Dodaj do ulubionych

Remont Obozowej

26.01.06, 09:27
"UCHWAŁA NR LI/533/06 RADY DZIELNICY VIII z dnia: 16.01.2006 r.

w sprawie opinii do koncepcji przebudowy ulicy Obozowej w Krakowie na odcinku od ul. Skośnej do ul. Torfowej.

W związku z przesłaną przez Pracownię Projektową Dróg i Ulic inż. Zdzisław Pauli (pismo z dnia 20.12.2005 r.) koncepcją
przebudowy ul. Obozowej w Krakowie na odcinku od ul. Skośnej do ul. Torfowej wraz z odwodnieniem, oświetleniem i przekładkami
kolidującego uzbrojenia, opiniuje się pozytywnie przedstawioną koncepcję z następującymi uwagami:

1. Projektowane krawężniki betonowe zastąpić kamiennymi,
2. Studzienki wodościekowe należy umieścić w krawężniku,
3. Dla oświetlenia ulicznego ul. Obozowej należy zaprojektować stalowe lub aluminiowe słupy oświetleniowe posadowione na
fundamencie betonowym"

i
UZASADNIENIE
"Przebudowa ul. Obozowej jest niezbędna dla prawidłowej i bezpiecznej obsługi istniejącej jak również planowanej zabudowy
mieszkaniowej w jej rejonie. W chwili obecnej brak prawidłowego układu drogowego w tym obszarze powoduje, iż część mieszkańców
tymczasowo wykorzystuje przejazd przez zawężony odcinek ul. Obozowej oraz przez b. wąską jednokierunkową ulicę Gwieździstą.
Wniosek o rozwiązanie powyższego problemu zgłoszony był Uchwałą Rady Dzielnicy VIII, Nr XXXIX/364/05 z dnia 22.03.2005r."

w tym roku w budżecie nie ma ani słowa o pieniądzach na ten cel, więc raczej przyszły rok

pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • emrg Re: Remont Obozowej 26.01.06, 09:51
      tak btw

> tymczasowo wykorzystuje przejazd przez zawężony odcinek ul. Obozowej oraz >
      > przez b. wąską jednokierunkową ulicę Gwieździstą.

to Gwieździsta jest jednokierunkowa? :_)
      • obozowa58a Re: Remont Obozowej 26.01.06, 11:02
        To samo miałem napisać - na Gwieździstej nie ma znaków informujących o
        jednokierunkowości. Poza tym... z tego tekstu wynika, że ISTNIEJE coś takiego
        jak połączenie pomiędzy Skośną a Torfową (???), a miejszkańcy jedynie dla
        wygody korzystają z przewężonego odcinka i Gwieździstej.

Ja tam jakoś nie widzę możliwości przejazdu, choćby przy maksimum dobrej woli,
        bo wszystkie nitki biegnące w stronę Polany Żywieckiej kończą się krawężnikiem
        i parkingiem.

Niepokojąca jest idea połączenia ulic za Proinsem, bo to zwiększy ruch na tym
        wąskim odcinku. Mam nadzieję, że mieszkańcy Kułakowskiego skutecznie to
        zablokują (samochody będą im jeździć przez ogródki).

Pozdrawiam,

t
      • lesolej Re: Remont Obozowej 26.01.06, 11:15
        ja też nie wiedziałam :|
      • mich_al Re: Remont Obozowej 26.01.06, 11:27
        pewnie chodzi im o to, że jest tak wąska,
        że w tym samym czasie samochody mogą porusząć się tylko w jednym kierunku ;)

Pzdr.
        M.
    • yamat Re: Remont Obozowej 10.02.06, 22:22
      Gwieździsta nie jest jednokierunkowa, co nie zmienia faktu, że dojazd w ten
      rejon powoli staje sie dramatycznie uciążliwy. Skoro zrobiono projekt i
      pozytywnie go zaopiniowano, to widocznie da się połączyć Torfową ze Skosną.
      Chociaż wolałbym żeby zajęli się odcinkiem Torfowa - Polana Ż. z ewentualnym
      przejazdem do Nowoobozowej.
      • emrg Re: Remont Obozowej 11.02.06, 13:07
        > Gwieździsta nie jest jednokierunkowa, co nie zmienia faktu, że dojazd w ten
        > rejon powoli staje sie dramatycznie uciążliwy.
        ano

> Skoro zrobiono projekt i
        > pozytywnie go zaopiniowano, to widocznie da się połączyć Torfową ze Skosną.
        nie

remont dotyczyć ma istniejących już odcinków (zaznaczone na mapie):
        img157.imageshack.us/img157/4931/obozrem3yb.jpg
        > Chociaż wolałbym żeby zajęli się odcinkiem Torfowa - Polana Ż. z ewentualnym
        > przejazdem do Nowoobozowej.
        Z tego co wiem wykonanie połączenia Obozowej (od Lewiatana) do Obozowej(Nowoobozowej) leży w gestii okolicznych deweloperów, przypuszczalnie ruszą z tym na wiosne.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka