basiasl 23.01.06, 16:32 Czy ktoś z Was podpisał umowę z tą firmą na mieszkanie w tej inwestycji? Jakie macie doświadczenia we współpracy z tą firmą. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: zdoświadczenia Re: DK Development - Cztry Korony - Pilotów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.01.06, 19:40 nie polecam!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
basiasl Re: DK Development - Cztry Korony - Pilotów 23.01.06, 20:35 Dlaczego nie polecasz? Padaj jakieś konkrety. Obecnie jestem na etapie rozmów i nie końca podoba mi się traktowanie klientów przez pracowników biura sprzedaży. Zastanawiam się czy nie chadzi tu czasmi o wyciągnięcie jak największej wpłaty. Dziękuję za info. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tencopoprzednio Re: DK Development - Cztry Korony - Pilotów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.01.06, 23:26 witam, czy mają akt własności!!!!??? pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gs Re: DK Development - Cztry Korony - Pilotów IP: *.ghnet.pl 23.01.06, 23:53 DK Development to nie jest dawna BUMA? Jeśli tak - to już pierwszym ostrzeżeniem powinien być fakt, że firma zmieniła jakiś czas temu nazwę. Byli tak "znani" że pod marką BUMA nie byli już w stanie sprzedawać mieszkań. Co do konkretów - wybierz się na Polanę Żywiecką (Kułakowskiego, Cesarza, Krępy) i popytaj mieszkańców o opinie. Kupiłem, mieszkałem na szczęście już sprzedałem. Użerałem się z nimi - jakość wykonania wołała o pomstę do nieba - w technologii szkieletowej potrafili zrobić podłogę gdzie środek był jakieś 2cm niżej niż boki. Podobnie ściany. Klej do płytek kładzionych na balkonie lepiej trzymał od wylewki - jak moi pracownicy chcieli jedną oderwać to odleciała z dużym kawałkiem betonu. A w trakcie budowy sąsiedniego budynku przewróciły się fundamenty - przy czym pracownik BUMY pytany o to uznał że to nic takiego i przecież się zdarza. Drogi robiliśmy sami - mimo że firma sprzedając zapewniała że ma umowę z miastem i będą zrobione, mało tego - na dokumencie odbioru budynku było zobowiązanie BUMY do wykonania. Nie zrobili i już - stwierdzili że pracownik podpisując to zobowiązanie (urzędowy dokument!!!) po prostu się pomylił i nie wiedział co podpisuje. A jeśli mimo wszystko zdecydujesz się, na wszystko bierz papiery. Czekałem ponad miesiąc na podstawowe dokumenty potrzebne do kredytu a jak przyszło co do czego to BUMA wyparła się tego, że chciałem je dostać. I naliczyli odsetki za opóźnienie wynikłe z opieszałości ich pracownika. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zgadzam się Re: DK Development - Cztry Korony - Pilotów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.01.06, 17:31 Niekompetencja pracownika sprzedaży tyczy sie to jednej osoby(zrezygnowałem z zakupu, gdyż umowa jest bublem i nic nie można w niej zmienić.Nie mają aktu własności tzn mają, ale są współwłaścicielem gruntu, a więc z kredytu nici. Nie będę opisywał szczegółów,ale powiem szczerze projekt może wart tych pieniędzy, ale nie nerwów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pojenformowany Re: DK Development - Cztry Korony - Pilotów IP: *.chello.pl 24.01.06, 18:08 DK -to nie Buma. Kiedyś byli związani personalnie i kapitałowo ale rozstali się. DK buduje w technologii tradycyjnej a nie systemie szkieletowym. Wydajecie kupę forsy na mieszkania a nie chce wam się sprawdzic firmy chocby w KRS, dowiedziec sie kto jest w zarządzie, kto udzialowcem lub właścicielem. Popytajcie ludzi z innych osiedli zbudowanych przez DK, zajrzyjcie chocby na tym forum na watki o wisniowo-czeresniowych sadach. Popyt na mieszkania jest taki, ze deweloperzy sprzedaja lokale "na pniu", nie mając nawet pozwolenia na budowę, czy załatwionych do końca spraw z własnością gruntu. Stefan Kisielewski opowiadał,że pewien starszy znajomy powiedział mu kiedyś przy wódce:" Pamiętaj Stefciu, zebyś zawsze w życiu bardzo uważał!". