu powinien wygladac przynajmniej przyzwoicie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cin Ha ha ha! To ma być eksklusyfne? IP: *.ghnet.pl 07.01.06, 15:41 Toż to kurde "ekskluzywny blok" w iście postkomunistycznym stylu! Fantastyczna sprawa dla inwestora i dla gości którzy chcą wykupić i wynajmować jakimś naiwnym jeleniom. Kurde niedługo całkiem zafajdają nasz Kraków wspólnymi siłami urzendasów, warszawiaczków etcetera. Pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janjot Re: Ekskluzywny apartamentowiec powstaje przy kra IP: 87.206.237.* 07.01.06, 20:10 a chdzie to ma być? na Ludwinówku? gratuluję pomysłu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hehe dowartościowałem się nie ma co IP: *.chello.pl 07.01.06, 21:24 Hehe ... wlasnie dowiedzialem się , że mieszkam w apartamentowcu. Kupiłem mieszkanie w przyzwoicie ołozonym i zaprojektowanym bloku - tak chciałem bo jest mi wygodniej. Teraz dowiedziałem sie, że to eksluzywny apartamentowiec gdyz architektura i urbanistyka jest zdecydowanie lepsza - widok na Wawel tez mam - może jest nieco dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janjot Re: dowartościowałem się nie ma co IP: 87.206.237.* 07.01.06, 21:49 to uważaj, możesz mieć widok zakłócony przez inny "apartamentowiec" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dreptak Re: dowartościowałem się nie ma co IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.06, 22:14 to że ktoś jest właścicielem terenu vis a vis Wawelu to jeszcze nie upoważnia go do walnięcia tam kupy i jej ogrodzenia. Władze Krakowa opamiętajcie się!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Int Komuś chyba palma odbiła IP: *.autocom.pl 09.01.06, 03:22 Czy ja dobrze widzę? Na trzecim zdjęciu na trawniku jest palma? Będzie prawdziwa, czy taka warszawska? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wet beznadziejna architektura IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.01.06, 08:21 az przykro, ze takie dno architektoniczne powstaje niedaleko Wawelu. Podworkowiec, w ktorym polowa mieszkan ma widok z pokojow dziennych wylacznie na studnie podworka. Kto glupi ten kupi, jego sprawa. Ale skad ten ton kretynskiego zachwytu "dziennikarki"? Czy tekst jest sponsorowana reklama? Nie zauwazylem informacji na ten temat, a wg prawa powinna byc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wet kto jest projektantem tej szmiry? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.01.06, 08:26 Odpowiedz Link Zgłoś
szut Re: kto jest projektantem tej szmiry? 09.01.06, 09:46 Buaahahahaha !!! "Mamy już klienta z Krakowa, który jest zainteresowany mieszkaniem właśnie ze względu na lądowisko" - Grunt to humor :) Ale nazywanie mieszkanka o pow. 33 m2 w bloku komunalnym (z wygladu przynajmniej) i pewnie z widokiem na wjazd na parking z mozliwoscia podgladania sasiadow z naprzeciwka apartamentem.... :)))) Ale jedna rzecz sie wyjasnila: "Podczas wrześniowych lotów helikopterem Mi-8 nad miastem nakręciliśmy film o Krakowie i zrobiliśmy zdjęcia z lotu ptaka (...)" Pamietacie te historie? Nikt nie wiedzial, czemu helikopter sobie wisial nad miastem, a tu sie okazuje, ze loty cwiczebne (chyba tak jakos to bylo wtedy okreslane) odbywaly sie na konkretne zamowienie. Ale co za pajac projektuje takie paskudne blokowiska? I jeszcze ta palma na podworku... Komus palma to chybe we lbie wyrosla. Odpowiedz Link Zgłoś
krkus CZY KTOŚ ODPOWIE ZA KŁAMSTWO? 10.01.06, 09:14 > Ale jedna rzecz sie wyjasnila: > "Podczas wrześniowych lotów helikopterem Mi-8 nad miastem nakręciliśmy film o K > rakowie i zrobiliśmy zdjęcia z lotu ptaka (...)" > Pamietacie te historie? Nikt nie wiedzial, czemu helikopter sobie wisial nad mi > astem, a tu sie okazuje, ze loty cwiczebne (chyba tak jakos to bylo wtedy okres > lane) odbywaly sie na konkretne zamowienie. Pamiętamy, pamiętamy - korekta trasy. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=410&w=29377430&a=29378174 To już masz odpowiedź, to jest firma, która może dosłownie wszystko, nawet wystawić blok tak niskich lotów na przeciwko Wawelu - a to turyści się będą dziwowali cóż to za cudo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WG Re: Ekskluzywny apartamentowiec powstaje przy kra IP: *.chello.pl 09.01.06, 10:14 co do dziennikarzy GW pozostaje problem czy to interesowność czy totalny brak gustu. krytykować Angel Plaza czy hotel Lewickiego i Łataka, a faktycznie popierac takie badziewie to już jest perwersja...dla mnie to ostateczna kompromitacja tego towarzystwa (zbyt wyszukane słowo...) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: widz Z faktu, że kilka osób pisze o architekturze, nie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.06, 23:21 wynika, że muszą mieć na wszystkie sprawy identyczne spojrzenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szczygieł Re: Ekskluzywny apartamentowiec powstaje przy kra IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.01.06, 17:06 Szcygieł z Polsat-u wylądował swoim helikopterem na dachu i zaczął swój program.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sand Te 3 wizualizacje to jest DRAMAT IP: *.cl.ad / 193.108.34.* 09.01.06, 17:25 Nie wiem jak mozna cos takiego "wystawic". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sand Re: Te 3 wizualizacje to jest DRAMAT IP: *.cl.ad / 193.108.34.* 09.01.06, 17:26 Chodzi mi oczywiscie o budynki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cogucique Re: Ekskluzywny apartamentowiec powstaje przy kra IP: *.21-136-217.adsl.skynet.be 09.01.06, 20:33 Wnioskujac z rozmaitych wypowiedzi, nie ma spolecznej akceptacji do powstajacego tworu pod Wawalem. Moze znajdzie sie posrod krakowskiej gawiedzi jakis dzielny Krak ktory zawalczy o honor dziewic rzucanych na pastwe tego okrutnego smoka. Tak mi teskno do tej pieknej krakowskiej legendy... ojoj! Bezsprzecznie nie dorownuje on krakowskiej neo-mandze a zatem byloby niesprawiedliwym przypisywac autorstwo tego stwora tak wybitnemu i szanowanemu w srodowisku tworcy i kompanionowi Mistrza. Kogo zatem ganic. A moze bysmy tak najmilsi, spojrzeli krytycznie na samych siebie, bos przeciez to my wybieramy naszych edyli, naszych drogich kogucikow, niech walcza o "sustainable development" tworzac tak nowatorska urbanistyke i architekture. A moze bnedziemy sie mogli wkrotce znowu pochwalic na najblzszej Swiatowej Exhibition? Badzmy dumni ze nasz Krakowski Grod, slynacy z wspaniaej uczelni ksztalcacej najwybitniejszych architektow w kraju, zabuduje wislane berly wspaniala nowoczesna "inteligentna" architektura... Odpowiedz Link Zgłoś
zielonki Chyba że Budostal-3 ekskluzywnie upadnie do tego 09.01.06, 20:46 Chyba że Budostal-3 ekskluzywnie upadnie do tego czasu. Na razie mają chyba postępowanie układowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dysten Daj Bóg! Nie żeby upadł, tylko szybko się wyrypał IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.06, 23:18 Koszmar nad koszmary. A gdzie wojewódzki konserwator zabytków? Jak zwykle w d...e ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Int Widok? Dla kogo? IP: *.autocom.pl 10.01.06, 17:49 A jak "to - to" będzie wyglądało od strony Wawelu? Goście zagraniczni? Najwięcej gości zagranicznych jest na Wawelu i nie muszą oglądać takiego szkaradztwa. W tym momencie nie mam czasu, ale przypilnuję tej sprawy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Int NAZWISKO ARCHITEKTA! TO NIE MOŻE BYĆ TAJEMNICĄ! IP: *.autocom.pl 10.01.06, 18:31 Uprzejmie proszę o imię i nazwisko architekta. Może to ten sam facet, albo spóła, która projektowała to, w czym my teraz mieszkamy i co z architekturą nie ma nic wspólnego (Mój syn mówi, że urwie architektowi jaja. Ma rację! Ja mu jaja oderżnę nożem "szefa kuchni"). Tygrys (jeden)w klatce w zoo ma mieć 50m kw. dla siebie i wysokość klatki 4 metry! Tu zaprojektowano apartamentowiec? (póki co nie wiem ,jakie luksusy są wewnątrz, mogę jedynie założyć, że tam będzie to samo, co w blokowisku) wszystko jedno czy z widokiem na Wawel, czy nie . Jeszcze raz uprzejmie proszę o nazwisko architekta. To absolutnie nie może byż tajemnicą. Teren pod budowę już równają? Zgoda jest? To najwyższy czas podać nazwisko architekta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Norbert PASKUDZTWO! IP: *.chello.pl 11.01.06, 15:26 i to jeszcze mieszkać na lotnisku za taka kasę... paranoja. Odpowiedz Link Zgłoś