kasibus 31.01.06, 11:26 Jak w tytule :-) Wybraliście już jakąś organizację? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
peteen Re: Na co przeznaczacie 1% swojego podatku ? 31.01.06, 11:27 wks wawel kraków Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CZ-85 Re: Na co przeznaczacie 1% swojego podatku ? IP: *.kompania.net 31.01.06, 15:31 Masz z tym klubem coś wspólnego?. Może to nas zbliży?. Odpowiedz Link Zgłoś
peteen Re: Na co przeznaczacie 1% swojego podatku ? 31.01.06, 15:32 ja mam, oczywiście, ale ty - mam nadzieję - nie... wiesz, że i tak cie nie polubię, nie z twoją przeszłością... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CZ-85 Re: Na co przeznaczacie 1% swojego podatku ? IP: *.kompania.net 31.01.06, 15:58 No cóż, polubić mnie nie musisz, ale na kontakt jednak będziesz skazany. A co do naszych przeszłości to nie dawałbym ich na wagę, bo wynik czasem sprawia niespodzianki. Odpowiedz Link Zgłoś
kasibus KOLIBER - na budowę Domu Misi 31.01.06, 11:28 Tekst poniższego maila rozsyłam, gdzie się da: Witaj, Wiesz, że możesz „wydrzeć” fiskusowi 1% swojego zapłaconego podatku i tymi pieniędzmi wspomóc jedną z organizacji pożytku publicznego? Nie jest to skomplikowane (poniżej znajdziesz szczegółową instrukcję), a przy okazji możesz komuś pomóc... Możesz pomóc dzieciom chorym na nowotwory. Kilka miesięcy temu w Krakowie po ponad rocznej walce z chorobą zmarła 3 letnia Misia. Przegrała, bo zbyt późno wykryto u niej nowotwór. Jeżeli chcesz się dowiedzieć więcej o Misi, to zapraszam na stronę: michalina.freshsite.pl Rodzice Misi wraz z jej licznymi przyjaciółmi postanowili pomagać innym chorym dzieciom i ich rodzinom w trudnych dla nich chwilach. Chcą też sprawić, aby nowotwory u dzieci były wcześniej wykrywane, co zwiększy szanse ich wyleczenia. Powstała idea wybudowania - dosłownie i w przenośni - Domu Misi. Aktualne informacje o Domu Misi znajdziesz na nowej stronie: www.dom- misi.org Na budowę Domu Misi pieniądze zbiera Stowarzyszenie Koliber. Strona Kolibra: www.koliber-dzieciom.pl !!! UWAGA !! Stowarzyszenie Koliber jest Organizacją Pożytku Publicznego, co oznacza, że osoby fizyczne mogą przeznaczyć 1% swojego podatku na jej rzecz!!! Tutaj możesz to potwierdzić: www.pozytek.ngo.pl lub www.jedenprocent.pl OTO INSTRUKCJA: 1. Wyliczasz 1% w swoim zeznaniu podatkowym Kwotę podatku (PIT36 - pole 178, PIT37 - pole 110) pomnóż przez 0,01 albo podziel przez 100. Wyliczoną w ten sposób kwotę wpisz w pole 179 (PIT36) lub w pole 111 (PIT37). 2. Wpłacasz pieniądze na konto Stowarzyszenia Koliber Wpłata 1% podatku musi nastąpić najdalej do dnia złożenia rocznego zeznania w Urzędzie Skarbowym (lub wysłania go tam pocztą). Najlepiej wpłacić w banku lub na poczcie, ponieważ otrzymasz wtedy dowód wpłaty, który należy zachować i przechowywać przez 5 lat (będzie niezbędny w razie ewentualnej kontroli zeznania podatkowego). Na blankiecie wpłaty muszą być wpisane dane: - Wpłacający - Twoje imię i nazwisko - Kwota wpłaty - Nr rachunku odbiorcy - 30103016540000000046113201 - Nazwa odbiorcy – Stowarzyszenie na rzecz dzieci z chorobą nowotworową KOLIBER - Tytuł wpłaty - wpłata 1 proc. podatku na rzecz organizacji użytku publicznego dokonana zgodnie z art. 27d ustawy o podatku dochodowym od osób fizycznych 3. Składasz PIT w Urzędzie Skarbowym Nie dołączasz przy tym żadnych dokumentów dotyczących wpłaty. 4. Fiskus zwraca Ci 1% podatku Do trzech miesięcy licząc od dnia złożenia zeznania podatkowego. Proszę, idź za moim przykładem i przeznacz 1% swojego podatku na rzecz Stowarzyszenia Koliber. Ty na tym nie stracisz, a wspierasz wspaniały cel. Pozdrawiam P.S. Roześlijcie to, proszę, do swoich znajomych. Odpowiedz Link Zgłoś
trosia KTOZ 31.01.06, 13:28 Tak jak w zeszłym roku 1% przeznaczę na Krakowskie Towarzystwo Opieki nad Zwierzętami (KTOZ). Odpowiedz Link Zgłoś
bullock Re: Na co przeznaczacie 1% swojego podatku ? 31.01.06, 21:53 hospicjum im. Św. Łazarza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciek Re: Na co przeznaczacie 1% swojego podatku ? IP: *.chello.pl 01.02.06, 10:58 Ja wybrałem Kampanię Przeciwko Homofobii. (Precz z: lpr, pis, samoobroną i radiem maryją) Odpowiedz Link Zgłoś