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gs Re: DK Development - Cztry Korony - Pilotów IP: *.ghnet.pl 24.01.06, 19:10 > DK -to nie Buma. Kiedyś byli związani personalnie i kapitałowo ale rozstali się Ten sam adres, ci sami ludzie tylko firma inna. A BUMA (jeśli chodzi o mieszkania) już nie istnieje - nic nie buduje, nic nie sprzedaje. Przypadek? Twierdzisz że "kiedyś" byli związani personalnie. Ok. Może i nie są - ale chyba najgorszych pracowników zabrali ze sobą. Bo na targach w Sokole zwróciłem właśnie uwagę na osobę prezentującą ofertę DK - jedna z najbardziej bezczelnych i kłamliwych pracownic z BUMY. I jeszcze jedno - BUMA też zaczynała od super inwestycji i super referencji. A potem jechali na opinii olewając totalnie wszystko i wszystkich. Dla mnie jako byłego ich klienta nie miałoby znaczenia przekształcenie się z B w D. Nie można oczekiwać że ci sami ludzie będą lepiej traktować klientów tylko dlatego że zmienili nazwę i technologię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: DK Development - Cztry Korony - Pilotów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.06, 19:44 powiem szczerze, ze mnie zatkalo, jak przeczytalam niektore posty w tym watku ja zdecydowalam sie juz na zakup mieszkania w czterech koronach przekonala mnie lokalizacja i zadowolenie ludzi z czeresniowego sadu (zajrzyjcie na ich dlugasny watek) jesli chodzi o obsluge, to mialam do czynienia ze wszystkimi osobami z dk i jestem bardzo zadowolona za kazdym razem przesiedzialam w biurze bardzo dlugi czas i za kazdym razem spotkalam sie z uprzejmym przyjeciem zadawalam dziesiatki mniej lub bardziej madrych pytan, na ktore zawsze otrzymalam rzeczowe odpowiedzi, udzielone zreszta w spokojny i cierpliwy sposob przez danego pracownika biura dokumenty do kredytu zostaly przygotowane w 3 dni po tym, jak napisalam w tej sprawie maila na adres biura kiedy odbieralam dokumenty, zostalo mi wyjasnione dokladnie, czego ktory dokument dotyczy i o co w nim chodzi jesli chodzi o problemy z wykonaniem, to sie troche zmartwilam ale cieszy mnie jak zagladam na plac budowy a tam robotnicy od 7 rano biegaja - mam nadzieje, ze wszystko bedzie ok a jesli chodzi o obsluge - bylam u kilku innych deweloperow i nigdzie nie zostalam przyjeta tak kompetentnie i uprzejmie mam nadzieje, ze ten nasz watek o czterech koronach sie rozwinie, bo jestem zywo zainteresowana losami mojego nowego mieszkania :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kredyt Re: DK Development - Cztry Korony - Pilotów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.01.06, 17:36 witam, jedyny bank w tym momencie co udzieli kredytu na tą inwestycję to WBK Pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: DK Development - Cztry Korony - Pilotów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.06, 22:10 hmm... ciekawe ja biore w pko bp i nie mam z tym zadnych problemow bylam w 2 oddzialach pko bp i w jednym to nawet nie chcieli dokumentow od dk (tzn. wypisu z ksiag czy krs-u), bo mowili ze z nimi wspolpracuja (pko z dk), ze daja kredyty ludziom, ktorzy chca kupic w dk na os. cztery korony i ze maja juz wszystkie dokumenty od dk i wszystko z ta inwestycja jest w porzadku dlaczego wiec twierdzisz, ze tylko wbk to sfinansuje? Odpowiedz Link Zgłoś
malgos100 Re: DK Development - Cztry Korony - Pilotów 28.01.06, 22:14 dzwonil do mnie z BGZ ze tez dają pozytywną decyzje - a warunki zwłaszcza w PLN mają bardzo atrakcyjne (zwłaszcza gdy nie ma się zyt duzego wkładu własnego) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Radi Re: DK Development - Cztry Korony - Pilotów IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 10.08.06, 11:16 Mam dokładnie takie same spostrzeżenia. W siedzibie firmy DK nie ma problemu z załatwieniem czegokolwiek. Nie sądzę również, żeby tak poważna firma jak Chemobudowa, która robiła naprawdę imponujące inwestycje zostawiła po sobie przeciekający dach. Jacyś przyszli sąsiedzi się może wypowiedzą? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Moro Re: DK Development - Cztry Korony - Pilotów IP: *.emu.int.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 14.08.06, 12:49 DK miesci sie Bumie- wiem bo pracuje w tym samym budynku, jesli to nie ta sama firma pod inna nazwa to przypadek naprawde daje klam rachunkowi prawdopodobienstwa.Podczas poszukiwan mieszkania rozmawialem z pracownikami na targach- olewanie klienta ktory zaplaci za m2 ponad 6000PLN spowodowalo (+ inf. z forum)ze jestem klientem innego dewelopera.Poza tym te korony fakt dobra lokalizacka - ale teren jest dosc "specyficzny" z jeden strony linia kolejowa (chyba ta na Wa-we)z drugiej obskurne magazyny Cezasu.A swoja droga ciekawe kiedy deweloprzy w Kraku dostrzega potencjal tkwiacy w starych magazynach, podupalych fabryczkach etc/. Odpowiedz Link Zgłoś
b.wielebnowski Re: DK Development - Cztry Korony - Pilotów 02.09.06, 19:09 Witam, Ja tez kupuje mieszkanko w "czterech koronach". Juz prawie wszystko finalizuje i mam nadzieje ze w miare przybywania mieszkancow forum to rozwinie sie. W jednosci sila !! Narazie nie ma problemow z developerem ale kto wie co bedzie dalej? Mam nadzieje ze bedzie dobrze. Pozdrowienia dla Wszystkich Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poinformowany Re: DK Development - Cztry Korony - Pilotów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.06, 11:01 Gość portalu: gs napisał(a): > Ten sam adres, ci sami ludzie tylko firma inna. Wynajmowanie lokalu w biurowcu Bumy czy przejęcie niektórych pracowników nie świadczy o tym, że przejęto też technologie czy sposób traktowania klientów. O kulturze pracy firmy decyduje właściciel i zarząd. "BUMA też zaczynała od super inwestycji i super referencji" Masz nieścisłe informacje. Buma zaczynała od domków jednorodzinnych, superinwestycję prowadzą teraz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: erton Re: DK Development - Cztry Korony - Pilotów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.06, 15:13 My kupiliśmy mieszkanie od DK. Pierwsze wrażenie było w porządku. Jednak jak doszło do odbioru mieszkania to były już duże niedociągnięcia. Podczas wyjaśnia pewnych niezgodności Wykonawca okazał się Kłamcą dbającym o własne interesy, bardzo nieprzyjemny typ ściemniający na każdym kroku. Ponadto mieszkamy niedługi czas a właśnie zaczał nam przeciekać dach, co świadczy o niesolidności. Zresztą co tu sie dziwic, kiedyś na budowie byliśmy świadkiem sytuacji kiedy przez godzinę dwóch pracowników siedziało patrząc jak trzeci co dziesieć minut ruszył łopatą. Porażka!!Więc to chyba prawda o tych najgorszych pracownikach. Dziwić się ze dach przecieka. Nie wiemy czy wszyscy developerzy prezentują ten sam poziom,może są gorsi. Ale DK nie polecamy, Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia Re: DK Development - Cztry Korony - Pilotów IP: *.ramtel.pl 26.01.06, 16:29 A gdzie mieszkasz? Czy w budynku w technologii tradycyjnej czy modułowej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gs Re: DK Development - Cztry Korony - Pilotów IP: *.ghnet.pl 27.01.06, 00:25 A nie budowała tego w imieniu DK firma Power z Bochni lub Brzeska? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gs Re: DK Development - Cztry Korony - Pilotów IP: *.ghnet.pl 27.01.06, 07:34 Gdyby ktoś miał jeszcze wątpliwości co do rodowodu firmy DK polecam rozmowę z Dorotą Koźmińską - Prezesem Zarządu "DK-Buma Development" Sp. z .o.o.: "DK - BUMA łączy deweloperskie doświadczenie Grupy BUMA z doświadczeniami jej właścicieli" www.dominium.pl/artykuly/?id=2&aid=93 Może i obecnie to nie jest BUMA, ale chyba wyraźnie widać, skąd się wywodzi? Mało tego - inwestycje (a przynajmniej część) realizowane przez DK są na liście referencji grupy BUMA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia Erton ! Mam pytanie do Ciebie. IP: *.ramtel.pl 27.01.06, 09:13 Czy możesz coś bliżej powiedzieć o swoim mieszkaniu? Na czym polegały te usterki i w jakiej technologii budowany był budynek? Dzięki za informacje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda skad te negatywy dla Dk? IP: 194.205.246.* 10.08.06, 14:56 ja kupilam mieszkanie na czeresniowym sadzie ...22 podpisuje akt notarialny...jestem zadowolona w 100% jest lepiej niz myslalam ze bedzie (taras i ogrodek) wykonczenie. W zaden sposob nie jestem zwiazana z tym developerem (poza kupna mieszkania) i musze ich bronic... bo sa naprawde profesjonalna firma i nie obchodzi mnie "przeszlosc" o kt ktos pisal... zreszta polecam nasz watek z czeresniowego sadu Odpowiedz Link Zgłoś
b.wielebnowski Re: DK Development - Cztry Korony - Pilotów 02.09.06, 19:11 Witam, Sa juz jacys nowi posiadacze mieszkan w "czterech koronach" ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ryk nocy Re: DK Development - Cztry Korony - Pilotów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.06, 15:32 A gdzie jest to Pilolotów? Jaka dzielńca? Odpowiedz Link Zgłoś
cent-urion Re: DK Development - Cztry Korony - Pilotów 06.09.06, 21:44 A pan z Kielc? Odpowiedz Link Zgłoś