Dodaj do ulubionych

GT6 w Podgórzu

10.11.02, 22:01
Uważam, że czas najwyższy, by GT6 zawitały do Zajezdni Podgórza. Rozumiem -
grupowanie taboru i te sprawy. Ale ta zajezdnia nie ma nic pośredniego
między solówką, a 2*105. Tak więc GT6 z ewentualnej nowej dostawy winny iść
do Podgórza, za co ta ostatnia zajednia mogłaby przzekazać Hucie kolejne 105
Na.
Dzięki temu takie linie jak "18" nie musiałyby kursować jako solówki, a po
przywróceniu obsługiwania "11" przez Podgórze również i
na tej linii pojawiłyby się Norymbergii.
Obserwuj wątek
    • _hektor Re: GT6 w Podgórzu 10.11.02, 22:06
      A nie jest tak, że mechanicy z Podgórza musieliby się doszkolić do tych
      tramwajów? Może też potrzebny jest jakiś dodatkowy sprzęt do przeglądów i
      napraw. Ale poza tym jak najbardziej popieram. Moim zdaniem także na 23
      spokojnie mogłyby jeździć.
    • yzb Re: GT6 w Podgórzu 10.11.02, 22:10
      Popieram, ale kiedy bedzie ta dostawa?!
      • malopolanin Re: GT6 w Podgórzu 10.11.02, 22:12
        yzb napisał:

> Popieram, ale kiedy bedzie ta dostawa?!

Niestety to tylko hipoteza :(
        Dlatego kiedyś się pytałem, ile jeszcze GT6 jest w Norymberdze. Podobno koło
        20. Część z nich powinna moim zdaniem trafić do Podgórza.
        • Gość: Clint Re: GT6 w Podgórzu IP: Odrzanska4:* 11.11.02, 12:18
          Zwlaszcza ze w Hucie sie koncza numerki dla GT6 (159-199) :)
          • Gość: merphy Re: GT6 w Podgórzu IP: *.krakow.tdci.pl 11.11.02, 15:07
            A kiedy mam być jakaś dostawa ??
            • Gość: ADAŚ GT6 w Podgórzu IP: *.wielkopole.sdi.tpnet.pl 11.11.02, 16:13
              Gość portalu: merphy napisał(a):

> A kiedy mam być jakaś dostawa ??

Oby jak najszybciej i to najlepiej jeszcze z jakieś 22 wagony (wystarcza
              na "2", "7", "11", "18" oraz "20" - i żaaaaaadnych solówek).
              GT6 nieźle też wyglądałoby na "12", no ale Locutus twierdzi, że i tak jej nie
              będzie.
              Kiedyś pisałem i nadal widzę w zajezdni w Hucie jakieś norymberskie wagony w
              niemieckim malowaniu. Czy wie ktoś o co tu chodzi ?
              • pavlack Re: GT6 w Podgórzu 11.11.02, 19:36
                Gość portalu: ADAŚ napisał(a):
                > Kiedyś pisałem i nadal widzę w zajezdni w Hucie jakieś norymberskie wagony w
                > niemieckim malowaniu. Czy wie ktoś o co tu chodzi ?

Coś stoi w "burakach", ale to raczej na części do jeżdżących Norymberg.
                W "burakach" stoi także wagon, który uległ niedawno wypadkowi na Jana Pawła
                II/Stella Sawickiego (gdy 10 walnęła w 4). Już nie wyjedzie...
                • Gość: ADAŚ GT6 w Podgórzu IP: *.wielkopole.sdi.tpnet.pl 11.11.02, 20:40
                  pavlack napisał:

Coś stoi w "burakach", ale to raczej na części do jeżdżących Norymberg.
                  W "burakach" stoi także wagon, który uległ niedawno wypadkowi na Jana Pawła
                  II/Stella Sawickiego (gdy 10 walnęła w 4). Już nie wyjedzie...

A ja mam inne informacje. Właśnie, że wyjedzie. Tak postanowiono w MPK. Pójdzie
                  na "generalkę" i za czas jakiś (nieco dłuższy) zobaczymy znów 366+367 (oby nie
                  wieczną solówkę).
                  Podobnie miało być z wagonem 941. Spisano go publicznie na straty, a tu dziś
                  wóz ten mknie na "11", "18" albo "19" i "23".
                  Szkoda tylko, że nie uratowali wagonu nr 187 - patałachy.
                  • pavlack Re: GT6 w Podgórzu 11.11.02, 20:51

> A ja mam inne informacje. Właśnie, że wyjedzie. Tak postanowiono w MPK.
                    Pójdzie
                    >
                    > na "generalkę" i za czas jakiś (nieco dłuższy) zobaczymy znów 366+367 (oby
                    nie
                    > wieczną solówkę).

A skąd masz te informacje?

> Szkoda tylko, że nie uratowali wagonu nr 187 - patałachy.

No racja, ale podobno była naruszona konstrukcja wagonu, i już się nie opłacało
                    naprawiać.
                    • Gość: ADAŚ GT6 w Podgórzu IP: *.wielkopole.sdi.tpnet.pl 11.11.02, 21:48
                      pavlack napisał:

A skąd masz te informacje?

Ze strony jakiegoś zapaleńca komunikacyjnego (www.pmskms.ipx.pl), który
                      informował o tym fakcie (a przypuszczam, że tego się nawet w smaym MPK
                      dowiadywał).
                      Poza tym MPK raczej obstaje przy naprawach w sytuacji deficytu wagonowego.
                      Wspomniane 941. Wcześniej było 776 stuknięte z 832 w Łagiewnikach, 805
                      (poturbowane pod wypadnięciu z torów koło wiaduktu na Prądnickiej), czy 439
                      pogięte podczas spotkania z 273 na Lubicz.
                      Ostatnimi wagonami, które skasowali były (nie liczę Norymberg i stodwójek)
                      621+620 oraz 629. Pewnie wcześniej dotknęło to 623 oraz 683, ale tego już nie
                      pamiętam.
                      • pavlack Re: GT6 w Podgórzu 11.11.02, 21:55

> Ze strony jakiegoś zapaleńca komunikacyjnego (www.pmskms.ipx.pl), który
                        > informował o tym fakcie (a przypuszczam, że tego się nawet w smaym MPK
                        > dowiadywał).

Tylko to musiało być kilkanaście dni temu. A ja się wczoraj dowiedziałem od
                        innego zapaleńca, że jednak nie będzie remontowany.
                        Zresztą pożyjemy, zobaczymy :-)
                        • Gość: ADAŚ GT6 w Podgórzu IP: *.wielkopole.sdi.tpnet.pl 11.11.02, 21:59
                          pavlack napisał:

Zresztą pożyjemy, zobaczymy

No właśnie, co tu będziemy tutaj o tym dumać.
                          Ja sądzę, że jeszcze 366 się pojawi. Tak po prostu czuję.
                          Ale..... pożyjemy, zobaczymy - może jeszcze (się) przejedziemy.

• Gość: Misiek K Re: GT6 w Podgórzu IP: *.chello.pl / *.chello.pl 11.11.02, 21:36
          > Dlatego kiedyś się pytałem, ile jeszcze GT6 jest w Norymberdze. Podobno koło
          > 20. Część z nich powinna moim zdaniem trafić do Podgórza.

Hahaha...
          Wagonów GT6 bylo 56 (301-356). Do Krakowa trafilo (wg moich obliczen, lacznie z
          tymi nieuruchomionymi) 44. Wiec zostalo max 12. Nalezy liczyc sie jednak z tym
          ze ktores mogly byc skasowane po jakichs wypadkach lub cos w tym stylu. Poza
          tym jakis conajmniej jeden Norymberga bedzie chciala sobie zachowac. Wiec
          prawdziwym "szczesciem" byloby gdyby udalo sie sciagnac "az" 10 sztuk.
    • pavlack Re: GT6 w Podgórzu 11.11.02, 19:39
      malopolanin napisał:

> Uważam, że czas najwyższy, by GT6 zawitały do Zajezdni Podgórza. Rozumiem -
      > grupowanie taboru i te sprawy. Ale ta zajezdnia nie ma nic pośredniego
      > między solówką, a 2*105. Tak więc GT6 z ewentualnej nowej dostawy winny iść
      > do Podgórza, za co ta ostatnia zajednia mogłaby przzekazać Hucie kolejne 105
      > Na.

Nierealne - jak sam piszesz - grupowanie taboru i te sprawy, poza tym trzeba by
      motorniczych przeszkolić, mechaników, zakupić odpowiedni sprzęt do napraw itp.
      • Gość: ADAŚ GT6 w Podgórzu IP: *.wielkopole.sdi.tpnet.pl 11.11.02, 20:44
        pavlack napisał:

Nierealne - jak sam piszesz - grupowanie taboru i te sprawy, poza tym trzeba by
        motorniczych przeszkolić, mechaników, zakupić odpowiedni sprzęt do napraw itp.

Co absolutnie nie oznacza, że na "11" czy "18" GT6 nie mogłoby się pojawić. W
        końcu dziś "11" - tkę obsługuje New Huta, a "dwójce" bliżej do Podgórza, a jest
        na Ujastku.
        GT6 na "2" też oczywiście.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka