Dodaj do ulubionych

Rottweiler pogryzł dziecko w domu

IP: 212.106.30.* 13.01.06, 23:17
Labradory - czyżby???
Obserwuj wątek
    • Gość: psiara Re: Rottweiler pogryzł dziecko w domu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.06, 05:06
      najbardziej agresywne są jamniki i najwięcej pogryxień jest przez jamniki oraz
      wilczury.
      • Gość: daria Goldeny? IP: *.crowley.pl 14.01.06, 09:25
        GOldeny i labradory to jedne z najlagodniejszych psow! Ja sama jestem
        wlascicielem goldena, i moje zdnaie ejst takie: jezeli ktos nie potrafi
        odpowiednio wychowac psa to niech wogole sie nie bawi w kupowanie zwierzaka, to
        nie ejst zabawka. Tak samo jest z rodzicielstwem!
        • Gość: Ej pani/nie "Ire" Re: Goldeny? IP: 81.21.194.* 14.01.06, 10:35
          Cosi się po*** redaktorce/redaktorowi. Nie wierzę by Andrzej Kłosiński
          wypowiedział taka opinię o labradorach i goldenach. Albo skrócono jego
          wypowiedź i wyszła głupota, albo też nie zapamietal redaktor/torka nazw ras i
          dopisał z "pamieci".
          Ja bardzo proszę o sprostowanie
        • Gość: Linq Re: Goldeny? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.06, 12:28
          Goldeny i Labradory agresywne??!! skad ty to czlowieku wytrzasnąłes?? To sa
          jedne z najlagodniejszych zwierzakow na swiecie, uzywane jako przewodnicy dla
          niewidomych i niepelnosprawnych, do dogoterapii z autystycznymi dziecmi!! Sam
          mam Goldena i wiem ze predzej pogryzlby samego siebie niz kogos innego.
          Radze poczytac wiecej zaim sie napisze taka bzdure i osmieszy sie na caly Kraków :)
    • Gość: TOZ Re: Rottweiler pogryzł dziecko w domu IP: 81.219.149.* 14.01.06, 13:29
      To bardzo dobrze, prawidłowo, przecież poto się trzyma Rottweilery i inne
      gryzonie w mieszkaniach, żeby gryzły domowników. Gorzej by było, jakby pogryzł
      np. mnie, na ulicy czy w parku, bo wtedy nie tylko dokopałbym do dupy
      wlaścicielowi, podbił oko i rozwalił nos, ale jeszcze wytoczyłbym kretynowi
      sprawę sądową. Dokąd takie atrakcje odbywają się w mieszkaniach to daj Boże ich
      jak najwięcej i jak najczęściej dla właścicieli, którym po tym może trochę mózg
      się powiększy.
    • Gość: OBURZONY !!!!!!!! Re: Rottweiler pogryzł dziecko w domu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.01.06, 21:13
      Czy Pan Andrzej Kłosiński zna język angielski a może przeczytał gdzieś jakieś
      wypociny i jako "specjalista" rozsiewa bzdury. Proszę "Gazetę" o sprostowanie
      bo to co on napisał to zakrawa na jakieś szyderstwo z elementarnej wiedzy o
      rasie psów Retriverów - czy to Goldenów czy Labradorów. To są najbardziej
      przyjacielskie psy na kuli ziemskiej. Prędzej kanarek zadziobałby kogoś na
      śmierć niż Labrador kogokolwiek by ugryzł.Jeśli jest jednak tak jak
      pisze "specjalista" to bardzo proszę o podanie bardzo dokładne źródła tej jego
      pseudowiedzy. Powołuje się na badania amerykańskie - proszę o wskazanie
      artykułu albo danych skąd je wziął. To się w głowie nie mieści jak można pisać
      takie brednie. Jeszcze raz proszę o sprostowanie.
      • Gość: Labrador Re: Rottweiler pogryzł dziecko w domu IP: 81.219.149.* 14.01.06, 21:30
        PAN jest oburzony a nie jest oburzony, że kretyni trzymają w mieszkaniach psy
        ras niebezpiecznych, które głupotą dostosowują się do swoich właścicieli?. PAN
        nie oburza się , że wogóle w mieszkaniach trzyma się psy, które potem
        wyprowadza się bez smyczy i kagańca, nie jest oburzony, że wszystko wokół jest
        zasrane i człowiek ślizga się na chodnikach. PAN nie widzi różnicy między wsią
        a miastem, gdzie trzymanie uciążliwych dla innych zwierząt, które szczekaniem
        zakłócają spokój nie ma żadnego uzasadnienia. A może PAN nagle zacznie mieć
        zachciankę żeby trzymać w łazience świnię, albo krowę, również miłe i nawet
        bardziej przydatne stworzonko, którego walory i inteligentne zachowanie
        zacznie z entuzjazmem opisywać?. Proponuję PANU i PANU podobnym miłośnikom
        zwierząt przenieść się na wieś i tam realizować swoje marzenia i pragnienia w
        przebywaniu wśród zwierząt. Mieszkanie w mieście i wśród ludzi ma swoje
        ograniczenia i wymaga przystosowania społecznego.
    • Gość: WSTYD !!! Re: Rottweiler pogryzł dziecko w domu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.01.06, 21:25
      Jestem oburzona opinią o labradorach pana "specjalisty".przed napisaniem czegoś
      tak bzdurnego o tych psach należałoby się podszkolić . Wstyd ,że w waszej
      gazecie wypowiadają się osoby tak niedouczone , Gdyby labradory były
      niebezoieczne nie mogłyby pracować z dziećmi autystycznymi i
      niepełnosprawnymi .Jak można straszyć ludzi , którzy nic nie wiedzą o psach tak
      głupimi sądami . Bardzo proszę Gazetę o sprostowanie i to na pierwszej
      stronie !!!!A pan "specjalista " powinien wrócić do szkoły .EWA
      • Gość: inne zdanie Re: Rottweiler pogryzł dziecko w domu IP: *.majora.net / *.internetdsl.tpnet.pl 14.01.06, 23:32
        Kilka dni temu będąc na spacerze z dobermanem (prowadziłam psa na smyczy i w
        kagańcu) miałam taką przygodę. Z naprzeciwka szedł pan z panią i wolno
        spuszczonym - bez kagańca - labradorem. I ten pies podbiegł i zaatakował mego.
        Całe szczęście, że właściciele byli w pobliżu, łapali go za co się dało i
        odciągali. Więc to chyba nie do końca tak z tą łagodnoscią
        • wodar Re: Rottweiler pogryzł dziecko w domu 16.01.06, 09:24
          Na mojej klatce mieszka piec psow a pomiedzy nimi jeden labrador. Jest to jeden
          jedyny pies, ktory potrafi zatakowac na schodach pozostale (mniejsze od niego
          czworonogi).
          Jego wlasciciel (naprawde odpowiedzialny czlowiek), aby nie byc posadzanym o
          specjalne prowokowanie swego pupila wychodzi z nim na spacery o takich porach,
          gdy ryzyko spotkania pozostalych czworonogow jest jak najmniejsze.
          Moze jednak pora zweryfikowac obiegowa opinie o totalnej lagodnosci labradorow.
          Moge natomiast stwierdzic, ze nie spotaklem do tej pory agresynego goldena.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka