Dodaj do ulubionych

Śląsk Beskidy Igrzyska Polonijne 2006

13.01.06, 18:09
Zapraszamy do nas na kolejne zawody polonijne!
Obserwuj wątek
    • Gość: zgred Re: Śląsk Beskidy Igrzyska Polonijne 2006 IP: *.spidernet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 14.01.06, 19:19
      Do nas? A to nibt do kogo Terminal bo ja z tobą przez kupkę kamieni.
      • terminal_slawkow Re: Śląsk Beskidy Igrzyska Polonijne 2006 14.01.06, 23:10
        Do Województwa Śląskiego. (ja nie mieszkam w Sławkowie, żeby była jasność)
        • Gość: zgred Re: Śląsk Beskidy Igrzyska Polonijne 2006 IP: *.spidernet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 15.01.06, 19:36
          No nie opowiadaj bajek. Wszak logujesz się jako terminal-sławków przedstawiciel
          zhanysiałego grodu który wypiął się na własny historyczny region. A może ty z
          Katowic? lub okolic?
          • terminal_slawkow Re: Śląsk Beskidy Igrzyska Polonijne 2006 19.01.06, 10:43
            Z tobą mam tyle wspolnego, że mój dziadek urodził się w Domaniewicach równo 100 lat temu. Jednak uciekając przed galicyjską biedą wyjachał pracować w Zagłebiu.
            Ja piszę z Katowic. Tak. A Sławków jest dla mnie symbolem, że można się wyzwolić z krakowskich wpływów.
            • Gość: zgred Re: Śląsk Beskidy Igrzyska Polonijne 2006 IP: *.spidernet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 20.01.06, 20:11
              Domaniewice a co to za miejscowość? Może byś ją dokładniej zlokalizował?
              Galicyjska bieda powiadasz. Ale ta bieda zmuszała ludzi do myślenia i dbania o
              przyszłość czytaj szukania pracy albo zarobkowania na swoim. A nie siedzenia na
              tyłku i z wyciągniętą ręką czekać co państwa da wedle zasady "bo nam się należy
              bo my w kopalniach itd". Piszesz Śląsk Beskidy. Owszem ale Beskid Śląski i to
              nie cały do Śląska należy, a raczej do Księstwa Cieszyńskiego. Nazwanie Beskidu
              Żywieckiego częścią Śląska to już przesada. Prawda panie kolego?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka