Dodaj do ulubionych

DK Development - Cztry Korony - Pilotów

23.01.06, 16:32
Czy ktoś z Was podpisał umowę z tą firmą na mieszkanie w tej inwestycji?
Jakie macie doświadczenia we współpracy z tą firmą.
Obserwuj wątek
    • Gość: zdoświadczenia Re: DK Development - Cztry Korony - Pilotów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.01.06, 19:40
      nie polecam!!!!
    • basiasl Re: DK Development - Cztry Korony - Pilotów 23.01.06, 20:35
      Dlaczego nie polecasz? Padaj jakieś konkrety.
      Obecnie jestem na etapie rozmów i nie końca podoba mi się traktowanie klientów
      przez pracowników biura sprzedaży.
      Zastanawiam się czy nie chadzi tu czasmi o wyciągnięcie jak największej wpłaty.

Dziękuję za info.
      • Gość: tencopoprzednio Re: DK Development - Cztry Korony - Pilotów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.01.06, 23:26
        witam,
        czy mają akt własności!!!!???
        pozdrowionka
      • Gość: gs Re: DK Development - Cztry Korony - Pilotów IP: *.ghnet.pl 23.01.06, 23:53
        DK Development to nie jest dawna BUMA? Jeśli tak - to już pierwszym ostrzeżeniem
        powinien być fakt, że firma zmieniła jakiś czas temu nazwę. Byli tak "znani" że
        pod marką BUMA nie byli już w stanie sprzedawać mieszkań.
        Co do konkretów - wybierz się na Polanę Żywiecką (Kułakowskiego, Cesarza, Krępy)
        i popytaj mieszkańców o opinie. Kupiłem, mieszkałem na szczęście już sprzedałem.
        Użerałem się z nimi - jakość wykonania wołała o pomstę do nieba - w technologii
        szkieletowej potrafili zrobić podłogę gdzie środek był jakieś 2cm niżej niż
        boki. Podobnie ściany. Klej do płytek kładzionych na balkonie lepiej trzymał od
        wylewki - jak moi pracownicy chcieli jedną oderwać to odleciała z dużym
        kawałkiem betonu. A w trakcie budowy sąsiedniego budynku przewróciły się
        fundamenty - przy czym pracownik BUMY pytany o to uznał że to nic takiego i
        przecież się zdarza. Drogi robiliśmy sami - mimo że firma sprzedając zapewniała
        że ma umowę z miastem i będą zrobione, mało tego - na dokumencie odbioru budynku
        było zobowiązanie BUMY do wykonania. Nie zrobili i już - stwierdzili że
        pracownik podpisując to zobowiązanie (urzędowy dokument!!!) po prostu się
        pomylił i nie wiedział co podpisuje.

A jeśli mimo wszystko zdecydujesz się, na wszystko bierz papiery. Czekałem ponad
        miesiąc na podstawowe dokumenty potrzebne do kredytu a jak przyszło co do czego
        to BUMA wyparła się tego, że chciałem je dostać. I naliczyli odsetki za
        opóźnienie wynikłe z opieszałości ich pracownika.
        • Gość: zgadzam się Re: DK Development - Cztry Korony - Pilotów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.01.06, 17:31
          Niekompetencja pracownika sprzedaży tyczy sie to jednej osoby(zrezygnowałem z
          zakupu, gdyż umowa jest bublem i nic nie można w niej zmienić.Nie mają aktu
          własności tzn mają, ale są współwłaścicielem gruntu, a więc z kredytu nici. Nie
          będę opisywał szczegółów,ale powiem szczerze projekt może wart tych pieniędzy,
          ale nie nerwów.
        • Gość: pojenformowany Re: DK Development - Cztry Korony - Pilotów IP: *.chello.pl 24.01.06, 18:08
          DK -to nie Buma. Kiedyś byli związani personalnie i kapitałowo ale rozstali się.
          DK buduje w technologii tradycyjnej a nie systemie szkieletowym.
          Wydajecie kupę forsy na mieszkania a nie chce wam się sprawdzic firmy chocby w
          KRS, dowiedziec sie kto jest w zarządzie, kto udzialowcem lub właścicielem.
          Popytajcie ludzi z innych osiedli zbudowanych przez DK, zajrzyjcie chocby na tym
          forum na watki o wisniowo-czeresniowych sadach.
          Popyt na mieszkania jest taki, ze deweloperzy sprzedaja lokale "na pniu", nie
          mając nawet pozwolenia na budowę, czy załatwionych do końca spraw z własnością
          gruntu.
          Stefan Kisielewski opowiadał,że pewien starszy znajomy powiedział mu kiedyś przy
          wódce:" Pamiętaj Stefciu, zebyś zawsze w życiu bardzo uważał!".
          • Gość: gs Re: DK Development - Cztry Korony - Pilotów IP: *.ghnet.pl 24.01.06, 19:10
            > DK -to nie Buma. Kiedyś byli związani personalnie i kapitałowo ale rozstali się

Ten sam adres, ci sami ludzie tylko firma inna. A BUMA (jeśli chodzi o
            mieszkania) już nie istnieje - nic nie buduje, nic nie sprzedaje. Przypadek?
            Twierdzisz że "kiedyś" byli związani personalnie. Ok. Może i nie są - ale chyba
            najgorszych pracowników zabrali ze sobą. Bo na targach w Sokole zwróciłem
            właśnie uwagę na osobę prezentującą ofertę DK - jedna z najbardziej bezczelnych
            i kłamliwych pracownic z BUMY.
            I jeszcze jedno - BUMA też zaczynała od super inwestycji i super referencji. A
            potem jechali na opinii olewając totalnie wszystko i wszystkich. Dla mnie jako
            byłego ich klienta nie miałoby znaczenia przekształcenie się z B w D. Nie można
            oczekiwać że ci sami ludzie będą lepiej traktować klientów tylko dlatego że
            zmienili nazwę i technologię.
            • Gość: ja Re: DK Development - Cztry Korony - Pilotów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.06, 19:44
              powiem szczerze, ze mnie zatkalo, jak przeczytalam niektore posty w tym watku
              ja zdecydowalam sie juz na zakup mieszkania w czterech koronach
              przekonala mnie lokalizacja i zadowolenie ludzi z czeresniowego sadu
              (zajrzyjcie na ich dlugasny watek)
              jesli chodzi o obsluge, to mialam do czynienia ze wszystkimi osobami z dk i
              jestem bardzo zadowolona
              za kazdym razem przesiedzialam w biurze bardzo dlugi czas i za kazdym razem
              spotkalam sie z uprzejmym przyjeciem
              zadawalam dziesiatki mniej lub bardziej madrych pytan, na ktore zawsze
              otrzymalam rzeczowe odpowiedzi, udzielone zreszta w spokojny i cierpliwy sposob
              przez danego pracownika biura
              dokumenty do kredytu zostaly przygotowane w 3 dni po tym, jak napisalam w tej
              sprawie maila na adres biura
              kiedy odbieralam dokumenty, zostalo mi wyjasnione dokladnie, czego ktory
              dokument dotyczy i o co w nim chodzi
              jesli chodzi o problemy z wykonaniem, to sie troche zmartwilam
              ale cieszy mnie jak zagladam na plac budowy a tam robotnicy od 7 rano biegaja -
              mam nadzieje, ze wszystko bedzie ok
              a jesli chodzi o obsluge - bylam u kilku innych deweloperow i nigdzie nie
              zostalam przyjeta tak kompetentnie i uprzejmie

mam nadzieje, ze ten nasz watek o czterech koronach sie rozwinie, bo jestem
              zywo zainteresowana losami mojego nowego mieszkania :)

• Gość: kredyt Re: DK Development - Cztry Korony - Pilotów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.01.06, 17:36
                witam,
                jedyny bank w tym momencie co udzieli kredytu na tą inwestycję to WBK
                Pozdrowionka
                • Gość: ja Re: DK Development - Cztry Korony - Pilotów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.06, 22:10
                  hmm... ciekawe
                  ja biore w pko bp i nie mam z tym zadnych problemow
                  bylam w 2 oddzialach pko bp i w jednym to nawet nie chcieli dokumentow od dk
                  (tzn. wypisu z ksiag czy krs-u), bo mowili ze z nimi wspolpracuja (pko z dk),
                  ze daja kredyty ludziom, ktorzy chca kupic w dk na os. cztery korony i ze maja
                  juz wszystkie dokumenty od dk i wszystko z ta inwestycja jest w porzadku
                  dlaczego wiec twierdzisz, ze tylko wbk to sfinansuje?
                  • malgos100 Re: DK Development - Cztry Korony - Pilotów 28.01.06, 22:14
                    dzwonil do mnie z BGZ ze tez dają pozytywną decyzje - a warunki zwłaszcza w PLN
                    mają bardzo atrakcyjne (zwłaszcza gdy nie ma się zyt duzego wkładu własnego)
              • Gość: Radi Re: DK Development - Cztry Korony - Pilotów IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 10.08.06, 11:16
                Mam dokładnie takie same spostrzeżenia. W siedzibie firmy DK nie ma problemu z
                załatwieniem czegokolwiek. Nie sądzę również, żeby tak poważna firma jak
                Chemobudowa, która robiła naprawdę imponujące inwestycje zostawiła po sobie
                przeciekający dach.

Jacyś przyszli sąsiedzi się może wypowiedzą? :)
              • Gość: Moro Re: DK Development - Cztry Korony - Pilotów IP: *.emu.int.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 14.08.06, 12:49
                DK miesci sie Bumie- wiem bo pracuje w tym samym budynku, jesli to nie ta sama
                firma pod inna nazwa to przypadek naprawde daje klam rachunkowi
                prawdopodobienstwa.Podczas poszukiwan mieszkania rozmawialem z pracownikami na
                targach- olewanie klienta ktory zaplaci za m2 ponad 6000PLN spowodowalo (+ inf.
                z forum)ze jestem klientem innego dewelopera.Poza tym te korony fakt dobra
                lokalizacka - ale teren jest dosc "specyficzny" z jeden strony linia kolejowa
                (chyba ta na Wa-we)z drugiej obskurne magazyny Cezasu.A swoja droga ciekawe
                kiedy deweloprzy w Kraku dostrzega potencjal tkwiacy w starych magazynach,
                podupalych fabryczkach etc/.
              • b.wielebnowski Re: DK Development - Cztry Korony - Pilotów 02.09.06, 19:09
                Witam,

Ja tez kupuje mieszkanko w "czterech koronach". Juz prawie wszystko finalizuje
                i mam nadzieje ze w miare przybywania mieszkancow forum to rozwinie sie. W
                jednosci sila !! Narazie nie ma problemow z developerem ale kto wie co bedzie
                dalej? Mam nadzieje ze bedzie dobrze. Pozdrowienia dla Wszystkich
            • Gość: poinformowany Re: DK Development - Cztry Korony - Pilotów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.06, 11:01
              Gość portalu: gs napisał(a):

> Ten sam adres, ci sami ludzie tylko firma inna.

Wynajmowanie lokalu w biurowcu Bumy czy przejęcie niektórych pracowników nie
              świadczy o tym, że przejęto też technologie czy sposób traktowania klientów.
              O kulturze pracy firmy decyduje właściciel i zarząd.

"BUMA też zaczynała od super inwestycji i super referencji"
              Masz nieścisłe informacje.
              Buma zaczynała od domków jednorodzinnych, superinwestycję prowadzą teraz.

• Gość: erton Re: DK Development - Cztry Korony - Pilotów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.06, 15:13
                My kupiliśmy mieszkanie od DK. Pierwsze wrażenie było w porządku. Jednak jak
                doszło do odbioru mieszkania to były już duże niedociągnięcia. Podczas wyjaśnia
                pewnych niezgodności Wykonawca okazał się Kłamcą dbającym o własne interesy,
                bardzo nieprzyjemny typ ściemniający na każdym kroku. Ponadto mieszkamy
                niedługi czas a właśnie zaczał nam przeciekać dach, co świadczy o
                niesolidności. Zresztą co tu sie dziwic, kiedyś na budowie byliśmy świadkiem
                sytuacji kiedy przez godzinę dwóch pracowników siedziało patrząc jak trzeci co
                dziesieć minut ruszył łopatą. Porażka!!Więc to chyba prawda o tych najgorszych
                pracownikach. Dziwić się ze dach przecieka. Nie wiemy czy wszyscy developerzy
                prezentują ten sam poziom,może są gorsi. Ale DK nie polecamy, Pozdrowienia
                • Gość: gosia Re: DK Development - Cztry Korony - Pilotów IP: *.ramtel.pl 26.01.06, 16:29
                  A gdzie mieszkasz? Czy w budynku w technologii tradycyjnej czy modułowej?
                • Gość: gs Re: DK Development - Cztry Korony - Pilotów IP: *.ghnet.pl 27.01.06, 00:25
                  A nie budowała tego w imieniu DK firma Power z Bochni lub Brzeska?
          • Gość: gs Re: DK Development - Cztry Korony - Pilotów IP: *.ghnet.pl 27.01.06, 07:34
            Gdyby ktoś miał jeszcze wątpliwości co do rodowodu firmy DK polecam rozmowę z
            Dorotą Koźmińską - Prezesem Zarządu "DK-Buma Development" Sp. z .o.o.:
            "DK - BUMA łączy deweloperskie doświadczenie Grupy BUMA z doświadczeniami jej
            właścicieli"
            www.dominium.pl/artykuly/?id=2&aid=93
            Może i obecnie to nie jest BUMA, ale chyba wyraźnie widać, skąd się wywodzi?
            Mało tego - inwestycje (a przynajmniej część) realizowane przez DK są na liście
            referencji grupy BUMA.
            • Gość: gosia Erton ! Mam pytanie do Ciebie. IP: *.ramtel.pl 27.01.06, 09:13
              Czy możesz coś bliżej powiedzieć o swoim mieszkaniu? Na czym polegały te
              usterki i w jakiej technologii budowany był budynek? Dzięki za informacje.
    • Gość: magda skad te negatywy dla Dk? IP: 194.205.246.* 10.08.06, 14:56
      ja kupilam mieszkanie na czeresniowym sadzie ...22 podpisuje akt
      notarialny...jestem zadowolona w 100% jest lepiej niz myslalam ze bedzie
      (taras i ogrodek) wykonczenie.
      W zaden sposob nie jestem zwiazana z tym developerem (poza kupna mieszkania) i
      musze ich bronic... bo sa naprawde profesjonalna firma i nie obchodzi
      mnie "przeszlosc" o kt ktos pisal...
      zreszta polecam nasz watek z czeresniowego sadu
    • b.wielebnowski Re: DK Development - Cztry Korony - Pilotów 02.09.06, 19:11
      Witam,

Sa juz jacys nowi posiadacze mieszkan w "czterech koronach" ?
    • Gość: ryk nocy Re: DK Development - Cztry Korony - Pilotów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.06, 15:32
      A gdzie jest to Pilolotów? Jaka dzielńca?
      • cent-urion Re: DK Development - Cztry Korony - Pilotów 06.09.06, 21:44
        A pan z Kielc?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka