Dodaj do ulubionych

fryzjer damski na Ruczaju

20.01.06, 21:08
Tak jak w temacie, szukam dobrego fryzjera/ki na Ruczaju.
Obserwuj wątek
    • ma_emi Re: fryzjer damski na Ruczaju 23.01.06, 10:56
      POlecam salon fryzjerski "Trendy" na Chmieleńcu od strony Bobrzyńskiego. Jest
      niedawono otwarty (w grudniu zeszłego roku). Używają kosmetyków Wella. Jest
      bardzo miła atmosfera. Możesz zabrać ze sobą dziecko-jest kącik, gdzie może
      rysować, bawić się klockami lub oglądać bajki. (Moja córeczka zażyczyłą sobie
      lizaka i zaraz jedna z pań pobiegła do sklepiku i przyniosła...). Chwilowo nie
      mam przy sobie wizytówki, ale w następnym poście napiszę telefon.
      • ma_emi Re: fryzjer damski na Ruczaju-namiary 26.01.06, 10:21
        Zgodnie z obietnicą podaję namiary: Ul.Chmieleniec 2A/3, tel 0-12 2636267
        otwarte pn-pt 8-21, sob. 8-18
        • likus1 Re: fryzjer damski na Ruczaju-namiary 26.01.06, 15:52
          Dzieki. Sprawdzę w najblizszym czasie.
          • uffa1 Re: fryzjer damski na Ruczaju-namiary 26.01.06, 20:32
            Ja tez bardzo polecam TRENDY na Chmielencu.
            Z fryzury jestem bardzo zadowolona, fryzjera obciela wlosy bardzo dobrze,
            fryzura wyglada fajnie nie tylko po wyjsciu od fryzjera :).
      • 101010a Re: fryzjer damski na Ruczaju 26.01.06, 21:29
        A ja polecam Inspiracje,tez na Chmieleńcu ,super atmosfera i super mialam
        kolorek ,a też zastanawiałam sie który z salonów wybrać,bo po opisach było
        różnie ,powiem szcerze mieszkam od kllku tygodni i szukałam też blisko
        fryzjera,poszłam pierwsze do Trendy bo tak zachwalane ale pani zrobiła mi
        marchewe na głowie!!! uważam ze trzeba próbować bo każdemu co innego
        odpowiada.Ja znam tylko numer do salonu 012 268 8823,pozderawiam
    • marekjkt Re: fryzjer damski na Ruczaju 13.02.06, 22:58
      Ostrzegam waszych braci, mężów i synów (mężczyzn generalnie) przed fryzjerem na
      Szuwarowej 1, przy Escadzie.
      Strzygą ekstremalnie szybko: maszynka w niecałe 5 minut. Kosztuje to 20 zł.
      Następna wizyta u innego fryzjera kończy się jego totalnym ubawem z pytaniem:
      "kto Pana tak urządził....." nie wspominając o tym, że do tej następnej wizyty,
      wszyscy pytają, czy sam się wystrzygłeś....
      nie rozumiem jednego: czy to centrum usługowe pretenduje do nagrody najgorszego
      w Krakowie?? mam na myśli fryzjera i nasz szanowny sklepik spożywczy....
      • amb25 Re: fryzjer damski na Ruczaju 18.02.06, 21:07
        W 100% zgadzam się. Byłam tam dwa razy. Pierwszy raz samo obcięcie bardzo
        dobrze, Ale po jakiś dwóch godzinach moje włosy zaczęły wyglądać jakbym wyszła
        spod prysznica. Zaznaczam że w tym czasnie nie padało i w ogóle nie zbliżałam
        się do wody. Ciekawe czego ona użyła. Drugi raz wystarszyłam się jak tylko
        zobaczyłam się w lustrze. Obcinała mnie ta sama osoba, znacznie krócej niż
        poprzednio, to fakt, miało być tak samo, a było zupełnie inaczej. Koszmar.
        Nie polecam do bardzo miłej Pani w okolicach sklepu "A gu gu". Degażowanie
        włosów nie jest ich wycieniowaniem, a raczej wycięciem w schodki.
        Sprawdziłam także zakłady fryzjerskie w starych blokach przy ul. Kobierzyńskiej
        (w jednym z nich bardzo fajnie obcięli mojego 2 letniego syna). W jednym panie
        nie wie co to jest (ani najwyraźniej jak to wykonać) : asymetryczna grzywka. W
        drugim Pani nie uznaje cieniowania grzywki przy półdługich włosach, więc fryzura
        była ciężka i nie chciała się układać. Rółnież pani w Tesco lubuje się w
        cięzkich, przytłaczających grzywkach.
        Znalazłam za to dobrą fryzjerkę prawie w centrum. Z wyglądu nie dałabym 10
        groszy za to, że obetnie dobrze. Ale byłam u niej kilka razy i zawsze byłam
        zadowolona. Obcina super.
        • marekjkt Re: fryzjer damski na Ruczaju 19.02.06, 00:41
          amb25:

jeśli potrzebujesz tak zaawansowanego fryzjera, to gorąco polecam ci salon Roman
          na gołębiej. a tam fryzjera Darka. Koleś jest rewelacyjny i uwielbia cuda typu
          asymetria, degaże itd
          Najbardziej podoba mi się, jak inne kobity stoją i czekają na klientów, a ten
          20-letni koleś ma kolejkę klientów.
          Ostatnio widziałem u niego Anne Dymną więc pewnie nie będziesz narzekać.
          Ja do niego chadzam już od roku i za każdym razem znajomi chwalą fryzurę.
          • ma_emi Re: fryzjer damski na Ruczaju 20.02.06, 15:34
            Zgadzam się, że "Roman" jest bardzo profesjonalny (chodziłam przez pewien czas
            do salonu przy Krakowskiej-p. Halinka). Ma jednak dwie wady nie jest na Ruczaju
            i jest o 50% droższy niż na Ruczaju.
            Pozdrawiam
            • marekjkt Re: fryzjer damski na Ruczaju 21.02.06, 13:53
              To tak jak z produktami "tanio i pewnie" i innymi tego typu, a na przykład
              płatkami śniadaniowymi Nestle.....
              • ma_emi Re: fryzjer damski na Ruczaju 21.03.06, 15:37
                Nie chodziło mi o tanio i pewnie ani o płatki śniadaniowe.

Chodziło mi o to, że w Romanie płacisz za to,że to jest Roman i że cena usługi
                obejmuje czynsz przy Gołębiej czy Krakowskiej.
                Chodziło mi też o to, że to żadna sztuka wydać na strzyżenie włosów krótkich i
                ich modelowanie 70 zł.(bez bajerów i farb).
                Chodziło mi też o to, że temat postów brzmiał : fryzjer na Ruczaju.

A ty zaraz o płatkach śniadaniowych.
          • amb25 Re: fryzjer damski na Ruczaju 24.02.06, 21:31
            Dziękuję Ci za namiary na p. Darka. Jak będę w Krakowie to na pewno skorzystam,
            bo dobry fryzjer to skarb. Tutaj na razie takiego nie znalazłam.
            Może trochę narzekam na zdecydowaną większość fryzjerów i fryzjerek, może oni
            wcale tacy źli nie są, ale przed przeprowadzką do Krakowa przyzywczaiłam się do
            perfekcyjngo obcięcia i wszelkie "fuszerki i niedoróbki" strasznie mnie denerwują.
            Jeszcze raz dziękuję.

• marekjkt Re: fryzjer damski na Ruczaju 09.03.06, 13:41
              nie ma sprawy
              polecam sie na przyszlosc
              • prendilo Co do pana Darka 19.03.06, 20:38
                Mam pytanie.Ile bierze za standard. Tj umycie sciecie modelowanie? A ile za
                polozenie farby? Jak jest problem z udzieleniem informacji na forum, bardzo
                prosze na priv.JEstem zaiteresowaa, bo juz od dawna poszukuje dobrego fryzjera.
                Pozdrawiam.
    • ruczaj86 Re: fryzjer damski na Ruczaju 20.03.06, 19:28
      ja od pewnego czasu chodzę na starą tandetę i jestem zadowolona strzyżenie
      damskie tylko 10 złotych
    • aniawiert Re: fryzjer damski na Ruczaju 22.09.16, 21:26
      Także polecam salon TRENDY Chmieleniec. świetny personel i fajna atmosfera. Efekty strzyżenia i farbowania zawsze są doskonałe.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka