Gość: zenek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.01.06, 21:41 Koscioł jest bogaty a państwo chce mu remontować pałace i na to są pieniądze Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: krakus Re: SKOZK chce dofinansować renowację papieskich IP: *.statefarm.com 19.01.06, 21:49 Sila moze z ramy nie plynie ale myslalem ze renowacja polega na pozostawieniu autentycznego biektu a nie wymianie go na nowy. To tak jakby "szczerbiec" wyrzucic a w zamian wystawiac jakis miecz nowke. Bedizemy mieli piekne okno tylko ze to juz nie bedzie to OKNO. PS jako nastepny krok proponuje zerwac arrasy i powiesic nowe wykladziny podlogowe w fajne wzorki, bo stare takie troche zuzyte juz sa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kucyk Re: SKOZK chce dofinansować renowację papieskich IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.01.06, 22:08 Niech dofinansuje remont domów dziecka . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MatkaHuta Re: SKOZK chce dofinansować renowację papieskich IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.06, 23:06 A co sie stanie ze zdemontowana framuga i szklem z okna? Ktore muzeum to wezmie? Muzeum Inzynierii Miejskiej! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lol [...] IP: *.stanet.pl / *.stanet.pl 20.01.06, 01:05 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ut żenada IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.01.06, 07:53 mysle, ze duza w tym zasluga prof. Ziejki, ktory po przasnym rektorowaniu znalazl sobie kolejna posadke. To jest mozliwe tylko w Krakowie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rick Re: żenada IP: 82.160.241.* 20.01.06, 12:49 Ziejka mógłby już odejść na emeryturę bo nedługo wejdzie do tyłka klechom. Niech sponsoruje ale ze swoich pieniędzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gabrysia Re: żenada IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.01.06, 15:23 Ziejka jak chce się podlizać czarnym to niech dofinansuje ze swojej pensji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: SKOZK chce dofinansować renowację papieskich IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.01.06, 08:56 Zostawcie to Jedno Jedyne!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bell Re: SKOZK chce dofinansować renowację papieskich IP: 82.160.241.* 20.01.06, 12:38 Co chcesz się modlić do ramy -lepiej czyń jakieś dobre uczynki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rbrt Re: SKOZK chce dofinansować renowację papieskich IP: *.nowa-wies.sdi.tpnet.pl 20.01.06, 11:29 Lepiej powłazić w d*p* kościołowi dając kasę na coś na co sam mógłby wyłożyć, niż dofinansować odnowę Rynku. Ludzie, czy wy już nic poza kościołem nie widzicie?!? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Włodek Re: SKOZK chce dofinansować renowację papieskich IP: 82.160.241.* 20.01.06, 12:42 Przecież kościół jest taki biedny w naszym kraju.Księża jeżdżą na osiołkach to trzeba im pomóc biedakom. Odpowiedz Link Zgłoś
jarema6 Re: SKOZK chce dofinansować renowację papieskich 20.01.06, 16:29 Ziejka, będąc rektorem UJ wykazał się skrajną niekompetencją w sprawach finansowych. Godził się na każdą cenę za inwestycje, w wyniku czego inwestorzy np. w campusie brali większe pieniądze niż zapisane to było w przetargach. Przy budowie Auditorium Maksimum, jednak przegięli, chcąc prawie dwa razy tyle. Miernota Ziejka by się na to zgodził, ale zablokował go senat UJ. Teraz ten mierny karierowicz wydaje nasze pieniądze, tylko by przypodobać się biedakom z franciszkańskiej, no i otrzymać następne zaszczyty. A to Polska właśnie, w której roi się od pseudo autorytetów, zyjących na koszt podatnika Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawel Re: SKOZK chce dofinansować renowację papieskich IP: *.autocom.pl 20.01.06, 20:48 abstrahując od argumentów trącących złośliwością pod adresem kościoła (sam jestem niewieżący) to całkiem obiektywnie mówiąc są bardziej zaniedbane zabytki niż pałac biskupi - ten wcale nie wygląda na zniszczony - nie widzę żadnego wstydu w pokazaniu go XVI. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dystnas Re: SKOZK chce dofinansować renowację papieskich IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.06, 07:33 zrobiło mi się przykro i głupio, bo że SKOZK jest instytucją nie-halo to wiemy, od lat. Kolesie kolesiów rozdają sobie zadania, krewni jednych podejmują sprawy drugich... ale... cóż nie stoi tej podłodze, bywam tam często i podłoga jest normalna. Okno od strony okna normalne, a nwet lepsze niż w pobliskich szkołach, gdzie wypadaja kwatery wprost na ulice, i by nie doszło do nieszczęście zostały zabite gwoździami. Znam szkoły, gdzie podłogi są przybite gwoździami do podłoża, bo klepki piór nie mają. Poczytajcie biuletyn SKOZK - to dobiero hipokryzja... jednym dają, z drugim z tych samych powodów nie dają. Nie mają żadnego planu swoich działań, na nic nie można liczyć za rok za dwa - nawet jeżeli czekasz po dwa trzy lata, to mozna by sądzić, że jakas kolejka obowiazuje. A tu nic, co sprytniejszy, co głosniejszy i bardziej utytułowany - ten zmienia wszystko i ma bonusa. SKOZK jest zapleczem do finansowania kościoła. Instytucje państowe nie mają szans, a instytucje pozytku publicznego niezwiązane z dyrechtorami, władcami, krakusami o wielkich w ich mniemaniu nazwiskach, profesorami, rektorami - zostaja od lat na lodzie, nikt nie zauważa tych najmniejszych... zwyczajnych ludzi i ich potrzeb. Oni sami sobie przyznają - zasiadają w SKOZK i sobie przyznają. Ta instytucja jest do finansowania swoich członków. Szum pawich piór... pawie pióra ładne... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czytelnik Re: SKOZK chce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.06, 09:52 jak może ks. Fidelus sam sobie przyznawać pieniądze. Jak moga byc befeficjenci członkami gremium - SKOZK, które przyznaje sobie pieniądze. Z jednej strony Kurz z WL - członek SKOZK, Fidelus - kuria i Kościół Mariacki i SKOZK, Ziejka - UJ i SKOZK... - a może NIK, by sie tym zainteresował. Uczono mnie, że nie wypada. Moja mama mnie uczyła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kawka Re: SKOZK chce dofinansować renowację papieskich IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.01.06, 14:54 Ale z tego Ziejki liżypupa be mydła by wszedl do ;' Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przewodnik Re: SKOZK chce dofinansować renowację papieskich IP: *.crowley.pl 21.01.06, 18:37 ja bardzo chetnie zgodze sie przyjac papieza, niech tylko SKOZK wybuduje mi wille pod wawelem, a potem co rok niech ja odnawia, bo to przeciez bylby wstyd jakby wszystko nie bylo nowe... teraz powaga: sa chyba pilniejsze wydatki w krakowie: renowacja chocby zabytkowych kosciolow, obrazow, rzezb, a jak to sie skonczy to niech panstwo (tak panstwo, bo przeciez ten komitet dziala z panstwowych pieniedzy) zajmie sie budowa dróg, mostów, kladek, remontem szkól, inwestycjami w oswate, ale na litosc boska tylko nie remonty rezydencji biskupów!!!!! wymiane okien, moze jeszcze nowe podlogi, plytki w lazience i serwis do herbaty???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maluczki nikt Prośba do bł. Jana Pawła II IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.06, 21:34 Ojcze Św., spraw, by nasz placówka otrzymała konieczne środki na remont, nie możemy już dłużej pracować, od wielu, wielu lat staramy sie o środki ze SKOZK - nigdy nam sie nie udało, nigdy nas nikt nie zauważł. Ty wiesz, ja bardzo potrzebujemy tych pieniędzy, ile nakazów niewyrobionych jest, ile służb sie czepia. Nikt nam nie chce pomóc. Pomóż choć Ty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: <<<<>>>> Liczysz na cud chyba? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.06, 12:14 Odpowiedz Link Zgłoś