likus1 20.01.06, 21:08 Tak jak w temacie, szukam dobrego fryzjera/ki na Ruczaju. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ma_emi Re: fryzjer damski na Ruczaju 23.01.06, 10:56 POlecam salon fryzjerski "Trendy" na Chmieleńcu od strony Bobrzyńskiego. Jest niedawono otwarty (w grudniu zeszłego roku). Używają kosmetyków Wella. Jest bardzo miła atmosfera. Możesz zabrać ze sobą dziecko-jest kącik, gdzie może rysować, bawić się klockami lub oglądać bajki. (Moja córeczka zażyczyłą sobie lizaka i zaraz jedna z pań pobiegła do sklepiku i przyniosła...). Chwilowo nie mam przy sobie wizytówki, ale w następnym poście napiszę telefon. Odpowiedz Link Zgłoś
ma_emi Re: fryzjer damski na Ruczaju-namiary 26.01.06, 10:21 Zgodnie z obietnicą podaję namiary: Ul.Chmieleniec 2A/3, tel 0-12 2636267 otwarte pn-pt 8-21, sob. 8-18 Odpowiedz Link Zgłoś
likus1 Re: fryzjer damski na Ruczaju-namiary 26.01.06, 15:52 Dzieki. Sprawdzę w najblizszym czasie. Odpowiedz Link Zgłoś
uffa1 Re: fryzjer damski na Ruczaju-namiary 26.01.06, 20:32 Ja tez bardzo polecam TRENDY na Chmielencu. Z fryzury jestem bardzo zadowolona, fryzjera obciela wlosy bardzo dobrze, fryzura wyglada fajnie nie tylko po wyjsciu od fryzjera :). Odpowiedz Link Zgłoś
101010a Re: fryzjer damski na Ruczaju 26.01.06, 21:29 A ja polecam Inspiracje,tez na Chmieleńcu ,super atmosfera i super mialam kolorek ,a też zastanawiałam sie który z salonów wybrać,bo po opisach było różnie ,powiem szcerze mieszkam od kllku tygodni i szukałam też blisko fryzjera,poszłam pierwsze do Trendy bo tak zachwalane ale pani zrobiła mi marchewe na głowie!!! uważam ze trzeba próbować bo każdemu co innego odpowiada.Ja znam tylko numer do salonu 012 268 8823,pozderawiam Odpowiedz Link Zgłoś
marekjkt Re: fryzjer damski na Ruczaju 13.02.06, 22:58 Ostrzegam waszych braci, mężów i synów (mężczyzn generalnie) przed fryzjerem na Szuwarowej 1, przy Escadzie. Strzygą ekstremalnie szybko: maszynka w niecałe 5 minut. Kosztuje to 20 zł. Następna wizyta u innego fryzjera kończy się jego totalnym ubawem z pytaniem: "kto Pana tak urządził....." nie wspominając o tym, że do tej następnej wizyty, wszyscy pytają, czy sam się wystrzygłeś.... nie rozumiem jednego: czy to centrum usługowe pretenduje do nagrody najgorszego w Krakowie?? mam na myśli fryzjera i nasz szanowny sklepik spożywczy.... Odpowiedz Link Zgłoś
amb25 Re: fryzjer damski na Ruczaju 18.02.06, 21:07 W 100% zgadzam się. Byłam tam dwa razy. Pierwszy raz samo obcięcie bardzo dobrze, Ale po jakiś dwóch godzinach moje włosy zaczęły wyglądać jakbym wyszła spod prysznica. Zaznaczam że w tym czasnie nie padało i w ogóle nie zbliżałam się do wody. Ciekawe czego ona użyła. Drugi raz wystarszyłam się jak tylko zobaczyłam się w lustrze. Obcinała mnie ta sama osoba, znacznie krócej niż poprzednio, to fakt, miało być tak samo, a było zupełnie inaczej. Koszmar. Nie polecam do bardzo miłej Pani w okolicach sklepu "A gu gu". Degażowanie włosów nie jest ich wycieniowaniem, a raczej wycięciem w schodki. Sprawdziłam także zakłady fryzjerskie w starych blokach przy ul. Kobierzyńskiej (w jednym z nich bardzo fajnie obcięli mojego 2 letniego syna). W jednym panie nie wie co to jest (ani najwyraźniej jak to wykonać) : asymetryczna grzywka. W drugim Pani nie uznaje cieniowania grzywki przy półdługich włosach, więc fryzura była ciężka i nie chciała się układać. Rółnież pani w Tesco lubuje się w cięzkich, przytłaczających grzywkach. Znalazłam za to dobrą fryzjerkę prawie w centrum. Z wyglądu nie dałabym 10 groszy za to, że obetnie dobrze. Ale byłam u niej kilka razy i zawsze byłam zadowolona. Obcina super. Odpowiedz Link Zgłoś
marekjkt Re: fryzjer damski na Ruczaju 19.02.06, 00:41 amb25: jeśli potrzebujesz tak zaawansowanego fryzjera, to gorąco polecam ci salon Roman na gołębiej. a tam fryzjera Darka. Koleś jest rewelacyjny i uwielbia cuda typu asymetria, degaże itd Najbardziej podoba mi się, jak inne kobity stoją i czekają na klientów, a ten 20-letni koleś ma kolejkę klientów. Ostatnio widziałem u niego Anne Dymną więc pewnie nie będziesz narzekać. Ja do niego chadzam już od roku i za każdym razem znajomi chwalą fryzurę. Odpowiedz Link Zgłoś
ma_emi Re: fryzjer damski na Ruczaju 20.02.06, 15:34 Zgadzam się, że "Roman" jest bardzo profesjonalny (chodziłam przez pewien czas do salonu przy Krakowskiej-p. Halinka). Ma jednak dwie wady nie jest na Ruczaju i jest o 50% droższy niż na Ruczaju. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
marekjkt Re: fryzjer damski na Ruczaju 21.02.06, 13:53 To tak jak z produktami "tanio i pewnie" i innymi tego typu, a na przykład płatkami śniadaniowymi Nestle..... Odpowiedz Link Zgłoś
ma_emi Re: fryzjer damski na Ruczaju 21.03.06, 15:37 Nie chodziło mi o tanio i pewnie ani o płatki śniadaniowe. Chodziło mi o to, że w Romanie płacisz za to,że to jest Roman i że cena usługi obejmuje czynsz przy Gołębiej czy Krakowskiej. Chodziło mi też o to, że to żadna sztuka wydać na strzyżenie włosów krótkich i ich modelowanie 70 zł.(bez bajerów i farb). Chodziło mi też o to, że temat postów brzmiał : fryzjer na Ruczaju. A ty zaraz o płatkach śniadaniowych. Odpowiedz Link Zgłoś
amb25 Re: fryzjer damski na Ruczaju 24.02.06, 21:31 Dziękuję Ci za namiary na p. Darka. Jak będę w Krakowie to na pewno skorzystam, bo dobry fryzjer to skarb. Tutaj na razie takiego nie znalazłam. Może trochę narzekam na zdecydowaną większość fryzjerów i fryzjerek, może oni wcale tacy źli nie są, ale przed przeprowadzką do Krakowa przyzywczaiłam się do perfekcyjngo obcięcia i wszelkie "fuszerki i niedoróbki" strasznie mnie denerwują. Jeszcze raz dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś
marekjkt Re: fryzjer damski na Ruczaju 09.03.06, 13:41 nie ma sprawy polecam sie na przyszlosc Odpowiedz Link Zgłoś
prendilo Co do pana Darka 19.03.06, 20:38 Mam pytanie.Ile bierze za standard. Tj umycie sciecie modelowanie? A ile za polozenie farby? Jak jest problem z udzieleniem informacji na forum, bardzo prosze na priv.JEstem zaiteresowaa, bo juz od dawna poszukuje dobrego fryzjera. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
ruczaj86 Re: fryzjer damski na Ruczaju 20.03.06, 19:28 ja od pewnego czasu chodzę na starą tandetę i jestem zadowolona strzyżenie damskie tylko 10 złotych Odpowiedz Link Zgłoś
aniawiert Re: fryzjer damski na Ruczaju 22.09.16, 21:26 Także polecam salon TRENDY Chmieleniec. świetny personel i fajna atmosfera. Efekty strzyżenia i farbowania zawsze są doskonałe. Odpowiedz Link Zgłoś