Dodaj do ulubionych

ruch w okolicach obozowej

17.01.06, 21:44
Właśnie się zastanawiam nad mieskzaniem w III etapie proinsu
Jak wygląda ruch w okolicach obozowej?
Czy mocno odczuwa się hałas z kobierzyńskiej (zwłaszcza w budynku B2 wybudowanym w pierwszym etapie - budynek A kolejnego etapu będzie podobnie usytuowany).

Do przyszłych mieszkańców - nie obawiacie się o nadmierny ruch na kobierzyńskiej?

Obserwuj wątek
    • viki1974 Re: ruch w okolicach obozowej 18.01.06, 08:57
      Eeee, bez jajek :) Do Kobierzynskiej jest kawalek. Ruch na tej ulicy (ze
      wzgledu na niemoznosc jej poszerzenia)nie powninien dramatycznie wzrosnac.
      bardziej interesujace jest to jak przebiegnie Nowoobozowa. Poza tym nie wierze,
      aby przed III etapem Proinsu (tzn. pomiedzy III etapem a Kobierzynska) nie
      wybudowano jeszcze jakichs budynkow. Te budynki beda dodatkowo ograniczac
      chalas z Kobierzynskiej. Sczerze mowiac wolalbym brak nowych budynkow i wiekszy
      chalas z Kobierzynskiej niz odwrotnie :)
      Pozdrawiam!
      • marboo Re: ruch w okolicach obozowej 20.01.06, 23:46
        Witam przyszłych sąsiadów,

Co do położenia osiedla wydaje mi sie że nie jest źle. Odległość od ulicy
        Kobierzyńskiej jest spora. Natomiast projekt połaczenia ulicy Obozowej został
        odrzucony, więc w bezpośredniej bliskosci osiedla nie będzie większych dróg.

Odległość do przyszłej Nowoobozowej jest mniej więcej taka sama jak do
        Kobierzyńskiej, czyli dość duża. W dodatku mam wątpliwości co do planowanej
        wielkości Nowoobozowej. Między blokami Soboli a domkami jednorodzinnymi jest
        mało miejsca.

Polecam oglądnięcie map, które wyszperałem kiedyś na forum. Widać co i jak
        (waski żółty pas sąsiadujący z etapem II to bodajze własność miasta na którym
        ma być droga).

Link do map: ultima.cafe150.com/

Pozdrawiam
        • mjarecki Re: ruch w okolicach obozowej 28.01.06, 14:15
          Super mapki... troszke nieaktualne ale fajne. Dzieki za linka.

Dolaczam sie do poprzednikow ze chyba raczej hasla nie powinien byc za wielki. Zwlaszcza w budynku C.

Ja najbardziej boje sie halasu jaki bedziemy mieli od poludniwej i wschodniej strony kiedy juz zaczna sie tam kolejne budowy... bo chyba nikt nie wierzy ze tam powstanie park... choc bylo by baaaardzo milo! Moze by taki projekt zaproponowac w Urzedzie Miasta?? (tyle ze ja nie umiem go przygotowac :( tak wiec moze ktos sie tego podejmie!!)

Pozdrawiam i optymistycznie patrze w przyszlosc!!

Marcin

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka